UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: Endijz (80.232.213.---)
Datums: 06/12/2012 09:44

Labrīt visiem! Šodien ir aktuāla jauna tēma, jo tuvojas īstā ziema un esmu sapratis, ka manai pirts ēkai ir pārāk lieli siltuma zudumi! Pirmais stāvs ir guļbaļķu, bet mansards ir nosiltināts ar 200mm Paroc vates kārtu. No rītiem, nokāpjot pirmajā stāvā ir jūtama temperatūru atšķirība, protams, tas arī tāpēc, ka siltums kāpj uz augšu, bet nedomāju, ka t atšķirībai vajadzētu būt tik lielai!
Guļbūve tika celta paša rokām, tāpēc netika haltūrēts, visas salaiduma vietas aizdrīvētas ar purva sūnu, ēka celta pēc iespējas ekoloģiskāk un pēc sentēvu metodes, baļķus cirtu decembra mēnesī, tāpēc tie nav smagi saplaisājuši, vien vietām. Problēma šķiet ir tajā, ka baļķim izžūstot, tas ir sarāvies un spraugas starp tiem ir mazliet lielākas, kā rezultātā ēkā ieplūst pārlieku daudz vēsā gaisa!
esmu izpētījis materiālu tirgu un ir doma spraugas, vismaz no iekšpuses aizdrīvēt ar amerikāņu slaveno Perma Chink, bet meklējot to iekš LV, nevarēju atrast! Mīnuss šim veidam ir arī tas, ka vizuāli interjers izskatīsies vairs ne tik ētisks un saskaņots, jo tomēr iejaukti būs mākslīgie produkti!
Vai ir vēl kāds variants bez manis minētā, kā arī papildus sūnu drīvēšanas vai kaņepju/linu striķu bakstīšanas šuvēs, kas nemaz nav tik lielas, lai tajās tos iedabūtu iekšā!!!!

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: bruno (62.63.148.---)
Datums: 06/12/2012 10:53

Plika (nesiltināta) guļbūves siena vispār ir diezgan vēsa padarīšana - pamēri, cik siena ir bieza tās plānākajā vietā (pie kaķējuma)! Tur varētu būt ideāls drīvējums, bet sienas nepietiekoša biezuma dēļ guļbūve vienmēr ir auktāka nekā citas konstrukcijas ēkas.

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: aae (87.246.174.---)
Datums: 06/12/2012 12:10

Acīs iekrita netālu uzbūvēta guļbaļķu 2-stāvīga mājele, pēc ārpuses spriežot, samērā kvalitatīvi būvēta. Baļķi apaļie, varbūt nedaudz resnāki par telefona stabu. Nostāvēja neapdzīvota 1u vai 2 ziemas, šovasar visu no ārpuses aplika ar vati, un vatei virsū dekoratīvo pus-baļķu apšuvumu. Beigās izskatās tāpat kā sākumā, tikai iekšā drošvien 3x siltāks...

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: rbb (217.24.67.---)
Datums: 06/12/2012 13:13

Ir dažādi risināju
viens no lasit [www.rbb.lv] tas vairāk ilgtermina. Istermina drive ar kanepju pakulam, pec 5 gadiem japardrive

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: Endijz (80.232.213.---)
Datums: 06/12/2012 13:14

