UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Cena ar pilnu apdari???
Autors: Agucis (87.110.57.---)
Datums: 25/08/2009 10:38

Vai variet lūdzu padalīties pieredzē,ar cik naudiņām aptuveni jārēķinās lai uzceltu divstāvu dzīvojamo māju?Māja tiks celta no Ytong blokiem,komunācijas atrodas pie objekta,gāzes apkure.Interesē ar pilnu apdari(vidējas cenas materiāliem).Mājai 205 m2,dzivojamā platība 170 m2.Varbūt uzreiz variet ieteikt kādus meistarus?

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: KOHINURS (87.110.25.---)
Datums: 25/08/2009 12:57

Šis jautājums jau tiek cilāts ik pa laikam. Un vienas, visus komentētājus vienojošas atbildes nekad nav bijis. Pirmkārt jau pasūtītājam ir dažāds izpratnes un prasību līmenis, īpaši, ja runa par interjeru un/vai nobeiguma apdari. Un līdzīgi jau arī ar būvmontāžas darbiem. Jūsu nosauktais materiāls - Ytong bloki, tas jau dod tikai norādi uz to, ka sienas tiek mūrētas no vieglbetona blokiem, tātad, ēka nav guļbūve, nav koka karkasa, nav sendvičpaneļi, galu galā nav monolītbetons, stikls un metāls utt.. Bet, vai tiks papildus siltināts, ar ko, kāda apdare (piedodiet, bet starpība naudas izteiksmē būs milzīga starp parastu krāsotu apmetumu un ventilējamu fasādi ar, piemēram, TRESPA plākšņu apšuvumu vai ķieģeļflīzēm un tml.). Tāpat jau ar pamatiem – kāds gāzīs bez maz pusmetru platus lentveida betona piebāztus ar armatūru, kāds mēģinās risināt stabveida. Un izmaksu kopumā vēl būtiski iespaidos būves konfigurācija plānā, īpaši jau jumtu. Jā,. par jumtu – kāds 2.stāvs – vai kā mansards, daļēji mansards vai pilns stāvs. Attiecīgi, kas tiek siltināts – 2. stāva pārsegums, starpspāru telpa, vai.... varbūt vispār plakanais savietotais jumts. Un jumta segums – no leišu bituma šindeļa līdz retro stila roku darba māla kārniņiem.

Nu kā lai te runā par ļoti konkrētām m2 izmaksām. Mana pieredze, ja atmetam ekstrēmi ekonomiskus vai, gluži pretēji, pompozus risinājumus un NODARBINA ALGOTU DARBA SPĒKU, bijusi, ka, nosacīti mierīgajos gados, būvējās ap Ls 400/m2., treknajos – ne mazāk par Ls 550-600/m2, tagad mēģina iekļauties Ls 300-400/m2 (normālu apdari ar visām trubām, vadiem, podiem, jau bez Ls 150-180/m2 neuztaisīsi) . Bet uzsveru - mēģina. Jo tad cītīgi jāpiestrādā pie materiālu un izstrādājumu iegādes – lielveikalu akcijas pats par sevi (īpaši jau grīdu segums, flīzes, santehnika, u.c., t.sk. arī it kā sīkumi, kur līdzīgas kvalitātes vai pat identiskas lietas var cenā atšķirties 2x), bet, piem., kokmateriāli, koka logi, durvis, kāpnes – tur jāpaskraida pa attālākiem rajoniem – ir taču meistari vai ražotnītes, kur par skaidru naudu.... (starp citu – arī lielveikalā var atrast „galus”). Ja paši to nedarīsiet – celtnieks 100% pacentīsies, bet tad jau tā būs mana papildus peļņa par pūlēm.

