UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 8
Re: Granulas apkurei
Autors: granula.lv (46.109.186.---)
Datums: 15/11/2011 23:07

Tomēr gribas nedaudz apšaubīt dažus iepriekš izskanējušos faktus..

Granulas tiek ražotas no tīras skaidas, bez mizām. Minējums par potenciālām smiltīm, ir tikai spekulācija un minējums. Granulu krāsa veidojas, žāvējot skaidas ar dūmgāzēm, kas skaidu padara brūnganu.. Visas skaidas netiek appūstas ar dūmiem vienmērīgi, kas var radīt nevienādu iekrāsojumu.. Nekad nevienam nesolam, ka granulas būs baltas. Tomēr ir skaidrs, ka krāsa nav granulu kvalitātes rādītājs. Ja par laboratoriskiem mērījumiem, tie vienmēr ir mājaslapā.

Mēs atbildam par savu kvalitāti.. Klienti, kas atgriežas, to novērtē :)



Re: Granulas apkurei
Autors: ToolHouse (---.cust.tele2.lv)
Datums: 16/11/2011 07:02

Nenoliedzu un iespējams es kļūdos, bet lūdzu pastāstiet kāds iemesls ir tam, ka man nākās tagad no katla tīrīt chupām pelnus ārā vismaz 1x nedēļē, ja pat ne biežāk. Ar jebkurām citām granulām nekas tāds nav novērots izņemt kā ar kūdras?

Re: Granulas apkurei
Autors: granula.lv (46.109.186.---)
Datums: 16/11/2011 09:57

Nekļūdas tikai tas, kas neko nedara, vai ne? :) Labprāt iegūtu Jums piegādātās partijas paraugu (~3kg) un pārbaudītu laboratorijā.. Ja pelnu saturs neatbildīs solītajam (līdz 0,8%), esam gatavi mainīt granulas. Lūdzu, dodiet ziņu pa mājas lapā norādītajiem saziņas līdzekļiem, kā varam veikt šīs darbības.

Par to, ka granulās nav kūdras, kā ražotāji esam droši :)

Pelnu daudzums parasti atkarīgs arī no izkurināto granulu daudzuma, kas savukārt ir tieši atkarīgs no gaisa temperatūras ārā, ēkas siltinājuma = siltuma zudumiem, apkures iekārtas efektivitātes, utt..

Re: Granulas apkurei
Autors: Enrike (84.237.215.---)
Datums: 17/11/2011 11:31

to granula.lv :
vai Jēkabpils lielās granulu rūpnīcas asortiments arī ir Jūsu izplatītā produkta sastāvā

P.S
Cik labi ka tomēr te starp paterētājiem "pavīd" informācija par to granulu kvalitāti un to ražotājiem - vismaz kaut kāds ierocis cīņai ar kvalitāti , atceraties ka "apčakarēt" var tikai vienu reizi , otreiz neviens nepirks :O)

Re: Granulas apkurei
Autors: kroo (80.233.249.---)
Datums: 17/11/2011 11:59

Man arī tagad iet granula.lv granulas (ir 6 t). Protams, vizuāli viņas izskatās sliktāk nekā inčukalna granulas, arī sapresējums noteikti ir vājāks nekā inčukalnam - ir, ir viņas "šķidrākas". Bet nu cena labāka un piegādes noteikumi labāki, pagājušo gadu arī ar tām kurināju, likās OK, tāpēc izvēlējos atkal.
Par patēriņu grūti spriest - vēlāk sāku kurināt un šogad rudens stipri siltāks nekā pagājušogad, tāpēc patēriņš protams liekas OK. 15kW Grandega mazā tvertne (kādi 160 kg) apkurinot 100m2 iet 2 nedēļas dotajā brīdī, pelnu daudzums arī liekas normāls, pelnu tvertne 2 nedēļu laikā tikai pa 1/4 aizpildīta (bet nu man katlam padeves gaisa vārsts uz max. ir vaļā, tāpēc laikam viss kārtīgi sadeg).
Vairāk uztrauc, ka tāds pašvaks sapresējums, cerams, uznākot lielajiem saliem, pie intensīva katla darba šneku neķīlēs ciet. Vismaz pagājušo gadu viss bija ok.

Re: Granulas apkurei
Autors: Didims (78.84.105.---)
Datums: 17/11/2011 14:33

Granula.lv, ar ko tad jūs žāvējat, ja melni dūmi veļas? Tak ne jau ar mazutu.
Un ja nav kūdra klāt, iespējams, ka tas ir miežabrālis vai vēl kādi citi salmi, kam arī krāsa uzreiz ir pelēkāka un pelni krietni vairāk.

Re: Granulas apkurei
Autors: granula.lv (46.109.186.---)
Datums: 17/11/2011 23:30

Žāvējam ar skaidām un dūmi nav melni. To var redzēt rūpnīcas video mājaslapā.

Enrike, mūsu rūpnīcas atrodas Raunā un Kārsavā. Citu granulu nav.

