UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: protuprotu (84.237.161.---)
Datums: 18/08/2022 21:08

Man ,,Virte,, , apkopes veicu pats, tas ir 3x gadā atsūcu dūņas. Citas darbības nav nepieciešamas. Nekas nesmird, tātad sistēma darbojas.

Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: Vabale (195.248.64.---)
Datums: 30/08/2022 17:47

Sveiki!

Paldies par informāciju, šis noder, jo arī vecākiem laukos plānoju uzlikt AT-6.

Gribēju uzjautāt no pieredzes, cik sarežģīti ir uzlikt AT-6 ar infiltrācijas lauku paša rokām? Cik esmu pētījis, nekādai raķešu zinātnei nebūtu jābūt, bet vienmēr ir knifi, par kuriem pirms tam grūti iedomāties.

Un no pieredzes, vai AT-6 kapacitāte pietiks 2 cilvēkiem ikdienā, ar max kādiem 6 svētku dienās? Jo Augusta izplatītājs man piedāvāja AT-8, kas jau ir dārgāk.

Priecāšos, ja padalīsieties ar pieredzi, paldies!

Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: vārds (90.139.76.---)
Datums: 30/08/2022 18:08

Ja no iekārtas uz novadgrāvī, tad nekas traks nenotiks, ja kādu reizi vairāk cilvēku. Ne tik labi attīrīts aiztecēs, bet novadgrāvī dabiski nofiltrēsies. Ar infiltrācijas lauku tā riskēt ir bīstami, ja tas aizsērēt, tad būs dirsā darbs un materiāli.

Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 30/08/2022 20:33

Es te laikam samelojos, jo pasē apskatījos, ka man ir AT-8 nevis AT-6 kā šķiet rakstīju. Nu ar AT-8 nekādu problēmu nav pie 5 patstāvīgi dzīvojošiem + 2 nedēļas nogalēs. Man sistēmu iebūvēja vecās nosēdakas vietā un uztaisījām tā, ka no AT izvads ietek vecajā nosēdakā un tālāk tā aiziet drenāžā. Nosēdakā vispār nekādas kripatas nenonāk, viss stipri dzidrs. Drenāža ir vēl šaurāks risinājums par infiltrāciju. Es neredzu problēmu ja tam AT-6 būs galā infiltrācija parasta tuneļa izskatā. AT-6 attīrīšanas pakāpe bija zemāka par AT-8 un rezultāts izskatās bišķi duļķaināks, bet nekas kritisks. Bet kopumā visideālākais, ja var izlaist virszemē - resp jebkurā grāvītī, kurš sanāk mazliet zem AT izejas. Tad tā ir muļķdroša sistēma. Bet nedomāju, ka vajadzētu būt problēmām ar infiltrācijas tuneli un AT6, galvenais pieskatīt vai pēkšņi nav kaut kāda kataklizma un smirdinās, tad gan izejā var aiziet ne tas kam vajag būt.

Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: BioBio (90.133.50.---)
Datums: 30/08/2022 21:15

Es beigās pie enfriho M5 paliku. Cik sapratu, tad tas ir biomax m5, arī leišu ražojums. Saliku uz papīra at6 un m5, un sanāk ka m5 nedaudz lielāks lietderīgais tilpums ir. Novadīšana būs uz grodu kā starpposmu un tad uz 3 graf 300l tuneļiem.
P.S. nopirku grodus, pārsedzi, vāku ar piegādi un biju a..hujā no kopējās cenas, atvest un izkraut ir līdzvērtīgi lidojumam uz mēnesi.

Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: Mx (195.13.162.---)
Datums: 31/08/2022 12:43

Par infiltrāciju padalīšos ar savu pieredzi. Man ir biologiskā Aquablock vai kka līdzīgs nosaukums, vienapjoma tvertne ar gudro vadību, viss labi, problemu nav, bet problēma bija sagaidāma tieši ar infltrāciju, jo ir māls un augsti gruntsūdeņi 0.4m. Izpētīju jautājumu, sapratu, ka ar drenāžas aku vai lauku/tuneļiem būs slikti, vasarā būs labi, bet ko slapjajā laikā iesākt, kad viss lauks būs zem ūdens? Praksē tagad tiesi tā arī pierādījās, ka vasarā drenāzās aka darbojas ideāli, bet pavasarī aka bija pilna ar gruntsūdeņiem, pat bez papildus ūdens pievadīšanas, līdz zemes līmenim! Tāpēc labi, ka sistēmu veidoju sarežģītaku, bet funkcionējošu. Tātad ir bio"bundulis", aiz tā ir sūkņa aka (dēļ augstumiem, paštece nederēja), tas iesūkne attīrīto ūdeni drenāzās/sadales grodā, kas ir līdz aptuveni pusei zemē (apakšā vismaz 50 cm oļi) un aptuveni vidus daļā grodam ir pieslēgums uz virzemes drenāžas lauku. Augstumi tika sarēķināti, lai infiltrācijas caurules sanāktu ap 30-40 cm virs zemes (zem tām ir oļi līdz zemes līmenim, zemāk ir smiltis, ar ko ir aizstāta melnzeme). Protams, tagad ir uzkalniņš (lauks un grods vēl apbērts ar zemi), bet tas ir vienīgais veids, kā šo situāciju atrisināt manā gadījumā. Pavasarī gruntsūdeņi grodā bija līdz zemes virsmas līmenim, bet vēl nesasniedz derenāžas/infiltrācijas lauka atveri, ja pumpe iekšā ūdeni no bunduļa un līmenis nekrītas (nesūcas zemē dēļ pārsātinājuma), tad sāk tecēt prom pa infiltrācijas lauku. Racēji no sākumā bija skeptiski par tādiem "vipendroniem", jo nekad nebija tādu virszemes lauku taisījuši, bet pavasaris parādīja, ka izvelejos pareizo stratēģiju. Un vēl, man akai nav uzlikts kārtīgs vāks, ir koka 45mm biezuma dēļu gali salikti, ziemā grodā bija ūdens (gruntsūdens) bet aizsalis nebija, laikam sniegs, kas bija uz "vāka" un zemes ūdens siltums noturēja pozitīvu temp. tā kā pie silta kanal. ūdeņa pievades vispār problēmam nevajadzētu būt.

Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: Mx (195.13.162.---)
Datums: 31/08/2022 13:02

Vēl piebilde par ekspluatācijas režīmu, lai būtu skaidrāka bilde. Sistēma tika uzstrādīta pagājušajā rudenī, Ziemā un pavasarī kanalizācija netika lietota, tāpēc novērojumi tikai par gruntsūdeņu dzīvi sistēmā. Vēl novēroju, ka sūkņa akā kkur spiežas iekšā gruntsūdeņi (gar kādu caurules mažeti?), tad to arī sūknis padod uz grodu. Nezinu cik liela problēma tā būs nākotnē, pagaidām īsti nesatrauc. Ja vajadzēs, raks sūkņa aku vaļā un pētīs. :)

Re: Bioloģiskā kanalizācija
Autors: marhello (46.109.158.---)
Datums: 08/09/2022 21:22

Apsveicu,man tas pats, spēj tik maksāt august servisam par tīrīšanu,tapec atteicos un tīru pats. Neiesaku šo iekārtu..kantori.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **     **  ********  **      ** 
 **  **  **  ***   **  **     **  **        **  **  ** 
 **  **  **  ****  **  **     **  **        **  **  ** 
 **  **  **  ** ** **  *********  ******    **  **  ** 
 **  **  **  **  ****  **     **  **        **  **  ** 
 **  **  **  **   ***  **     **  **        **  **  ** 
  ***  ***   **    **  **     **  ********   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727