Un par darba spēka izmaksām – vismaz man, tie, kas bija visdārgākie, tie arī bija tie labākie – ne tikai rokas mācēja, bet arī ar galvu draudzējās, parādīju rasējumu, izstāstīju ko gribu savādāk un kādam jābūt rezultātam un mierīgi varēju gaidīt nākamo zvanu – priekšniek atved to un to, vai, te vajadzīgs risinājums, domā un brauc šurp ar vai bez pasūtītāja. Skaidrs, ka tagad viņiem nevar piedāvāt TO algu, bet, zem 400-500 mēnesī viņi arī nestrādās vai gribēs bonusā kaut vai degvielai. Bet te viens (+) – arī līdz šim biju apmierināts ar tempu un grafikiem, bet tagad jūtu – puiši grib kaut tos Ls600 un sākuši rauties intesīvāk – tikko līdzīgā objektā līdzīgu apjomu kā pagājušogad 6 nedēļu vietā uzcirta četrās. Un intensīvi būvējot 3-4 cilvēki jārēķina, starp viņiem arī tas, kurš necilās ķelli, bet vadīs, atbildēs, meklēs un vedīs... respektīvi - šefs.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: E (80.233.175.---)
Datums: 25/08/2009 13:44

Apmēram tā arī sanāk kā KOHINURS rakstīja. Es tikko piemetu un man līdzīga māja pēc izmēra un arī no Ytong būvēta tikai materiālos vien izmaksāja 200Ls/m2. Darbs - pašu rokas.
Parasti algoti strādnieki izmaksā aptuveni tik pat cik materiāli, tātad kaut kur uz 400Ls/m2 sanāktu.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 25/08/2009 13:46

Šobrīd pasūtītājs pa 200 grib to, kas pa 500 nesanāk nu nekādi. To, kas sanāk pa 200, savukārt, neviens negrib, bet naudas ir tik, cik ir. Bet kautko tomēr grib.
Es ieteiktu rēķināties vismaz ar 100 štukām.
Un vēl iesaku ņemt vērā, ka celtnieku izpratne par mājas pabeigtību stipri atpaliek no pasūtītāja izpratnes :)

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 25/08/2009 14:19

Tikai celtniecība vēl arī ir šaurs jēdziens. Tāpat milzu nauda iziet visa novešanai līdz galam. - Teritorijas labiekārtošana (celiņi, zāliens utt), žoga uzlikšanai, mēbeļu, virtuves iekārtas iegādei utt. Tur ir vēl n-tākie tūkstoši klāt.
Parasti jau būvniecības cenā neieskaita, piemēram, lampas katrā istabā, kas arī nav lētas. Es arī teiktu, ka 200m2 mājai, neskatoties uz krīzi, ar 100 štukām jārēķinās. Protams, tas tad, ja neko nedara pats. Ja strādā pats - ļoti daudz var ietaupīt.
Un no paša piredzes- lielākā kļūda ir kāpt vienu pakāpienu augstāk kā nepieciešams. Ar šo domāju, piemēram - ieejam veikalā ar domu pirkt flīzes par 8 Ls/m2. Bet daudz labāk patīk tās, kas ir par 13 Ls/m2. Tās arī nopērkam. Tā tās izmaksas nekontrolēti skrien debesīs. Jābūt pieticīgam un jāskatās ekonomiski, nevis emocionāli uz lietām.
Un nav obligāti jāpērk dārgākā santehnika, dārgākās flīzes, dārgākās tapetes utt. tā mums tagad tāda slimība, ka visu vajag uz to krutāko un smalkāko. Vecajā jevropā mājokļi ir uzbūvēti pavisam vienkāršiem apdares materiāliem. Daudz smukāk ir sienu nokrāsot baltu un akcentu radīt ar skaistu gleznu nevis uzlīmēt raibas dārgas tapetes, kam vairs neko pieskaņot nevar. Un tā tālāk. Iekšdarbi vispār ir nenormālākais visā celtniecības procesā - katrs sīkums itkā individuāli daudz nemaksā, bet kopā salasot šausmīgs cipars sanāk.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: Agucis (87.110.57.---)
Datums: 25/08/2009 17:04

Paldies,par atsaucību,protams izpratne ir maza,tāpēc arī šeit uzdevu jautājumu.Man saprast,ja ir 60 tukstoši,un pati neprotu likt flīzes,tad ar šo naudiņu būtu takā pa īsu?

