UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: kieģeļu krāsns
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 04/09/2007 17:02

Krāsnīm, kuras vairs nav vērts kurināt, gan krīt ārā... Varbūt gan manas bailes no podiņu pildījuma plaisāšanas ir pārspīlētas, tomēr mūža garumā izkontrolēt ne reizi nepārkurināšanu var neizdoties.
Kantētu ķieģeļu šuvēs rekomendē likt stīpdzelzi, kurš diez vai stāv nekustīgi, jo termoizplešanās lielāka kā ķieģelim. Ķieģeļu šuves vismaz no ārpuses var atjaunot kaut ik pārgadu.

Re: kieģeļu krāsns
Autors: sandijs (---.aldems.lv)
Datums: 24/09/2008 20:44

ar ko labāk aiztaisīt šuves podiņu krāsnij? Krāsns paveca.Gribu arī nomainīt durtiņas (veikalā pasūtītas).Kā pareizi tās nostiprināt? Vai var ar fleksi zāģēt podiņus,ja jaunās durtiņas ir pa lielu?

Re: kieģeļu krāsns
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 25/09/2008 00:02

Nav gadījies redzēt, ka starp podiņiem atstātu pildāmas šķirbas kā mūsdienu flīzēm. Varbūt krāsns jau tā izcilājusies, ka jāpārmūrē?
Ar fleksi var pārzāģēt arī podiņu stiprinājuma metāla elementus...

Re: kieģeļu krāsns
Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 25/09/2008 10:05

Ķieģeļus un podiņus fleksē ar speciālu dimanta ripu. Parastās flekša ripas, priekš akmens, nekam neder. Ja godīgi, tad es vispār nezinu, kam tās akmenim domātās ripas var pielietot. Visas spraugas aiztaisa ar tiem pašiem vecajiem labajiem māliem.Nekas labāks jau nav izgudrots. Domāju, ka durtiņas nomainīt ir diezgan bezcerīgi. Vismaz es nēsmu redzejis durtiņas, kuras pēc maiņas ilgi turētos.Pareizi iemūrētas krāsns durtiņas jau turās visu krāsns mūžu.Problēma ir tāda,ka nav kur nostiprināt jaunās durtiņas. Stiprinajumiem jabūt dziļi krasns mūrī, bet vecā krāsnī jau vairs nevar stiprinājumu iemūrēt. Var jau mēģinat ieurbt kādus stiprinājumus uz saniem, bet nu čakars liels. Durtiņas kurinot ļoti sakarst, "staigā" un rauj ārā stiprinājumus.

Re: kieģeļu krāsns
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 25/09/2008 10:12

Ar durtiņu pārlikšanu podiņu krāsnij jāuzmanās. Tas tiešām nav nekāds betona klucis, kuru var flexēt uz nebēdu. Vecām krāsnīm vēl mēdz būt problēmas ar ķieģeļiem tieši virs durtiņām - izdeg šuves, pēc tam plaisā podiņi. Viņu nomaiņa un remonts ir visai filigrāna lieta un būtu jāuztic specam., Jo principā podiņu krāsns neskaitās remontējama. Ar ķieģeļu krāsni var taisīt visādus pigorus, bet ar podiņu krāsni jāuzmanās. Šuves pareizi būvētai podiņu krāsnij tiešām ir nemanāmas, jo katrs podiņš pirms ielikšanas ir pieslīpēts.

Re: kieģeļu krāsns
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 23/09/2009 09:34

Paceļu vecu diskusiju lai pavaicātu, kur var dabūt nopirkt krāsns ķieģeļus? Pagaidām nekur neesmu meklējis, vai varētu būt lielveikalos? Paldies.

Re: kieģeļu krāsns
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 23/09/2009 10:59

Manuprāt nekad vēl veikali nav bijuši tik kieģeļu pilni kā šobrīd:
[www.failiem.lv]

Re: kieģeļu krāsns
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 23/09/2009 11:26

Paldies, tad uzreiz cits jautājums - ir noskatīts tāds savdabīgs tipa kamīns, kam kurtuvei apkārt liekas tādi kā akas grodi no betona. Pa vidu tukšs. Tie betona gabali ir nost no kurtuves labu gabalu, tāpēc nezinu, cik īsti tie uzsilst - pārdevējs jau apgalvo, ka uzsilstot. Bet viņi paši ieteica, ka to tukšumu varot daļēji piekrāmēt ar ķieģeļiem, lielākai siltummasai. Tieši piekrāmēt, nevis ko lipināt kopā. Tad kādus ķieģeļus tur varētu likt? Kurtuve parastā kamīna - čuguna. Viņi paši tirgo kaut kādus dabīgā akmens ķieģeļus, kas paredzēti krāsnīm, bet nu nenopietnā cenā - viens ķieģelis 5 Ls.

Re: kieģeļu krāsns
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 23/09/2009 12:24

Ja jau uguns nav klāt, tad manuprāt pilnīgi vienalga, kādus pilnos, kaut vislētākos apdrupušos. Es gan nezinu, vai varētu uz dullo krāmēt, jeb tomēr veidot kādas konvekcijas ejas (bez pildījuma gaiss taču cirkulē?)
Pamēģini uzzināt siltumietilpību tam superķieģelim, tomēr es šaubos, vai no parastā viņa atšķirsies tik reizes cik 5 Ls pret 23 santīmiem...

Re: kieģeļu krāsns
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 23/09/2009 13:01

Blīvi krāmēt, protams, nedrīkst- kurtuve var pārkarst, jāliek tā, lai gaiss, kas pa apakšas atveri ieplūst brīvi varētu aptecēt kurtuvi.
Par to siltumietilpību nezinu, man jau arī liekas, ka pārspīlēts pasākums. Tie akmeņi no sērijas ziepakmens, bet nav. Skatījos vikipēdā, ka lielākajai daļai cieto būvmateriālu (ķieģeļi, betons, ģipsis, granīts) siltumietilpība uz gramu ir praktiski vienāda, tāpēc nedomāju, ka šitie spec-ķieģeļi ar kaut ko atšķirtos. Šeit vinnē blīvāks materiāls, jo vienā tilpumvienībā var sabāzt vairāk masas. Lai gan, ūdens krietni ieliek jebkuram materiālam. Palikšu pie lētākajiem krāsns ķieģeļiem.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  **      **  **     **  **    ** 
 **     **  **        **  **  **   **   **    **  **  
        **  **        **  **  **    ** **      ****   
  *******   ******    **  **  **     ***        **    
        **  **        **  **  **    ** **       **    
 **     **  **        **  **  **   **   **      **    
  *******   ********   ***  ***   **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727