UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Par akas rakšanu!
Autors: Niks (---.neonet.lv)
Datums: 13/05/2012 20:33

Nu paveicās jums. Man gan ne. Arī pa maija garajām brīvdienām sākām rakt aku un domājām izrakt. Domāju, ka pavasarī grunts mīkstāka. Pieredzes nekādas. Līdz 1,30 tāpat izraku bedri (bez grodiem)par 10cm plātāku nekā groda diametrs. Tad sāka parādīties gruntsūdens. Ielikām divus grodus, nolīmeņojām un turpinājām rakt. Līdz 2,5m dziļumam aizmocījāmies (cieta mālsmilts ar akmeņiem). No vienas puses visu laiku tek grunstūdens, skalo smiltis iekšā, savukārt otrā pusē grunts cieta. Rezultātā visa borģele aizgāja šķībi (4cm atšķirība starp vienu un otu malu). Nācās visu padarīšanu pārtraukt. Grodus izvilkām. Tagad kaut kur padzirdēju, ka neviens normāls aku pavasarī nnerok. Jāgaida, kamēr grunstūdeņi "noskries", savādāk nekā.

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 13/05/2012 22:42

Ne tikai no rakšanas ērtuma viedokļa. Uzraksies tagad ūdenim, sapriecāsies, bet augusta beigās skriesi ar spaini pie kaimiņiem...

Autors: Racējs (87.110.241.---)
Datums: 14/05/2012 21:56

2 Vienstāvis:
Jā, tā arī varot darīt - stipri mālainā gruntī bez grodiem rakties, bet mums tāda situācija, ka pieejams ir tikai cilvēku roku spēks, līdz ar to, tādā tunelī paši bez tehnikas nekādi neielaistu grodus. Līdz ar to, nedaudz jogas poza 80 cm grodā un var kapāt :)

2 Niks:
Mums jau ar ieteica, lai grunsūdeņi nosēst un tad rokam, bet tā kā ūdens cilvēkam ir otrā lieta pēc gaisa, kas nepieciešama, tad nācās pasteigties, lai ģimene nenoslāptu :D

Autors: m. (78.84.77.---)
Datums: 14/05/2012 22:58

Es ar vasarā rakšu :)

Datums: 14/05/2012 23:41

Kāda tur tehnika. Man bija ķīniešu vinča pa 60 Ls. Ar rokas trīšiem arī var. @#$%&.lv vai nebija bilžu sērija.

Autors: e (159.148.45.---)
Datums: 15/05/2012 13:55

Jā, tā arī varot darīt - stipri mālainā gruntī bez grodiem rakties.

Man viens jautājums no darba drošības jautājumu- Kas notiek ar to racēju, kurš ieracies iekšā mālainā zemē dziļāk kā pa 1.5m, kad nedod dievs kautkas iebrūk?

Datums: 15/05/2012 17:00

Mālā tā gluži nebija rakšanās, vairāk kalšanās (pirms rakšanas plaisinājām mālu ar perforatoru). Nebija ne mazāko aizdomu, ka tur kautkas varētu brukt. Bet nu, grunts no grunts atšķiras...

Autors: Didims (78.84.98.---)
Datums: 15/05/2012 18:51

Es savā mālā rokot taisīju no dēļiem gar malām tā lai nebūtu vairāk par tiem aptuveni 1,5 metriem atklāti. Pirms grodu laišanas vienalga nācās visas stutes izraut ārā, tad gan vairs neviens tur apakšā neložņāja, pie aizbrukšanas vien būtu pa jaunam jārauš viss laukā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   **        ***   **  **    **  **     ** 
 **         **        ****  **  **        **        
 **    **   **        **  ****  **        **     ** 
 **    **   **        **   ***  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727