UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 25/09/2012 12:58

Vai kāds ir atklājis metodi, kā labi var mazgāt nosūcēja sietu no taukiem un citiem "salipumiem". Man nav izdevies atrast metodi, kā dziļāk sietā izmazgāt salipumus.... Tos neņem ne vārošs ūdens, ne Feri, ne Cif,.... ne augstspiediena sūknis. Efekts ir tikai no ārpuses....

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: aae (87.246.174.---)
Datums: 25/09/2012 13:18

Tīri labi izdevās ar Feiri-veidīgo (daaaaudz), intensīvu birstēšanu ar neilona birsti un kārtīgu skalošanu ar karstu ūdeni, bet nu bija ko noņemties. Tagad mēģinu atcerēties ik pa laikam iemest tos filtrus trauku mašīnā.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: alise34 (---.warlock.lv)
Datums: 25/09/2012 16:17

Trauku mašīnā - perfekti. Ja nav, tad tā kā aae raksta - ja pārāk neaizaudzē, tad ar piepūli var izmazgāt.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 25/09/2012 16:25

Taukus vispirms vajadzētu kautkamā izšķīdināt. Ir tāds Dobeles ražots šķidrums auto dzinēju mazgāšanai, cik saprotu, petroleja ar virsmas aktīvām vielām, ar ko uz 5 min samitrina un tad noskalo ar ūdeni. Vielas ir tik aktīvas, ka no eļļas nepaliek ne smakas, bet motora čuguna detaļas pat viegli aprūsē. Nosaukumu neatceros, līdzeklis ir no "eko" sērijas ar zilo roni virsū. Vēl taukus labi mazgā tāds padlaiku līdzeklis "Лабомид".

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: ETT (78.84.75.---)
Datums: 25/09/2012 19:38

Vēl no autoķīmijas gala taukus labi tīra aerosoli karburatoru un iesmidzināšanas sistēmas tīrīšanai, piemēram [www.tscauto.lv]
Teorētiski vajadzētu arī labi iztīrīt arī tvaika tīrītāju, piemēram [www.vkshop.lv]
Pats gan vairākas reizes esmu ticis galā ar kaut kādu "parasto" sadzīves ķīmiju, domātu tauku tīrīšanai no alumīnija un nerūsējošā tērauda virsmām. Bet nu līdzeklis ir beidzies, iepakojums izmests un nosaukums no galvas arī...

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: ibm (194.19.233.---)
Datums: 10/10/2012 15:14

Ja sieti ir metāla un mājās ir trauķene, tad viennozīmīgi jāliek trauķenē. Pašam nosūcējam intsrukcijā ir rakstīts, ka (metāla) sietus ir VĒLAMS regulāri mazgāt trauķenē. Es tā daru jau 6 gadus un ideāls rezultāts. Protams, sietu rāmīši paliek nespīdīgi, bet.... pardon, tas ir tvaiku nosūcējs, nevis skaistuma elements turklāt sietus ikdienā īpaši neredz, tad jāpieliec galva un jāpalūr zem "nojumes".

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 10/10/2012 16:36

Arī mana pieredze ir tāda, ka tikai traucenē. Kas tur tajā pulverī ir, nezinu, bet atceros radus, kas bija ārkārtīgi pārsteigti, kad nopirka trauceni un ielika tajā 60-gadīgu trauku komplektu - tie izskatījās kā jauni, jo veselu stundu tajos 55 grādos ar to stipro pulveri fajansa šķīvji zaudēja savu dzeltenīgi-pelēcīgo nokrāsu un kļuva gandrīz balti (fajansam atšķirībā no porcelāna ir mikroporas, kurās saiet visāda draza).
Bet, ja traucenes nav, tad nekādi fairy taukus nešķīdina - atceramies galvaniskos cehus - tur detaļas attauko vai nu ar organisku šķīdinātāju vai ar karstu sārmu. Tas pats 95 benzīns perfekti šķīdina taukus (benzīns gan neder galvanizēšanas attaukošanai, jo pats satur nelielu daļu negaistošu "taukainu" vielu), pat pielipušus - atceros, kā reiz tīrīju gadu desmitus virtuvē bijuši griestu lampu. Lieki teikt, ka tā bija brūndzeltenā krāsā, īpaši no augšpuses un tik lipīga, kā ar līmi nosmērēta. Fairy tur nedarīja pilnīgi neko. Ar sārmu negribējās ķēpāties, pie rokas bija Heksāns. Saslapināju lupatiņu Heksānā un tieši kā reklāmās ar pāris lupatiņas vēzieniem tā lampa bija kā jauna! Šķīdinātājs iedarbojas uzreiz, sārmam ir jāļauj padarboties kādu laiciņu, un vēlams siltumā. Tikai jāatcerās, ka darbības ar sārmu tikai aizsargbrillēs un gumijas cimdos!

