UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Latvenergo bezpriģels
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 29/10/2010 00:31
Man prieks par pozitīvo iznākumu, tikai divus mēnešus sēdēji bez elektrība un jūtes baigi lepns,ka ietaupīji piečuku :) :) :
Es labāk samaksāju piečuku, nevis dzīvoju bez elektrības principa pēc.
Es labāk samaksāju piečuku, nevis dzīvoju bez elektrības principa pēc.
Autors:
na
(---.pcabc.lv)
Datums: 29/10/2010 09:59
2007 gadā pieteicu kastes pārlikšanu. parādija tāmi (ap 800 LS), bij jāsamaksā, tad atbrauca un pārlika no gaisvada (vadus nogrieza un nometa sētā - man vismaz alumīnijs :D) uz kasti. paši ierakām kabeli, atstājām galu ārā. Pieteicu, ka pieslēgšu, bij savs cilvēx, liekas, ka neko neminēju par sertificētu personu. atbrauca atplombēja, pieslēdzām, atbrauca aizplobmēja (laikam arī vizuāli pārbaudot) un nekādu problēmu. Nu par plombēšanu bij k-kādi 7 ls jāsamaxā.
Autors:
specs
(193.178.150.---)
Datums: 29/10/2010 11:15
To: Didzisp
Man termiņi nespieda, kas bija būtisks nosacījums, lai ieņemtu principiālu pozu. Par lepnumu nemāku teikt, bet gandarīts esmu gan, jo pilnīgi noteikti esmu izrādījis cieņu pret sevi un savu naudu, kā arī pierādījis, ka līguma noteikumi ir saistoši abām pusēm, bet nevis tikai "muskuļotajai" pusei.
Savukārt, ja atbalsta domu par piečuku maksāšanu, tad pēc tam nevajag bļaustīties, ka nez kāpēc nedzīvojam kā Eiropā utt. Problēmas sākas ar mazām lietām, kuras iespēju robežās ir jāmēģina labot.
Man termiņi nespieda, kas bija būtisks nosacījums, lai ieņemtu principiālu pozu. Par lepnumu nemāku teikt, bet gandarīts esmu gan, jo pilnīgi noteikti esmu izrādījis cieņu pret sevi un savu naudu, kā arī pierādījis, ka līguma noteikumi ir saistoši abām pusēm, bet nevis tikai "muskuļotajai" pusei.
Savukārt, ja atbalsta domu par piečuku maksāšanu, tad pēc tam nevajag bļaustīties, ka nez kāpēc nedzīvojam kā Eiropā utt. Problēmas sākas ar mazām lietām, kuras iespēju robežās ir jāmēģina labot.
Autors:
Juriits
(212.93.100.---)
Datums: 29/10/2010 22:24
Mana pieredze- pieteicu jaunu pieslēgumu, tika uzstādīta kaste uz zemes gabala robežas a man no robežas līdz vajadzīgajai vietai 500m. Painteresējos pa firmām cik varētu maksāt atvilkšana, vidēji 2500 ls. Tad nu ņēmu nopirku kabeli pa 500ls un ieraku ar rociņām, vienu galu pieslēdzu savā pagaidu kastē otru iestūmu pa kāju uz augšu latvenergo kastē (neteikšu, ka tas bija viegli,jo kāja bija piedzīta pilna ar dubļiem un izrubināt viņus varēja tikai no apakšas jo augša aizblombēta). Kad tas bija izdarīts zvanu latvenergo un saku, ka darbiņi ir padarīti un vajadzētu dabūt elektrību uz man vajadzīgo vietu. Šie saka, ka jāiet uz apkalpošanas centru un jāraksta iesniegums, tad latvenergo pārstāvis atbrauks un atblombēs skapi pēc tam jūsu sertificētam elektriķim kurš vilka tālāko līniju ir jāpieslēdz vadi un tad mūsu pārstāvis aizbauks un aizblombēs kasti, bet labāk būtuj ja abas puses ierastos vienlaicīgi un mūsu pārstāvim nebūtu jābrauc divas reizes, par cik brauciens maksājot 24 vai cik tur tie lati. Domāju kur lai izrauj to sertificēto elektriķi, kas būtu gatavs uz svilpienu ierasties. Izdomāju to, ka ja zvanīs aizbraukšu un gan jau vienošos ar latvenergo pārstāvi, ka šis pats pieskrūvēs tos četrus vadiņus vai man ļaus to izdarīt. Tā nu gaidu to zvanu un nevaru sagaidīt, pēc kādām divām nedēļām aizstaigāju līdz kastei un skatos- viss atblombēts, savienot un aizblombēts. Tas ka atbraucējam viss ir zb un poh*j gan bija redzams, jo vadu izolācija bija drāzta ar nazi, bat pagājis ir vairāk kā pus gads un reiķinu par blombēšanu vai atblombēšanu vel nēesmu redzējis, lai gan jau ir samaksāti vairāki elektrības reiķini.
