UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: Rakaris (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 17:15

To ivanslukjan

Tos 50 € atpelnīsi aši, ietaupot uz elektrības patēriņu, lietojot indukcijas virsmu.

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: elektriķis Māris (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 17:22

cik tad indukcijas tērē? man 3 riņķu "parastā keramika" tērē vidēji 10 kwh mēnesī

es neesmu pret indukcijas, noteikti par, tagad ar ja vajadzētu ņemtu tādu, bet nu nevajag pārspīlēt ar ekonomiju.

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: mm777 (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 17:56

nopirku divi riņķi indukcijas divi gāzes. Der visi katli. bet pamatā lietoju indukcijas
baigi ērti, ātri, precīza regulācija, virsma nepiedeg, nav kā parastai elektiskajai, ja kaut kas pāriet, jāskrāpē ar skrāpi. Indukcijai viss tīrs. Virsma sasilst tikai no paša katla vai pannas. Ja noņem katlu viss automātiski izslēdzas - Elektrolux kombinētais modelis.
Tagad iespējams pirktu visus riņķus indukcijas
Balsoju par indukciju.

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 18:53

No progresa viedokļa indukcijas visticamāk ir pārāka par parasto plīti un varbūt ne tik daudz enerģijas efektivitātē (it kā ietaupījums pret parasto elektro ir kaut kas ap 10%), bet gan ērtībā (tīrība) un drošībā (nav karsta virsma).
Bet ir viens cits apsvērums ko ņemt vērā un tas ir elektroslodze mājā. Elektroplīts ir ievērojams patērētājs kw un tas var radīt kaut kādas problēmas. Boilers, plīts, cepeškrāsns un putekļusūcējs jau ir kombinācija, kura var pārsniegt max pieejamo jaudu. Var rasties neērtība, ka sit ārā drošinātājus, pie nepareiza vadu slēguma arī kaut kas nelāgs var notikt.
Gāze nepamatoti nopelta. Jāņem vērā, ka gāze uz vienu degli var dot iespaidīgus kw, noņemt slodzi no tīkla. Balonu maiņa nav tik ļoti briesmīgs pasākums. Tagad 27l baloni ir ērti nesami. Mājās divi baloni, viens pie plīts, otrs rezervē. Ja beidzas gāze procesā, tad uzliek rezervi un tad kad sanāk braukt līdz benzīntankam tad nomaina tukšo un viss ir štokos. Es tieši šāda apsvēruma dēļ paliku pie gāzes plīts, lai gan man nekas nebūtu pret elektrisko. Elektriskā man ir cepeškrāsns, jo ar gāzes cepešiem man nebija laba pieredze - kaut kā nevienmērīgi tas pasākums bija, varbūt tizlas plītis.

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: Jankouzs (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 20:10

Es ar tagad remontēju virtuvi un plānoju mainīt visu virtuves tehniku! Ilgi ar sievu nevarējām izlemt palikt pie gāzes plīts ar balonu,vai mainīt uz elektrisko,itkā jau esam palikuši pie gāzes varianta,bet tagat lasot šo tēmu nedaudz sāku atkal svārstīties! Cik tad reāli tā indukcijas plīts patērē elektrību mēnesī? Mēs daudz gatavojam,vai nebūs ar elektrību lieli rēķini,salīdzinot ar gāzi? Man ar elektrību mājā itkā viss kārtībā,automāti arī ir jaudīgi!

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: nu tā (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 21:46

Jankouzs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Cik tad reāli tā
> indukcijas plīts patērē elektrību mēnesī?

Uz max jaudu viens riņķis tērē ap 2 kwh. Vari parēķināt. Pie tam, parasti jau visu laiku negatavo uz max jaudas - uzvāra un tad lai lēnām burbuļo.

Nezinu, kādam jābūt mazohistam, lai izmantotu balonu gāzi, ja ir pieejama indukcijas plīts. Man vecajā dzīvesvietā ir pilsētas gāze un jaunajā - indukcija. Negribu vairs gāzi. Tīrīšana ir fantastiski ērta. Patēriņu vēl nevaru novērtēt.

