UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: gunbox (---.bn.ngn.lv)
Datums: 27/08/2012 16:35

Lūdzu, iesakiet kaut ko no kvalitatīvākiem, bet lētakiem akumulatora urbmašīnām/skrūvgriežņiem.
Vai ir ļoti liela atšķirība starp Skill, Bosch un Makita?
Kā Jūs skatieties uz SSā piedāvātajām Makitām? Var droši pirkt vai varētu būt riskanti?
Ko Jūs varētu pateikt par MAKITA 6270DWPE?

Vajadzīgs priekš dzīvokļa remonta tā, lai jūtami patīkamāk strādat pie reģipša. Tātad kaut kāda kvalitatīvāka regulēšana u.tml. Patreiz ir kaut kāds Ferm, kuru par skrūvgriezni nevar nosaukt.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 27/08/2012 16:49

Ziemā Cenuklubā pa 64 Ls nopirku Makita DF330DWE. Iekšā 3 pirkstiņu resnuma aķi, 5 mm resna skrūve sausā skujukokā ir aptuvenā verķa spēju robeža.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 27/08/2012 17:14

Izskatās ka pasaulē savu vadošo vietu iekaro Litija bāzes akumulatoru instrumenti. Nesen bija kā jaunums, tagad , redzams, ka ir pilnīgi jaunas sērijas instrumenti uz to bāzes. Ļoti ātra uzlāde, ļoti maza pašizlāde, daudz vieglāki, pie tās pašas ietilpības. Jebkurā laikā lādējami, bez atmiņas efekta. Domāju ka to mūžs ir ilgāks. Un tāpēc arī mazas ietilpības akumulatori , ja tie ir divi , kalpos nepārtraukti, jo nevar tik ātri izlādēt, kā otru pielādēt. Tie nodrošina lielas strāvas, pie mazas ietilpības. Tāpēc Jūsu prasību gadījumā vērts skatīties arī uz šo: Bosch PSR 14.4 Li-2, kas cenas ziņā ir tas pats. Par firmu prioritātēm grūti spriest, bet katram produktam ir savi plusi/mīnusi. Tikai: Lētie akumulatori ir "krutkas". Tiem nav garantijas un nav pat skaidrs, kas tos ražo. Papīrā ievīstīti abšaubāma izskata elementi....Un tā arī tie kalpo.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: gunbox (---.bn.ngn.lv)
Datums: 27/08/2012 18:27

Par akumulatoriem man galīgi nav uztraukums. Nebūs jāstrādā stundām. Bet salīdzinoši ar Ferm gribas kvalitatīvāku izpildījumu, precizītāti.
Doma ir par Skil, bet nav pārliecības, par cik viņu lētais gals ir no 25 lati. Bosch no 40 ls. Tad ir šiet jautajums tiem, kas ikdienā varbūt pat strādā ar šiem aparātiem. Vai izpildījums, materiālu kvalitāte, tehniskā puse Bosch pret Skil ir labāka vai Boscham sanāk tikai 15ls pārmaksa par brendu? Makita, cik saprotu, ar šiem nav salīdzināma, jo ražo tikai augstas kvalitātes, bet vai tā ir, to gribētos dzirdēt no zinošiem. Un ja tiešam tā ir, tad varbūt var droši skatīties uz SSā nopērkamajām mazlietotajām mašīnām? Tas skaidrs, ka apdauzītas un netīras, par kurām nerūpējas labāk neņemt, bet skatos, ka tur pat tīri jaunas ir par labiem cipariem.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: m. (91.105.66.---)
Datums: 27/08/2012 18:30

Man draugs nopirka Skill lieto jau gadu, es ar aizņemos, viss amatieru vajadzībām protams, nekāda vaina pagaidām. Vēl garantija gads laikam. :D

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: aaaa (46.109.15.---)
Datums: 27/08/2012 18:57

