UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123456
Pašreizējā: 6 no 6
Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 08/12/2011 23:37

Tas tik tā, lai saprastu lietu būtību:)
Nav diez cik rožainas nākotnes vīzijas, kaut vai novērtējot "energoekonomiskās" spuldzes, dienasgaismas lampas ar elektronisko balastu un, protams, iepriekšminētos...

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 10/01/2012 01:27

Pagaidām varu atskaitīties, ka kondiķi diez ko nerullē - tie veido tādu, ka raustītu darbību un silda augšā motoru. Ari virknē ieslēgtas spuldzītes uzkarsē motoru. Vēl jādabū atotransformators. Nez vai vērts meklēt simistora variantu, jo ar gaismas regulātoru ari cepjas. Kāds varbūt zin kur var nopirkt fāzu invertoru par mazām naudām?

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/01/2012 08:42

Gan pieslēdzot spuldzītes, gan kondiķi vai trafu principā nedrīkstētu mainīties sprieguma forma (un, protams, arī frekvence), bet pie konkrēta ieejas sprieguma un mehāniskās slodzes tā vairs ir tikai motoriņa paša kompetence, cik daudz silt. Trafs atšķirībā no virknē slēgtajiem kondiķiem vai spuldzēm dos lielāku jaudu gadījumos, ja motora vārpsta tiek bremzēta. Invertors, cik saprotu, ir pilnīgi cita opera - spējīgs taisīt gan dažādus spriegumus, gan frekvences.

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/01/2012 09:58

Pa lielam asinhronais nav domāts apgriezienu mazināšanai - kampiens ir tikai tuvu nominālajiem apgriezieniem:


Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 10/01/2012 11:28

Tas ir gāzģenerācijas katla dūmu nosūces ventilatoriņš, ko ir vajadzība pieregulēt, tāpēc - ka tik griežas un nekarst. Kampienam pieslēdzu pa tiešo, bet kurinot negribu pūst ārā lieku siltumu, tāpēc jāsamazina apgriezieni(jau pārbaudīts).
Star citu, kā var ielikt šādus JPEG attēlus?

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/01/2012 14:16

Nez vai nav gatava mikrene, kura dalītu frekvenci ar 2:
Attēu saiti esmu špikojis no failiem.lv (pie bilžu faila saite, kas domāta "forumiem"). Saitē ir 2 linki - URL, kas atvērsies, kad nospiedīs (var būt jebkas, ko saprot browseris) un IMG, kas parādās (tā gan acīmredzot drīkst būt tikai bilde).

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 10/01/2012 16:00

Kā ielikt attēlus: Pamatlietas: Attēlam jābūt internetā! Tas var būt kāda bilde-foto-zīmējums no jebkura darbojošas www lapas. Var būt no Jūsu kolekcijas JPG, PNG (varbūt cita attēla formata, bet to nezinu..) kas ielādēts serverī, kurs piešķir jūsu attēlam adresi internetā, ar kuras palīdzību šo bildi var aplūkot. Latvijā ir serveris failiem.lv. Ja nereģistrējas, pēc mēneša bilde tiks dzēsta attiecīgi par šo dzēšanu paziņojot uz uzrādīto e-adresi. Ja reģistrējās failiem.lv tad ilgi glabājās. Ja failiem.lv ielādē bildi (JPG,PNG,...) tad tiek šai bildei piešķirtas dažādas aplūkošanas adreses-veidi. Iekopējot foruma tekstā visu adresi kas nosaucās: "Forumiem" parādīsies bilde. Tas ir visvienkāršākais. Ja vēlas lielāku, citādā lielumā, var uzbraukt ar peli uz failiem.lv ielādēto bildi, piespiest labo pogu pelei, atrast izvēli: Copy image URL, ar kreiso pogu apstiprina. Šo adresi var iekopēt ar paste interneta meklētaja adrešu vietā, enter, un ieraudzīsist tikai savu bildi. Tātad "paste" ir jūsu bildes adrese internetā! Kā tie ielikt forumā? Tā: . Kur paste ir "iepastēta" jūsu bildes adrese internetā. Ja vēlaties kādu bildi no www, tad atrodiet šo bildi, uzbrauciet ar peli uz šīs bildes, labā poga, līdz Copy image URL, piespiež kreiso pogu. Jūsu "pastē" būs šīs bildes URL (adrese internetā) un to tāpat iekopējiet starp kvadrātiekavām kā iepriekš teicu. Pārliecinieties ka viss ok ar "Demonstrēt".

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Daniliano (80.232.241.---)
Datums: 10/01/2012 21:56

khe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pagaidām varu atskaitīties, ka kondiķi diez ko
> nerullē - tie veido tādu, ka raustītu darbību
> un silda augšā motoru. Ari virknē ieslēgtas
> spuldzītes uzkarsē motoru. Vēl jādabū
> atotransformators. Nez vai vērts meklēt
> simistora variantu, jo ar gaismas regulātoru ari
> cepjas. Kāds varbūt zin kur var nopirkt fāzu
> invertoru par mazām naudām?
Nezinu par kādām jaudām iet runa , bet šeit [www.energolukss.lv] nu ir vieni no(ja ne paši) letākiem frekvenčniekiem. Labas kvalitātes un ceans kombinācija. Līdz šim uzliktajiem nav bijušas problēmas.


Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: sys9291 (46.109.32.---)
Datums: 10/01/2012 23:30

Varu šim pasākumam izsniegt (uzdāvināt) elektronikas platīti un protams arī shēmu (detaļas būs jagādā pašam, izmaksās ~2-3LS) plūdenai 220V AC 1 fāzu kolektormotora rpm regulēšanai (līdz 2,2kw)ar potenciomera palīdzību...
Ja runājam par 3 fāžu asinhrono dzinēju, tad šeit vislabāk noderēs industriālie frekvences inventori (piem. OMRON MX2). Pie kam iespējams arī darbināt 3 fāžu dzinēju izmantojot 1 fāzes tīklu (tas gan skaidri jāzin pirms iekārtas iegādes). Lietojot šādu uzparikti izvērsties var neierobežoti, mainīt var praktiski jebkuru parametru (ātrumu, jaudu, griezes momentu, paātrinājumu, utt), nav nepieciešami ne termo aizsardzības automāti, palaišanas releji ne arī jāuztraucas par dzinēja pārslodzi. Vienīgais tas viss jāieprogrammē inventorā (var ar PC palīdzību vai vienkārši ar vadības taustiņu palīdzību un parametru tabulu). Nu šeit izmaksas atkarīgas no izmantotā dzinēja jaudas

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Rx (---.neonet.lv)
Datums: 11/01/2012 00:15

Pirku ventilatoru 220V iemontējamu caurulē. Tam pasē bija rakstīts, ka der regulators VRS. Tad to meklēju, sazvanījos un uzzināju ka tāds ir....( neesmu nopircis). Bet izziņai tas ir šāds: [www.vtprincips.lv] un ar kontaktelefoniem padarbojoties te: [www.vtprincips.lv] var noskaidrot, vai tas derēs Jūsu vajadzībām, kā arī var būt būs kāds piemērotāks.....Vajag tikai rakt!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123456
Pašreizējā: 6 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  **     **  ******** 
 ***   ***  **     **        **  **     **  **       
 **** ****  **     **        **  **     **  **       
 ** *** **  *********        **  **     **  ******   
 **     **  **     **  **    **   **   **   **       
 **     **  **     **  **    **    ** **    **       
 **     **  **     **   ******      ***     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727