UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 7
Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 10:31

Šeit var redzēt cik pareizs ieliktnis ir tam augstākminētajam Dewaltam, ieliki izņēmi, stingrs un izturīgs:
[www.youtube.com]
Makitai kā jau minēju tas ir pilnīgi nepareizs. Kāpēc viņi tādu konstrukciju ir izvēlējušies es nesaportu, jo Makitai visādi citādi ir ļoti labi instrumenti.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 10:39

Un te labs video, kā ir makitas versijai. Es izvēlējos uztaisīt to koka sarežģīto versiju, jo organiskais ir tomēr par vāju, taču tas nav normāli, jo insertiem jābūt vairākiem, dažādiem leņķiem un iespējams ripām. Katru reizi taisīt ko tādu nav prieka nekāda, turklāt vēl 6 skrūves!
[www.youtube.com]

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 11:52

Katrai lietai ir sava izmatošana, precizitāte, uzdevums un t.t.t. Ja no tā prasa vairāk, tad vai nu jāpērk tāds, kas to apmierina, vai jāmodificē kāds lētāks. Lielā šķirba nemaisa taisīt šķunīti,.....Ja runa par mēbelēm tad jāatšķir kādas, un ko sauc par mēbeli. Ja runa par šķunīša mēbelēm ir viens, ja runa par virtuves, viesistabas mēbelēm- otrs. Meistars var visu....tikai , vai dziedādams, vai kunkstēdams. Ja jāzāģē plānas līstītes, precīzas, gludas, taisnas un t.t.t. tad jā, zāģis jāpārtaisa. Jāsamazina šķirba un speciāli jāizgriež attiecīgajam zāģim. jāpieslīpē-jāpārtaisa vadotnes daļas. Sešas , vai cita skaita skrūves...viss risināms. Uz koordinatu frēzes ar datorā uzzīmētu darba uzdevumu var "supertruper" dēlīti ap zāģi uztaisīt, no jebkura materiāla...Tikai maksā, vai veltī tam savu darbu. Bet 99% pircēju neko "Tādu" nedara un nedarīs, jo underkinderi strauji samazinās....Viss ir telefonā, datorā un internetā...Rokas zāģi, vīli, stangas nav redzējušas. Tikai te, redzams, ka ir kāds kas ir ķeneris un vēl kaut ko var, grib un tam ir prieks par jaunradi. Prieks ka tādi vēl ir!

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 12:24

Rx - stāsts šoreiz ir mazliet cits.
Makitai šis ir neizdevies instruments, jo pie tiem pašiem līdzekļiem varēja mierīgi kā minimums nodrošināt plakanu virsmu un izveidot normālu ieliktņa vietu. Ja tas būtu, tad nav problēmu - labākais galds savā žanrā. Šobrīd stāsts ir par to, ka es par sava pirkuma kļūdu gribu informēt citu pircēju. Domāju, ka rūpīgāk pameklējot var atrast optimālu variantu, kas varētu arī nebūt šī makita.

Zero inserts nav tikai plānām līstītēm. Faktiski tas uz galda stāv 99% no darba laika. To mainu tikai leņķa zāģēšanas gadījumā. Ja viņš ir, tad visi griezumi ir gludi, nav jāsatraucās no sīkajiem atgriezumiem, kuri varētu ielidot starp zāģi un galdu. Tā ir t.s. must be funkcija un ja tās nav, tad tā ir ražotāja kļūda.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 13:33

Vilnim Radio- vispār jau tev ir taisnība-pārliecināji. Ieliktnis ir ne tikai slikts,bet tas ir tas kas darba procesā izjūk ātri vien. Manām vajadzībām Alu variants pilnīgi apmierina,jo visas līstes izlaižu caur biezumēveli-jo be tās nevienu normālu līsti tāpat neuztaisīsi, arī tad,ja zāģim iz super kvalitatīvs ieliktis.Tiem ,kas zāģi grib izmantot smalkākiem darbiem-domāju,ka pietiks atjautības novērst šo nepilnību,bet taisnība tev,akmens Makitas lauciņā.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 21:37

