UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
vēlos uzzināt
Autors: gulu (178.16.22.---)
Datums: 24/02/2015 13:49

Sveicināti būvlietu pārzinātāji!
Tā kā galvā maisās domas par mājas būvēšanu/nebūvēšanu, vēlējos noskaidrot aktuālo situāciju būvniecībā. Plašsaziņas līdzekļos plaši tiek tiražēta gaušanās par to, ka ekonomika atdziest, nerezidenti neiegādājas NĪ, būvniecības apjomi mazinās. Ja jau tiešām iepriekš minētie apstākļi ir spēkā, tad loģiski, ka vajadzētu būt pieejamiem būvspeciālistiem un mirstīgajiem piejamiem izcenojumiem, kas iepriekš manā gadījumā bija bremzējošs apstāklis. Varbūt maldos, tāpēc lūdzu aktuālās situācijas komentāru. Padomā 200 kvm 1 st. ēka, pamati gatavi. Lūdzu nenodarboties ar pašreklāmu.

Re: vēlos uzzināt
Autors: Alfadelta (178.16.22.---)
Datums: 25/02/2015 18:38

Patreiz būvējos... Par piejamiem būvspeciālistiem un mirstīgajiem pieejamajām cenām vari fantazēt tālāk... :) Mana pieredze ir tāda, ka ir jāmeklē brigāde, vislabāk kompānija kura Tev visu uzceļ līdz atslēgai, tas viss ir jāsāk meklēt vismaz gadu pirms būvniecības sākuma, jānoslēdz rūpīgi izplānoti līgumi ar samaksu par etapiem, stingru darbu pieņemšanu/nodošanu, soda procentus par visu iespējamo, jo vairāk izdomā jo labāk... Un tad ir liela varbūtība, ka neviens ar Tevi neņemsies, jo celtnieka ideālais klients: tāds kas iedod skaidro piķi, lielāko daļu avansā un neklapē ne ar ausi :) Man reāli gadījumi iz dzīves: aizsūtu pieprasījumu pamatu izbūvei, esmu gatavs maksāt ap 8k eirikos, izsūtu uz 25-30 adresēm: saņemu 2 atbildes no nenopietniem kandidātiem... Izsūtu piedāvājumus par apkuri, arī uz 20 firmām ar konkrētu apkures shēmu un izmaksām (2-3k eiro par darbu) : nevienas konkrētas atbildes... Vot Tev atdzisušā ekonomika :)

Autors: Georgs999 (178.16.22.---)
Datums: 25/02/2015 18:51

Var piekrist Alfadelta.
Es arī patreiz sev būvējos. Kā arī būvniecība ir mana dzīves lieta. Tad varu teikt, ka situācija ir tāda, ka nav pat sakarīgu cilvēku ko paņemt palīgā. Tā arī strādājam dažu cilvēku sastāvā. Un darbs tiešām ir daudz, pietiek.

Cik vienmēr bijusi saskare ar santehniku, apkuri, tad ar tiem speciālistiem ir vissbēdīgāk. Parakstās uz objektiem tikai kur lielas summas apgrozās un kur var daudz noplelnīt.

Ir arī otra kategorija tas ir dzērīši, kam nav ne savs transports, ne instrumenti. Bet tādu jau savā mājā iekšā nelaidīsi.

Autors: Niks (178.16.22.---)
Datums: 25/02/2015 19:43

Viens no iemesliem, kāpēc pirku somu māju :)

Vispār bēdu nezinu, reizi 2 dienās parādos, papriecājos par izdarīto un fiksi tinos prom, netraucēju strādāt :)

Apkuri man salika Dekapro. Sistēma sarežģīta un mūsu apstākļiem diezgan exotiska. Smuki un funkcionāli salika. Nu mazliet virs vidējām cenām, bet ne tuvu kosmossssss..... ;)
Galu galā nervi arī kaut ko maksā.

