UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: elektriskā lauka ietekme
Autors:
td
(87.110.145.---)
Datums: 09/11/2007 04:13
... elektromagnētiskais lauks, kāds tas ir vidēji mums apkārt, pats par sevi kā ierastais dabīgais fons varētu būt mazkaitīgs, kreņķi sākas, kad ar jaunveidoto vidi:
armatūras režģi+ inženieraprīkojams+ iekārtas kādā nosacītā telpā panākam šī fona pastiprinājumu. Nezinu kā tagad, bet sociālismā, riska vietās (piemēram tuvu radio retranslācijas tornim) pirms objekta nodošanas ekspluatācijā veica telpās speciālus mērijumus un pie neatbilstošiem rādijumiem bija jāizbūvē specifiski zemēti ekrāni.
armatūras režģi+ inženieraprīkojams+ iekārtas kādā nosacītā telpā panākam šī fona pastiprinājumu. Nezinu kā tagad, bet sociālismā, riska vietās (piemēram tuvu radio retranslācijas tornim) pirms objekta nodošanas ekspluatācijā veica telpās speciālus mērijumus un pie neatbilstošiem rādijumiem bija jāizbūvē specifiski zemēti ekrāni.
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 11/11/2007 04:38
2bi Ivars: nu nez, guljamistaba bez apsildes - nu angljiem tas klimats stipri citaads tomeer. a ko taadaa gulamistabaa dariit, kad aaraa ap miinus 20 - 25 peec celsija? kautkaa man neliekas, ka pie tik minimaalas apsildes tur vareet vismaz +12 -+15 graadus peec celsija uztureet.
par megaguleetaajiem bez apsildes - nez, cilveeks jau itkaa pie visa pierod. bet shoruden dazhas reizes paliku savaa gabalaa pa nakti, juuras konteineraa ar +/- apdari, bez apsildes un so,protams. aara temperatuura droshi nenolaidaas zem kaadi +5c, guleeju guljammaisaa. nu vot, paaris reizes seja sala. diezko labi pie tam neguleejaas, a ja buus miinusi - nu nezinu.
par megaguleetaajiem bez apsildes - nez, cilveeks jau itkaa pie visa pierod. bet shoruden dazhas reizes paliku savaa gabalaa pa nakti, juuras konteineraa ar +/- apdari, bez apsildes un so,protams. aara temperatuura droshi nenolaidaas zem kaadi +5c, guleeju guljammaisaa. nu vot, paaris reizes seja sala. diezko labi pie tam neguleejaas, a ja buus miinusi - nu nezinu.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 12/11/2007 15:46
Tad vēl tādas pārdomas. Kādos apstākļos gulēja vai guļ indiāņi vai visas klejotājtautas - tatāri, kazahi..Vai tad tā nu bija, ka visu nakti mītnē tika uzturēta uguns, lai tur būtu +12 vai vairāk grādi.
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 12/11/2007 17:05
atcerējos vecu aņuku: "čukča, kam tev ledusskapis? hā, laukā -50, ledusskapī -5. kāpšu iekšā sildīties"
dienēju ziemeļos. kad ārā bija -50, kazarmā bija kādi 3 - 4 grādi plusā. gulēšanai ne vaina tikai ar segām nepietika, bija jāliek virsū vēl maiņā esošā kaimiņa matracis.
jā, ja kāds izdomāja mazgāt grīdu, tad izveidojās burvīga slidotava.
dienēju ziemeļos. kad ārā bija -50, kazarmā bija kādi 3 - 4 grādi plusā. gulēšanai ne vaina tikai ar segām nepietika, bija jāliek virsū vēl maiņā esošā kaimiņa matracis.
jā, ja kāds izdomāja mazgāt grīdu, tad izveidojās burvīga slidotava.
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 12/11/2007 19:03
2Ivars:
nu, man skiet ka taam klejotaajtautaam tai laikaa seviskjas izveeles nebija. taapat kaa senajiem latvieshiem, kam pavards bij maajaa ar vienu istabu bez logiem, un skurstenja, un galju shie dabuuja eest bezmaz reizi gadaa.a taga citi laiki, cilveeks pie laba pieradis skobiisies no taa visa. bet nu ja pasham gribaas, tad ko tur- uz priekshu tik. PS atcereejos labaak - sala ne tikdaudz seja, kaa deguns. ausis bija +/- piesegtas ar guljammaisa kapuci ;)
nu, man skiet ka taam klejotaajtautaam tai laikaa seviskjas izveeles nebija. taapat kaa senajiem latvieshiem, kam pavards bij maajaa ar vienu istabu bez logiem, un skurstenja, un galju shie dabuuja eest bezmaz reizi gadaa.a taga citi laiki, cilveeks pie laba pieradis skobiisies no taa visa. bet nu ja pasham gribaas, tad ko tur- uz priekshu tik. PS atcereejos labaak - sala ne tikdaudz seja, kaa deguns. ausis bija +/- piesegtas ar guljammaisa kapuci ;)
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 12/11/2007 22:41
Mazliet ekstrēmi izklausās. Būs vajadzīgas kažokādas ;) Ja es mēģinātu sievai iestāstīt, ka turpmāk piekopsim "klejojošo angļu" stiliņu, mani droši vien nokurinātu kamīnā siltuma ieguvei :)
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 12/11/2007 23:23
Angļi sildījās no ogļu panniņas :)
Bet īstenībā gulēt aukstā guļamistabā ir labāk un veselīgāk, es tikai neesmu pārliecināta, ka zem +10 vēl būtu komfortabli....
Un par gulēšanu uz el. lauka - par to veselīgumu gan manuprāt varētu vēl diskutēt...
Bet īstenībā gulēt aukstā guļamistabā ir labāk un veselīgāk, es tikai neesmu pārliecināta, ka zem +10 vēl būtu komfortabli....
Un par gulēšanu uz el. lauka - par to veselīgumu gan manuprāt varētu vēl diskutēt...
Pašreizējā: 2 no 2