UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 6
Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 17/02/2008 10:39

Paldies. Vismaz ir par ko konkrētāku apspriest. Sporta pēc sāku šaubīties par 15w paneļa cenu. Šajā lpp: [www.radarguns.com]# cena manāmi augstāka. Un garantija: 1 gads!!!!!Nevis 3, 5...!!?Un pareizinot ar to pašu 100gab. cena manāmi aug. Un kur p.v.n. Latvijā? Arī tajos 38Ls?. Un kas notiks ziemā: sniegi aptumšo paneli, dienas ilgums 7 stundas, visu laiku elektrību vajag. Vai ar to lēto inverteri būs tīrā sinusoīda...Vai tikai apsildei. Apsildei ar 1.5kw tā kā pamaz. Bet jāuzkrāj ar rezervi, lai tumsā no akumulatoriem var saņemt. Un tālāk: Wind generator 1000Ls. Pats generātors , teiksi varbūt. Bet masts, propellers, ...Neticu. Un uzstādīšana: Tā nav tikai vadu un iekārtas pieslēgšana: Paneļi kautkur jānovieto, un aizņem platību, kā arī no stulbeņiem drošiem....uz jumta- tas jau specprocess. Par vēja iekārtu vēl vairāk- tālāk no mājas, lai nav dažādās skaņas un gaismas , vibrāciju modulācijas. Līdz ar projekts kabeļu ierakšanai, montāžai....sertifikāti montētajiem arī- darbs augstumā. Secinājums- nevar būt lēts prieks. Cik tad jauda un galējās izmaksas bija Jūsu eksperimentāliem "trusīšiem", kaut aptuveni, kopā ar jaudas datiem. Tālāk jau Mēs paši pa gadiem, dienām, stundām un izdevīgumu spriedīsim.

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 17/02/2008 10:53

Rx jau visu pareizi saka. Es neticu, ka kaut vai lielākā daļa šī foruma dalībnieki ir pietiekoši kvalificēti, lai saules iekārtu samontētu un vai to arī vajag. Tātad klāt nāks montāžas izmaksas. Par vēja ģenerātoriem vispār nav ko daudz runāt. Lielākā daļa mājas tiek būvētas ciematos vai tuvu viena otrai. Es vismaz negribētu, ka kaimiņš pāris metru attālumā no manas sētas uzslien vēja ģenerātoru. Vēja ģenerātori lai paliek laukiem un viensētām. Tātad piepilsētā der tikai saules baterejas. Tās kaimiņiem netraucē. Tas viss dikti izmaina aprēķinus.

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 17/02/2008 12:46

Latvijā IMHO ir bišku sarežģīti nodot pārpalikušo elektrību Latvenergo, it sevišķi, ja tā ir dažas kWh. Ja pareizi atceros, tad bija nepieciešams speciālists no privātpersonas puses ar atbilstošajiem sertifikātiem, kas to heveri uztura darba kārtībā, un ja nu vēl iegrūdīs tīklā neatbilstošas kvalitātes spriegumu.




Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: iespejupasaule (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 17/02/2008 19:00

ok ok lai nu buutu kaa jums labaak ...man ir taadas cenas un gaaja runa par pasizmaksu nevis visa veida darbiem ,kurus var veikt pats bez jebkaadas iipashaas kvalifikaacijas jo laapstai jau sertifikaatu nevajag :)tas ka paskatiijies cenas citur es tev pilniibaa piekriitu ka ir stipri augstaakas it seviski latvijas lapaas,bet man ir par taadaam cenaam ja nepatiik,neskaties!cik man zinaams liidz shim saules paneliem garantija bija un ir 25 gadi lai vai kaa
un lai top zinaams,patreiz iet sarunas par cenu kas nepaarsniegs 2 usd par 1 watu!!es nelielos bet pasaulee patreiz reaali saak shii lieta iet uz pilno klapi un pasizmaksa reaali kriit!
bet tas lai paliek man ,jo te viens vieniigs fufels skan un pasparlieciiba!!
veeja generaators ir komplektaa ar 6 m mastu un sparniem,uzstaadiit var 2 cilveeki 30 min laikaa ja vaig papildus sekcijas mastam taas gan buus jaaapmaksaa papildus! troksni nerada taadu par kaadu juus te runaajat jo tas ir zemapgirzienu.es nesaku ka nav nekaadu skanu bet pie taa pierod un taa apsaluuti netraucee(neleic tak uz jumta)

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 18/02/2008 11:41

Saules panelim nevar būt garantija 25 gadi. Protams, ka viņš darbosies arī pēc 25 gadiem. Tikai jauda būs vismaz par 30% mazāka.
Attiecīgi jautājums - kādi ir garantijas noteikumi?

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 18/02/2008 12:01

8.klasē es Zenīta eksponometram biju uztaisījis aizveramu vāciņu, lai saules baterija lieki "nenolietotos". Vēlāk mikroelektronikas kursā uzzināju, ka pusvadītāji un to pārejas pie normāliem ekspluatācijas apstākļiem praktiski "nedilst".
Kāds ir iemesls saules bateriju novecošanai 30%/25gados?

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: iespejupasaule (159.148.156.---)
Datums: 18/02/2008 13:12

nekaads! ne jau baterijas tik ljoti noveco kaa apkaarteejo laika apstaaklu ietekme uz to virsmu ja neuztureesi tos tad logiski ka peec n gadiem buus dimbaa pietiek piem reizi 3 meneshos notiiriit taas kaut vai ar uudeni nolaistiit no putekliem un neskraapeet kaa logu stiklus
garantijas nosaciijumi ir taadi

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 18/02/2008 13:40

Nu redz, parādās jau ekspluotācijas jautājumi, par kuriem sākumā nebija nekādas runas. Kurš tad kāps uz tā jumta un tīrīs tās baterejas un kā to vispār tehniski izdarīt. Ņemt pacēlāju? Bet tas jau stundā maksā oi,oi,oi.

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 18/02/2008 15:03

Vienstāvs,
atkarīgs no tā kas tiek uzskatīts par "normāliem" ekspluatācijas apstākļiem. Uz amorfajām silīcija šūnām attiecas Staebler-Wronski efekts. Bet arī kristāliskie paneļi degradējas un tas ir vispārzināms fakts. Lieto google - [www.google.lv]

Protams, ka iespejupasaule te stums visu ko, lai tik notirgotu. Pie vēja ģeneratoriem jau arī tika piedāvāta d=3.12m turbīna, kas ģenerēšot 2kW pie 7m/s vēja. Tas nekas, ka tas ir pretrunā ar fizikas likumiem. Kaut gan... pie 2 reizes blīvāka gaisa kā uz zemes... :)

Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: iespejupasaule (87.110.231.---)
Datums: 18/02/2008 22:20

neko es te nestumshu un nespiediishu lai tas paliek .....
straada viss un kam nevajag lai nemeklee

interesanti briizam izlikties par mulkiiti ,lai redzeetu cik daudz patiesiibaa te kaads ko zin un saprot :d
zetons Pow

Pašreizējā: 5 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  ***   **   **   **  
 **     **  **     **  **     **  ****  **    ** **   
  ********  **     **  *********  ** ** **     ***    
        **  **     **  **     **  **  ****    ** **   
 **     **  **     **  **     **  **   ***   **   **  
  *******    *******   **     **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727