UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
zibensnovedēji
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 01/11/2005 17:46

Vai kāds lūdzu nav nesen uzstādījis zibensnovedēju? Vai varat ieteikt, kas to dara un par kādām naudiņām? Jaunceļamai privātmājai. Paldies!

Re: zibensnovedēji
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 02/11/2005 00:26

Ir jau ir, firmas. Nenosaukšu kādu, lai nav reklāma. Ieteikšu piezvanīt uz SLO firmu, prasīt pārdevēju-konsultantu par zibensnovedējiem. Tad arī par firmām pajautājiet, jo tās tur daudz iepērkas. Protams pēc tam sazvanot tās (firmas), jautājiet par attiecīgiem sertifikātiem, jo zibensnovedēju nevar likt kā "viena tante teica". Korekti liekot, daudz prasību un noteikumu. Jūs tak vēlaties, lai tā sistēma arī nostrādā par 100% !!! Pieminēšu vienu piemēru: Skursteni uz augšu no tērauda, nedrīkst pa taisno zemēt. Antenas (TV) arī nedrīkst pa taisno zemēt. Blakus tiek izvietots speciāls zibens novedējs un uz aizsargājamo konstrukciju aiziet zeme caur speciālu "impulsu" bloku. Tāpat jāuzstāda elektrības daļā zibens "bloki", kuri aizsargā no pārsprieguma tīkla barošanu. Mantu izvēle ļoti plaša. Lai nesper! Zināšanai: Zibens novedējs pats izsauc uz sevi zibeni! Ja tā nav, zibens var arī iet secen, bet protams arī nē....

Re: zibensnovedēji
Autors: v_t (85.255.66.---)
Datums: 02/11/2005 06:25

ar zibensnovedēju uzstādīšanu nodarbojas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības un elektrotīklu speci. cena grozās ap 500 ls.

Re: zibensnovedēji
Autors: iesaaceejs (---.exigengroup.lv)
Datums: 02/11/2005 17:31

Kuraa briidii buutu jaasaak domaat par zibensnovedeeju privaatmaajai. Vai tas bez probleemaam tiek uzlikts jau gatavai maajai, vai labaak par to saakt domaat jau aatraak?

Re: zibensnovedēji
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 02/11/2005 20:24

V_t
Paldies par norādi! Tas nozīmē, ka es piemēram varētu piezvanīt uz elektrotīkliem un uzjautāt viņiem? Cena izklausās optimistiska, jo vakar man viens specs, ar kuru runāju, teica, ka tas izmaksās ap 1500Ls....

Re: zibensnovedēji
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 02/11/2005 21:57

valmieras laikrakstā bija šāds sludinājums: "skursteņslauķa pak., elektromērījumi, elektromontāža, zibensaizsardzības ietaises. mob. 9682343"

tai pašā avīzē pirms kāda pusgada bija raksts par zibensnovedēju ierīkošanu un bija minēta augstāk nosauktā summa.

Re: zibensnovedēji
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 03/11/2005 03:26

Ieskatieties šajā rakstiņā par zibensnovedējiem: [www.tvnet.lv]

Neesmu sertificēts zibeņnieks, bet ar elektrotehnikas labām zināšanām. Biju laiku atpakaļ uz kursiem par zibens novedējiem. Cena atkarīga no daudzām lietām: Mājas jumta lielums, laukums, aizsargājamo objektu daudzums, augstums, augsnes īpašības- vadāmība, kas nosaka cik daudz spices būs jādzen lai izpildītu zemes pretestības normatīvu. Ar kādiem materiāliem būs izveidots zemējums- tērauds, alumīnijs, varš. Kā uzstādīt sprieguma aizsardību, vai ievadkabeļus vājstrāvai arī aizsargāsiet....Bet visu to ari uzstāda pēc būves pabeigšanas, jo visa zemējuma instalācija tiek vilkta ar distanceriem pa jumtu, sienām. Ja elektrības daļa - sadale jau uzmontēta, tad gan var būt problēmas, ja aizsardzība nav bijusi paredzēta. Tas ieteicam it sevišķi lauku rajonos, kur zemes, gaisa vados, kabeļos var inducēties lieli spriegumi.

zibensnovedēji
Autors: Roberts55 (95.68.43.---)
Datums: 01/08/2010 08:39

Nesen izmantoju www.zibens.lv un esmu ļoti apmierināts ar viņu paveikto darbu.



