UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 6
Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: iespejupasaule (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 12/02/2008 22:03

sadalaa veikals un peec tam saules kolektoori es ievietoju paaris bildes apskatei

buus riit un pariit jaunumi no krivzemes kur saules panelu efektivitaate sasniegusi jau 54% pateicoties jaunaam tehnologijaam un plaanots ka tuvaakajos 2-5 meneshos cenas uz moduliem kritiisies par 15-30 %

vot taa luuk!

p.s. serveris tiek apdeitots buus onlainaa 13 datumaa

Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 13/02/2008 10:05

OK, piekrītu, ka tas varētu strādāt, jo kā nekā to visu heveri silda nevis tikai kontakta siltums, bet arī(pārsvarā) saules izstarotie infrasarkanie stari, kas iet cauri arī mākoņiem un ir loģiski vājāki ziemā un stiprāki vasarā, jo saule ir dažādos attālumos.
Vienīgais mīnus šim pasākumam ir tiešā atmaksāšanās, to var atļauties ne visi.
veiksim aptuvenu aprēķinu:
Es gadā ar savu 100 l boileri sildot ūdeni par elektrību samaksāju aptuveni 80 Ls(man ir labs boileris). Ja es lieku saules paneļus, tad šī sistēma adekvāti manām vajadzībām maksātu >1000 Ls. Nav grūti aprēķināt, ka ūdeni "par velti"(tā nekad nebūs, ja izdala saulessistēmas cenu tad ūdens var izmaksāt pēc kādiem gadiem lētāk, bet nekad par velti) varu sākt lietot pēc >12 gadiem!

offtopic
iespejupasaule bišku ir atpalicis no dzīves, es GPS latvijā lietoju 2000. gadā, un tas toreiz noteikti nebija kosmoss, GPS uztvērējus jau varēja nopirkt Latvijā pa normālām cenām un ar krāsainiem ekrāniem, kā arī ar iebūvētām kartēm!

Datums: 13/02/2008 23:41

es to mineeju kaa piemeeru un atpalicis no dziives toch neesu :) nestriideeshos un nemeeginaashu pieraadiit

es tikai tirgoju mobiilos un gps kopumaa 12 gadus :D
tas taaa relaksaacijai

runaajot par tavu 80ls gadaa par 100litru boileri... kaut kaa tev dikti maz sanaak laikam tu domaa uz 1-2 cilvekiem

bet ja ir 4-5?? domaaju ka taa cena stipri buus augstaaka..
diez vai tu ar savu 100L boileri sildi arii maaju :)sistema ir kombineetaa un pilniiba var aizstaat apkures sisteemu jau izveidoto.... un vispaar ir ultravioletie stari kas to veic ... infrasarkanie iisti tie nebuus gan :d :d

normaali tas atmaksaajas 3-6 gados(protams katram ir citaads priekstats par pateerinju) taa kaa garantija shai sisteemai ir 25 gadi tad izdarot pavisam vnk apreekinus mees dabuunam pavisam citus ciparus!!

kaa jau bija gaidiits atradaas kaads kurs tipa visu zin un ir baigi paarliecinaats ,bet sorry laikam elektrikis maaris pats buus atpalicis jo plaataas ar zinaashanaam kuraam ir 1-3 gadu vecuma piegarsha un jaunumus nemaz i nezina....
Riiga auto servisaa shii sisteema darbojaas un iazmaksaaja nepilnus 4000LS
10 cilveeki darba dienas laikaa mazgaajaas uz nebeedu un boxa ir silts(+18)saskaitot vienkaarsho,izdariiti shaadi secinaajumi:
1.elektriibas pateerinjs samazinaajies par45%
2.uudens maksa samazinaajuies 2,8reizes(nav jaamaksaa par karsto uudeni)
3.iekaarta ir pilniigi autonoma un pati regulee ko un kaa
4.apkalposhana 1x gadaa notiiriit puteklus un izskalot sisteemu(30 min)
5.konkreetaa gadiijumaa sisteema sevi atpelna 3 gados un paaris meeneshos
paareejo dadomaasim pashi

taada luuk statistika

ko liksi pretii Elektriki Maaari??

