UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Par elektriskajiem rokas instrumentiem.
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 07/09/2011 14:29

Jā, grūti te foruma izprast to domāšanu. Visi baigie profiņi celtniecībā atradušies. Es saprotu profesionālam celtniekam, kurš visu dienu caurumus betonā urbj, vajag kārtīgu bormašīnu, bet ja pats savu māju būvē, tad nafig tērēties un pirkt instrumentus, kuri sastādīs pusi mājas vērtības un pārdzīvos pašu saimnieku :) Galu galā, ja cilvēks nepelna maizi ar instrumentiem, tad PRO gala verķi nekad neatmaksāsies. Tāpat nu nafig man pirkt dārgu fleksi, ja skaidri zinu, ka piegriezīšu ar to podiņus krāsnij un fleksis būs pilns ar putekļiem. Nopērku lēto par 15Ls, samūrēju krāsni un izmetu to fleksi:) Tik daudz jau izturēs arī lētais. Kopš man vienā kāpņutelpā, deviņdesmito gadu vidū, piecu minūšu laikā nospēra 90Ls vērtu bormašīnu, tā noskaitos un pērku par 20Ls. Vismaz visu laiku nav jātrīc, ka tik nenosper vai nepazūd. Pats stulbākais, ka tā Ferm bormašīna kalpo jau vairāk kā desmit gadus. Protams es ar to visu dienu neurbju dzelzbetona sijas :)

Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 07/09/2011 14:58

Khe khe man ar flexi bija tieši tas pats. Man nācās nozāgēt visās istabās no sienām nost OSB un šur tur pazemināt uzbetonētā virsmā līmeni līdz vispārējam grīdas līmenim. Vobše ārprāta putekļi un nāves smaka. Nopirku Depo fleksi par 12,5 latiem, savus uzdevumu viņš paveica, bet izskatās, ka nu moris var iet, jo ir sācis izdot mazliet dīvainas skaņas un strādā ar tādiem kā uzrāvieniem :D
Bet nu esmu apmierināts ar vienrēizēji nepieciešamā ieguldījuma flekša veidā cenas attiecību pret paveikto. Jā starp citu - ja man būtu super hiper profesionāls aparāts - vai tāds izturētu ellīgi daudz betona putekļus?

Kamēr zāģēju koku, tikai smirdēja un lētucis fleksis vēl neko īpašu neteica, vienīgi, kad ripa kļuva neasa un sāka stopēties, ļoti mīlēja karst :)

Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 07/09/2011 15:08

Jautājums par instrumenta labumu nav tikai uz remonta biežumu attiecināms: Svarīgas ir tā darbības parametri, svars, ērtības slēgšanā, ātruma regulēšanas plūdenums, bremzes darbība, tās spēka stabilitāte...Kā piemēram, Black un Decker 220v urbmašīnas roknovilcējpatrona ir tik slikta, ka ar lielu spēku novilkta, vienalga urbis izslīd nedabīgi viegli. Metabo patronai ir īpatnējs gala fiksācijas mehānisms ar klikšķi un urbi tur lieliski. Bosh li-po akumulatorurbmašīnai ļoti plūdena apgriezienu maiņa, un var rotināt ļoti lēni, revers slēdzas viegli, ja turpretim Makita li-po ir tāds sitiena sākumgriešanās moments un nav apgriezienu tuvu apstāšānās režīmam, revers slēdzās grūtāk (ir stipri jāspiež uz slēdža lai pārslēgtu reversa slēdzi), ir vieta kur iestiprinat rezerves citizmera skrūvjgalu.. Gaismiņa no Led Bosham li-po akumulatorurbmašīnai ir! bet slikti izvietota- ēna uz urbšanas vietu, bet citām gaisma nāk no akumulatora un nav ēnas, ir rezerves skrūvgala stiprināšanas vieta, siksnas āķis...Precīzas markas speciāli neminu, jo akcentēju pašu pieeju labākā elektroinstrumenta izvēlē...Kā redzams, tikai speciālists ar pieredzi var, paņemot rokās, padarbojoties, novērtēt instrumenta labās un sliktās īpašības, neskaitot lūšanas biežumu.... Protams kādam tā ir "matu skaldīšana", bet ja mīl savu darbu tad ar labu, ērtu instrumentu darbs ir bauda...

