UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Zāģ-( & ēveļ )-galds
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 18/02/2011 15:44

Kurā Depo?
Piemēram, Berģos ir Milzu galds pa 1 kLs ar tikai zāģi:
[ptk.in.ua]
un baltkrievu kombainiņš pa 325 Ls ar zāģi un ēveli
[www.liftmach.by]
Veikalā zāģis šķita malā un neērts, bet interneta bildē ir smukāk ;) Kautko tādu tiešām varētu.
Par nosacīti lielajiem zāģiem tipa Einhell RT-TS 2231 UD nospriedu, ka "universālums" būs apgrūtināts. Jau iepriekš rakstīju par to, ka zāģējuma dziļumu ierobežo dzinēja gabarīti. Tas nozīmē arī to, ka ar 23 cm ripu tur nav ko darīt. Savukārt, piemēram, 30 cm ripa ķieģeļu griešanai maksā jau 56 latus. Ja es gribu mainīt dažādas ripas, es diez vai tās varēšu atļauties ar lielu diametru. Pēdējā doma bija nopirkt vienu no pēdējiem Rebir Latvijā ražotiem 2 kW flekšiem un nostiprināt stacionāri.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 18/02/2011 15:53

Zāģis tiešām bija pašā malā, man arī likās neērti, bet varbūt tur komplektā nāk kāds piekabināms paliktnis? Nebija laika, nepētīju.
Depo no Rīgas uz Jūrmalu.

Welche Scheibe für šamotkirpič?
Datums: 04/03/2011 12:05

Vai kāds, kas izmēģinājis vairākus veidus, var ieteikt optimālāko ripas veidu šamota griešanai?

Pašlaik uz flekša lietoju šāda veida

Gludās (flīžu) vispār negribu, pat šitā

baidos, ka mazāk drupinās, bet vairāk karsīs, ar tādu savulaik griežot betonā ātri noapaļojās malas.

Vai ideāla nebūtu kautkāda kombinācija

tomēr diezgan dārga un nevaru atrast ar caurumu vēlamajā (25 mm) diametrā...

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 04/03/2011 13:39

Pirmā ripa ir riktīgā. Visus ķieģeļus un flīzes tikai ar tādu griežu. Nekadu malu flīzei neatsit, tikai vajag stingru roku un no pareizās puses griezt, bet šamota ķieģeļus ņem kā sviestu.

Re: Welche Scheibe für šamotkirpič?
Datums: 04/03/2011 13:56

Malu nosit nevis flīzei (ar flīzēm neiru ņēmies izņemot pērn, kad vajadzēja sadalīt poļu klinkerflīzes, es tās ieskrāpēju ar stiklagriezi un lauzu), bet ātri nodilst mala tādam diskam kā bildē 2.
Savukārt patlaban izmantotie (kā bildē 1) dažā cietākā jauna šamota vietā tomēr negrib līst iekšā un sāk dzirksteļot. Viegli iet lietotajos šamota ķieģeļos - vai nu pirms 50 gadiem nevīžoja labi taisīt, vai laika zobs padarījis drupanus.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 04/03/2011 14:26

Pac visus saflīzējumu, un to ir diezgan daudz, esmu sagraizījis ar uz flekša uzliktu šitādu:
[instrumenti.buv.lv]
To man ieteica celtnieki, kas pie manis strādāja, ka tikai ripu bez neviena roba, ar gludu dimanta malu. Jebkuras flīzes kā sviestu, esmu apaļojis betonētām trepēm, stabveida pamatiem, celiņa plāksnēm asās malas, visu ar vienu un to pašu ripu, pie tam pirktu Depo, pašu lētāko, pavisam lēta gan viņa nebija, kādi 3-4 Ls. Nu jau būs 3 gadi, kopš tiek lietota - nevienā acī. Šamotu gan neesmu mēģinājis griezt.

Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 04/03/2011 14:35

Kad bija jāgraiza betons ar armatūru un granīta šķembām, tad no Dedras klāsta Depo izvēlējos ripu dzeltenā krāsā (Dedrai pa krāsām sariktētas). Tā gan bija visdārgākā, bet citas nevisai gribēja griezt tik mainīgus sastāvus. Man ari šamots jāpagraiza... drīz pamēģināšu to dzelteno.

Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 05/03/2011 09:11

[dedra.pl]

Neatradu tādu kārtīgi cietu šamotnieku. Padlaika grieza bez prolēmām.

Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 05/03/2011 20:20

Mans visu laiku absolūtais favorīts, tieši šāds:
[dedra.pl]

Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 05/03/2011 21:20

Vai tad šādi gludie neskaitās tikai slapjam procesam lietojami?
Kad lūdzu ieteikt disku vienam ebaja pārdevējam, viņš atbildēja ar pretjautājumu - vai pastāv iespēja slapināt?

Pašreizējā: 3 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******   **     **  **        **     ** 
  *******   ********   ** *** **  **        ** *** ** 
        **  **     **  **     **  **        **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **        **     ** 
  *******    *******   **     **  ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727