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 25/08/2009 17:18

Var uzcelt mierīgi, bet jādomā līdzi, kaut vai jau pirmā pozīcija kur gribas piesieties, kas ļautu ietaupīt daudz naudas - kāpēc jāizvēlas visdārgākais Ytong bloks, ja pilnīgi to pašu rezultātu var sasniegt lietojot to pašu Aeroc. Ir pilnīgi vienalga, no kā ir sienas, labāk ietaupīto naudu ielikt kvalitatīvākās iekšdurvīs, piemēram, jo, tici man, vivairāk naudas trūks tieši uz beigām Pamatkonstrukcijas ir jāceļ drošas labas un lētas. Nav nekāda jēga sagrūst sienās nevajadzīgu naudu. Var pamatus liet no B20 betona, var no B55. Cena otrajam 2x liel'\aka - rezultāts privātmājas dzīves 100-gados - precīzi tāds pats (te nozīme varētu būt tad, ja betonētu 100-stāvīgu debesskrāpi). Lielākā kļūda ir skatīties un censties likt to labāko, kas parasti arī ir tas dārgākais, bet praktiski vienmēr ir aizstājams ar tikpat labu bet lētāku materiālu.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: Agucis (87.110.57.---)
Datums: 25/08/2009 18:06

Ar Yotong blokiem tāpēc,ka tā rakstīts projektā un vairākkārt esmu dzirdējusi,ka tad māja nav jāsiltina un tur arī var ietaupīt.Tāpēc esmu šai diskusijā,lai uzzinātu ko vairāk un arī protams jaunu.Cik saprotu,tad nav jābūvē tieši no tā materiāla,kā rakstīts projektā? Un kādas atsauksmes ir par koka karkasa mājām? Tās taču sanāk vēl lētāk?

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 25/08/2009 21:43

Nevajag uzreiz mainīt sienu materiālu, bet papētīt cenu atšķirības analoģiskam produktam, piem, AEROC EcoTerm Plus 375. Tas arī nav jāsiltina.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: cains (159.148.82.---)
Datums: 26/08/2009 08:54

Par blokiem un betonu utt. pilnīgi piekrītu, ka nav jāšiko bez jēgas. Tiem vienkārši jāpilda savas funkcijas. Bet ar flīzēm, durvīm, logiem... bišku savādāk. Tie būs acu priekšā visu mūžu. Nu neiet protams runa par galējiem vipendroniem, bet šos elementus gan iesaku pirkt tikai tādus kas patīk. Nu paies daži gadi un būs baigā škrobe par kautkādām tizlām flīzēm vai logiem vai durvīm. Tad tos nomainīt būs ritīgi pa dārgo. Labāk sākumā uztaisi vienu vannas istabu foršu, bet otru pabeigsi pēc pāris gadiem, nekā abas nekādas. Nu kaukā tā ;)

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 26/08/2009 11:06

Agucis, Aeroc bloki ir tipa konkurenti Ytong blokiem, bet šeit tie sanāk lētāki, jo tiek ražoti Saulkalnē un nav no tālām zemēm jāved. 375mm EcoTerm bloku siena, lai sasniegtu normatīvu rādītājus, arī nav papildus jāsiltina. www.aeroc.lv
Man bija tā - kad mājai visi caurumi bija ciet (jumts, logi, ārdurvis), pievilkta elektrība, uzstādīts siltumsūknis, saliktas siltās grīdas, uz to brīdi izdevumi bija ap 60 kilo. Šodien tie būtu 45-50 kilo. Bija sajūta, ka nupat jau 5 minūtes un varēs dzīvot, un naudas neko daudz vairs nevajadzēs. Ak, kā es maldījos :) Tas bija aptuveni pusceļš.
2 galvenās iespējas ietaupīt - celt pareizā laikā (šobrīd, es pirms pāris gadiem samaksāju krietni dārgāk), un ņemt lētākus apdares materiālus, ja sirdsapziņa atļauj. Man kautkā švaki :) Kaimiņš mierīgi iekrāmēja flīzes pa 7 Ls, man zem 12 neizdevās palīst. Un tā bezmaz ar visu :)

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: andisk26 (---.teliamtc.lv)
Datums: 26/08/2009 12:58

Es sev iekrāmēju flīzes gan pa 3 gan pa 5 Ls tik nedaudz jāpameklē, un māju koka karkasa pašam būvējot sanāca 28000 Ls tas ar visu elektrības pievilkšanu , projektu , saskaņošanu utt. māja 130 m2 , cēlu sev ne pārdošanai.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: Agucis (87.110.57.---)
Datums: 26/08/2009 15:52

Ja mājas projektā ir paredzēti bloki,vai es varu celt koka karkasa?? Vai tas ir salīdzinoši lētāk un kāda ir izturība? Kāda māja būs siltāka?

