UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: "GALAN"
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 19/11/2007 00:18

Lobziks, inženiertehniskas lietas pareizas apkures nodrošināšanai es ieteikt nevaru, jo bišku cita specifika.
Bet paga, tur jau ir dažādu jaudu katli, liec jaudīgāku un aidā!!!

Juris_F, par tām atļaujām ir fufelis, IMHO cilvji ir domājuši atļauto slodzi un tad pa tiešo no slāvu mēles tulkojot arī varēja sanākt, ka vajag kautkādu nebūt atļauju :-D

Kautkur jau esmu aprakstījis par manu sistēmu - trubas man uzlika firma(labāk nepieminēšu kāda), katlu arī, bet es pēcāk to vietu kur izplešanās trauks, katls un cirkulācijas sūknis visu pārtaisīju pa savam.

Autors: dunalks (84.237.170.---)
Datums: 20/07/2008 16:19

Es šo sistēmu lietoju jau 3 gadus un esmu apmierināts.Ja Tev interesē, vari piezvanīt 26393502. Ja gribēsi, parādīšu visu to.

Autors: uldijsj (87.99.76.---)
Datums: 22/07/2008 14:26

Sveiki! Principā vienalga, kads ir siltumieguves avots, variet kaut vai pedāļus velotrenažierim griest un radušos siltumu novadīt apkures sistēmā. Siltuma resusrsu patērīņu tikai un vienīgi nosaka ēkas konstrukciju blīvums, kas pa kuriem cauruliem zūd ārā utt. Nākošais, ēkai tiek aprēķināti siltuma zudumi un no šiem datiem, katrai telpai tiek izvēlēti sildķermeņi, vai tie būs elektriskie vai ar ūdeni vai vēl kas cits, tas jau ir projektēšanas nianses. Interesantākais ir tas, kad visus šos blīvumus un neblīvumus var atrast un pārbaudīt. Normālai divsimt kvadrātmetri ēkai apkures izmaksas sastāda pie pašreizējā tarifa vidēji Ls 40 pie temperatūras ēkā +21 un ārā pie Rīgas apstākļiem -21. Runājot par attiecīgo produktu, šeit knifs tikai un vienīgi slēpjas cirkulējošā šķidruma kvalitātē un tas nav ūdens, bet tautas valodā runājot tosols. Tiklīdz šim šķidrumam mainās blīvums, attiecīgi pieaug jūsu rēķins par iegūto siltumu. Es šo sistēmu gadījumā izmantoju siltummaini, vienā siltummaiņa pusē ir apkures iekārtas puse ar visu, kas tam vajadzīgs, otra puse ir ēkas puse ar visu, kas tam vajdzīgs. Šinī gadījumā gan ir vērtīgāk izvēlēties normālus franču infrasarkano staru radiatorus un nav jāstiepj caurules par visu ēku, jo tā vai tā, gan vienā, gan otrā gadījumā jums būs vajadzīgs normāls elektrības pieslēgums. Siltumsūknis ir izdevīgs ēkai ar platību sākot no 200 kvadrātiem un uz augšu. Cik strauji pieaugs izmaksas ir vairāk atkarīgs nevis no energoresursu cenu pieauguma, bet gan no tā cik kvalitatīvi ir jūsu ēka uzbūvēta, pareizi nosiltināta, noblīvēta utt., un protams no apkures sistēmas izbūves, pareizie cauruļvadu diametri utt. Apkures sistēmas izmaksas ir tieši atkarīgas no ēkas kvalitātes, jo nekvalitatīvāk tas viss ir izdarīts, jo vairāk maksāsiet par apkuri, tās ekspluatācijā. Vienreiz un normāli uzbūvējot var ļoti daudz ko iegūt, lai pēc tam nebūtu jālamājās, kad tur junkers, viesmans, protherms, buderus, heliotherms, utt ir sūds un nekam neder, visas lietas slēpjas iepriekšminētajos nosacījumos. Lai Jums jauka diena.

Autors: silvis (80.232.241.---)
Datums: 20/12/2009 14:56

ja māja noizolēta labi , gāzes apkures līmenī

Autors: ruukiitis (---.telekom.lv)
Datums: 22/12/2009 14:41

Sastādi līgumu kur viņi garantē kautk;adu ikmēneša maksājumu.
Tiko el rēķins būs kaut par 1 santīmu par m2 vairāk lai pati firma maksā tā mēneša el. rēķinu.

Galan katls vidēji tērē ap 1 Ls/ apkures mēnesī m2
proti
1Ls (el rēķins) x XXXm2(mājas lielums) x 6 mēneši(apkures sezona) + ~100 Ls ( ik gada apkalpošana) = gada izmaksas

Bet SS gadījumā 10 000 Ls kredīts uz piemēram 10 gadiem ir : 110 Ls katru mēnesi
proti :
110 Ls (kredītizmaksa) x 12 (mēnešu skaits) + 0,35 Ls x XXXm2 (mājas lielums) x 6 mēneši(apkures sezona) + ~100 Ls ( ik gada apkalpošana)= gada izmaksas
(papildus nosacījums - ir jābūt kur ierakt ārējo kontūru)

pirmajā gadījumā ir jāpieskaita vēl vienreizēja izmaksa 1000 Ls katla cena ar uzstādīšanu un daudz viskija.

Reāli to visu nodublējot ar labu kamīnkrāsni vai skaistu podiņkrāsni... bet tas ir cits stāsts.

Autors: Gaisa siltumsūknis (80.232.183.---)
Datums: 28/12/2009 10:29

Gaisa siltumsūkņa iegāde ir nākošais loģiskais solis pēc dažu mēnešu kurināšanas ar jonu katliem. Gaisa siltumsūkņa cena ir stipri zem 10000 un iegūtā ekonomija ir acīmredzama. Tās dažas superaukstās dienas, no kurām visi baidās, var kaut vai ar jonu vai citiem katliem pakurināt.
Cenas var apskatīties kaut vai www.commodus.lv vai www.veicis.lv

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **   ******    ******   ********  **    ** 
       **  **    **  **    **  **        ***   ** 
       **  **        **        **        ****  ** 
       **  **        **        ******    ** ** ** 
  ******    ******    ******   ********  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727