p.s.varbuut vaig vispirms palasiit literatuuru (jauno) un paskatiities pirms izdari taadus drosmiigus pazinojumus!!

bez apvainojumiem

Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 14/02/2008 20:52

redz, laikam maz ko saproti no kvalitatīviem boileriem! ģimenē esam 3 cilvēki, "alu" cilvēkiem laikam man būs sarežģīti paskaidrot cik reizes nedēļā iet dušā/vannā skaitās higiēniski.

Offtopic
kota par cilvēku, kā adekvātu skaitļu uzrādītāju var teikt, ja pašam jūk cipari līdz 10 skaitot, pie tam ar >100 % kļūdu.

PS btw mitekli sildu ar elektroapkuri un esmu apmierināts ar komfortu un izmaksām.

Veiksmi mākoņu stumdīšanā!

Datums: 15/02/2008 01:03

lai nu taa buutu ka neko nesaprotu :)
ciparus uzmetu aptuvenus un nebuut ar 100% kluudu tas nu taa lai paliek.....

varbuut iespeejams pats buutu naacis no ''alas'' ???
ja tik ljoti personiigi ,tad mazgaajos un teereeju uudeni pietiekami un cik ikdienaa nepiecieshams

ja jau esi apmierinaats ar izmaksaam , ko tad te dari??grauz ka kaada cita sisteema buutu labaaka par taveejo un nonaaksi lauku vecha lomaa??

lai veicas ar elektro apkuri un laimiigu naudas paarmaksu peec 2008 gada augusta!!

P.S. ljoti izsmelosha un pamatota juusu informaacija kas paraada apbriinojamas zinaashanas alternatiivaja energijaaa!!!Kaa arii absoluutu profaanisma kalngalu.Buutu vismaz jaunumus palasiijis un iedzilinaajies.....
tavs super puper boileris noniiks bet mees joprojaaam to lietosim :)
taalaak par prastu aplikshanu neesam tikushi
taada jau mums daba izcelt savu ES un nolikt citus pat nepaziistot un neiedzilinoties

Datums: 15/02/2008 09:24

btw vienmēr esmu bijis par zaļu domāšanu un enerģijas taupīšanu, tāpēc man arī ir uzstādīta elektroapkure, kas neizdala nekādus oglekļa-skābekļa savienojumus, ka piemēram gāzes/malkas u.c. kurināmo apkure. Ceru, ka sagaidīšu to brīdi, kad visām citām apkurēm, kas lokāli izdala visādas kaitīgas(smirdīgas) vielas uzliks nodokli(ziemā pie nepareiza vēja logu negribās virināt). Un nevajag teikt, ka enerģija liela daļa pie mums tiek ražota no gāzes, kas arī piesārņo vidi, bet tas nenotiek šeit pilsētas centrā, kur lokāli ir lielāka "sliktā gaisa" koncentrācija nekā tā ir ārpus Rīgas, un līdz ar to arī Ozona slānis ir plānāks.
No šī viedokļa skatoties saules kolektoru visizdevīgāk ir uzstādīt pilsētā, jo saules kaitīgais starojums, kas vajadzīgs kolektoram te ri visintensīvākais.

Varētu noslēgt derības :) uz konkrētu adresi, kas pirmais nonīks mans boileris vai kāda mezgla detaļa no saules kolektora sistēmas(ar boileri ieskaitot).

Neko īpaši neizceļu, tikai salīdzinu to info, ka pats raksti ar to info kas man ir pieejams. Zinātniskās fantastikas literatūru nelasu. Ceru, ka tā nav tā vieta, kur norādīta pamatinformācija par šo saules heveri.

