UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Par elektriskajiem rokas instrumentiem.
Autors: Celtnieks12345 (46.109.207.---)
Datums: 04/09/2011 00:15

Mani interesē, kāda ir jūsu pieredze ar elektriskajiem no kvalitātēs un servisa viedokļa. Šis jautājums mani interesē, lai pērkot jaunus instrumentus es neiegrābtos un iegādātos maksimāli labus proporcionāli iztērētajai summai.

Mana pieredze instrumentu lietošanā.
Strādājot vienā firmā nopirkām 3 vienādus instrumentu komplektus fleksis + mazais perforators (jaudīgākais modelis no vieglajiem) no dažādām firmām – Makita, Hilti, Metabo, lai salīdzinātu to kvalitāti un izvēlētos pareizos instrumentus nākotnei.

Hilti komplekts bija visdārgākais, Metabo un Makita maksāja plus mīnus vienādi.
Šie 3 komplekti tika iedoti betonēšanas brigādei, ar šiem instrumentiem strādāja viena un tā pati brigāde vienlaicīgi (brigāde bija samērā liela)
Metabo instrumenti sāka lūzt pirmie aptuveni pēc pusgada jau bija nelietojami un remonts izmaksāja gandrīz tik pat cik jauni, Makita instrumenti sāka iziet no ierindas pēc gada, Hilti bez salūšanas nostrādāja 2 gadus.

Kāda ir jūsu pieredze ar instrumentu servisu.

Man personīgi nobira zaļā Bosch lentas slīpmašīna aiznesot uz servisu pateica, ka remonts maksā 75% no instrumenta vērtības, es protams paradīju vidējo pirkstu un aizgāju, tad jau labāk es piemaksāju 25% un paņemu jaunu ar garantiju. Cik dzirdēju piemēram Hilti labo instrumentus, bet remonts pēc viņu sistēmas nekad nedrīkst pārsniegt 30% no jauna instrumenta vērtības, nezinu vai tā ir taisnība (es domāju ka instrumentiem kuriem pārbraucis traktors šis variants neies krastā).

Cik zinu jo dārgāks un augstākas klases instruments jo sīkāk izjaucas un līdz ar to ir vieglāk labojam un labošana izmaksā lētāk, bet lētie instrumenti bieži vien nav labojami vai arī tiek laboti nomainot veselus blokus (tas attiecas uz visu tehniku ne tikai celtniecības instrumentiem)

Kāda ir jūsu pieredze ar dažādu firmu izstrādājumiem un to servisu jo labus elektriskos instrumentus tagad ražo ļoti daudzas un dažādas firmas piemēram:

Makita - [www.makita.biz]
Kress - [www.kress-elektrik.com]
Hilti - [www.hilti.com]
Bosch – [www.boschtools.com]
Skil – [www.skil.com]
DeWalt – [www.dewalt.com]
AEG - [www.aeg-powertools.eu]
Hitachi - [www.hitachipowertools.com]
Ryobi - [www.ryobitools.com]
Metabo – [www.metabo.com]
Black&Decker - [www.blackanddecker.com]
Mafell - [www.mafell.ru]
Panasonic - [www2.panasonic.com]
Milwaukee - [www.milwaukeetool.com]
Flex - [www.flex-tools.com]
Atlas Copco - [www.atlascopco.lv]
Einhell - [www.einhell.com]
PROTOOL - [www.protool.ru]
Worx - [www.worxtools1.com]#
Festool - [www.festool.com]
Portercable - [www.portercable.com]
Rebir - [www.rebir.lv]

Kā īsti iedalās rokas elektroinstrumenti, cik esmu dzirdējis tad viņi iedalās šādi, bet neesmu pārliecināts.

Mājas – šad tad pāris reizes gādā tiek lietoti
Amatieru – Domāti izmantošanai nedēļas nogalē ar minimālu noslodzi.
Pusprofesionālie – domāti, lai viņus noslogotu nepatstāvīgi un ar mazu noslodzi.
Profesionālie – domāti, lai viņus noslogotu 8 stundas dienā atbilstoši viņu lietojuma sfērai nepārslogojot (šādi viņiem pēc idejas būtu jāstrādā visu garantijas laiku bez lūšanas)
Industriālie – paredzēti noslogošanai 24/7 , jeb visu gadu bez pārtraukuma.

Re: Par elektriskajiem rokas instrumentiem.
Datums: 04/09/2011 00:43

Kaut kad sen dzirdēju, ka viena elektroinstrumentu ražotāja firma saviem instrumentiem lika iekšā imobilaiserus -instruments sāka darboties tikai tad, kad ir pielikts klāt speciāls čips un ja tos instrumentus nozaga bez čipa tad viņus varēja izmest ārā.

Cik esmu dzirdējis, ka ja zagts Hilti instruments parādās Hilti servisā tad īpašniekam ir jāpierāda, ka viņš ir legāli pirks savādāk viņam to atņem un atdot tam saimniekam, kurš ir pircis instrumentu no Hilti un informējis par zādzību – vai kāds zina vai šīs sistēma darbojās arī reāli ?

Kādreiz Hilti atskaldāmie āmuri skaitījās labākie, bet cik zinu Ramirents ir attiecies no viņiem un pērk tikai Bosch, laikam tomēr tie dārgie instrumenti nav tik labi?

Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 04/09/2011 08:06

Grūti iedomāties, ka vienkāršu elektroiekārtu var aizsargāt tā, lai vadus nevarētu savienot pa taisno.
Pirms gadiem 3 es teiktu, ka Rebir būtu jāliek pirmajā vietā. Man gan ir arī viens, Cik saprotu, jau Ķīnā ražots Rebir marķējums (IE-1206-16/2000ER), pagaidām esmu pāris reizes nolauzis tikai virziena pārslēdēja kloķīti.
Darbam nedēļas nogalēs esmu pircis gana daudz Ķīnas izcelsmes instrumentu ar nosaukumiem, kurus pirmo reizi dzirdu. Ar visiem ir varēts strādāt un trīsreiz dārgākie brandi man neatmaksātos. No Latvijā dabonamajiem nedārgajiem sīkbrandiem esmu labās domās par Ferm un Einhell.

Datums: 04/09/2011 09:09

Nu tieši tāpēc rokas elektroinstrumenti ir sadalīti kategorijas un nav finansiāli prātīgi pirkt industriālo vai profesionālo instrumentu, kurš tiks lietots pāris reizes gadā, tad ja lētāk ir iznomāt.

Mani interesē vairāk profesionālā kategorija, kur ir liela instrumentu noslodze – jo tieši šai kategorijai instrumentu cenas ir samērā palielas, kā arī reizēm šajā kategorijā tiek iekļauti instrumenti, kuriem te nevajadzētu būt jo vienkārši viņi netur slodzi, bet maskā gandrīz tik pat cik labi profesionālie instrumenti.

Galīgi lētos instrumentus es domāju nav jēga rakstīt jo man ir pazīstamie, kuri reizi gada sienā izurbj kādus pāris caurumus un viņiem ir lētais urbis, kurš kalpo man liekas jau otro desmitgadi, bet es domāju pie lielākas noslodzes viņš nobruks pāris minūtēs. Tieši pie lielas vai palielas noslodzes parādās instrumenta īstā kvalitāte.

Autors: zihers (---.optika.lattelecom.lv)
Datums: 04/09/2011 11:14

Varu tikai aprakstīt personīgo pieredzi.
Makita - samērā izturīgi instrumenti, normāls serviss.
Bleķis&Deķeris - vājš instruments, serviss nekur derīgs.
Hitachi - izturīgs instruments, tā kā man tikai viens un nav noplīsis, tad par pārējo grūti spriest.
Bosch - ne īpaši izturīgi instrumenti, tā kā garantijas laikā vairākas reizes ceļojuši uz remontu, esmu atteicies no šiem ražojumiem (varbūt slikta pieredze).
Metabo - nav bijusi laba pieredze, atteicos arī no šīs firmas izstrādājumiem.
Uzskatu, ka lētos instrumentus profesionālai izmantošanai nav vērts iegādāties nedrošības dēļ, ja nepieciešams specifiskiem darbiem/reti izmanto, tad vēl varētu. Izmaksu dēļ neesmu iegādājies - Hilti, AEG.

Autors: shimkus (80.232.219.---)
Datums: 06/09/2011 09:22

Lietoju profesionālos instrumentus pusprofesionāliem darbiem tāpēc nekad savus instrumentus (Bosch Makita DeWalt Metabo) nēsmu remontējis

Autors: aae (159.148.12.---)
Datums: 06/09/2011 09:45

Man ir tāda pati pieeja kā shimkus - prof instrumenti pusprof jeb amatieru darbiem, un nav nekādu sūdzību un remontu. Lēto galu var pirkt, ja tiešām paredzēts izurbt 1 caurumu 2 gados, jo viņi ir neergonomiski, neērti, neefektīvi un nav arī pārliecības ka neizbeigsies urbjot to pašu vienu caurumu.
Cik saprotu, Celtniekam12345 vairāk interesē viedokļi par prof/industriālajām lietām, pēc tāda iedalījuma te gan vairāk apgrozās (prasmīgu) amatieru publika.

Autors: EDZIITS (81.198.129.---)
Datums: 06/09/2011 10:25

Es diendienā darbojos ar BOSH un MAKITA profesionāliem instrumentiem. Jau piecus gadus neesmu nesis nevienu štrumu remontēt. VIzņemot lielo fleksi MAKITA paša vainas dēļ (tinumos tika abrazīvas skaidiņas kuras nosita tinumiem laku- enkura maiņa Ls40). Sapratu, ka par katru instrumentu jārūpējas un jāveic apkopes, tad viņi klausa.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 06/09/2011 10:48

Interesanti, kāpēc lielākajā daļā Latvijas instrumentu nomas punktu gandrīz visa elektrotehnika ir Bosch? Ja jau tas nebūtu labākais cenas/izturības salikums, tad tur viņi nestāvētu. Vāciets ir vāciets. Tas kā no Lexusa iekāpt BMW - abi dārgi un šiki, itkā dara to pašu, bet pēc braukšanas un sajūtām viens ir rīsu bļoda un otrs ir auto :)

Autors: vecais1 (87.226.40.---)
Datums: 06/09/2011 23:40

Arī te der teiciens,v semje ņe bez urodov.Vienam brendam izcila skrūvjmašīna un perfis,toties cita brenda lobziks kudiš ērtāks un ilgspēlejošāks.Plus vēl instrumentu lietošanas apstākļi-viens strādā putekļainās iekštelpās,otrs arā lietū un sniegā.Viens pēc darba štrumu notīra,izsūc putekļus,otrs ar kāju pasper zem galda.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********   **     **  **     ** 
 **     **     **     **     **  **     **  **     ** 
 **     **     **     **     **  **     **  **     ** 
 *********     **     ********   **     **  **     ** 
 **     **     **     **     **   **   **    **   **  
 **     **     **     **     **    ** **      ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727