Re: zibensnovedēji
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 01/08/2010 09:56

Viss tas ir fufelis par zemējuma pretestību zibensnovedējam. Tak pie miljons voltiem zibenim ir pilnīgi pofig, vai uz zemi ir 4 vai četrdesmit omi. Saradušies visadi naudas kāseji ar baigiem sertifikātiem bet oma formulu nezin:). Zibens novedēju var mierīgi pats iekārtot un nav tur nekādas kosmiskās tehnoloģijas. Par cik esmu elektroniķis un daudz ņēmies ar TV antenām, tad droši varu pateikt, ka no antenas masta nevajag uz zibensnovedēju nekādus tur izlādētājus vai nezin vēl ko. Tā visa ir naudas kāšana. Zibens novedējs pasargā tikai māju no aizdegšanās un viss! Nevieniena zibens aizsardzības iekārta nepasargās ne jūsu televizoru, ne datoru no zibens spēriena. Tā pat visi tie fufeļi, kurus liek itkā elektrotīkla ienākošajos vados nepasargās no tieša zibens spēriena. Atkal naudas kāšana. Pasargāt elektroiekārtas var tikai izraujot štepseli no rozetes un atvienojot dtoram pilnīgi visus vadus. Mājai vajag kārtīgu zemējuma kontūru elektrotīklam un tam tiešām ir jāatbilst visiem normatīviem, bet zibensnovedēju mierīgi aizstās gara metāla truba pie mājas, kuras gals ierakts zemē(pofig cik omu). Vienkāršots aprēķins ir tāds, ka no trubas gala velk 45 grādos iedomatu līniju uz zemi. Tad viss kas ir zem šīs līnijas ir pasargāts no tieša zibens spēriena. Precīzāk gan pie zibens novedēja jāliek riņķa līnija, bet nu amatieru apstākļos pietiks ar 45 grādu līniju. Ir pilnīgi bezjēdzīgi visu mājas jumti noklāt ar nez kāda tur materiāla drātīm un pa visiem stūriem vilkt vadus pret zemi. Nu jā, fiziku jau skolā neviens tagad nemācās un tapēc saradušās visādas "sertficētas" firmas, kuras vienkārši no tehniski neizglītotiem cilvēkiem kāš naudu. Ja jums tada firma sola uzstādīt zibens aizsardību, tad prasiet, lai dod mūža garantiju uz visu elektroaparatūru mājā. Līgumā paredziet, ka, ja zibens novedējs un visādi tur razrjadņiki tīkla vados nebūs pasargājuši jūsu televizoru vai datoru, tad remonts būs uz zibens novedēja uzstādītāja rēķina. Visdrīzak nekāda sadarbība tad nesanaks un sertificeta firma tulīt notīsies. Elektromagnētisko impulsu zibens izlādes laikā neviens vēl nav atcelis un 100% aizsardzība nekad nebūs iespējama. Saku vēlreiz- zibens novedējs pasargā tikai no mājas aizdegšanās un ta iekārtošana nemaksa ne 1500Ls, ne arī 500Ls, bet ja kādam nav kur naudu likt, tad tik maksajiet:).

Re: zibensnovedēji
Autors: E (212.93.100.---)
Datums: 01/08/2010 11:01

Neesmu elektriķis, bet pēc personīgajiem novērojumiem un nedaudz fizikas pārzināšanas varu par 100% piekrist Didzisp. Zibensnovedējs ir domāts, lai pasargātu māju no aizdegšanās (īpaši koka mājām). Elekroniku tas nepasargās, es pat teiktu tieši otrādi - ja tavs zibensnovedējs "savāks" zibeni, kas citādi būtu iespēris tuvējā kokā, tad tev mājās ar lielu varbūtību izdegs daļa elektronikas.
Arī tas, ka no datora tiek izrauti visi vadi, vēl 100% negarantē, ka kaut kas neizdegs. Es esmu vairākas reizes atradies ēkās, kad zibensnovedējā iesper zibens. Pēc tam bilde nav diezko iepriecinoša - dažas ierīces , kas vienkārši atrodas uz galda iepakotas kastē, beidz savu dzīvi. Bet citas, kas ieslēgtas rozetē mierīgi izdzīvo. Nezinu kā to var noprognozēt.
Vienīgais secinājums, ko pēc reāliem piemēriem konstatēju ir tāds, ka jo kaut kur ir garāks vads (elektrības, antenas, ethernet), jo ir lielāka iespēja, ka gala iekārta dabūs triecienu no inducētās strāvas. Pārējais jau atkarīgs no tranzistoru izturības konkrētajā iekārtā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   *******    *******   ********  
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **         **  **     **  **     ** 
 ********   *********   *******    ********  **     ** 
 **         **     **         **         **  **     ** 
 **         **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **         **     **   *******    *******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727