UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: aigarsbricis (78.84.166.---)
Datums: 23/12/2010 13:16

Pašlaik mācos RTU Būvniecības fakultātē un vēlos zināt, kāda Latvijā ir sertificēta projektētāja būvinženiera alga. Varbūt tie, kas strādā šajā jomā, var padalīties... Var arī piemetināt kaut ko par līdzīgas profesijas algām citās valstīs- vēlams Eiropas

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 23/12/2010 16:07

Mēdzu es te dažus nodarbināt, ar mokām pierunājot. Samaksu nosaka tirgus, par tādiem, kas algu nemaksā sev, ziņu nav, tb ir, bet tie nav sertificēti.

Labs inženieris jebkurā jomā ir deficīts visā pasaulē, jāmāk vien sevi pārdot. Maz viņu, gan te, gan citur (tos, kas izliekas par speciem, neskaitām)

Iekš UK pilnīgam iesācējam (ar bakalaura diplomu) konstrukciju projektētājam piedāvā 35-50k gadā.

Krievijā (Maskavā) zaļš gurķis var sacerēties par 30k (šoreiz rubļu mēnesī).

Ja Tev ir pieejams internets, tad var viegli sameklēt vajadzīgo informāciju par algām ekonomiski spēcīgākajās valstīs.

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: aigarsbricis (78.84.166.---)
Datums: 29/12/2010 09:49

jā, var redzēt, ka visi ir aizbraukuši uz citām valstīm strādāt vai arī negrib komentēt savu algu, lai neatņem :D

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 29/12/2010 10:55

Un ko ta zaļš gurķis bija sacerējies - ka būvinženieri tagad bariem metīsies savus ienākumus publiskā forumā apspriest? :) Paaugsies - sapratīsi ...

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 29/12/2010 14:17

Nu tās tādas postpadomju vai tikai Latvijas mentalitātei raksturīgas iezīmes - grūti pateikt, ka cilvēkiem par algu/samaksu runāt tā kā kauns, tā kā neērti, tā kā nedroši, tā kā kas? Vieniem neērti paprasīt, otriem neērti pateikt un tad parasti vairumā gadījumu tomēr vinnē tas darba devējs. Lūk piemēram atradu te kaut kādu saitu kur meklē būvinženierus UK u.c. valstīs [www.icerecruit.com]
- tur katrā otrajā darba sludinājumā ir norādītas vismaz algas robežas, šeit piemēram paskaties cv.lv
[www.cv.lv]
tur nevienā sludinājumā nav nekādi cipari, visur ir tukšas frāzes atbilstoša darba samaksa, konkurētspējīgs atalgojums, utt tufta, kur lielākā daļa darba devēju acīmredzot nevēlas šo info izpaust, jo cer, ka atnāks kāds kurš paprasīs mazāk nekā bija gatavi dot un strādās vairāk :)
Bet vari mierināt sevi ar domu, ka tā lielākoties ir visās sfērās Latvijā - oficiāli neviens par algām, pat to robežām, nez kāpēc runāt nevēlas un pat normālā sarunā šāda veida tēma, ja vien nav starp ļoti tiviem draugiem, tiek uzskatīta nepieklājīgu vai tabu.
Kāpēc?
Zini ir tāds stāstiņš par mērkaķiem, kurus ievietoja būrī un kad tie līda pēc banāniem, tad norāvās ar strāvu. Nu lūk pēc kāda laika neviens pēc banāna nelien. Tad no būra izņem vienu veco un ieliek jauno, jaunais lien pēc banāna (stāsta par algu) visi tam sadod pa galvu (lūr uz viņu šķībi) - attiecīgi jaunais arī vairs pēc banāna nelien (par algu nestāsta). Nu un tā kamēr visi vecie mērkaķi no sprosta ārā, bet arī neviens jaunais pēc banāna nelien, attiecīgi par algām ir tāpat. Pilnīgi skaidri saprotams iemesli nav, bet nestāsta, jo nav pieņemts :)

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: Didims (78.84.133.---)
Datums: 29/12/2010 14:45

Padlaikos, kad visi par algas saņemšanu gāja parakstīties kopīgā algu sarakstā, visiem viss bija kā uz delnas. Bet tad arī bija konkrētas valsts noteiktas stafkas un tur īsti nebija ko apspriest. Nerunāt par algu sāka ar reizi ar rietumnieku ienākšanu. Un kāpēc gan par to būtu jārunā? Pie mums ir brīvais tirgus un viss notiek pēc savstarpējas vienošanās. Ja kāds ir ar mieru strādāt par konkrētu summu un kāds par šo rezultātu maksāt, tad kas tur var iebilst. Vot runāt, tirgoties, to gan vajadzētu labāk apgūt (abām pusēm).

