UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Varbuteja kluda siltinot 1. stava gridu uz grunts
Autors:
pip
(81.198.241.---)
Datums: 13/12/2007 06:46
a kapee newar noblietee smilris 5cm putuplasts baltais folijs armeetais siets trubas betons
Autors:
martiska
(87.110.163.---)
Datums: 13/12/2007 14:12
jaa, kaapeec gan nee? es vieniigi putuplastam nezheelotu un liktu vismaz 10 cm. iisaak sakot man baigaa dilemma: taisiit melno griidu vai nee. kaadi ir plusi un kaadi miinusi? izreekjinaaju, ka tas man maksaas + 1000 LVL (patiesiibaa sakot savai maajai nav zheel) un vareeshu ziemassveetkos uzdancaat, nebuus pa smiltiim jaastampaajas :)
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 13/12/2007 14:59
Ir tāda vāciešu aksioma: 'Katrs darbs celtniecībā maksā ļoti mazu daļu no kopējām izmaksām...+ 1000 LVL (patiesiibaa sakot savai maajai nav zheel) ..., taču kopumā saskaitot visus šos izdevumus, tie veido ievērojamu līdzekļu pārtēriņu. Muļķība nav attaisnojums liekai naudas tērēšnanai, labāk papildus siltini ēku vai plastikāta logu vietā pērc koka, ja naudu nav kur likt.
Par tām pelēm. Vai tie, kas cīnās ar šiem grauzējiem ir skaidrs cik maza atvere pelei ir nepieciešama, lai ielīstu kādā vietā. Un šādi atvērumi veidojas ēku būvējot viscaur, cauruļu iestrādes vietās...
Es domāju, ka zemgrīdas konstrukcijā, ja vēlme izvairīties no pelēm ir iespēja veidot daļēji peļu atbaidošu risinājumu. Tas ir plēves, kuru liek uz blietētās pamatnes tiek uzbērta nedzēsta baltkaļķa (sārma) kārta sajaucot ar smiltīm 1:10..1:15. Tad uz tām siltumizolāciju. Tāds sastāvs gaisā dzēsīsies ļoti lēnu, tas ir saglabās sārmainumu gadiem ilgi. Tātad jebkurš grauzējs ar kažoku centīsies no sārma izvairīties un neveidot tur ejas.
Par tām pelēm. Vai tie, kas cīnās ar šiem grauzējiem ir skaidrs cik maza atvere pelei ir nepieciešama, lai ielīstu kādā vietā. Un šādi atvērumi veidojas ēku būvējot viscaur, cauruļu iestrādes vietās...
Es domāju, ka zemgrīdas konstrukcijā, ja vēlme izvairīties no pelēm ir iespēja veidot daļēji peļu atbaidošu risinājumu. Tas ir plēves, kuru liek uz blietētās pamatnes tiek uzbērta nedzēsta baltkaļķa (sārma) kārta sajaucot ar smiltīm 1:10..1:15. Tad uz tām siltumizolāciju. Tāds sastāvs gaisā dzēsīsies ļoti lēnu, tas ir saglabās sārmainumu gadiem ilgi. Tātad jebkurš grauzējs ar kažoku centīsies no sārma izvairīties un neveidot tur ejas.
Autors:
aaaa
(87.110.35.---)
Datums: 13/12/2007 15:26
Melno grīdu grib visi silto trubu licēji, jo nolīdzināt smiltis ir nesalīdzināmi darbietilpīgāk un grūtāk kā nolīdzināt betona pļurru. Pie kam betonu tāpat uz smiltīm neliesi - vajadzēs droši vien bērt un līdzināt vēl šķembas, tās tagad arī par velti neviens nedod. Taupi naudu, redzēsi, ka uz beigām tā summa, kas par visu kopā salasās ir prātam neaptverama. Es arī, kad sāku būvēties domāju - ai nu, kas tur, sotaks tur sotaks tur, bet kad beigās visus sīkumus saskaita, kopējā summa sanāk iespaidīgi liela.
Autors:
martiska
(85.254.236.---)
Datums: 13/12/2007 19:52
jaa, jums visiem taisniiba - no melnaas griidas atteikshos!
veicu diezgan plashu aptauju un vairaakums tomeer saka, ka tas ir lieki.
tas nav slikti un nepareizi, bet bez taa var iztikt.
veicu diezgan plashu aptauju un vairaakums tomeer saka, ka tas ir lieki.
tas nav slikti un nepareizi, bet bez taa var iztikt.
Autors:
Majas_ipasnieks
(---.balticom.lv)
Datums: 16/12/2007 02:23
Tatad varu pazinot, ka daudzu esterich klonu liceju viedoklis atskiras, dazi saka, baltais putoplasts eps - 100 tiesam neder prakse, jo saspiezas betona ietekme (ap kolonam un ailem ieplaisa grida) un citas vietas ari veidojas plaisas. Tapec papildus nopirku geotekstilu Typer pro un doma ir ari izmantot ar geomembranu - delta ms un drizak delta nb (nb maksa ap 1 lvl m2) www.pleves.lv, bet
tam jau nebus nekada efekta, ja liks tas virsu mikstajam putoplastam.
Melnas gridas var aizvietot ar so te membranu delta nb.
