UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
termins: mazēkas
Autors:
tevocis
(83.136.136.---)
Datums: 28/08/2008 13:50
Izskaidrojiet lūdzu vai zem termina mazēka var ubūvēt guļbaļķu pirtiņu 25 m2 lauku teritorijā? Ar ūdens apgādi un kanalizāciju. Varbūt to ir jānosauc piemēram par klēti vai dārza māju? Būvvaldē izteicās ka pirts neietilpst term. mazēkas.
Re: termins: mazēkas
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 28/08/2008 14:34
Ja apbūves laukums <25m², ietilpst:
[www.building.lv]
Varbūt būvvaldē aizgulējušies: agrākajāss vispārīgo būvnoteikumu redakcijās bija papildkritērijs pēc kapitalitātes iedalījuma tādas un tādas klases (klase attiecīgi bija atrunāta citos normatīvos).
[www.building.lv]
Varbūt būvvaldē aizgulējušies: agrākajāss vispārīgo būvnoteikumu redakcijās bija papildkritērijs pēc kapitalitātes iedalījuma tādas un tādas klases (klase attiecīgi bija atrunāta citos normatīvos).
Autors:
tevocis
(78.84.183.---)
Datums: 28/08/2008 17:22
Tātad pirts mūsdienās arī var būt mazēka ar visām komunikācijām? Gribētos ilasīt to kādā likumā. Cik pats meklēju neko neatradu. Ir tikai termins mazēka: ēka mazāka par 25m2 lauku teritorijā. Jau iepriekš paldies paratbildēm un info.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 29/08/2008 09:32
Vai tad kādā likumā ir rakstīts, ka nedrīkst pievilkt komunikācijas?
Tiesa, ir virkne likumu, kuri pieprasa projektus pašām komunikācijām, piemēram:
MK not. 2006-256 13. Elektronisko sakaru tīkla ierīkošanai izstrādā ierīkošanas tehnisko projektu (izņemot vienas ēkas robežās ja netiek veikti urbumi starpstāvu pārsegumos).
MK not. 2005-841 16. Elektroietaises būvprojektu izstrādā jaunai elektroietaisei (vairāku savstarpēji saistītu elektroiekārtu un konstrukciju kopums, kas paredzēts kopīgu funkciju veikšanai), elektroietaises rekonstrukcijai vai renovācijai .
Labi, ka vismaz individuālos būvētājus ar pēdējām prasībām reāli nemoka un ļauj ierakt kabeļus starp ēkām vai uz uzskaites skapīti bez īpaša tehniskā projekta izstrādes un saskaņošanas, labākajā gadījumā iezīmējot komunikāciju trases ēku būvprojekta ģenplānā.
Tiesa, ir virkne likumu, kuri pieprasa projektus pašām komunikācijām, piemēram:
MK not. 2006-256 13. Elektronisko sakaru tīkla ierīkošanai izstrādā ierīkošanas tehnisko projektu (izņemot vienas ēkas robežās ja netiek veikti urbumi starpstāvu pārsegumos).
MK not. 2005-841 16. Elektroietaises būvprojektu izstrādā jaunai elektroietaisei (vairāku savstarpēji saistītu elektroiekārtu un konstrukciju kopums, kas paredzēts kopīgu funkciju veikšanai), elektroietaises rekonstrukcijai vai renovācijai .
Labi, ka vismaz individuālos būvētājus ar pēdējām prasībām reāli nemoka un ļauj ierakt kabeļus starp ēkām vai uz uzskaites skapīti bez īpaša tehniskā projekta izstrādes un saskaņošanas, labākajā gadījumā iezīmējot komunikāciju trases ēku būvprojekta ģenplānā.
