UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
gars pirtī
Autors: M (85.255.65.---)
Datums: 10/12/2007 17:45

Sveiki! man ir tāda problēma, kad es izkurinu mūra krāsni, kurā iekšā akmeņi un caur durtiņām uzmetu garu, tas gars ir tāds skābs un cik daudz ir jālej(jāmet) tas ūdens, lai būtu normāli? es krāsni pagaidām kurinu ar egles malku tāds sajaukums ir ari alksnis!

Re: gars pirtī
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/12/2007 17:55

Varbūt gara PH līdzsvaram metamajā ūdenī jāpieber kaļķis :)
Nopietnāk - ja kas uz akmeņiem nosēžas, to varētu izgaisināt, vairāk akmeņus uzkarsējot. Vai nevarētu būt, ka uz akmeņiem uzpil "darva" no skursteņa (konstrukcijai, kad skurstenis balstās uz krāsns)?

Datums: 10/12/2007 18:01

skurstenis nebalstās uz krāsns viņs ir blakus un darva nevar uzpilēt no skurstena uz akmeniem! vienigais ko es domaju ka tas varetu but no malkas? un cik karstai krāsnij jābut, lai varētu iet pirtī un nepietrūktu karstums metot garu? un cik daudz viena reizee var mest 100ml, 200ml vai 1L?

Datums: 10/12/2007 20:47

Pirtsmalkas īpašības aprakstītas rotaļā par ganu un vilku:
[www.liis.lv]
Temperatūru precīzi nezināšu, bet varētu būt sākot no ~300°C līdz pat tumši sarkaniem.
Neizmērāma lieluma - gara viegluma - szekmēšanai jāmet mazām porcijām
[buvnieciba.delfi.lv]
Tukšā pirtī es gan metu lielākām porcijām, jo sīkās mazina arī izmērāmu lielumu - mitrumu.

Datums: 16/12/2007 16:54

sveiki! vakar biju izkurinājis pirti. viss kārtībā līdz brīdim kamēr sākām mest garu, viņs bija tāds mazliet ar sodrējiem, metot neredz, bet pēc tam nosēžas uz lāvām un grīdas!!! kāpēc tā tas atkarīgs no malkas?

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 16/12/2007 17:30

Visdrīzāk, ka akmeņi ir par "vēsiem". Akmeņi jāuzkurina līdz tādai temperatūrai, ka sodrēji vienārši nodeg. 300° būs krietni par maz, lai nodegtu sodrēji. Protams, var būt arī problēmas pašā krāsns konstrukcijā, bet visdrīzāk vaina "vēsos" akmeņos. Visa sausa malka ir laba, jo pie augstām akmeņu temperatūrām uz tiem visas darvas sadeg. Ar sliktu vai slapju malku vienkārši neizdidas sasniegt vajadzīgo temperatūru. Cik ilgi tiek kurināta krāsns? Ūdens daudzums uz akmeņiem ir liela māksla. Diemžēl, parasti gara mešanas speciālistu "kvalifikācija" aug proporci izdzertā alkahola daudzumam un tad rodas visādi kuriozi. Ūdens daudzumu var noteikt tikai ekserimentāli un kad tas izdarīts, tad nevienu citu "speciālistu" gara mešanas operācijai klāt nevajag laist.

Autors: EjTakTu (78.84.45.---)
Datums: 16/12/2007 21:34

Didzim
Tas bija domāts ekstremāli ar spaini, vai eksperimentāli pa biškucītim :)
Piedod, izrāvās ;)

Datums: 17/12/2007 02:20

Nu krāsni kurinām no plkst. 11:00-18:00,19:00 pēc izjūtām kad ķieģeļi paliek silti tad lēnām beidz kurināt! interesantākais ir tas ka no sākuma tie sodrēji nebija viņi parādījās tikai pagājušo reiz patiesībā jau ilgi mēs viņu neesam tā lietojuši nesen uzcēlām, varbūt malka nav tā labākā priede un daža pagale paslapja! smarža tai pirtī arī tāda interesanta, tāda mazliet asa varbūt, nevar īsti noteikt! un garu metam tā pa biškucītim ar kausiņu, kas nav lielāks par zupas kausu!
Kā man zināt cik karsti ir akmeņi?

gars pirtī
Datums: 19/12/2007 04:39

?

Datums: 19/12/2007 16:19

Varētu jau te runāt par īsu paukšķēšanu vai garu čūkstēšanu, bet es nemēģināšu precīzi nosaukt absolūtas temperatūras.
Šagada "Praktiskās būvniecības" J.Novika rakstu sērijas par pirts būvniecību ietvaros vienā no rudens numuriem bija apraksts arī par kurināšanu un gara mešanu. Krievu valodā literatūras lērums, aizej piemēram uz Janus divstāvīgo grāmatnīcu. Vari aiziet uz sabiedrisko pirti, paskatīties kā veči met, pamēģināt pats un palūgt lai apskaidro par garu un tā vieglumu:)

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  ********  **    ** 
 **     **   **   **      **     **        ***   ** 
 **     **    ** **       **     **        ****  ** 
 *********     ***        **     ******    ** ** ** 
 **     **  **     **     **     ********  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727