Vel vanas istaba esmu parlicis ekstrudeto putaplastu virs balta un ta ari klona liceji neiesaka, jo ir bijusi gadijumi, ka ari ieplaisa.
No viena inzieniera ieteikums bija ari likt papildus armaturas slani virs trubam, tas izlidzinas slodzi, bet nezinu vai ir jega.
Patiesiba, tagad nezinu, ko darit. Mest ara balto putaplastu un pirkt Dobeles zilo putaplastu (tenax) ...
Kurs pec tam sagraizito balto putplastu pirks ...
tam jau nebus nekada efekta, ja liks tas virsu mikstajam putoplastam.
Melnas gridas var aizvietot ar so te membranu delta nb.
Vel vanas istaba esmu parlicis ekstrudeto putaplastu virs balta un ta ari klona liceji neiesaka, jo ir bijusi gadijumi, ka ari ieplaisa.
No viena inzieniera ieteikums bija ari likt papildus armaturas slani virs trubam, tas izlidzinas slodzi, bet nezinu vai ir jega.
Patiesiba, tagad nezinu, ko darit. Mest ara balto putaplastu un pirkt Dobeles zilo putaplastu (tenax) ...
Kurs pec tam sagraizito balto putplastu pirks ...
Autors:
aaaa
(81.198.37.---)
Datums: 17/12/2007 03:58
Baltais puķiks jau tā īsti nav domāts zem grīdas, lai gan slodze jau sadalās. Ja tu runā par ekstrudēto, tad tikai nekādā gadījumā ne Dobeles zilo. Cena Dobeles puķikam ir smieklīga, un man absolūti nelīmējas, ka BASF Styrodur putuplasts, kurš ir par kārtu labāks par Dobeles zilo ir LĒTĀKS par to Dobeles brīnumu. Styrodur liek pat zem autobāņiem un dzelzceļiem, un LV viņu tirgo tikai Manass, skaties www.manass.lv, atrodas Piņķos, palasi pats : [www2.basf.de]
Par to armatūru virs trubām - pilnīgs sviests. Sliktāk nebūs, bet principā betona grīdai lieces slodze nāk tikai no augšas, tāpēc armējumam ir jābūt apakšpusē un tas armējums, kas būs pa vidu (reāli uzmests uz trubām) neko nedos stiprībai. Bet tam sietam, pie kā būs pietītas silto grīdu caurules OBLIGĀTI ir jābūt paceltam uz distanceriem, lai betons būtu armatūras sietam no visām pusēm. Pie mums sietu liek ar 10-15 cm aci un 2mm biezumā, bet es esmu ievērojis, ka Zviedrijā, piemēram, lieto stipri niknāku sietu, uz aci tā 4-5mm biezumā, varbūt ir vērts ielikt tādu.
Par to armatūru virs trubām - pilnīgs sviests. Sliktāk nebūs, bet principā betona grīdai lieces slodze nāk tikai no augšas, tāpēc armējumam ir jābūt apakšpusē un tas armējums, kas būs pa vidu (reāli uzmests uz trubām) neko nedos stiprībai. Bet tam sietam, pie kā būs pietītas silto grīdu caurules OBLIGĀTI ir jābūt paceltam uz distanceriem, lai betons būtu armatūras sietam no visām pusēm. Pie mums sietu liek ar 10-15 cm aci un 2mm biezumā, bet es esmu ievērojis, ka Zviedrijā, piemēram, lieto stipri niknāku sietu, uz aci tā 4-5mm biezumā, varbūt ir vērts ielikt tādu.
Autors:
spk
(84.237.203.---)
Datums: 17/12/2007 04:17
Majas_ipasnieks, a grīdas licēji nebija mēģinājuši EPS-100 vietā likt piem. EPS-150? Ekstrudētais jau nenozīmē uz spiedi un lieci labāks, tur kautkas bija ar atrašanos zemē saistīts manuprāt.
Autors:
krustmate
(---.man.east.verizon.net)
Datums: 07/02/2008 07:27
Iesakums labs, bet putuplasts, manuprat, par planu. Profesionali apsildamam gridam uz grunts ieteicams likt ne mazak par 5 cm biezu putuplastu. Tad iet virsu dzelzs armatura, pie tas piestiprina apsildisanas caurules. Lai nodrosinatu gridas izturibu (stiprumu), vajadzetu liet ne mazak par 8 cm betona maisijumu (tas butu betona gridas biezums).
Autors:
AndrisS
(---.dialup.triatel.lv)
Datums: 18/02/2008 00:31
Nolīdzinam smilti, uzliekam plēvi 100mm FS15 putupolistirolu, kad es pirku igauņiem bija lētāks, caur būvservisu.lv siltās grīdas caurules, kuras veido nosacītu distanceru armatūras sietam 3mm*150mm un 100mm betona, betonēšanai gan noalgo labus profus, lai taisa gandrīz kā spoguli, ietaupīsi uz flīzēšanu, gan darba ziņā gan materiālos, sev betonēju pats, bet takā esmu koka darbu un skrūvēšanas prof, tad ar vertaļotu pirmo reiz līdzinot betonu sanāca ne visai labi, pēc tam mazliet pačakarējos flīzējot.
Pašreizējā: 2 no 2