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 29/12/2010 15:15

Yep par padlaikiem Tev taisnība. Tur bija algu saraksti, biju piemirsis (pareizāk izsakoties, man personīgi tas gāja secen, bet atceros, kā mamma gāja parakstīties). Bet par pārējo šeit kā reiz LV no rietumiem kārtējo reizi pārņēma nevis visu, bet tikai selektīvi daļu. Un tas, ka ASV piemēram var uzzināt cik konkrēta IT profesija vismaz vidēji valstī pelna un var mēģināt atrast arī pa apgabaliem (kur protams ir starpība starp NY un kaut kādu kaktu) bet Latvijā nez kāpēc nē. Rezultātā tas nozīmē tikai to, ka darba devējs var Tev batonēt, ka Tu pelni vairāk nekā vidēji valstī šāda profesija, bet Tu nekā to nevari pārbaudīt, jo tā info jau nav īsti pieejama. Nu un vai tad nav forši tādā gadījumā justies lepnam, ka Tu pelni vairāk kā vidēji valstī? ;) A cik ir vidēji valstī? HVZ. Tā lūk.
Tā kā oficiālais iemesls, protams, lielākoties ir aizsardzība no konkurentu uzbrukumiem, kam, protams, ir arī zināms pamats, bet neoficiāli - vai nav patīkami justies piekāstam, to īsti pat neapzinoties? :)

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: raihs (46.109.55.---)
Datums: 29/12/2010 15:25

Esmu papilnam izvazājies pa ārzemēm,un varu pateikt,ka nekur neviens nekad nerunās par to,kāda viņam alga! Šis jautājums tiktu uztverts tikpat nekorekti,kā paprasīt vecim,cik laba gultā ir viņā sieva...Tā ka beidziet muldēt par latviešu skaudīgumu,vergu mentalitāti,utt-zb jau...Tas ir nekorekts jautājums,un līdz ar to arī attiecīgi uz to nav arī atbilžu. Kļūsti no sākuma par SPECIĀLISTU(ar lielo burtu) un Lielais Piķis atnāks pie tevis...

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 29/12/2010 15:44

Nu es personīgi nerunāju par skaudīgumu un vergu mentalitāti. Es runāju par to, ka pie mums ļoti daudziem patīk kārtot lietas pēc iespējas zem deķa. Redzi, cik briesmīgi grūti iet Rimšēvicam savu un savējo darbabiedru $$ atklāt? Un par privātajiem nav jau runa, ka atnāks Jānis un pateiks es pelnu 1567 komats 83 kapeikas mēnesī. Runa ir par to, ka ir švaki pat ar vidējiem statistiskiem rādītājiem un arī darba sludinājumos praktiski nekad netiek norādītas algas robežas, kas nebūtu nekas tāds ārkārtējs, kā mēs to redzam kaut vai no lielas daļas UK un USA darba sludinājumiem.

Re: Sertificēta projektētāja būvinženiera alga
Autors: Didims (78.84.133.---)
Datums: 29/12/2010 22:05

Ja jautājuma uzdevējs tiešām domā darboties minētajā sfērā, tad jau būvniecības ABC katalogs nebūs viņam sveša lieta, tur par pagājušajiem periodiem var atrast arī dažādus izcenojumus.
Bet kopumā ņemot - strādāt-darboties vajag, nevis gaidīt, kad pienesīs visu gatavu un vēl pie tam vaidēt, ka visi grib tikai apčakarēt!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******    ********   **     **  **     ** 
 ***   **  **    **   **     **  **     **  ***   *** 
 ****  **  **         **     **  **     **  **** **** 
 ** ** **  **   ****  ********   **     **  ** *** ** 
 **  ****  **    **   **         **     **  **     ** 
 **   ***  **    **   **         **     **  **     ** 
 **    **   ******    **          *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727