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 22:02

Par "visu laiku jau negatavo uz max jaudas"… Mums, cik noprotu, keramiskā (AEG/Electrolux Competence, atsevišķi stāvoša, nav iebūvējamā), max cipars ir 12, cepam uz 7-8, vāram uz 3-4. Teorētiski var griezt uz 0 vēl pirms ēdiens ir gatavs, jo tā virsma tiešām ilgi dziest. Pati virsma IMHO uzkarst diezgan ātri, cita lieta - biezās katlu/pannu pamatnes to siltumu neuzņem momentāli. Galvenais trūkums keramiskajai - līdz ko kaut kas pāriet pāri, tā "pšššš" un viss piedeg, pārējo (lēno atdzišanu, it kā lēno silšanu) teorētiski var pieciest.

Godīgi sakot, ilgā dzišana keramiskajām ir gan trūkums, gan pluss. No vienas puses - risks apdedzināties. No otras puses - ēdiens ilgāk paliek silts. Šobrīd, kad mājās mazs bebis, tas "ilgāk silts" ir īpaši ērti :)

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: Jankouzs (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 22:05

Labi sapratu! Varbūt vēl kāds var dalīties ar savu pieredzi par indukcijas plīti,reālo elektrības patēriņu un tt.

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: Eziss (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 22:23

Indukcijas vai parastā elektriskā plīts dod mazāk izgarojumu un draņķu kuri vēlāk nosēžas uz sienām un horizontālām virsmām. Gāzes plīts ražo gaisā tādu draņķi ka tik turies. Ekspluatācijā balonu gāze var būt pat dārgāka par elektrību. Cik maksā 1L balonu gāzes? Ar balona nomaiņu būs dārgāk par Latvenergo. Jēdziens - daudz gatavot- ir ļoti nosacīts. Pati vārīšana vai cepšana nav nemaz tik ilga, ja ievēro pareizu tehnoloģiju. Tagad vispār nevaru iedomāties kā var lietot gāzes plīti ēdiena gatavošanai, vājprāts. Stikla virsma jau bija progress, gaisā mazāk draņķu, pārējais ņe sevišķi. Indukcijas plītis tas ir kosmoss. Un tikai kādi 80-90€ un divu indukcijas riņķu plītiņa rokā. Par ko ir runa?

Tās pašas vadības funkcijas kas virsmai pa 400€. Gandrīz visi slimo ar mazvērtības kompleksiem- iesaiņojiet man dārgāko. Es taču varu atļauties labāko, kaut uz kredīta. Stulbums kaut kāds. Jā, ir nianses. Lai tās atšķirtu ir jāzin kas vairāk nekā cena un pārdeveja slavas dziesmas. Ķīna, Turcija, Indija utt. uz zemeslodes ir vienā eksemplārā. Praktiski uz jebko, arī super-duper brenda, ir uzraksts P.R.O.C.- tas nozīmē Ķīnas tautas republika. Janu Latvenergo kāda avārija, var pagaldē nolikt tūristu gāzes plītiņu.
Indukcijas plītij, pašai lētākajai, praktiski tā pati elektronika kā dārgajam galam. Tikai kruti uzraksti, zem stikla tā pati ķida.

Nepatīk sensori- vairāk nekādu virtuves tehniku ar sensoriem nepirkšu. Kaut ko neērtāku nevaru iedomāties, modes tizlums. Vēl par bargu naudu. Pašreiz uzliku uz glaunās sensoru stikla virsmas lētāko pārnēsājamo divu riņķu indukcijas plītiņu. Super.

Re: Elektriskās plītsvirsmas + un -
Autors: elektriķis Māris (178.16.22.---)
Datums: 04/02/2015 22:29

keramiskās virsmas patēriņš.

3 cilvēku ģimene gada griezumā tērē pa mēnešiem no 2.3 līdz 14.3 kWh. mazākais attiecīgi atvaļinājumu sezona, lielākais rudenī, kad sēnes tiek vārītas.
ikdienā ēdienu gatavojam mājās. Ūdeni vāram ar el tējkannu, arī tad, ja ēdiena gatavošanā uzreiz vajag verdošu ūdeni. Lai salīdzinātu ar gāzes patēriņu, el tējkanna noēd vidēji 4,6kWh.
rekomendēju ņemt ar iebūvētu taimeri un sensorpogām, lai ērtāk tīrīt.
par to ēdiena pāriešanu pāri nav tik traki, pēc tam viegli notīrīt ar skrāpi. droši vien ka indukcijai nav tā tik liela problēma.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **   ******    **    **  ********  **     ** 
       **  **    **   **   **      **     **     ** 
       **  **         **  **       **     **     ** 
       **  **   ****  *****        **     ********* 
 **    **  **    **   **  **       **     **     ** 
 **    **  **    **   **   **      **     **     ** 
  ******    ******    **    **     **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727