UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 7
Re: Instrumentu izvēle
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 10/01/2014 10:37

"Sērskābe" atbildēs kā viņš to domājis, bet arī es esmu tādarījis...: Rebir rokas ripzāģi pieskrūvē pie ķeblīša ar tam paredzētajiem klamburiem, nofiksē ar komplektā doto skavu slēdzi, un mazos dēlīšus zāģē ka skaidas lec. Ja vajag atdarināt ZCl, tad uzliekot finieri, izzāgē šķirbu . Piespiež ar skavām finieri. Tāpat spiež pie finiera atduri un tik zāgē! Ilgi var zāgēt. Kāpēc uz laiku? Tāpēc ka ar galda zāģi darbs veicās labāk, drošāk, precīzāk, ražīgāk.....Un to nopērk!

Re: Instrumentu izvēle
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 10/01/2014 10:55

Ah, tas "uz laiku" bija nevis tehnisku iemeslu dēļ (kaut kas izļodzīsies, kaut kas salūzīs utt), bet vienkārši gaumes jautājums? Tas jau izklausās cerīgāk :)

Man galda zāģi nevajag tik ļoti, lai uz to tērētu 500+ eiro, kas, cik noprotu, ir amatieru līmeņa instrumenta sākumcena. Pirkt pavisam lētā gala galdu arī roka īsti neceļas, ja tas rezultātā būs pavisam štruntīgs. Tāpēc ir doma par kaut kādu paštaisīto variantu, lai var reizi 1-2 gados kādu vienkāršāku mēbeli sataisīt vai šķūnim dēļus nebūtu gluži ar lobziku jāzāģē. Varbūt arī kādas pagales būs jāzāģē (kamīnkrāsniņai der 20-30 cm garas pagales), tādam mērķim arī dārgā gala galdu būtu žēl izmantot, bet bez galda būtu neērti.

Manā gadījumā tad laikam paštaisītais variants būs piemērotāks…

Re: Instrumentu izvēle
Autors: h2so4 (178.16.22.---)
Datums: 13/01/2014 23:18

es nezinu,kas jums ir tas zci, bet uz laiku bija domāts,ka tā šķirba ar laiku izļurkājas un neko smalku nevar zēmerēt,ķerās smalkumi starp ripu,bremzē, kūp un tā.
Bet fakts tāds,kad to zeimeri reizēm vajag tad ,kad tev pat prātā nav ienācis,ka vajag darbagaldu uz objektu paķert līdzi. Un ja to finieri ar cirkulāro uzmet uz plastmasas javas kastes,tad pat skaidas nav īpaši jāvāc.
Bet tomēr visu laiku nepamet doma ,ka jānopērk tas dewalts ,kurš ir garināmais,leņķzāģis un zeimeris,bet vienmēr naudas žēl :zhiids: :D

Re: Instrumentu izvēle
Autors: bobis (178.16.22.---)
Datums: 28/01/2014 10:18

Ir nepieciešamība saimniecībai iegādāties MMA aparātu un jaunu kompresoru.
ss.lv uzgāju šo:
MMA -
[www.ss.lv]
kompresors-
[www.ss.lv]

Kādam ir tādi agregāti? Ko sakāt?

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 28/01/2014 11:21

Neko īpašu pateikt nevar, cena adekvāta, abi ķīnieši, prasītos pēc garantijas vismaz uz gadu.

MMA - invertors, 250A šķiet padaudz patiesībā, standarts man šķiet bija šitajiem mazajiem vienfāzīgajiem - 180A, bet ja tiešām ir 250, tad teorētiski viņam vajadzētu kādu 10% režīmā pat 5mm elektrodu paņemt. Bet vai tā ir, ja barojas no 220 es šaubos.
Kompresoram savukārt ražība dīvaina - 430l/min ir ļoti daudz pie tik sīka aparāta, ja tā ir domāta izejas jauda. Uz aci un 220V un 2.2kw motoru gribētu teikt, ka reālā ražība viņam ir ap 150-180l/min.
Kopumā ņemot reiz pa reizei padarbinot abi kādus 5 gadus var arī nostrādāt - amatierim iesākumam ir ok - dēļ zemās cenas.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Bats (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 20:51

Šobrīd pats meklēju galda zāģi. Ar izvēli Latvijā viss bēdīgi. Piedienīgu un pietiekami precīzu instrumentu par saprātīgu naudu nopirkt nevar. Un šķiet pilnīgi iztrūkst vesela zāģu kategorija, kas Amerikā saucas "Cabinet Saw", ir vai nu kompaktie būvlaukumā uz ķebļa uzstutējamie (tādi kā mazais plastmasīgais Bosch) vai arī tad uzreiz formātzāģi ar slīdošo galdu par pāris tūkstošiem. Nekā, ko likt pretī Detla, Grizzly, Powermatic, JET vai SawStop galda zāģiem Latvijā nav! Tie ir galda zāģi par aptuveni 1500$ kam ir plats un perfekti gluds slīpētā čuguna galds, laba jauga, kluss indukcijas motors ar piedziņu caur siksnu, nulle vibrācijas, pamatīgas sliedes paralēlajai atdurei un adekvāta jauda, bet galvenais precizitāte, ko var pieregulēt līdz milimetra tūkstošdaļai. mantojumā mazbērniem atstājami instrumenti. Eiropā populāri ir cehu zāģi ar slīdošo galdu, piemēroti ātrai un atkārtotai lielu lokšņu sagriešanai virtuves skapīšu sieniņās un durtiņās, bet smalkiem darbiem, piemēram 1mm biezas līstes nozāģēšanai no metru gara dēļa, nederēs, jo starp slīdošo galdu un ripu nekāds ZCI ieliktnis nav paredzēts. Ar labi noregulētu Powermatic un nobeiguma ripu iespējams nogriezt perfekti gludu nažfiniera biezuma loksnīti, kurai nav nepieciešama slīpēšana ar smilšpapīru. Gatava līmēšanai. Ar eiropas stila slīdošā galda ceha zāģi var griezt taisnstūrus no MDF, kuri visā garumā, ja tas nepārsniedz metru būs +/- vienā platumā.