Re: Granulas apkurei
Autors: subaru (46.109.116.---)
Datums: 18/11/2011 10:10

es šovasar nopirku šīs firmas granulas no noliktavas ādažos, apkures katla deglis aizauga jau 5. kurināšanas dienā. kā jūs domājat, kāda ir viņu granulu kvalitāte? un tie murgi par granulu pelēko krāsu un kvalitāti tiešā veidā neatbilst realitātei- ja granulas tiek ražotas no tīras ēveļskaidas, tās nav jāžāvē. jāžāvē ir slapjas skaidas kuras atved no jebkurienes un ir jebkādas kvalitātes, kas arī nozīmē pamatīgu smilšu vai jebkuru citu piejaukumu. ieteiktu uzņēmumam nemaldināt cilvēkus par kvalitāti, granula.lv granulas privātmāju granulu katliem ar vertikālo degli praktiski ir nelietojamas, ja nu vienīgi kāds ir ar mieru nodarboties ar tīrīšanu reizi nedēļā.

Re: Granulas apkurei
Autors: granula.lv (46.109.186.---)
Datums: 18/11/2011 18:27

Protams, negatavojos pārliecināt tos, kas zina labāk par ražošanas tehnoloģiju un skaidu iegādes stratēģiju..

Tomēr piekrītu, ka no ēveļskaidas būtu vienkāršāk ražot granulas. Jautājums - cik no Latvijas granulu rūpnīcām darbojas tikai ar ēveļskaidu? Kā jau minēju, ja ir aizdomas par to, ka saņemtajās granulās pelnu saturs ir virs solītā 0.8%, lūdzu, sazinieties ar mums, lai varam meklēt visiem izdevīgu risinājumu.

Re: Granulas apkurei
Autors: subaru (46.109.116.---)
Datums: 18/11/2011 19:40

iegādes stratēģija, ha ha... neviens jau neliedz ražot granulas no jebkā- no zāles, salmiem, mizas, kārkliem, graudiem...galu galā no vecām zeķēm. bet runa jau ir par ko citu, par kvalitāti un attiecīgi galaprodukta cenu. ja no tīras ēveļskaidas granulas tagad maksā ap 100ls +pvn, tad maksāt par zemas kvalitātes produkciju 95ls+pvn ir izsmiekls. par netīrām granulām var maksāt 50ls un tas jau vēl ir daudz, jo kāda tad ir granulu apkures jēga? cilvēki to ierīko lai radītu komfortu, lai praktiski nekas nav jādara. citādāk ar "pelēkajām" granulām ir tikpat darba kā ar malku, tikai malka maksā pavisam citu naudu, vai nemaksā neko.

Re: Granulas apkurei
Autors: Didims (78.84.100.---)
Datums: 18/11/2011 20:12

Tā jau nevar viennozīmīgi pateikt, ka pelēkums ir no mizas un/vai smiltīm. Zinu, kur granulas tiešām ražo no kaltētiem galdniecības atgriezumiem, tur granulas ir pelēkas tāpēc, ka tajos atgriezumos pa lielam nonāk melnie zari un cita nekondīcija. Savādāk vainas nav, pat priekšrocības, jo zarainās vietas pie viena ir arī sveķainākas, kas pozitīvi gan degšanai, gan mehāniskai izturībai.

Re: Granulas apkurei
Autors: specs (95.68.105.---)
Datums: 15/01/2012 00:29

Kā solīju, atgriežos ar savu pieredzi par Inčukalna granulām.
Katls darbojas jau otro mēnesi. Tīrīšana ir nepieciešama reizi divās nedēļās. Ar tīrīšanu es domāju vieglu pelnu noraušanu no degļa maliņām un pelnu kastes izbēršanu. Granulas izdeg tik labi, ka pelni ir kā smalki putekļi. Uzdegumu/piedegumu nav nekādu. Tā kā katlam ir vertikāls siltummainis, tad tā tīrīšana vēl līdz šim nav bijusi vajadzīga. Ar šādas kvalitātes granulām var pilnvērtīgi izbaudīt automatizētu apkuri.

Re: Granulas apkurei
Autors: Zigurds (62.84.17.---)
Datums: 15/01/2012 14:17

granula.lv Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tomēr gribas nedaudz apšaubīt dažus iepriekš
> izskanējušos faktus..
>
> Granulas tiek ražotas no tīras skaidas, bez
> mizām. Minējums par potenciālām smiltīm, ir
> tikai spekulācija un minējums. Granulu krāsa
> veidojas, žāvējot skaidas ar dūmgāzēm, kas
> skaidu padara brūnganu.. Visas skaidas netiek
> appūstas ar dūmiem vienmērīgi, kas var radīt
> nevienādu iekrāsojumu.. Nekad nevienam nesolam,
> ka granulas būs baltas. Tomēr ir skaidrs, ka
> krāsa nav granulu kvalitātes rādītājs. Ja par
> laboratoriskiem mērījumiem, tie vienmēr ir
> mājaslapā.
>
> Mēs atbildam par savu kvalitāti.. Klienti, kas
> atgriežas, to novērtē
>
>
>

Domāju, ka tomēr neatgriezīšos :( .... Nokurināju 2 paletes, katru dienu no degļa bija jāņem ārā sakusušu izdedžu kamols. Tātad - smiltis! Arī daži paziņas Alojā un Smiltenē saka to pašu. Jā, protams, pelnu daudzums varētu būt normā, bet piemaisijumi??? Tagad kurinu ar Konteks granulām. Jau otrā nedēļa - deglī(PV20a) dažu cm pelnu kārta, un granulu patēriņš arī mazāks.