Autors:
aaaa
(78.84.173.---)
Datums: 26/04/2012 21:20
Sakarā ar augsto ūdenslīmeni Daugavā, Latvenergo tagad ziedu laiki.
Pēdējo nedēļu pēc šīs lapas:
[www.ast.lv]
redzams, ka HESi visu diennakti ģenerē 1400 MW/h. Pēc tagadējās štromes cenas:
[www.nordpoolspot.com]
, apmēram 30 EUR/MWh sanāk, ka HESi katru dienu nopelna vairāk kā 1 milj. EUR. Nav slikti.
Pēdējo nedēļu pēc šīs lapas:
[www.ast.lv]
redzams, ka HESi visu diennakti ģenerē 1400 MW/h. Pēc tagadējās štromes cenas:
[www.nordpoolspot.com]
, apmēram 30 EUR/MWh sanāk, ka HESi katru dienu nopelna vairāk kā 1 milj. EUR. Nav slikti.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 26/04/2012 22:59
Tiešām kopš Valdmaņa grāmatas sarakstīšanas būtu kas mainījies uz labo pusi?
"Tā es Krastu kaitināju, līdz jautāju, vai viņš nezina, ka mēs savu hidroelektrostaciju saražoto enerģiju pārdodam pārāk lēti, rēķinot vidējo enerģijas vērtību, bet ne maksimālās vajadzības stundu vērtību, kas ir 3 – 4 reizes lielāka. Mēs ar draugu, bojā gājušo Gunāru Koemecu, savulaik bijām rēķinājuši, ka tāpēc Latvija zaudē ap 200 miljoniem dolāru gadā. Krasts atzina, ka ir par to informēts, bet tie nav dolāri, bet 200 miljoni latu! Tātad, ja mēs pareizi noslēgtu kontraktu par elektroenerģijas pārdošanu citām valstīm, Latvija gadā papildus nopelnītu ap 400 miljoniem dolāru"
"Tā es Krastu kaitināju, līdz jautāju, vai viņš nezina, ka mēs savu hidroelektrostaciju saražoto enerģiju pārdodam pārāk lēti, rēķinot vidējo enerģijas vērtību, bet ne maksimālās vajadzības stundu vērtību, kas ir 3 – 4 reizes lielāka. Mēs ar draugu, bojā gājušo Gunāru Koemecu, savulaik bijām rēķinājuši, ka tāpēc Latvija zaudē ap 200 miljoniem dolāru gadā. Krasts atzina, ka ir par to informēts, bet tie nav dolāri, bet 200 miljoni latu! Tātad, ja mēs pareizi noslēgtu kontraktu par elektroenerģijas pārdošanu citām valstīm, Latvija gadā papildus nopelnītu ap 400 miljoniem dolāru"
Autors:
Didzisp
(78.84.100.---)
Datums: 26/04/2012 23:10
Nu ko svešu naudu skaitīt. Jā,patreiz hidroelektrostacijas dod enerģiju, bet vasarā mūsu slavenā likteņupe tāds strautiņš vien ir un ar enerģiju var nodrošināt tikai dažus desmitus minūšu, kamēr "uzmet ogles" TEC.
Autors:
nkn
(---.btv.lv)
Datums: 26/04/2012 23:48
Kkā tā LE sistēma atšķirās!? Es pagājušo vasaru Lielvārdē vilku elektrību - iesniegums LE, tālāk man pateica, ka LE rīkos iepirkumu par manu pieslēgumu (lieki piebilst, ka es maksāju, bet par iepirkuma rezultātiem neviens mani neinformē), es ja vēlos varu ieteikt tikai kādai man vēlamai firmai piedalīties konkursā un arī tad šai firmai ir jābūt licencei darboties noteiktajā reģionā, tā ka paziņas elektriķi man nederēja. Nācās iet pie firmām un runaties. Firmu atradu sakarīgu un visu sataisīja iespējami ātri (cik tas bija atkarīgs no viņiem), vadu līdz kastei pievilku pats un beigu beigās visu arī saslēdza. Bet rezumē ne tas labākais - kā norādīja firma, kas slēdza kasti, tad viņi varētu ievilkt elektrību daudz lētāk, ietaupot uz materiāliem, bet materiāli ir LE (SIA Jauda) un konkurss ir tikai par darbu veikšanu! Man paveicās, ka stabs ir pie sētas un man nācās maksāt salīdzinoši mazu summu par 17m kabeli un kasti (LE sākotnējā tāmē kabelis, neatceros cik kvadrātu, no staba uz kasti maksāja 18000 ls/km! (3f, 25A)).
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 27/04/2012 08:27
Es gan to neuzskatu par gluži svešu naudu. Pats gāju savulaik rakstīties pret prihvatizāciju, tiesa, ieraugot pie skolas garo rindu, sapratu, ka varu tanī nestāvēt, jo parakstītiesgribētāju netrūks, kas vēlāk apstiprinājās.
Pašreizējā: 2 no 2