Autors:
aaaa
(84.237.203.---)
Datums: 29/08/2008 10:35
Vienstavim:
Tu pats esi kadreiz redzejis savam acim, kur celjot privatmaju uz sava personiga zemesgabala (es nerunaju par Vecrigu, Jurmalas kapam un RIMI lielveikaliem), liek taisit projektu vai pat iezimet elektrokabeli, kas iet no majas uz sadales skapi??? Es ne. Esi visnaskakais uz dazhadu likumu citeshanu un atrashanu, bet logjiski padomajot - kas mainas pat no ta, ka tas kabelis ir iezimets??? Nu tapat rokot ar lapstu tu nesauksi mernieku, lai precizi nosprauzh transhejas asis un neraksi - tapat parasti kabeli pa isako celju aizrok lidz skapim un viss. Kadi vel projekti un iezimeshana - nu kam tas ir vajadzigs??? Nekad neesmu pat dzirdejis, ka kadam to prasitu.
Tu pats esi kadreiz redzejis savam acim, kur celjot privatmaju uz sava personiga zemesgabala (es nerunaju par Vecrigu, Jurmalas kapam un RIMI lielveikaliem), liek taisit projektu vai pat iezimet elektrokabeli, kas iet no majas uz sadales skapi??? Es ne. Esi visnaskakais uz dazhadu likumu citeshanu un atrashanu, bet logjiski padomajot - kas mainas pat no ta, ka tas kabelis ir iezimets??? Nu tapat rokot ar lapstu tu nesauksi mernieku, lai precizi nosprauzh transhejas asis un neraksi - tapat parasti kabeli pa isako celju aizrok lidz skapim un viss. Kadi vel projekti un iezimeshana - nu kam tas ir vajadzigs??? Nekad neesmu pat dzirdejis, ka kadam to prasitu.
Autors:
Juris_F
(83.136.136.---)
Datums: 29/08/2008 10:40
Jūrmala pilna ar privātiem kabeļiem, kā arī kanalizācijām un tml. bez nekādiem projektiem. Gan jau Rīgas privātmāju rajoni arī.
Autors:
tevocis
(83.136.136.---)
Datums: 29/08/2008 11:27
Tad kā ar pamatiem? Ir dzirdēts par to ka monolītos nevar, ka tikai uz stabiem vai arī bez pamatiem.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 29/08/2008 12:23
"Bez pamatiem" varētu arī lielāku, jo neskaitītos būve (ar zemi saistīts veidojums).
"nav saistīts, ja var pacelt un aizvest" (© Būvinspektoru asociācijas prezidents).
"nav saistīts, ja var pacelt un aizvest" (© Būvinspektoru asociācijas prezidents).
Autors:
aaaa
(84.237.203.---)
Datums: 29/08/2008 14:49
Par mazeku laukos nezinu, bet skunim lidz 12m2, kuru var celt bez projekta, piemeram, nekada sakara ar pamatiem nav - liec kaut uz deplitota urana 100-metrigiem paliem, tas nevienu neinterese, kas ir zem tas ekas. Reali jau apbuvejot ir svariga tikai ekas augstums un apbuves laukums. Kura vieta paradas ta pamatu esamiba vai neesamiba??? Pati zeme jau ir pamats. Un tapat neviens nekur neko nepacels un neaiznesis - ta ir tada tuksha runashana. Ja vajadzes, tad nojaukt var vienlidz viegli gan eku ar, gan bez pamatiem. Nesaprotu to fishku - kam tieshi tie pamati trauce vai palidz no birokratijas viedoklja - ta zeme ar pamatiem paliek nevertigaka, vai eka bez pamatiem vertigaka??? Shitie absurdie termini ir tikai iespejami musu zemite.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 29/08/2008 16:02
Tiešām, no kura likuma/noteikumiem seko tie 12m²?
Es gan pašlaik būvēju 30m² šķūni (ar būvatļauju, tiesa tikai daļējā saskaņā ar daļēji izstrādātu projektu), tomēr man interesē par tiem 12 (ja nu nepietiks ar 30).
Es gan pašlaik būvēju 30m² šķūni (ar būvatļauju, tiesa tikai daļējā saskaņā ar daļēji izstrādātu projektu), tomēr man interesē par tiem 12 (ja nu nepietiks ar 30).