UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Varbuteja kluda siltinot 1. stava gridu uz grunts
Autors: Majas_ipasnieks (213.175.95.---)
Datums: 23/11/2007 01:13

Laikam esmu pielavis kludu siltinot 1. stava gridu uz grunts.
Paslaik pirags ir sads:

grunts (dzeltenas smiltis sajaukuma ar skalotu grunti).
Ta tika nolaistita kartigi ar udeni izlidzinatas pec lazera limenraza.
Pec tam uzklaja plevi 125 mirkronu, lai mitrums neiet ekstrudeta putupolistarola.
Talak tika uzklats xps (ekstrudetais putupolistarols) uz pleves. Biezums 20 mm.
Rasojums Basf storydorm.
Pec tam perpendikulari uzliku 100 mm balto putopulistarolu eps-100 tenax firmas razojumu (aiznem 30 % no visa daudzuma) un vel vienas kompanijas razojumu (letaks), kas ir miksts staigajot nedaudz spiezas ieksa, bet nelust.

Abam firmam atbilstibas ir sertefikati.

Tagad ir doma likt silto gridu trubas uz armaturas sieta un betonet ar betonu vai esterich maisijumu, bet ir radusas saubas, vai baltais putoplasts eps-100 nesaks liekties zem betona slana.
Planotais betons vai esterch maisijums 6 cm (kopa ar trubam), laukums 100 m2.

Ietiekums ir tads, ka uzlikt vel 20 mm eps-200 vai eps-150 plaksnes, bet loti negribas samazinat vel pa 2 cm telpas augstumu.

Cits risinajums ir tads, ka ekstrudeto Basf putopulistarolu uzlikt baltam putopulistrolam pa virsu, nevis ka tagad ir apaksa (apmainit vietam). Varbut tas izkliedes spiedienu, jo ekstrudetais putupolistarols tur lielaku svaru.

Saubas ir par to, ka uzliekot kadu smagaku prieksmetu piemaram ledusskapi vai gramatu skapi nesaks grida iegrimt (sesties), tajas vietas.

Varbut var kads dalities ar pieredzi, ko darit sada situacija.
Cik saprotu viss vel nav zaudets.

Loti neveletos.
a) negribas mest ara balto putupolistarolu un pirkt vieta citu putupolistarolu vai xps.

Paldies par atbildem jau ieprieks!

Re: Varbuteja kluda siltinot 1. stava gridu uz grunts
Autors: Padoms (62.85.96.---)
Datums: 23/11/2007 02:39

1) skalojam,blietējam grunti
2)blietējam šķembas
3)ieliekam ārmatūras sietu
3) betonējam grīdu ar betonu B15
4)ieklājam ekstrudēto polistirolu,foliju,saliekam caurules,amortizējošo lentu
5) betonējam , vai ieklājam ehstrict klonu

Tā manuprāt vajadzētu izskaīties grīdas pīrāgam, bet taupības nolūkos var jau arī savādāk

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 23/11/2007 15:31

Ja uz elastīga materiāla , tas ir putuplasta, tiek novietota stingra plāksne no 6cm stiegrota betona, tad ikdienas sadzīvē nebūs tādas slodzes, kas to varēs salauzt.
Te es domāju gultas, skapjus un tādas lietas. Starpsienas no mūrētiem ķieģeļiem gan nederētu, zem tām jāveido atsevišķs pamatiņš.

Autors: martiska (87.110.163.---)
Datums: 11/12/2007 02:46

manupraat Padoms saka pareizi. bet man ir tikai jautaajums: cik biezu kaartu lej to B15 melno griidu? un cik sanaak liet peec tam virsuu uz siltuma trubaam? iisaak sakot: cik tas piiraags galu galaa sanaak biezs? jo man situaacija, ka ir smiltis liidz pamatu galam, doma ka griidas liimenim arii taadam jaabuut... nu lai normaals griestu augstums. taatad es vediishu liekaas smiltis aaraa. bija doma ka vinjas seediisies un buus kaa vajag, bet neko daudz gada laikaa nenoseedaas :) ar visu laistiishanu. gribas zinaat cik daudz man izvest :)

Autors: aaaa (81.198.37.---)
Datums: 11/12/2007 04:10

Es arī laistīju un laistīju, bet nekas īpašs. Tad paņēmu lielo 300kg vibroblieti un kārtīgi savibrēju, nelikās pat maz. Un kā vēl nosēdās tās smiltis. Itkā jau ar liešanu arī var smuki nobļivēt, bet tad jālej vismaz kādas 10 tonnas dinnaktī un kādu mēnesi pēc kārtas. (es lēju apmēram 3-4 tonnas diennaktī, nu kādas 2 nedēļas, vairāk dīķi ūdens nebija :)). Melnā grīda ir naudas šķērdēšana - savibrē smiltis, nolīmeņo tās un smuki nolīdzini (velkot pa vadulām), saliec cieto putuplastu (putas, nevis to no bumbiņām, meklē Styrodur vai Styrofoam), plēvi, armatūras sietu, tad siltās trubas un tad betonu vai sauso Estrich betonu, nu kādus 7.5-8 cm. Un viss, grīda gatava.

Autors: martiska (85.254.236.---)
Datums: 12/12/2007 20:54

a gadiijumaa nesanaaks, taa, ka no apakshas ierokas zhurka un ieriiko sev maaju tajaa syrodoraa un pamazaam sagrauzh un beigaas es palieku ne tikai bez izolaacijas bet arii veel uzkriitu vinjai uz galvas?

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 12/12/2007 21:00

Nu tā jau ir paranoja par žurkām. Nezinu kā, bet mums visiem kaimiņiem pilnīgi visiem ir mājās peles - mājas no mūra, caurumu itkā nekādu nav, bet peles ir. Mistika. Viens no viņiem tikai peļu dēļ iegādājas kaķi :) Privātmājā no grauzējiem neizvairīties - var cīnīties, bet tāpat reizēm tie parādās.

Autors: martiska (87.110.163.---)
Datums: 13/12/2007 05:36

man no peleem nav bail :) baidos vairaak par siltumizolaaciju, ka shiis to neizsaimnieko bez manas zinjas un atljaujas. a ja betons no abaam puseem tad droshaak, kaut gan amortizeejosho lentu gar pamatiem jau arii var no iekshpuses izkost. skatos graamataas uc internetaa un tomeer dominee, ka zem siltumizolaacijas ir betons.

Autors: ivars-p (87.110.228.---)
Datums: 13/12/2007 06:09

Jāpapēta peļu dzīvesstils xe xe!Lai viņas tiktu pie tava puķika,tad viņām ir jāizrokas zem pamatiem.Cik dziļi peles rokās???

Autors: EjTakTu (78.84.45.---)
Datums: 13/12/2007 06:21

folklora ;)

[abc.delfi.lv]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **        **     **  **     **  **   **  
 **     **  **        **     **  **     **  **  **   
 **     **  **        **     **  **     **  **  **   
 **     **  **        **     **  **     **  **   **  
  *******   ********  **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727