Varianti man ir divi - a) pirkt to pašu DeWalt DW745 un apaudzēt ar paplašinājuma galdiem, "šķērszāģēšanas ragavām" un ar laiku pielikt kādu nopietnu sliedi ar precīzu un garu paralēlo atduri. vai b) palūgt kādam nopirkt kādu no cabinet saw tipa zāģiem ASV un atsūtīt ar DHL vai UPS, samaksāt ievedmuitu un PVN. Paši zāģi tur ir vismaz uz pusi lētāki nekā līdzīgas kvalitātes te, bet diemžēl uz Eiropu oficiāli neeksportē. Vismaz es neesmu varējis atrast. Sūtīšana pa pastu, lētākajā variantā izmaksās +500$.

Lūdzu dalieties vai ir variants "c", ko neesmu iedomājies. Tas pats Bernardo TK 200 RS pēc parametriem ir potenciāli lietojams, bet atsauksmju internetā nav.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 21:22

C variants ir nopirkt lietotu zāģi ar čuguna virsmu par aptuveni 500-800 Ls. Tirgū samērā bieži parādās. Tie ir tie, kurus minēji. Tiem galdiem parasti nolietojums lielu skādi nenodara, bet vadotnes apskatīties protams var. Arī Delta un Jets ir manīti. Pie mums gan amerikāņu zāģu nav pārāk daudz, jo te ir eiropa. :) No ASV sūtīt un DHL samaksāt zāģa cenu ir neprāts. Tad jau labāk noskatīt e-bay vācijā un aizbraukt pašam pakaļ. Tur ir laba izvēle labām mantām, industriālām, vecām, bet ar lielu resursu.
Šeit vēl pieņemamās cenās ir čehu Promas, bet man viņas nepatīk, pārāk prastas vadotnes un vēl šādi tādi sīkumi. Par viņu cenu var dabūt daudz labākas lietotas. Promām lietotajām turgus cena mēdz būt ap kādi 300-400ls, bet es promu neņemtu.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 21:25

Cabinet saw, ja kas ir arī te jau mūsu diskusijā pieminētie makita un bosch. :) Cabinet saw precīzāks LV nosaukums būtu - galdnieka zāģis un patiesībā ar to ir samērā precžii viss pateikts. Mums diezgan plaši vēl izmanto padomju čugunus, bet neesmu viņus tuvplānā pētījis, varbūt nav nemaz tik traki ar viņiem. Tiem cena ir 200-400ls. Padomju taisnēveles piemēram var droši pirkt, gana labas mašīnas, tā ka tik traki varbūt nav. Parasti gan tas čuguns ar robiem, nav tāds patīkama woodman glance, bet ir ok.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Bats (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 21:46

Tirgū? Tu domā fizisku tirgu vai teorētisku lietotas tehnikas tirgu (sludinājumus)? Meklējis esmu, bet sludinājumos (ss.lv) nekā laba nav. Kaut kādi lētā gala rokas ripzāģi, pilns ar internetveikalu piedāvājumu sludinājumu formātā un pa brīdim kāda veca, sarūsējusi 3-fāzu relikvija no padomju laikiem.

Nav jau tā DHL sūtīšanas cena tik svarīga, jo tādu zāģi pērk vienreiz un atstāj mantojumā. Vairums no 70'tajiem joprojām dūc katru dienu.

Proma katalogā nekas neiepatikās. Daži no modeļiem aizdomīgi līdzīgi Bernardo (tikai citas krāsas plastmasa). Savukārt formātzāģi ar slīdošo galdu man neder, jo a) nav pieejami 400V, b) nav vietas tam milzim, c) zāģa ripa gāžās pa labi, savukārt paralēlā atdure nav novietojama pa kreisi no ripas - smalkām līstēm kādas jāizgatavo lai varētu sameistarot vairākumu no jig palīgrīkeim - neder, d) ZCI nevar ielikt.

Par ebay.de variantu paldies, meklēšu kādus variantus.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 21:56

Jā - ss. Kā tu pareizi saki, tad pērc vienreiz, tāpēc var arī ilgāk pamakšķerēt - mēnesis vai divi. Gan jau kaut kas uzpeldēs.
Es neesmu lietas kursā par dhl izcenojumu, taču domāju, ka tādam zāģim 500 neies cauri, tur varētu būt vairāk.
a) manuprāt tas uz ko skatījies ar čugunu varētu būt pārsvarā 400V un tas nav grēks, tas ir tikai labi, bet ja nav pieejams tad slikti - krietni samazina izvēli,
b) ja ir kariete plāksnēm, tad jā-vietas nav,
c) mazliet neloģiski, ja ripa gāžas uz labo pusi, tad paralēlajai atdurei ir jābūt pa kreisi, nedomāju, ka ražotājs to neparedzētu, jo zem sagāztās ripas un starp atduri zāģēt kategoriski nedrīkst.
Var gadīties, ka bernardo ir promas klons, tikai ar citu tirgošanas stratēģiju.

Pašreizējā: 4 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******    ********  **         ******** 
 **     **  **    **      **     **    **   **    ** 
 **     **  **            **     **    **       **   
 **     **  **   ****     **     **    **      **    
 **     **  **    **      **     *********    **     
 **     **  **    **      **           **     **     
  *******    ******       **           **     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727