UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: betona maisītājs
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 28/02/2010 23:29
Par to mazas klases betona iestraadi - kaa te augstaak mineeja tad esot problemas ar iestraadi - ka saprotu tad augstas klases betons ir skidraaks un vibreejot viegli izvibreet gaisa burbuljus araaa. Bet ar ko shie gaisa burbulji ir slikti, tur taapat to monoliito kluci parlauzt ir loti loti gruuti. Vai arii probleemu rada tas ka shajos gaisa burbuljos var tikt uuudens un grauzt talaak caurumus?
Esmu lasiijis ka shie liesie betoni kaa B10 (kaa saprotu 1 dalja cementa pret 10 daljaam grants) ir loti izturiigi ja ir maisiiiti ar mazu udens daudzumu - pielietojums - vietas kuras paklautas uuudens un sala iedarbiiibai - terases, celinja plaaksnes uttt. Tatad saberot vinjus pamatos sanaak kkkas lidziigs keramziitam tikai dobumi var buut lielaaki - no majas iekshas par to nebuutu jauztraucaas jo tur nekaadi lieki uuudeni neklejo. Savukart no majas arpuses pec kadiem gadiem butu janosiltina pamats - pie reizes var aizmest ciet kaaaadus nesmukumus.
Sanaak ka jaucot pasham pamatu betonu vislielaakais naudas paterinsh ir par cementu, augstaaakmineetie 10 maisi cementa uz kubu sastaada 30 ls. Pie shada paterinja noteikti ir verts izveleeties bumbiera betonu.
// mana informacija ir ievaaakta savas majas buuvnieciibai, ar buuvnieciibu man nav nekaada sakara, tadel dazhas lietas var buut nezinashanas kludas.
Esmu lasiijis ka shie liesie betoni kaa B10 (kaa saprotu 1 dalja cementa pret 10 daljaam grants) ir loti izturiigi ja ir maisiiiti ar mazu udens daudzumu - pielietojums - vietas kuras paklautas uuudens un sala iedarbiiibai - terases, celinja plaaksnes uttt. Tatad saberot vinjus pamatos sanaak kkkas lidziigs keramziitam tikai dobumi var buut lielaaki - no majas iekshas par to nebuutu jauztraucaas jo tur nekaadi lieki uuudeni neklejo. Savukart no majas arpuses pec kadiem gadiem butu janosiltina pamats - pie reizes var aizmest ciet kaaaadus nesmukumus.
Sanaak ka jaucot pasham pamatu betonu vislielaakais naudas paterinsh ir par cementu, augstaaakmineetie 10 maisi cementa uz kubu sastaada 30 ls. Pie shada paterinja noteikti ir verts izveleeties bumbiera betonu.
// mana informacija ir ievaaakta savas majas buuvnieciibai, ar buuvnieciibu man nav nekaada sakara, tadel dazhas lietas var buut nezinashanas kludas.
Autors:
ekharts
(---.111.livas.lv)
Datums: 01/03/2010 08:27
Nu,1-10,būtu tāds īpatnējs betons....
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 01/03/2010 09:39
Markas apzīmējums tiešā veidā nav saistīts ar cementa daudzumu.
Par cenām: B-25 rudenī bija mazliet virs 40 Ls/m³.
Kaut pats ne vienmēr esmu sajūsmā par transportbetona qualitāti
[www.building.lv]
tomēr lieliem apjomiem noteikti ir vērts.
Par cenām: B-25 rudenī bija mazliet virs 40 Ls/m³.
Kaut pats ne vienmēr esmu sajūsmā par transportbetona qualitāti
[www.building.lv]
tomēr lieliem apjomiem noteikti ir vērts.
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 01/03/2010 12:25
Atradu tepat forumaa B12,5 betons 1 dalja cements 3 daljas grants 5 daljas skembas - ta laikam biju domajis. :]
Autors:
:-/
(78.84.64.---)
Datums: 01/03/2010 15:06
Nu fuck! Kā tu cilvēks nesaproti, ka betona klasi nenosaka cementa/smilšu attiecība. Paņem spaini šķembu, ielej ūdeni līdz šķembu līmenim. Ielietā ūdens tilpums būs vajadzīgais smilšu daudzums uz spaini šķembu. Tad tam smilšu dauzāmām atkal pielej ūdeni un iegūsi minimālo cementa daudzumu. Bet betona stiprību nosaka tas, cik daudz tu tam cementam pieliesi ūdeni. Tā kā tādā veidā rēķinot tu vari iegūt tikai tādu betonu, kādu tu nevarēsi iestrādāt( par sausu), tad jālieto klāt plastifikātors, vai jāpievieno klāt vairāk cements lai tu varētu pievienot vairāk ūdens. Bet jāsaglabā ūdens/cementa attiecība.
Betons
Autors:
ViktorsHu
(87.110.162.---)
Datums: 06/06/2012 20:03
cik sanak gatava betona no cementa maisa?
Re: Betons
Autors:
m.
(78.84.67.---)
Datums: 06/06/2012 20:31
Var uztaisiit 100 kg un var 300
Pašreizējā: 2 no 2