Ļoti grūti iztēloties iemeslu, kāpēc cilvēks gribētu pārdot savu labo skrūvmašīnu ss-ā. Man domāt vairums tur ir zagtas, vai krutkas, vai brāķi, ko pārdod pašas remontdarbnīcas pēc aptuvenas piečinīšanas. Patreiz K.rautā vai Depo, precīzi neatceros, liekas, pa 59 Ls bija gan Bosch, gan Makita profesionālās sērijas, bet vecie modeļi. Abām 2 aķi, diemžēl NiMh, un ne Li-jonu, koferītis. Jebkurš no šiem noteikti būs labāks par jebkuru Fermu vai Skilu. Es ar līdzīgu Boschu, piedevām ar 9.6V NiMh aķi esmu saskrūvējis vismaz 10 000 skrūves un nekas. Viens aķis gan nobeidzās, bet laicīgi nopirku jaunu rezervei, pirms K-rautā tiem nesen precīzi 2x pacēla cenu. Veco izjaucu - nav labojams, tur tie papīra aķi ir iekšā, kurus nekur nevar nopirkt. Man gan nav saprotams, kam tā lielā jauda, izņemot urbšanu, ir nepieciešma, jo pat ar savējo nav bijis tā, ka nevarētu skrūvi ieskrūvēt. Pat ja kādreiz ir nevarēts, tad tas nav tāpēc, ka skrūvmašīnai grieze būtu pārāk maza, bet gan tāpēc, ka krustiņā pat ar perfekti piemērotu uzgali pie lielas skrūves pretestības uzgali neapraujot noturēt nav iespējams. Cita lieta ir Torx uzgaļi, bet nu ar Torxu nekad tādas mega-skrūves neesmu skrūvējis. Ja zināms, ka skrūve būs smaga, jau iepriekš nobraucu vītni pret ziepju gabalu un aidā.
Ja par reģipsi runājam, tad tur nekāda regulēšana nav vajadzīga, bet gan skrūves ierobežojošais speciālais uzgalis, kuru par dažiem latiem var nopirkt jebkurā veikalā. Ja grib tiešām kvalitatīvi saskrūvēt, tad bez tāda vispār nav strādāšana, bet govnostrojs, kur viena lien ārā, otra ir pārplēsusi papīru, trešā vispār izlauzusi gabalu stūrī.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: gunbox (---.bn.ngn.lv)
Datums: 27/08/2012 19:09

m.
Arī Ferm var lietot un iedod draugam. Bet kvalitātes tur nav nekādas. Man vēl ir līdzvērtīgs figūrzāģis. Zāģēšanas precizitātes vispār nav. Asmenīša turētājs lokās haotiski. Skrūvgrieznim otrais ātrums jau kopš pirkšanas nepārslēdzās un nevar arī noprecizēt skrūvēšanas intensitāti. Reizēm nedaudz ierauj reģipsī ar visu uzgali reģispim. Reizēm nedavelk. Tur tomēr milimetrs jau ir daudz. Bet tāpēc jau neviens nesaka, ka ar viņu nevar strādāt. Gribas nopirkt kaut ko kvalitatīvu nepārmaksājot, teiksim, 20 latus par lampiņu vai brendu.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: gunbox (---.bn.ngn.lv)
Datums: 27/08/2012 19:17

aaaa
Paldies! Tieši to gribēju dzirdēt. Tātad Skil izslēgšu no izvēles.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: J (87.110.19.---)
Datums: 27/08/2012 19:49

Nu man vecais Skill nokalpoja apmēram 4 gadus, tad nobeidzās NiCD aķis, caur trafiņu strādā vēl šobaltdien - sūdzēties nevaru (viss darbs protams amatiera līmenī). Tagad kādu gadu ir jaunais Skill ar Litija jonu bateriju - viegls un parocīgs, ladējas ātri, tikai nav tiesa, ka nevar pagūt izlādēt vienu aķi kamēr otrs lādējās, vakar akurāt to paspēju, darbinot urbšanas režīmā. Vienīgais mīnuss 5mm skrūves 8-9cm garumā ir absolūti maksimālā robeža, t.i. griezes ziņā stabili zaudē vecajam ar lielo NiCd akumulatoru. Ā nujā, kā jau amatieru instruments pie intensīvas skrūvēšanas/urbšanas silst. Manuprāt atšķirības no Bosch amatieru zaļās sērijas gandrīz nekādas nav, protams nopietna Makita virs 100lvl varētu būt pavisam cita štelle.

Re: Akumulatora skrūvgrieznis
Autors: trx (78.84.133.---)
Datums: 27/08/2012 21:10

kadreiz arī man bija šitie skil, profi, jobi un citādi brīnumi:)) kopjš sapirku makitas un metabo, aizmirsu kas tas ir problēma. starp citu, jūs te runājat par jaudu un skrūvēm- pamēģiniet ieskrūvēt D8mm 100mm garas skrūves ar saviem skiliem, vai pat mazajām makitām un mazajiem zilajiem bošiem... tur vajag instrumentu virs 100ls cenā. bet ikdienai derēs aku-skrūvmašīnas ap 70ls gabalā. agrāk rīgā pie latgalītes tirgoja tipa jaunas makitas, tās nu gan nepērciet, 100% ražotas pie čigāna garāžā bolderājas nomalē:)) vispār jau zilajiem bošiem nav ne vainas, būs līdzīgi ar makita. vienu brīdi tirgoja dewalt instrumentus, pieredze aktīvā darbā bija diezgan švaka, bet daudz stradājot jau var salauzt jeb ko...

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **        **        **     ** 
 **    **  **   **   **        **        **     ** 
     **    **  **    **        **        **     ** 
    **     *****     **        **        **     ** 
   **      **  **    **        **         **   **  
   **      **   **   **        **          ** **   
   **      **    **  ********  ********     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727