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 07/09/2011 15:09

Ja iet ar rāvieniem, tad nomaini oglītes un gan jau vēl tas fleksis kalpos.

Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 07/09/2011 15:20

Celtniekiem nobira sava urbmasina,lai nekavetos,fateris aizlieneja savejo,Noname pasakums , pirkta Maxima uz atlaidem par 4 ls gabala , ar to saurba visus caurumus betonesanas veidniem :)

Autors: ints45 (84.237.140.---)
Datums: 07/09/2011 20:38

Es betona dakstiņus vienam jumtam ar 9 plaknēm sazāģēju ar Maximā pirktu lielo fleksi par Ls 7. Vienīgi ripa bija jāpērk pa Ls 18 :)

Fleksim nekas nav noticis, bet sevi viņš ir attaisnojis pa 200%

Autors: J (87.110.19.---)
Datums: 07/09/2011 20:58

Es ar ar Skil akumulatora skrūvgriezi nu jau gadus 4 urbju un skrūvēju (protams ne katru dienu), vienīgi akumulators viņam nobeidzās.
Vispār interesanti kā ar to ilgmžibu ir Li-jo akumulatoriem salīdzinot ar tradicionālajiem Ni-Cd?

Autors: shimkus (80.232.219.---)
Datums: 08/09/2011 09:01

Bija nepieciešamība saurbt betonā caurumus 20gb, urbu ar zaļo Bosch triecienurbjmašīnu. 1,5 caurumu izurbu tad 1st dzesēju, tā čakarējos visu dienu beigās nospļāvos un nopirku zilo Bosch sds plus visus caurumus saurbu nepilnas st laikā. Šaubos ka maximas instruments to būtu vispār izturējis. Vismaz tagad esmu drošs ka instruments neapstāsies pusceļā un darbs ritēs uz priekšu.

Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 08/09/2011 09:37

.....Depo pirktam elektrourbim bija rakstīts ka tam ir 500W. Reāli labi ja 200W, jo ar roku patronu pie pilnas jaudas var elementāri noturēt. Urbjot 10mm, sāk uz beigām smirdēt. Teicu pārdevējiem, lai labo reklāmu....bez rezultāta. Einhell slīpmašīna pa 40Ls jau pirmajā slīpējienā salūza...Salūza zobrati, jeb sakot sabira. Viņus nelabo, bet maina uz jaunu...Ferm 18V akuurbmašīna 2 gadus nokalpoja mazliet darbinot. Akumulatori (abi) beigti. Jauns akumulators pasūtāms maksā ap 18Ls...vai ir vērts? 18V salikt pa 1,2V ar AAA akumulatoriem arī dārgi. Bet izjaucot oriģinālo akumulatoru iekšā redzu nenosakāmas izcelsmes kartona iepakojumā Nicd akumulatorus, pēc izskata baigā "krutka". No diviem komplektiem vienu saliku, ilgi tāpat negāja. Metabo akumulators , Nicd, vairāk kā 5 gadus nokalpoja...Un Argusā jauns samontēts atkal kalpo lieliski.

Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 08/09/2011 09:43

shimkus,tai Maximas 4 latu vertai urbjmasinai ir ari triecienrezims,ar 8 mm pabedita urbi,izmantojot triecienrezimu vakara gaita samauca apmeram 80 caurumus mala kiegeli un bez jebkadas dzesesanas :) un iet vel tagad tas instruments ... protams,sie instrumenti ir laimes spele,bet ... nakosais darbs man bus osb piezagesana un domaju nedomajot iesu uz Depo,panemu rinkzagi par kaut kadiem tur 25 latiem ar 1 gada garantiju un zagesu ... nokursies,ies un mainis :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   **  **    **   **   **     **  **       
 **     **    ****      ** **    **     **  **       
  **   **      **       ** **    **         **       
   ** **       **      **   **   **         **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.