Nu tas ir samērā štruntīgs risinājums, kas man noteikti neder! Uzskatu, ka tas ir neētiski uzbūvēt guļbaļķu ēku un pēcāk to nosiltināt no ārpuses + vēl nošūt ar ar pusbaļķu apšuvumu, ja vien tā nav restaurējama ēka, bet tā ir katra cilvēka gaumes lieta!
Manā variantā ir kantēto baļķu guļbūve (pirts ēka), kuru tādu vēlos arī saglabāt, gan no iekšpuses gan ārpuses, viss ir ekoloģisks, pakots ar purva sūnu un apstrādāta ar lineļļu. Vienu vai divas ziemas gan jau piecietīšu vēsāku istabas t, jo ne jau es tur pastāvīgi līdz mūža galam dzīvošu-vismaz tā ceru!
Cita lieta ir kantētā tipa guļbūve (dzīvojamā māja), ko es pārvedu no Latgales un restaurēju. Nākamā vai aiznākamā gada vasarā to nosiltināšu no ārpuses, kad tā būs pietiekami nosēdusies, ar 100mm un 50mm vates kārtām 2 klājumos, tādejādi pārsedzot salaiduma vietas pirmajai kārtai, ieklāšu pretvēja plēvi un apšūšu ar vagondēli jo baļķa diametrs ir tikai 160 mm iekšpusē saglabājot visu oriģinālu. Maksimāli izvairoties no riģipša lietošanas, starpsienas būs no ulmaņlaika sarkanā ķieģeļa tāpat kā pirtī...
Žēl tikai, ka nevarēšu ieklāt dabīgā koka dēļu grīdu, jo būs apsildāmās grīdas radiatoru vietā, kas ir daudz ergonomiskāk šāda tipa ēkām!

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: Didzisp (78.84.232.---)
Datums: 06/12/2012 13:18

Ja jau gribi pa vecam, tad tik drīvē sķirbas ar pakulām.Nekas labāks un dabīgāks jau nav izdomāts.

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 06/12/2012 13:25

Pavisam noteikti galvenā problēma ir nepietiekamais sienas biezums (frēzbaļķus taču parasti izmanto 140 mm platus, pat 120 mm nav nekāds brīnums, jo konstruktīvi pilnīgi pietiek). Masīva koka sienai 250 mm biezums būtu absolūtais minimums, 300 mm būtu jau saprātīgi.

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: Endijz (80.232.213.---)
Datums: 06/12/2012 13:39

Kad cilvēki beidzot sapratīs, ka ne jau baļķa biezumam ir noteicošā loma ēkas siltuma uzturēšanas spējai, kas protams nav mazsvarīgi, bet gan vājā vieta ir salaiduma vietas, kur baļķis sēž uz baļķa, šajās vietās pat 250mm baļķis nepalīdzēs, jo reāli, ja tas ir apaļkoks tad sēžas vietā tāpat ir tikai ap 150mm!!! Viss slēpjas hermētiskumā!!!
Esmu pabijis guļbūvēs, kuru baļķa diametrs tievgalī ir 250mm, bet jēgas nekādas, jo grūtāk apkurināt un uzturēt siltumu nekā manā 180mm frēzbaļķu pirtī, tikai tāpēc, ka baļķis cirsts nepareizajā laikā-plaisas tādas, ka pirkstu var iebāzt + salaiduma vietas nav noblīvētas!

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 06/12/2012 13:41

Retā no dzirdēšanām Latvijā par Permachink ir no RBB. Nopircis tā arī neesmu. Esmu pircis dažāda biezuma linu lentas Falkorā.

Re: Guļbūvju salaiduma vietu aizdrīvēšana.
Autors: Endijz (80.232.213.---)
Datums: 06/12/2012 14:01

tikko zvanīju uz RBB, tur Perma Chink maksā bargu naudu, tirgo tikai spaiņos un spainis maksā 270 LVL! Runāju un it kā vienojāmies, ka varēs arī nopirkt kilogramos, viens kg maksās 15 LVL!! Nu nez, jāpērk arī vēl speciālā pistole, diemžēl parastā silikona neder. Man spraugas nav lielas, ap 2-3 mm, pietiktu arī ar silikona tipa tūbiņām!
Nu ok, ja es tomēr ņemu linu lentes vai es vispār tās varēšu iebakstīt tik mazās spraugās??? Lina lentes parasti izmanto jau pie guļbūves montāžas darbiem!! Nav kkādi lina veida striķīši (ar mazu šķērsgriezumu)!?

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  ********  ********  **       
 **   **         **     **        **     **       
 **  **          **     **        **     **       
 *****           **     **        **     **       
 **  **    **    **     **        **     **       
 **   **   **    **     **        **     **       
 **    **   ******      **        **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727