UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
alternatīvā apkure
Autors: kips (87.110.79.---)
Datums: 27/11/2007 02:55

esmu palicis slinks un netiik malku gaadaat .ar malku apkure ir oki ,viss kaartiibaa bet ja es ieliktu teņus siltuma akumulatoraa un kaa energjijas avotu izmantotu veeja gjeneratoru ,kaa juus spečuki domaa taa lieta ies ?
man ir praktiski patstaaviigi veeji (juuras krasts) ,siltumakumulators 1,5 kubmetri .

Re: alternatīvā apkure
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 27/11/2007 16:32

Lūdzu raksturo ēkas siltumzudumus, cik kW, tad varēsim domāt tālāk.

Datums: 27/11/2007 17:19

nu siltumzudumi gan nav mērīti bet kurinot ar malku patreiz pietiek ar diviem katliem malkas lai uzkurinaatu 80 graadus sisteemaa . maaja jauna no keraterm blokiem ,sienu biezums 47 cm plus siltin no aara 5 cm plus apmet .. viss jau ir labi tikai taa malka nepatiik vai piemeeram divi tenji pa 2kw katrs spees uztureet akumulatoraa temp ap 50 -60 graadiem . vairaak man nav pat vajadziigs .

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 27/11/2007 17:45

Ja rokas aug no īstās vietas un vēja iekārtu uzbūvēsi pats, tad noteikti tā lieta ies un atmaksāsies. Ja visu pirksi gatavu un vēkl pasūtīsi kādai firmai uzstādīt, tad pa to naudu varēsi malku visam mūžam nopirkt un vēl kurinātājam samaksāt. Būtībā jau tā sildīšamas sistēma sanāk ļoti vienkārša, nevajag ne īpašu sprieguma un frekvences stabilizāciju. Tens jau silst vienalga no kādas elektrības. Tā pat pilnīgi pofig par mājas siltināšanu. Ja vējš pastāvīgi pūš, tad jau var atļauties uzlikt pāris vēja iekārtas un nepakot māju ar visādām plēbvēm un citiem neelpojošiem materiāliem. Jā, būtu man pie mājas pastāvīgs vējš, tad sen jau būtu uztaisījis bezmaksas apkures sistēmu.

Datums: 27/11/2007 18:10

.Didzisp..paldies uzmundrinaaji .kaut gan jau sapratu ka tam ir jaaiet ,tikai nezinu cik tenju likt ? negribas peec tam otreiz kjeepaaties ar paartaisiishanu .nu bet piemetinaashu vairaakas muftas .ieskruuveet jau var peec tam ar . gjeneratoru gan baidos ka pats neizgatavoshu .truukst ponjas nu a paarejo jau gan dabuushu gatavu .

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 27/11/2007 19:48

Tenu par daudz nebūs, vienmēr var atslēgt liekos un tā manta jau nav pati dārgākā. Pāšu ģenerātoru jau neviens "mājās uz ceļgaliem" neuztaisīs, bet pārejās lietas gan var uztaisīt un bez īpašiem finansiāliem ieguldījumiem. Pats vienkāršākais ģenerātors iegūstams no autiņa, tikai jāņem pēc iespējas jaudīgāks(1KW un uz augšu). Ar vecu žiguļa ģenerātoru nekas prātīgs nesanāks. Ģenerātors ārā dod trīsfāzu maiņstrāvu kuru tālāk vajag transformēt uz 220V spriegumu. Vēl labāk būtu izmantot kādu jaudīgāku ģenerātoru no kādas elektrostacijas. Vārdu sakot, ir dažādi varianti.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 27/11/2007 20:36

Ja jau tu saki, ka ēka ir tuvu jūrai, tad kapēc neizmantot siltuma sūkni ar gruntsūdens apsildi.
Vēja ģenerātoriem ir nelaime ar skaņu, tie griežoties rada vibrācijas un troksni, tātad jābūvē tālu no ēkas. Kādi kaimiņi? Vai arī vajadzīgs liels rats, kas lēnu griežas ar reduktoru.

Datums: 27/11/2007 20:57

kaimiņu tuvuma nav apm 500 metri tuvakais . a kam man vajag siltumsūkni ? tam tāpat elektrību vajag .un kad nav vinjas nedēļu kā bieži mēdz būt ko es ar to sūkni iesāks . tāpēc tika taisīta apkure uz veco principu uz pašteci ,kaut ir arī cirkulācijas sūknis . mana doma ir tikai par vēja enerģiju ,jo vējš jau patreiz vēl nav privatizēts .

Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 28/11/2007 03:39

Pēc manām domām nepilnīga informācija no KIPS: Ar diviem katliem malkas (liekas ka tās būs krāsns uzpildes) nevar 1.5m3 akumulatoru un māju līdz 80 grādiem uzsildīt. Tas būs Perpetum Mobile (Ideāla sistēma...) Radiatoros, pie atslēgtiem akumulatoriem , 80 grādus arī ar 5kW pēc stundas var dabūt. Tas nav rādītājs. Pareizāk būtu pateikt: ar pielādētu akumulatoru līdz 70 grādiem ES(KIPS) "izvelku" māju siltu, 20 grādi- 1-2-3..dienas. Pēc triviāla rēķina 1.5m3 akumulatrs līdz 70 grādiem uzsildīts akumulē apmēram 100kW. Tad sadaliet šo jaudu ar stundām, un iegūsiet vidējo jaudu kas nepieciešama patstāvīgi. Tad var domāt tālāk. Tas ir, ja tās ir 24 stundas, tad būs apmēram 4kW nepārtraukti....

Autors: td (84.237.149.---)
Datums: 28/11/2007 13:04

1. Līdzīgām mājām (~150m2 apkurināmās platības) jārēķinās ar siltuma zudumiem ~ 15 kW.
2. Paštaisītai ierīcei būs zems lietderības koeficents- max 60%(vispāratzīts apkures katlu efektivitātes princips ir ātri sildīt mazu šķidruma daudzumu nevis cīnīties ar 1,5 m3 tilpuma inerci)-tātad jārēķinās ar ~20 kW elektroenerģijas nepieciešamību.
3. Pielietot var tikai speciālus- vēja enerģijas izmantošanai paredzētus ģenerātorus - visi citi rada dzīvībai bīstamas frekvences- štrunts par kaimiņiem, bet pats sevi un savu ģimeni var dabūt ātri kapā...
4. Pieļauju ka par kipa idejas pareizai realizācijai nepieciešamajiem līdzekļiem varētu savus 20 gadus apmaksāt Latvenergo rēķinus par elektroenerģijas patēriņu šīs mājas apkurei...

Rx!- ar 5 kW 150 m2 telpu radiatoros 80 grādus 1h varbūt var dabūt pie āra temperatūras virs +10, pēc LBN apkures aprēķina temperatūra ir -27, tad ar 5 kW pēc stundas radiatori būs sasaluši... lai kaut kas akumulētu 100 kW, elektroenerģiju jeb ko citu vajag patērēt vismaz 110 kW, citādi atkal ir Perpetum Mobile...

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **    **  **     **  ********         ** 
 **        **   **   ***   ***  **     **        ** 
 **        **  **    **** ****  **     **        ** 
 **        *****     ** *** **  ********         ** 
 **        **  **    **     **  **         **    ** 
 **        **   **   **     **  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727