UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Fleksis
Autors: soseds2 (46.109.65.---)
Datums: 13/02/2012 20:05

Nejau vienmer stroika piedoma par visu ko dari. Pakeru uz atro fleksi ar plano disku luga fiksi nozaget plastmasas cauruli....slimnica..

Re: Fleksis
Autors: h2so4 (---.tallink.ee)
Datums: 13/02/2012 20:26

tur jau tā lieta ,ka pa fikso. pa fikso viss notiek slikti...

Re: Fleksis
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 13/02/2012 21:33

Nu vispār au te daudzi iesaka muļķība sdarīt. Flīzes un ķieģeļus griež tikai ar dimnta ripu. cik esmu griezis ar dimnta ripu, nekad pati šaiba nav ne uzgriezni pievilkusi un darbs sanāk perfekts. Ir vienkārsi stulbi griest ķieģeļus ar abrazīvo ripu, kaut arī tā skaitās akmenim paredzēta. Likt parastu zģa ripu uz flekša un strādat ar rokām ir gandrīz vai pašnāvība. Vot ieraus to ripu vienreiz un tad redzēsiet. Kam arī to vajag, ja sen pieejamas ripas, kur zaģa zobi ir ar atduri kā motorzāģim. Es ar tādu ripu jau gadiem kokus apkantēju, dēļus, kur netiek klāt, zaģeju, vecus baļķus izzāģēju, u.t.t. Vārdu sakot, cirvi roka neesmu ņēmis un visu daru ar fleksi un to speciālo ripu. Kapēc tā nav populāra, nezinu, bet kā man irauga, tā uzreiz visi skrien pirkt. Parastu zaģa ripu nu točna nelieciet uz flekša. Es to saku no savas pieredzes, jo man vienreiz ierāva finierī to un parlaimi tikai fleksim reduktoru norāva, bet ne man riku. Kopš tā laika tādu glupību nekad neesmu darījis un zāģeju ar jau pieminēto ripu, kurai zobiem ir atdure. Tādu ripu principā nevar ieraut .

Re: Fleksis
Autors: Riktīgs d. (87.110.240.---)
Datums: 13/02/2012 23:14

to Didzisp
Šķiet,ka par ļoti noderīgu lietu Tu runā.Arī man ir vajadzība vecai guļbūvei šo to izgriezt ārā,un funktierēju kā to labāk(vieglāk) izdarīt.Būtu labi,ja Tu pastāstītu kaut ko vairāk.Kāda diametra zāģi Tu izmanto?Man ir mūsu pašu ražojuma lielais fleksis(4900apgr.),blarkšķ kā septiņi nelabie,bet citādi jau strādāt var.Vai tādi apgriezieni tam zāģim nav par mazu?Vai arī mazajam fleksim tas zāģis ir pa spēkam?Un nez vai Tukuma veikalos maz tādi zāģi ir dabūjami.

Re: Fleksis
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 14/02/2012 00:49

Ir diva lieluma zāģu ripas. Vienas uz 125, otras uz 230mm. Liekas, ka nekļūdos ciparos, bet nu tādas pašas, kā fleksu parastās. Zāģa ripa sastāv no metāliska centra, kuram pa ārmalu nolikta visparastakā motorzāģa ķēde. Vot i visa fiška. Paši tak zinat, kā motorzāģis ar sliedes galu ņem koku. Tieši tāpat ņem arī šī ripa, tikai daudz stabilāk un nesit atpakaļ ka ar motorzāģi. Mazā ripa maksā ap 15Ls. Es pirku instrumentu veikala Rumbulā [www.balticmaps.eu] Tas ir tur, kur autobusu galapunkts. Esmu gan redzejis tādas ripas arī citos veikalos. Ir protams PRO klases ripas, kur zobi ar atdurēm izfrēzēti metāla viengabala ripā, bet nu tādas maksā virs 60Ls un amatieru apstākļos nu točna nevajag. Parastai ripai tikai uzasini zobus kā motorzāģa ķēdei un drāz kaut skulptūras no koka :)

Re: Fleksis
Autors: h2so4 (---.tallink.ee)
Datums: 14/02/2012 07:56

kur nez ir tā vieta ,kur nevar tikt klāt ar motorzāģa sliedi, bet ar kaut kādu fleksi un ripu gan?:D ja nu vienīgi kādā pažobelē..

Re: Fleksis
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 14/02/2012 08:35

Vai tad ar ķēdes zāģi drīkst "frēzēt" - neizļurkāsies sliedes vadotne (un pašu zobu kājiņas)?
23 cm ripa ar ķēdi Depo maksā 30 Ls, līdz šim likās par dārgu.
Vairums šodienas ķēžu ir ar starp-nezobiem jeb "low kickback", un līdzīgi starp-nezobi ir arī metāla zāģripām:

Re: Fleksis
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 14/02/2012 09:18

Manuprāt ripai ar cietsakausējuma zobiem kikbaks vispār ir gandrīz neesošs. Parastās "zāģējošās" gan mēdz jokoties, bet ar cietsakausējuma zobiem jau reāli to koku frēzē, nevis griež. Parastais ripzāģis tak ir apmēram 2cm no malas, tas nav īpaši vairāk kā fleksim - iestāda dziļumu un dara ko vajag.

Re: Fleksis
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 14/02/2012 10:26

motorzāģis, h2so4, nav gluži kura katra cilvēka instrumentu kastē. Tā pat kā sniega traktors, vai buru laiva. Nu nevajag man piepilsētā dzīvojot motorzāģi, savukār fleka, man liekas ir kāds 7 instruments uzreiz aiz āmura, plaķenēm. utt.

p.s.
nesavainojas tikai tie kas neko nedara (un tas ar tīri teorētiski).

un tiešām visas traumas stroikā notiek uzsākot darbu aiz neuzmanības, vai tuvu darbu biegām jo gribas pa ātro pabeigt.

Re: Fleksis
Autors: h2so4 (---.tbcn.telia.com)
Datums: 14/02/2012 22:55

nav drusku korekti pielīdzināt motorzāģi laivām un traktoriem:D dzīvoklī dzīvojot , viņš nav vajadzīgs, bet privātmājā točna vajag, kaut vai lai izslēgtu gribēšanu mērkaķoties ar fleksi nevietā. ja vēl nodarbošanās ir celtnieks, nezinu,namdaris, tad nu ko tad:D

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **      **  **        **       
 **     **  **     **  **  **  **  **        **       
 **     **         **  **  **  **  **        **       
 **     **   *******   **  **  **  **        **       
 **     **         **  **  **  **  **        **       
 **     **  **     **  **  **  **  **        **       
  *******    *******    ***  ***   ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727