Autors: iespejupasaule (159.148.156.---)
Datums: 15/02/2008 10:12

nu noteikti nav zinaatniskaa fantastika :) nezinu vai tas ko izsaka bet saules kolektoram tas ko mees izmantojam ir nepartrauktaas darbiibas garantija 25 gadus(tas nav maz)
boilerim gan tikai 10 bet uzskatu ka tas ir pietiekami

par zaļo kustiibu pilniibaa piekriitu jo pats pirms gada veel dziivoju ceesu ielaa pie tallinas ielas un katru dienu ap 4-5 vakaraa nemaz nevajadzeeja pipeet vai ieraut grakiiti,pietika 3 min patureet logu valjaa un visa mendelejeva tabula bija plaushaas un galvaa :)

par deriibaam runaajot pilniigi esu par :) adrese ir uz musu majas lapas taveejo nezinu:) mums nav ko sleept un lieliities vnk tehnologija iet uz priekshu un tik straujiem soliem ka ljoti dauzi netiek un negrib tikt liidzi un uzskata ka nav iespeejams un ka viss ir tik druumi.es padzilinaati peetiiju sho nozari 3 gadus pirms saaku ko veidot un esu pabijis ne mazums vietaas visaa pasaulee kur no saules un veeja ieguust taustaamus skaitlus,tsk arii tajos platuma graados kas liidzinaas muusu klimatam (piem kanaada) taapati zviedrija un norveegija ir taalu priekshaa muusu baalelinju latvijai kura veel diemzeel dziivo 20 gadsimtaa un lielaakai dalai taas iedziivotaaju ir svesha tehnologijas jaunumu iespeejas(jo vaards halava un pa frei +nemaksaat un izmantot uz citu veseliibas reekina veel gadus 15-30 dziivos muusu galvaas pateicoties kaiminju teetinjam )
zinaamaa meeraa sanak ciina ar veejdzirnavaam jo cilvekiem gruuti ko pieraaditt ja nav vinjs uz vietas un reaali nevar ne pataustiit ne apskatiit

Autors: iespejupasaule (159.148.156.---)
Datums: 15/02/2008 10:14

visiem neticiigajiem un skeptikiem vareetu piedavaat bezmaksas ekskursiju tikai jasadomaa kad :) negribu lieki plaatiities vai baigi reklameet vnk jo vairaak runaas un apspriediis jo labaak!

Datums: 15/02/2008 14:14

incanti vai braukāji tikai pa ārzemēm, vai arī Latvijā izzināji zinātniska rakstura cilvēkus, kas ar šīm lietām nodarbojās nx10 gadus? Vismaz, kad es vēl "deldēju" auditoriju krēslus, tad mums bija tāds priekšmets kā alternatīvie enerģijas veidi, kur tika apskatīti saules paneļi, vēja darbināmie verķi, īpaši man patika paisuma-bēguma elektrostacijas(Latvijā tas neatmaksājās).

Autors: iespejupasaule (87.110.231.---)
Datums: 15/02/2008 21:16

skatos Elektriki Maari tu te esi autoritaate :d :d
tad kad seedeji auditorijaa un suuci alu vai neemi vitamiinu tad shiis tehnologijas noteikti bija veel izgudrotaaja galvaa vai veel pat nedzimushas,taapec neplaaties ka esi kaut kur seedejis un tipa baigi izgliitojies sinii jomaa.
man ir pietiekama pieredze un zinaashanas tajaa lieta ko daru iesaku taa dartiit arii tev atbilstosi savaam zinaashanaam,nevis plaatiities un visiem,visos foruma rakstos ko ieteikt, teelojot visaadu viszini un profesoru blin...
palasiiju tavus raxtus visus te forumaaa nu supermens un visszinis,,,laikam seezot uz p..da galvu grozi ar....

Pašreizējā: 3 no 6

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **    **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **   **  **   ***   **  **     ** 
 **     **  **     **    ****    ****  **  **     ** 
 *********  **     **     **     ** ** **  **     ** 
 **     **  **     **     **     **  ****   **   **  
 **     **  **     **     **     **   ***    ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727