Autors: soseds2 (178.16.22.---)
Datums: 25/02/2015 22:51

Georgs, par apkuri un santehniku varam sarunāt, neņemu dārgi :) Nedzeru!;)
Satāmēšu!

Datums: 27/02/2015 09:47

Niks Wrote:
-------------------------------------------------------
> Viens no iemesliem, kāpēc pirku somu māju :)
>
> Vispār bēdu nezinu, reizi 2 dienās parādos,
> papriecājos par izdarīto un fiksi tinos prom,
> netraucēju strādāt :)
>
> Apkuri man salika Dekapro. Sistēma sarežģīta
> un mūsu apstākļiem diezgan exotiska. Smuki un
> funkcionāli salika. Nu mazliet virs vidējām
> cenām, bet ne tuvu kosmossssss..... ;)
> Galu galā nervi arī kaut ko maksā.

Starp citu man arī ir somu māja, tikai ar to atšķirību, ka līgums bija līdz karkasam, pārējie darbi gāja ar viņu celtniekiem bez līguma-tad arī sākās visas jautrības... Ja slēdz ar Somu māju par visu līgumu oficiāli tad Tev sanāk aptuveni 30% uzcenojums par starpniecību. Garantijas darbu kvalitātei nebūs ne vienā ne otrā variantā... Nu pirmkārt jau Somu māja man pamatus izbūvēja, nenosiltinot pamatu pēdu(protams to nepasakot), pats pēc tam siltināju. Tad man Somu mājas meistari (Normunds darbu vadītājs) sataisīja dažāda rakstura šaizes-siltās grīdas nācās lauzt vaļā un remontēt, nenobeigti darbi tādās vietās kur uzreiz nevar pamanīt, un tamlīdzīgi. Kad zvanu, lai aprunātos - protams neceļ augšā... Vot Jums Somu mājas labie speciālisti... Un es tomēr uzskatu, ka nebija tie sliktākie strādnieki- vienkārši man nebija iespējas stāvēt klāt un lūrēt uz pirkstiem-tur arī tā kļūda... Laikam jau Latvijā tādi meistari kuriem vienīgā galvassāpe būtu samaksāt par darbu nēeksistē...

Autors: khe (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 13:56

Cik dziļi zem zemes tā pēda ir, lai siltinātu?

Autors: parks2007 (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2015 17:46

To Alfadelta
Es tieši nodomāju par pilsoņa Niks komentu vai tiešām tas ir dzīvē iespējams,ka saimnieks piebrauc divās dienās uzmest aci un visi darbi godam padarīti.
Es pats ceļot savu māju pēc iespējas visos darbos stāvēju klāt un vienalga visādās pasakās bija jāklausās un pēc tam daudzkas pašam jāpārtaisa.....tā kā laikam jau brīnumi nenotiek un tāds klients kā Niks ir katra celtnieka sapnis.....

Datums: 01/03/2015 21:47

1,20 ja nemaldos. Protams, ņemot vērā mājas atrašanās vietu (kurzemē) varbūtība, ka izsalst pamati ir niecīga, bet tomēr ja nu izsalst? Bet siltinājums bija paredzēts projektā, tapēc viņiem noteikti bija jāsiltina... Vai vismaz ar mani tas jāapspriež...

Autors: Niks (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2015 22:07

2Alfadelta - interesanti - kurā gadā celtniecība notika ?

=========

Pavisam godīgi - brīžiem neesmu starā par komunikāciju. Nu es kā klients, kurš maksā palielu kāpostu tomēr gribu saņemt arī labāku attieksmi. Bet nu ģenerāli sakot - pie kājas man tā attieksme, ka tik labi uzbūvē :)

Nu un gribētu tomēr tāmes, kuras labāk iet kopā ar reālo dzīvi :)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  **    **  **     ** 
 **     **  ***   ***        **  **   **    **   **  
 **     **  **** ****        **  **  **      ** **   
  **   **   **     **  **    **  **  **      ** **   
   ** **    **     **  **    **  **   **    **   **  
    ***     **     **   ******   **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727