UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6
infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: egiluka (85.234.162.---)
Datums: 18/11/2007 20:52

Sveiki,

mani interesee citu pieredze ar shiem infrasarkano staru sildiitaajiem:

[www.ufoterm.lv]
[www.bestmarket.lv]


dziivoklii apkures nav, un ar elektrisko eljljas radiatoru taa saaliiti sanaak. Dzirdeeju ka sie infra pateeree mazaak energiju kaa eljljas radiatori, labaak piesildot telpu.
gribu likt istabaa 20m2, taatad vajag pie 2000w apmeeram 100ls.


vai sis verkis ir taa veerts, vai arii turpinaat mociities ar parasto eljljas radiatoru??


paldies!

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: Juris_F (87.110.96.---)
Datums: 18/11/2007 21:50

Eļļenieks, ja uzceļ kādu temperatūru, tad to uztur, un tajā uzturēšanas režīmā patēriņš ir diezgan mazs.
a infrasarkanais silda, kamēr ieslēgts, un gaiss arī būs nepatīkams.

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 19/11/2007 00:23

Cik man ir bijusi darīšana ir INFRAsildītājiem, tad tie jau no paša sākuma ir domāti lokālai sildīšanai, protams telpu tie arī uzsilda, ja ir pavērsti uz kādu priekšmetu, ēkas daļu, kas uzsilst no infrasarkanajiem stariem un pēcāk atdod siltumu telpai!!!

Tā ekonomija, ko reklamē ar infrasildītājiem IMHO fufelis, ekonomiju(kā jau n reizes šajā forumā ir minēts) var iegūt tikai un vienīgi ar automatizētu un programmējamu sildierīžu izmantošanu, t.i. lai silda tik daudz cik nepieciešams.


Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 21/11/2007 00:42

Jā, fizikas stundas gan ir bastojuši daudzi šā foruma dalībnieki, ja var uzķerties uz tik stulbas infrasarkano staru sildītāju reklāmas. Cik elektrības skaitītājs noskaitīs kilovatus, tik arī siltuma istabā būs, un pilnīgi vienalga kāds sildītājs darbojas-tas taču ir tik elementāri!

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: EjTakTu (87.110.64.---)
Datums: 21/11/2007 06:41

Man patīk tie reklāmas 82% enerģijas ekonomija. SS nobāl ;) šamējā priekšā. No vienas puses šis nesausina gaisu, no otras puses samazina mitrumu :D Pilnīgi jauna stingrās eiropas tehnoloģija, kas analoga padomijas "saulītei" :D Nu labi, pēc parastās saulītes, kas ar spirāli pa taisno putekļus svilināja bija mazliet modernāks verķis. Šamējam spirāles tāpat kā UFO gadījumā bija ievietotas stikla caurulītēs un bija pārslēdzami divi jaudas režīmi. Parasts līdz sarkankvēlei uzkarsēts sildelements (spirāle) ar reflektoru - tā visa tā tehnoloģija. Protams šamējo tāpat kā citus elektroniskus verķus var apgreidot ar visādiem pribambasiem. Takš tāpēc šamējais nekļūs par jaunu tehnoloģiju, bet paliks par to pašu pakaļdarinājumu ar lielāku servisu :D
Bet tie 82% toč skan lepni...

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: td (84.237.149.---)
Datums: 21/11/2007 14:28

Ideāli būtu, ja telpas siltumzudumu 1 KW varētu tā vienkārši kompensēt ar 1KW elektroenerģijas- parasti jebkāda veida sildierīces patērē vairāk- 1,4 ~ 1,1 KW.
Ja vidēji sildierīcē zudumi ir ~20%, piedāvātie verķi esot 20% ekonomiskāki, tātad zudumi tajos varētu būt 16% ...ti 1 KW siltuma iegūšanai vajadzēs 1,16 KW elektroenerģijas. Vai 0,04 KW uz 1 KW ir daudz vai maz- spriediet paši...naudā tas varētu būt~ 1 Ls/mēnesī uz 1 KW. Ja cenu starpība ierīcēm ir~ + Ls 150,- tad ekonomija uz 2KW sildītāju varētu sākties pēc 75 mēnešiem, ti pēc ~ 12 gadiem...

