UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: "GALAN"
Autors:
Juris.L
(85.15.208.---)
Datums: 15/10/2007 03:42
Paldies elektriķim Mārim. Ir tēma pārdomām. Kur meklēt šādu automātiku elektriskajiem konvektoriem.
Reiz man bija darīšana ar Noirot firmas konvektoriem. Tie nebūt nav lētākie, bet gaisu nesasina.
Reiz man bija darīšana ar Noirot firmas konvektoriem. Tie nebūt nav lētākie, bet gaisu nesasina.
Autors:
Mr X
(217.199.120.---)
Datums: 15/10/2007 04:30
Pieritu Juris.L. Pirms 5 min ierakstiju savas domas par SS ekonomisko atdevi attieciba pret ieguldijumu "inzeniertiklu sadala". Man sanaca, ka SS apkures sezona aped 240 LS menesi, ieklaujot sakotnejos ieguldijumus un kresit% maksajumus!
Autors:
elektriķis Māris
(86.63.172.---)
Datums: 15/10/2007 07:36
tas ir jebkurš programmējams termostats, tādu liek arī tiem GALAN katliem, oriģinālajā komplektācijā bišku sarežģītāks(ar turpgaitas un atpakaļgaitas ūdens temp. mērīšanu un vēl ko).
Kautvai šādi
[siltums.danfoss.lv]
tos var nopirkt kādā no veikaliem, kur tisrgo lietas apkurei, tagad nessmu pievērsis uzmanību, bet vajadzētu būt arī būvniecības lielveikalos.
Ja grib kautko kompaktāku, tad var likt kautvai Devi zemapmetuma termoregulatoru.
Jebkurā gadījumā tam verķim ir jābūt minimālajā komplektācijā ar vienu sensoru, kas nosaka telpas temp. un vienu releju, kas savkārt padotu spriegumu uz kontaktora vadības spoli.
KAtram normālam konvektoram ir pašam sava automātika, tikai tā nenodrošina programmēšanas iespējas(diennakts sadalīšanu laika posmos ar dažādām temp.), ir dārgāki modeļi ar programmēšanas iespējām arī, bet tad , ja tev ir tādi 3 un vairāk, tad ej un programmē katru, vienkāršāk lietot vienu centrālo regulatoru. Tiesa tam ir jāatrod vieta, no kuras mērot temperatūru tā būtu optimālā visās telpās.
Kautvai šādi
[siltums.danfoss.lv]
tos var nopirkt kādā no veikaliem, kur tisrgo lietas apkurei, tagad nessmu pievērsis uzmanību, bet vajadzētu būt arī būvniecības lielveikalos.
Ja grib kautko kompaktāku, tad var likt kautvai Devi zemapmetuma termoregulatoru.
Jebkurā gadījumā tam verķim ir jābūt minimālajā komplektācijā ar vienu sensoru, kas nosaka telpas temp. un vienu releju, kas savkārt padotu spriegumu uz kontaktora vadības spoli.
KAtram normālam konvektoram ir pašam sava automātika, tikai tā nenodrošina programmēšanas iespējas(diennakts sadalīšanu laika posmos ar dažādām temp.), ir dārgāki modeļi ar programmēšanas iespējām arī, bet tad , ja tev ir tādi 3 un vairāk, tad ej un programmē katru, vienkāršāk lietot vienu centrālo regulatoru. Tiesa tam ir jāatrod vieta, no kuras mērot temperatūru tā būtu optimālā visās telpās.
Autors:
KakTussss
(195.13.171.---)
Datums: 21/10/2007 23:25
Interesanti ir tas, ka Latvijā šos katlus tirgo par ~~700 LVL (ar uzstādīšanu, uz 150 m2 māju).
Biju iebridis krievu saitos un pārrēķinot no viņu tugrikiem sanāca, ka tur katls ar automātiku maksā ~~320 LVL maksimums (gala cena, nevis vairumnieka). Kāds nebrauc uz Krieviju??? Man vajag vienu :)
Biju iebridis krievu saitos un pārrēķinot no viņu tugrikiem sanāca, ka tur katls ar automātiku maksā ~~320 LVL maksimums (gala cena, nevis vairumnieka). Kāds nebrauc uz Krieviju??? Man vajag vienu :)
Autors:
aae
(78.84.187.---)
Datums: 22/10/2007 02:03
Ir jau vieteejie shaadu katlu razhotaaji, tas gan nenoziimee ka vinji gribees paardot leetaak.