Re: Granulas apkurei
Autors: Didims (78.84.100.---)
Datums: 16/01/2012 13:00

Jā, man ar granula.lv granulām tas pats stāsts, katru dienu no degļa jāņem ārā sakusušu izdedžu plācenis (uz tausti, kā salīmētas smiltis). Savādāk nekādu problēmu nav. Deg, siltums ir, katls diezgan tīrs, putekļveida pelnu ar diezgan maz. Bet to plāceni ērti izņemt, viss vienā gabalā, ar āķīti izkacē un miers, pa pelnu putekļiem nav jāņemas.
Ar tām granulām tāda laimes spēle, man kaimiņš stāstīja, ka nopircis vienreiz "labās" granulas - tiešām baltas, tīras, pelnu nekādu, bet tad bijusi cita problēma - tās granulas tik labi dega, ka gadījās, ka gruzdēšanas režīmā vai kādreiz pazūdot elektrībai uz 1/2 stundu, tā saujiņa, kas deglī pārāk strauji nodeg un katls paspējis izdzist. Tad nu tagad abi ar kaimiņu kurinam granula.lv, tās "gruzdīgākas". Kaimiņš bija panēmis pamēģināt arī kūdras granulas, sākumā īsti nesanāca, bet tad tās viņam labi esot degušas 1/2 uz 1/2 ar skaidu granulām - skaidu granulas degšanas uzturēšanai, kūdras granulām vairāk siltuma un ilgāks ogļu kvēlošanas laiks. Bet nu vairāk čakarēties negribējās. Skatījos arī no Konteks'a, bet tur grūtāk ar piegādes transportu.

Re: Granulas apkurei
Autors: subaru (46.109.114.---)
Datums: 16/01/2012 17:15

šodien skatot ss.lv granulu cenas, iegāju granula.lv mājas lapā un gribot negribot bija jāsmejas:) šamējie visur lieguši komentāru iespējas ha ha. tātad zin ko ēduši...manuprāt visai muļķīgi cildināt savu produkciju mazās Latvijas pircējiem(...Mēs atbildam par savu kvalitāti.. Klienti, kas atgriežas, to novērtē...).nekas neatgriezīsies, vismaz es 100% nē! granula.lv produkcija ir ĪPAŠI NEPIEMĒROTA individuālajiem apkures katliem ar vertikālo degli, tomēr jādomā ka gana labas industiālajiem katliem. bet tā saucamās industriālās granulas maksā citu naudu, par ko pārdevējs "aizmirsa" pateikt):

Re: Granulas apkurei
Autors: soseds2 (46.109.67.---)
Datums: 21/01/2012 22:15

Granulu prese sludinajumos ieks zip maksa no 1000ls, paris gadu laika atmaksajas un vel, ja gateris blakus un skaidas var dabut :)

Re: Granulas apkurei
Autors: subaru (46.109.114.---)
Datums: 22/01/2012 10:44

interesanti, kas var atmaksāties?:D sievasmāte atmaksās?:D

Re: Granulas apkurei
Autors: soseds2 (46.109.159.---)
Datums: 22/01/2012 20:51

Vel kaiminam saprese granulas un pardod.. :)

Re: Granulas apkurei
Autors: jurisaro (---.cust.tele2.lv)
Datums: 04/02/2012 13:23

Sveiki visiem! Padalieties pieredzē kāds katls un cik ēd šajā drēgnajā laikā?
Man pasham grandeg 25
Ir biku vairaak par 2 lielajiem maisiem diennaktii.
Maaja 220m2

Re: Granulas apkurei
Autors: Enrike (---.bitemobile.lv)
Datums: 04/02/2012 15:10

Man Grandeg Eco25Kw , ap 200m2 , siltās grīdas 160m2 , guļamistaba radiators + 200L
boileris , temp istbās 23/24 ( mājās bēbis ) šo nedēļu vidēji diennaktī 2 maisi x 16kg , radiators turpgaita 62 grādi , siltās grīdas 35 grādi

Pašreizējā: 2 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **     **  ********  ******** 
 ***   ***  **     **  **     **  **    **  **       
 **** ****  **     **  **     **      **    **       
 ** *** **  ********   *********     **     ******   
 **     **  **         **     **    **      **       
 **     **  **         **     **    **      **       
 **     **  **         **     **    **      ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727