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 21/11/2007 16:29

"zudumi sildierīcē ~20%"?
Ja piektdaļa no Latvenergo saņemtās (un pietiekami precīzi uzskaitītās) enerģijas nepārvēršas siltumā, kamā tad viņa pārvēršas?
Pat ja pret neaizsegtu logu pavērsts infrasakranais sildītājs to izraidītu ārā, šī enerģijas daļa SILDA, piemēram, pretējo ēku, garāmlidojošu putnu un skaidrā laikā, kazi, kāds fotons "uzsit" pat pa orbitālās stacijas bortu :)

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 21/11/2007 18:10

td, nu Tu gan sastāstiji brīnumus(laokam esi riktīgi bastojis fizikas stundas). Kur tad Tavuprāt pazūd tie 0,1-0,4KW elektroenerģijas, kurus papildus noskaita elektrības skaitītājs, ja sildītājs izdod tikai 1KW? Es vēl varētu piekrist, ka kautkāda niecīga daļa pārvēršas gaismas enerģijā(spirāle tomēr nedaudz spīd), bet tas ir tik niecīgs procents, ka var pat neņemt vērā. Ja cilvēki skolā būtu mācījušies fiziku, tad tirgotājiem un ražotājiem gan iestātos grūti laiki, bet tagad mierīgi var lohiem iestāstīt, ka elektriskais sildītājs var izdot vairāk enerģijas, kā noskaita elektrības skaitītājs, vai arī Jotul čuguna krāsniņa var atdot vairāk siltuma, kā parasta godmaņa bleķa krāsniņa, jo Jotulam esot kautkāds super čuguns. Ķīmiju arī daudzi nav mācijušies, jo čuguns arī Āfrikā ir čuguns, bet kam tu to iestāstīsi.

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 21/11/2007 18:25

Šamējā pazudusī enerģija pārvēršas oranžā gaismā, kas nesilda, bet naktīs neļauj gulēt ;) Aizlieciet aiz eļļas radiatora reflektoru un arī būs IS sildītājs. Jebkurš sildelements jau izstaro IS spektrā, cilvēka rumpis arī :D Un siltums akumulējās materiālos ar lielu siltumietilpību, pēc tam sasildot gaisu. Uz šo staru pamata jau taisa māju energoauditu, lai redzētu siltuma noplūdes vietas. Nu šamējie sildītāji no sākuma sasilda priekšmetus, tie savukārt gaisu. Radiatoti vai krāsnis lielāko daļu sasilda gaisu, mazāk % izstaro. A gaiss tik un tā sasilda priekšmetus, kas savukārt izstaro IS. Tā kā saskaitāmos mainot vietām summa diezko nemainās ;) A saskaitāmos maina vietām konkrēto preču izgatavotāji :D Silto grīdu gadījumā arī ieteizams zem betona palikt Pepi reflekt poly, lai šamējie stari tik uz augšu. Selektīvajiem stikliem jāatstaro IS stari atpakaļ telpā, utt.
UFO tipa sildītājiem ir diezgan augsta virsmas temperatūra, ir verķi, kas nespīd un krietni vēsāki. Bet vislabāk IS sildītājus tomēr izmantot lapeņu un citu atklātu piknika vietu sildīšanai. Taču 82% ieekonomēt neizdosies tik un tā :D
Krievu mēlē variet palasīties
[www.ivd.ru]
[www.ivd.ru]

Re: infrasarkano staru sildiitaaji
Autors: td (84.237.149.---)
Datums: 21/11/2007 19:02

0,1~0,4 KW pazūd gan vados no uzskaites līdz sildītājam, gan pārvarot kontaktvietas savienojumos, slēdžos, regulatoros utt. Jo lielāku jaudu patērējam, jo lielāki ir zudumi. Vēl pastāv arī tāds jēdziens- virsmas termiskā pretestība: savi zudumi ir siltumstariem pārejot no sildelementa uz gaisu, tad uz aizsargapvalku, tad atkal uz gaisu utt. Mūžīgais dzinējs diemžēl vēl nav izgudrots- 100% lietderība nav nevienai iekārtai pasaulē...

Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********    ******    ********   ********  
 **     **  **     **  **    **   **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **         **     **  **     ** 
 **     **  ********   **   ****  ********   **     ** 
  **   **   **         **    **   **         **     ** 
   ** **    **         **    **   **         **     ** 
    ***     **          ******    **         ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727