UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Dzīve zem augstsprieguma līnijas
Autors:
vlp
(81.198.6.---)
Datums: 05/07/2011 14:47
Tad jau labāk strādāt Fukušimā. Vismaz 500m minimums, jo ir jau visādas "frakcijas", kas "aizrezonējas" baigi tālu. Es pat par lielu naudu neatrastos tādā zonā.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 05/07/2011 15:49
raihs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Atcerējos-tā aģentūra atrodas paie Veselības
> centrs 4 Barona ielā.
Tā ir pagātne, tagad Rīgas reģionam viss Klijānu ielā (aiz tramvaju depo).
-------------------------------------------------------
> Atcerējos-tā aģentūra atrodas paie Veselības
> centrs 4 Barona ielā.
Tā ir pagātne, tagad Rīgas reģionam viss Klijānu ielā (aiz tramvaju depo).
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 05/07/2011 16:19
Pilnīgi bezjēdzīgi ko mērīt. Tur visu var tīri matemātiski izskitļot, jo visas augstsprieguma līnijas staro apmēram vienādak.Ja jau vellapēds vai autiņš zem līnijas sit pa nagiem, tad starojums ir. Cik tas kaitīgs vai ne, tas cits jautajums. Vismaz es gan nemēģinatu dzīvot tik tuvu elektrolīnījai. Lai citi eksperimente ar savu veselību un sastāda statistikas datus par nāves gadījumiem no elektromagnetiskā starojuma :)
Autors:
Valdis Liepa
(212.93.100.---)
Datums: 05/07/2011 19:07
Pilsētnieks ir 2,5 reizes izturīgāks par laucinieku, laikam ierēķinata iespēja atrast labākus speciālistus,kas novērsīs radušās likstas.
Zāle aug arī zem elektrolīnijas , bet normatīvi ka izrādas ir stiepjams jēdziens.
Līdzīgi ar auto pieturām laukos krietni retāk ka pilsētā.
Lai veicas!
Zāle aug arī zem elektrolīnijas , bet normatīvi ka izrādas ir stiepjams jēdziens.
Līdzīgi ar auto pieturām laukos krietni retāk ka pilsētā.
Lai veicas!
Autors:
Yellow
(46.109.89.---)
Datums: 05/07/2011 20:25
Zem augstsprieguma līnijām zivis vienmēr labāk ķeras:) Vai tad šīs ēstu sliktās vietās? Kaut gan- "čto ņemcu horošo,to dlja russkogo smertj"...
Autors:
qwertys
(94.103.57.---)
Datums: 05/07/2011 21:36
to vlp
500m?
Tu ko saspiedies? 500 metru attālumā piepisētā diez vai vispār ir bez līnijas. Tad es teiktu ka kineskopa monitors vai TV vairāk starojumu rada un to uzzinot tev nāksies iebrizt dziļi kosmosā kur neviens zvaiznes starojums tevi neskars, par ko es arī šaubos.
Kas jau nu kas, bet pietiek ar kādiem 100m. Patreiz sanāk, ja Jāņa sētas kartes lineālam var ticēt tie būtu 30m līdz mājai no malējiem vadiem. Un vēl jau es to zemi neesmu nopircis. ;)
500m?
Tu ko saspiedies? 500 metru attālumā piepisētā diez vai vispār ir bez līnijas. Tad es teiktu ka kineskopa monitors vai TV vairāk starojumu rada un to uzzinot tev nāksies iebrizt dziļi kosmosā kur neviens zvaiznes starojums tevi neskars, par ko es arī šaubos.
Kas jau nu kas, bet pietiek ar kādiem 100m. Patreiz sanāk, ja Jāņa sētas kartes lineālam var ticēt tie būtu 30m līdz mājai no malējiem vadiem. Un vēl jau es to zemi neesmu nopircis. ;)
Autors:
Marciz
(195.13.240.---)
Datums: 05/08/2011 09:54
taa liinija rada elektromagneetisko lauku un taadeelj visos vadiitaajos rodas elektriskaa straava jo veidojas potenciaalu starpiiba un tapeec sit pa nagiem.. bet pa nagiem sishana vispaar nav nekaada sakara ar starojumiem..
Autors:
Arc
(46.109.23.---)
Datums: 06/05/2012 08:30
Vai situāciju no veselības drošības viedokļa uzlabojas, ja augstsprieguma gaisa līniju (nu vismaz sev intresējošo posmu) ieliek zemē kā kabeli?
Kāds varbūt ir dzirdējis - Latvenergo vispār piedāvā tādu opciju? Kās varētu būt orientējošas izmaksas?
Varbūt Latvenrgo attīstības koncepcijā ir ielikt visas līnijas zemē? Jo būtībā tad jau liela daļa Ķekava ir pakļauta riskam.
Kāds varbūt ir dzirdējis - Latvenergo vispār piedāvā tādu opciju? Kās varētu būt orientējošas izmaksas?
Varbūt Latvenrgo attīstības koncepcijā ir ielikt visas līnijas zemē? Jo būtībā tad jau liela daļa Ķekava ir pakļauta riskam.
Autors:
Didzisp
(78.84.100.---)
Datums: 06/05/2012 10:45
No parastās 20kV augstsprieguma līnijas jau nekāds nopietns starojums nenāk. Putni sēž uz tām drātīm un nekas. Kabelī dabūt to līniju arī nav lielu problēmu. 330kV līniju gan laikam pa kabeļiem nelaiž un no tās ir vislielākais elektromagnētiskais starojums. Ne Latvenergo, ne arī citur pasaulē lielās augstsprieguma līnijas neveido ar kabeļiem. Tas sanāk vājprātīgi dārgi un nav arī nekāds vajadzības.
Latvenergo protams "piedavā opciju" gan līniju pārvilkt ar zemē ieraktiem kabeļiem, gan ir gatavi vispār līniju pārcelt uz citu vietu. Ir tikai viens sīkums- tas notiek pa pasūtītaja līdzekļiem :). Man ir aizdomas,ka letāk sanāks māju citā vietā uzcelt, nevis augstsprieguma līniju parcelt. Tie nav desmiti tūkstosi latu, bet simti tūkstosi, ja ne vēl vairāk.
Vispār par tām lietām jādomā izvēloties zemes pleķi maju ceļot, vai to pērkot. Nu jā, fizikas stundas tak skolā lielākā daļa basto un tad brīnas,ka zem augstsprieguma līnijas krāniņš vairs nestāv :)
Latvenergo protams "piedavā opciju" gan līniju pārvilkt ar zemē ieraktiem kabeļiem, gan ir gatavi vispār līniju pārcelt uz citu vietu. Ir tikai viens sīkums- tas notiek pa pasūtītaja līdzekļiem :). Man ir aizdomas,ka letāk sanāks māju citā vietā uzcelt, nevis augstsprieguma līniju parcelt. Tie nav desmiti tūkstosi latu, bet simti tūkstosi, ja ne vēl vairāk.
Vispār par tām lietām jādomā izvēloties zemes pleķi maju ceļot, vai to pērkot. Nu jā, fizikas stundas tak skolā lielākā daļa basto un tad brīnas,ka zem augstsprieguma līnijas krāniņš vairs nestāv :)
Autors:
Hmm
(213.180.114.---)
Datums: 06/05/2012 12:48
300kV par pasūtītāja līdzekļiem pārveidot par kabeli, tur ir zirgam jāsmejas :D
Pajautā labāk, vai HESu nevar nojaukt, jo tas tev traucēt dzīvot ;)
Pajautā labāk, vai HESu nevar nojaukt, jo tas tev traucēt dzīvot ;)
Pašreizējā: 2 no 3