UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Trimmeris
Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 25/05/2016 14:10

Kad agrāk ar trimmeri gāzu to pļavu, ko tagad traktors, tad biju spiests eksperimentēt ar ripām, spolēm un trīsstūriem kā Vilnis_Radio. Bet, kad man pieleca, ka tik daudz laika man nav, lai pa līdzenu pļavu ar trimmeri māžotos, tad salīgu traktoru. Tagad ar trimmeri griežu tikai kur traktors un stumjamais netiek klāt - ap akmeņiem, mūriem, kokiem, grāvjiem utml. Nekādas ripas es tur izmantot nesaskatu. Vienlaikus šur tur var redzēt spītīgus vīrus ar trimmeri uz lauka.

Re: Trimmeris
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 25/05/2016 14:44

Tiktāl ka ar trimmeri nevajadzētu pļaut teritorijas, kurās produktīvāk var darboties ar citu tehniku ir pilnīga taisnība. Bet iespējas un situācijas ir ļoti dažādas. Man ir trimmers, mauriņtraktors, garās zāles trumuļa pašgājējs un lielais traktors ar trumuļu pļaujmašīnu.

Lielais traktors der tikai salīdzinoši labām pļavām, grāvmalām vēl šur tur var pa ceļam kaut ko paķert klāt, bet tas ir liels un ir vietas, kur nekādi to nerentējas dzīt iekšā. Nezināmās pļavās ar savu tehniku es nebrauktu, jo remonts pļaujmašīnai nav pārāk lēts un prasa laiku. Cik zinu, tad bieži prakse ir tāda, ka nomas traktori nezināmā pļavā lien tikai tad, ja saimnieks apmaksās eventuālo remontu. Ir reizi nācies remontēt savu trumuli, jo nolauzu balstu - lauktehnikā papļāpājot ir vīri, kas tos balstus sezonai uzreiz nopērk vairākus - tie ir tie kas ar nomas biznesu nodarbojas. Viens tāds triks maksā ap 150-200eur. Ja pļava ir kādi 0.1-0.5 ha, tad tā nu īpaši izdevīgi jau nu saukt nominieku nav. Savukārt lauksaimnieki, ja nav superdraugi, īpaši pļaujas laikā nemaz tā neraujas baigi palīdzēt. Tas arī bij viens no iemesliem kāpēc pašam vien nācās pirkt lielo traktoru ar visiem piekarināmajiem.

Finālā, man ir apmēram 4ha pļaujamā, no tā ir visādas strēmeles, kurās kopā novācas gan jau ap kādu 1ha ko nākas vien gāzt ar trimmeri. Un ja patin stāstu atpakaļ, tad topika autors ir pēc visa spriežot ļoti līdzīgā situācijā.

Re: Trimmeris
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 25/05/2016 14:51

Kaut gan ir vēl arī traktoriem smalcinātāju izkaptis, āmuriņu vai tamlīdzīgas, tiem gan ir samērā vienalga kāda ir lauka kvalitāte, bet nu tie nomā būs dārgāki, jo tāda izkapts jau maksā prāvu naudu un velk viņu ārzemju tehnika.

Re: Trimmeris
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 25/05/2016 15:01

Lai novērtētu izmaksas, ja to dara cits, der ieskatīties te: [www.paligs24.lv]

Cik sastāda degvielas cena.... ?

Re: Trimmeris
Autors: J (85.10.211.---)
Datums: 25/05/2016 22:18

Es ar savulaik ar MTD trimmeri (790 AST) zāli gāzu. Pēc pāris stundu darba tirpa rokas, bet toreiz nezināju, ka tā nevajag būt. Pēc kādiem diviem gadiem sākās mocības ne vairs īsti palaist, ne darbināt. Vienīgi reduktors viņam gan bija super, ne reizi nebiju smērējis un nekādu problēmu.Tagad pašam ir jaudīgākais Husqvarna trimmeris, bet var uzlikt arī krūmgrieža ripu - protams darboties ātrāk un ērtāk.
Kopumā varu teikt pēc Partner pļaujmašīnas iegādes (lielais verķis ar 56cm platumu un lielāko motoru) darba ražīgums pieauga 3 reizes salīdzinot ar trimmeri. Pēc disku pļaujmašīnas iegādes ražīgums pieauga vēl divas reizes (salīdzinot ar Partner).
Pirkt lielo traktoru par 50K tikai lai pāris reizes gadā nopļautu zāli, laikam nebūs labākais risinājums, turklāt, kur viņu likt pārējā laikā?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **    **  **    ** 
  **  **   **     **   **   **   **   **   **   **  
   ****    **     **    ** **    **  **    **  **   
    **     **     **     ***     *****     *****    
    **     **     **    ** **    **  **    **  **   
    **     **     **   **   **   **   **   **   **  
    **     ********   **     **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727