"Automaatiku" pats tepat vari savaakt, iekljaujoties 50-70Ls
"Automaatiku" pats tepat vari savaakt, iekljaujoties 50-70Ls
Autors:
fairum
(85.254.173.---)
Datums: 05/11/2007 23:01
Es gan pagājušo rudeni uzstādīju SIA ALOVS (Krievijas Galan pārstāvis Latvijā)katlu dzīvoklī malkas/ogļu katla vietā. Man ir 52 m3. Un apkure ziemā izmaksāja apm. 25 Ls (viņi solīja, ka izmaksas būs tikai no 15 - 20 latiem). Bet tā pārrēķinot uz malku, kas tagad maksā par 5 kubiem 120 Ls (sazāģēta un saskaldīta)- to ir jāizžāvē, jāsaliek, katru dienu jānes mājās, jākiekurina krāsns, tā ir jātīra, silts ir tikai kamēr kurini utt., tad iznāk, ka elektrodu katls sevi attaisno - ieslēdz automātiku un viss.
Autors:
elektriķis Māris
(83.136.136.---)
Datums: 05/11/2007 23:37
Nu nez kādās siltumnīcās jūs dzīvojiet, 0,5 Ls/m2 man apkure ar GALAN izmaksā pie 0 grādiem, dienas laikā temp. turu 20, no rīta un vakarā 21, pa nakti 18.
Par GALAN katla sagādi no Krievijas.
Vajag dabūt kādu pazīstamu pavadoni vilcienā Rīga-Maskava, man te tā viens paziņa izlīdzējās, sarunāja, ka tas GALAN džeks atnes to daiktu uz staciju Maskavā, naudu tagad neatceros toļi skaidrā vai tomēr pārskaitīja iepriekš.
Par GALAN katla sagādi no Krievijas.
Vajag dabūt kādu pazīstamu pavadoni vilcienā Rīga-Maskava, man te tā viens paziņa izlīdzējās, sarunāja, ka tas GALAN džeks atnes to daiktu uz staciju Maskavā, naudu tagad neatceros toļi skaidrā vai tomēr pārskaitīja iepriekš.
Autors:
Lobziks
(83.223.136.---)
Datums: 09/11/2007 22:19
Skatos elektriķis Māris ir spečuks par šo lietu, jo pašam tāds verķis ir mājās. Tāpēc jautāju elektriķim Mārim: Ja vēlos 1 stāvu mājai ar siltajām grīdām ~ 100m2, bet otrajā stāvā radiātorus ~85m2, cik sapratu no GALAN aprakstiem, tad tas verķis tādu nevelk, tas nozīmē, ka jāuzstāda 2 apkures katli? Varbūt arī uzstādīšanas darbus veic pats? Paldies!
Autors:
Juris_F
(83.136.136.---)
Datums: 15/11/2007 20:28
Salasījos to Galan mājas lapu. Tur sarakstīts, ka nez kādas atļaujas vajag. Vai tas tiesa, vai viņi tikai grib nopelnīt. It kā neko neesmu dzirdējis, ka man būtu jāprasa atļauaj, ja pieslēdzu iekārtu atļautās slodzes robežās. Vai varbūt, tas verķis dikti bojā sinusoīdu, vai dod citus trokšņus. It kā taču tam nevajadzētu tā būt.
Un kurš tad el_Mārim to katlu uzstādīja mājā.
Un kurš tad el_Mārim to katlu uzstādīja mājā.
Autors:
Juris.L
(217.199.122.---)
Datums: 18/11/2007 15:48
Lai ar kā man simpatizē elektriskā apkure, bet laikam tā tomēr būtu jāveido tikai kā papildus.
Būtu kādi nelieli vēja ģenerātori, kuru uz jumta uzlikt. Tad gan visu taisītu uz elektrības.
Būtu kādi nelieli vēja ģenerātori, kuru uz jumta uzlikt. Tad gan visu taisītu uz elektrības.
Pašreizējā: 2 no 3