Hmm, varbūt es pārprotu tevi Praktiķi. ZCI (zero clearance insert) nav līstīšu palīgrīks, bet tas ir vislabākais zāģa darbības variants pilnīgi visu materiālu un griezumu gadījumos.
Galvenie plusi tam ir šādi:
+ praktiski neplēš skaidu apakšējā malā masīvkokam šķersgriezumā, finierim, laminātam visos virzienos (ja noplēsta apakšējā skaida piemēram finierim, tad paši zināt cik neglīti tas izskatās un slīpēšana nepalīdz, lai defektu noslēptu),
+ mazinās iespēja, ja ar troksni un lauzšanu, ķīlēšanu starp ripu un galdu iekrīt atgriezums (piem, jānolīdzina gals dēlim - izskries cauri atgriezums spraugai vai paliks uz galda, jeb būs kaut kas nelāgs, gala nolīdzināšana zem leņķa ir viennozīmīgi sitiens),
+ mazāki putekļi virs galda,
+ mazina ripas nestabilitāti, ja tāda rodas meteriālam noķīlējot un vērpjot ripu,
+ īpaši nav vajadzīgas speciālas zāģa ripas, lai iegūtu līdzenāku griezumu (es piemēram joprojām strādāju ar rūpnīcas asmeni jau nu gadus 5 apmēram)
Vienīgais mīnuss ir tāds, ka vajag dažādiem leņķiem dažādus. Manā praksē kā jau minēju 99% ir griezumi 90grādu leņķī, kas ir vēl salīdzinoši ok lietojot to makitu. :)

Ražotājs šos ZCI dažreiz pārdod arī standarta komplektācijā, taču visbiežāk to nedara, lai pircējam nebūtu iespējas sabojāt kaut ko mainot leņķus. Vismaz tā es domāju.

Tāpēc mans ieteikums, uztaisi sava Alu vietā tādu kā tai video no koka un dzīvo vesels un sargi pirkstus. :)

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 22:11

Šeit ārzemnieki atbild uz jautājumu cik bieži un kad izmanto ZCI.
[lumberjocks.com]
Tiesa es skatos, ka daži norāda, ka putekļi ir problēma. Iespējams, tas gan ir iespējams, bet tas neatsver plusus.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 09/01/2014 22:53

Ja taisa šķunīti, tad nevajag ZCI. Bet ja taisa šos: [www.youtube.com] tad vajag. Bet kopumā jāsaka, ka, ja nodarbojās ar galdniecību , ir daudz laika, gribēšaana, tad zāģim ir jātaisa daudzas uzpariktes: rievu zāģēšanai, plākšņu zāģēšanau, divu brusu 90 grādu salaiduma zāģēšanai un t.t.t. Pilns Yuotube ar piemēriem. Bet apsveicami ir , savu instrumentu kāds pilnveido un vēlas sasniegt labākus rezultātus. Man sen ir Lietuviešu universālais mājas zāģis-ēvele-gala frēze Eglyte ( Eglīte lietuviski). Tika desmitus gadu darbināts. Nu to tikai kā ēveli izmantoju neatbildīgākiem darbiem. Bet viss vēl strādā. Tam pirmais darbs bija, kā saka tagad ZCl uztaisīšana.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: h2so4 (178.16.22.---)
Datums: 10/01/2014 07:50

Ja grib lēto variantu,tad ņem ripzāģi,izzāģē cauri galdam no apakšas,pieskrūvē to zāģi un būs darbagalds ar zero insertu uz kādu laiku. Vienīgi palaišanas pogu ar elektriķu savilci jānofiksē. Daudz reizes tā ir objektā darīts,kad akūti vajag zeimeri.:D

Re: Instrumentu izvēle
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 10/01/2014 09:44

h2so4, kā izpaužas "uz kādu laiku"? ZCI pēc kāda laika vairs nebūs gluži "zero"? Jebšu zāģis ātri vien nobeigsies?

Pašreizējā: 3 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **        ********  **        **     ** 
 ***   **  **           **     **        **     ** 
 ****  **  **           **     **        **     ** 
 ** ** **  **           **     **        **     ** 
 **  ****  **           **     **         **   **  
 **   ***  **           **     **          ** **   
 **    **  ********     **     ********     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727