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 26/08/2009 15:55

Gaidi vīrus melnā saulesbrillēs un ar vadiņu ausī :)

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: andisk26 (---.izzi.lv)
Datums: 26/08/2009 16:36

Cel no kā gribi kas labāk patīk.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: Agucis (87.110.57.---)
Datums: 26/08/2009 16:39

aaa no Aguca

Nesapratu kaadus viirus brilles arvadinju ausiis????

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 26/08/2009 16:59

Agucis, uz taviem jautājumiem nav iespējamas viennozīmīgas atbildes. Mēģini savādāk.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 26/08/2009 17:03

Vispār jocīgi, komentārs par vīriem melnajā ar vadiņu ausīs bija tēmēts spk par to, ka viņš nežēlīgi pārkāpis likumu sastādīdams tāmi radiniecei. Laikam ierakstīju nepareizajā topikā. :) piedošanu.
Par tēmu runājot - cel no blokiem un nesiltini, ja gribi naudu taupīt. Karkasene, manuprāt, tomēr sanāk dārgāka, jo jāsabāž pilna ar vati, turklāt celtniecības process darbietilpīgāks.

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: KOHINURS (87.110.25.---)
Datums: 26/08/2009 19:11

STOP, kungi!
Mājai 2 stāvi. Nevar jau nu tk brīvi traktēt projektu.

Aguci - katrā projektā ir paskaidrojuma raksts, katrai projekta sadaļai ir paskaidrojuma raksts, uz rasējumu lapām ir teksti ar virsrskstu "Piezīmes" vai "Norādes". Palasi tos rakstus un tad uzdod jautājumus - citādi, toč - nories.

Kaut kur visā tajā 100% būs frāze, tipa, visas norādes uz konkrētu izstrādājumu utt. norāda uz kvalitātes prasību līmeni utt. vai tml. un visu ir iespējams aizvietot ar analogiem, līdzvērtīgiem utt., un tjp.. Bet tas nu nekādi nevar attiekties uz pamatkonstrukciju principiālajiem projekta risinājumiem - izdarīt jau var visu, tikai tad jautājums - kāpēc vispār visa māja, viss projekts tieši tāds, kāds viņš pašlaik ir. Koka karkass vai mūris - tas jau projektēšanas sākumā būtiski izšķir kāda tā māja būs, tas iespaido visu - piem., projektējot karkaseni plānojumu iespaidos racionāls statu solis, projektējot no blokiem, sakarīgā projektā, autors rēķinās vismaz ar bloka augstumu utt..

Re: Cena ar pilnu apdari???
Autors: Ansis Liepa (---.cust.tele2.se)
Datums: 27/08/2009 22:15

dabiski ka koka karkass būs dārgāks kā gāzbetona sienas. tā ir būvētāja medusmaize. bet pasūtītājam tak savukārt vajag padomāt par taupīgumu.

es būtu gatavs tādu māju pašrocīgi ceļot netērēt vairāk kā 15-20 tūkst Ls. nu rēķini ka aptuvens darbizmaksu cipars būtu vēl 15-20k Ls. protams, tai pat ēkas izmērā var iegrūst arī 350 000Ls - palasiet gudro žurnālu "Latvijas Būvniecība" - raksts par "pirmo pasīvo ēku Latvijā" :)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **     **  ********   **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  ***   ** 
 **         **     **  **     **  **     **  ****  ** 
 ********   *********  **     **  ********   ** ** ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **  **** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **   *** 
  *******   **     **   *******   ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727