UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: PaaO (---.aldems.lv)
Datums: 15/02/2011 11:06

interesē viedoklis par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto atklāto konkursu „Zema enerģijas patēriņa ēkas” ... vēl neesmu paspējis iepazīties detalizēti, bet vēlētos zināt cik varētu būt izdevīgi privātpersonai ar jaunbūvi uz to pieteikties ????

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: Alvisss (---.kartes.lv)
Datums: 15/02/2011 11:11

Gana neizdevīgi, jo visai finanšu plūsmai būs jābūt oficiālai. Bet kurš gan nemēģinās ņemt kreisos strādniekus, pirkt būvmateriālus bez PVN utt.

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 15/02/2011 11:39

Naivi cerēt, ka ieliksi mājā modernu energoefektīvu apkuri un nosiltināsi māju pats, vai ar kreiso strādnieku palīdzību uz vēl par to naudu dabūsi:). Viss būs pilnīgi oficiāli ar sertificētām konkrētām firmām un maksimāli iespējamajiem nodokļiem. Vārdu sakot, kad visu būsi nomaksājis un varbūt dabūjis atpakaļ Eiropas naudiņu, vienalga būsi pārmaksājis salīdzinājumā, ja pats gādā materiālus un nolīgsti strādniekus.

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: PaaO (---.aldems.lv)
Datums: 15/02/2011 11:43

Eiropas līdzdalība ar 65% šķiet interesenta

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 15/02/2011 12:07

EU lidzdaliba privatpersonai ir izdeviga vizuali ... parekini,ka viss bus jatin oficiala cela - projekts,jabuve buvfirmai,jaatskaitas par katru norakstito materialu un izcelsmi ... ja nem vera,ka praktiskais latvietis vairums lietas izgriez caur pazisanos,materialus iespejams izgriez caur firmu bez PVN un uzbuve to visu brigade un par skaidru naudu,bilde paliek savadaka

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 15/02/2011 12:41

Tak skaidrs, ka no projekta iegūs tikai celtnieki, ražotāji, tirgotāji un valsts, bet mājas īpašnieks vienalga paliks durako. Es jau neesmu pret mājas labiekārtošanu, bet privatmājas ipašnieks tās štelles var sabīdīt daudz lātak. Cita lieta, daudzdzīvokļu maju iedzīvotāji. Tur nekad kaimiņi nevienosies samaksāt celtniekiem uz ķepas, bet ņems kredītu, baros vēl bankas.

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 15/02/2011 15:39

Bet ja beidz beztēmā sūroties par nedoto iespēju gan valsti uz nodokļiem apkāst, gan vēl 2/3 ieguldītā atpakaļ saņemt :) un tā vieta nedaudz parēķina, sanāk tomēr ieguvums kādi 20-30% salīdzinot ar melno cenu.

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 15/02/2011 15:58

spk, nezinu kā rēķināji, bet es rēķinaju dzīvoklim un nu nekādīgi nesanāk ko vinnēt. Vienkārši sanāca razborkas ar kaimiņiem, jo biju gandrīz vienīgais, kurš kategoriski attecās ņemt kredītu bankā un biju gatavs samaksāt par siltināšanu uzreiz uz ķepas meistariem. Mājā man vēl sliktāk, jo darbus parasti veicu pats un Eiropa mani nesapratīs- naudu man nemaksās :) Ja kāds nevar mierīgi nakti gulēt, jo nav nodokļus nonaksajis, rokas līkas lai pats padarbotos, tad lai arī ņem kredītu un piedalās tai projektā.

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 15/02/2011 16:06

spk,viss atkarigs cik sarezgits process ir lidz tam nonakt ...ja tiri matematiski panem 'melno' cenu un oficialo,tad ejot oficialo sanak izdevigak tavis nosauktie kadi 20% ... provizoriski uzmetot es nerekinaju projekta izmaksas un papiru sakartosanas izmaksas ... katra zina ar maniem nerviem iespejams tas butu sapigs process,bet nu ir kam patik nemties ... es pat nezinu,vai man isti laiks butu to visu darit un tas nebutu jauztic kadam kas to visu sakartos un atkal ne par velti ... tikai viens Bet - vai nosiltinot piemeram vienu sienu tas pasakums strada,vai tikai uz kompleksu buvi

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 15/02/2011 16:24

Ja "Eiropa" atmaksā 65% (vai atmaksā, te garantijai derētu būt stiprākai par 100%, citādāk var ielidot diezgan pamatīgi, vairāki desmittūkstoši naudiņu vismaz), tad celt pašam, ar "kreisiem" strādniekiem un materiāliem bez PVN un vispār neiznāmas izcelsmes kā arī second hand, varētu finālā sanākt nedaudz neizdevīgāk (vairāk par pusi ieekonomēt diez vai izdosies). Gan pieļauju, ka kredītprocenti tāmē skaitīti netiek (varbūt tiek).

Taču ir vēl viens faktors, zema enerģijas patēriņa ēkas ekspluatācija ir lētāka, kā parastai ēkai (celtai tradicionāli ar papildsiltināšanu), taču uzcelt šo taupīgo ēku var sanākt pat 2x un vairāk dārgāk pat 100% legālā ceļā. Jārēķina, cik gados pārmaksāto (pat ieskaitot 65% "dāvanu") dabūsi atpakaļ.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **     **  **     **  ******** 
 ***   ***  **  **  **  **     **  **     **  **       
 **** ****  **  **  **  **     **  **     **  **       
 ** *** **  **  **  **  **     **  *********  ******   
 **     **  **  **  **  **     **  **     **  **       
 **     **  **  **  **  **     **  **     **  **       
 **     **   ***  ***    *******   **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727