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 10/10/2012 18:39

Tā kā tēma atsvaidzināta, ziņošu par rezultātu: ( Trauķene man nav...). Izveidoju tādu kā vannīti no poilietilēna plēves. Uz sieta uzlēju automašīnas motora mazgāšgāšanas šķidrumu. Klāt linoleja mazgāšanas koncentrātu ( rakstīts, ka ņem taukus, linoleja vaska slānīti....). Noturēju 12 stundas. Un, skalojot ar ūdeni, vārošu ūdeni, nekas negāja no dziļumā esošajiem taukveidīgajiem uzsēdumiem nost. šķīdums krāsu pat nemainīja. ( no ārpuses un arī dziļumā pirms tam ar birsti un augstspiediena sūkni biju aptīrījis). Izpētīju sieta konstrukciju, manā , vienā no variantiem ( manā "pārziņā" ir trīs atsūcēji....). Tas ir atsūcējs, kas izbrauc no skapja, divās daļās. Un izjaucot sieta sānu maliņas, varēja atdalīt sietus. Liekas bija vismaz 5 sietu , kas savstarpēji savietoti, komplekts. Augšējais un apakšējais- dizaina, gludāki, biezāki. Vidū, plānāki. Nu tad ar birsti, Cif+Feri ( lai cifs ar feri veidotu putas un labāk strādātu) berzu ne pa jokam. Nonāca viss!!!! Gala rezultātā kā jauns. Saliku sietus kopā un kādu laiku būs miers. Paskatījos citu atsūcēju, to, kas nav izbīdāmais: siets tāpat sastāv no daudziem sietiem, bet!!! sietu maliņas sapresētas un nav normāli atdalāmas, tikai kā nogriežot 1cm pa perimetru. tā ka jautājums paliek atklāts. Siets liels. Var jau būt ka ieies mazgājamā Trauķenē, be jāatrod kāds, kas var ar šādu pakalpojumu izlīdzēt. Bet cerība maza, jo siets tā aizķepējis, ka tikai absolūti ēdīgs šķidrums var to apēst. Sārms (NaOH), cik atceros, labi ēd alumīniju, tātad neder.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 10/10/2012 18:51

P.S: sāku domāt par ķīmiju šajā sakarā. Cik zinu, mākslinieki izmanto linu elļu gleznošanas krāsu šķaidīšanai ( eļļas krāsu glezniecība). Tāpat pernica ir uz linu eļļas bāzes... Nav lielas starpības arī saules puķu eļļai, rapšu eļļai, tikai tās žūst vēl ilgāk. Bet gala rezultātā!!! izšūst, polimerizējās un vairs nav eļļa ( tauku paveids) bet cieta masa, ko vairs nevar uzskatīt pat taukainu. Un tā tas ir arī uzsēdumiem uz katliem, plīts virsmas. Bez berzēšanas praktiski nenāk nost ( visas reklāmas: uzlej, pārbrauc ar lupatiņu ir "triks", "videotriks". Ja kāds pateiks tādu mazgātāju, kas tā strādā, būs lielākais reklāmas devējs ar patiesu vērtību.....Arī gāzes plīts virsmu , pēc manas pieredzes, ir labi jāizmērcē, un tad arī labi jāberzē, jo masa tikai mazliet mīkstāka paliek, bet nekādā gadījumā nešķīst. Jā, nu kāds labs padomu devējs teiks: pēc katras izlijušās piles, cepšanas, jānotīra plīts. Pareizi. Jānotīra. Bet slinkums ir viena no cilvēka "labākajām" īpašībām, kas arī veicina domāšanu, tehnikas attīstību.... tā nu ir. Slinkums patreiz uzvar.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: aae (95.68.90.---)
Datums: 10/10/2012 19:01

Rx, ja filtrs jau ir kārtīgi ciet, trauku mašīna diezko nelīdzēs, paliek tikai manuāla birstēšana ar to pašu feiri. Trauku mašīna palīdz, tā teikt, profilaktiski viņu neaizaudzēt, ja to izmanto savlaicīgi un regulāri

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: soseds2 (81.198.200.---)
Datums: 16/10/2012 20:15

Pareizi RX raksta par tām eļām. Ir mēģināts piekaltušu eļlu tīrīt ar eļļu un tad ar feirī. Diezgan labs rezultāts. Vel var mēģināt ar vaitspirtu.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: aaaa (84.237.191.---)
Datums: 17/10/2012 08:20

Nu bet es tak jau rakstīju, ka vecus piekaltušus taukus perfekti šķīdina lipofīlie nepolārie šķīdinātāji, a ļa vaitspirts, benzīns, dīzelis, toluols, dihloretāns, jā, arī eļļa. Galu galā, kas ir WD-40? Petroleja+mašīneļļa.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 17/10/2012 11:34

aaaa: Mēģināju 12 stundas noturēt automobīļu motora mazgātājā ( somu, nestē pirkts senāk) nekas netiek šķīdināts, kaut gan motoram der lieliski! ( tauki, eļļas sagalerējums, sažuvums ir starp sietiņiem, un ja arī mikro apkārt tiek kaut kas šķīdināts, iekšā praktiski nekas nemainās. Tikai izārdīšana dod rezultātu.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: khe (46.109.173.---)
Datums: 21/10/2012 08:23

Acetonveidīgie? Noturēt tajos. Pēc tam uzreiz augstspiediena mazgātājs...

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: elektriķis Māris (91.105.21.---)
Datums: 21/10/2012 21:34

es ar tvaiku tīru(man ir karcher tvaika putekļusūcējs), tiesa šmuce paliela, ķeskas pa gaisu(tas pasākums nešķīst, tik atmiekšķējas), labāk darīt ārā, jo ja vannā, tad no tām ķeskām vanna nopietni jāpatīra pēc tam.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: elektriķis Māris (91.105.21.---)
Datums: 21/10/2012 21:37

bet arī ar tvaiku ir regulāri jātīra, jo ja vidus baigi aizdirsies, tad 100% neiztīrīs, vismaz man tā bija, tad es to filtru ārdīju pa plāksnītēm un atsevišķi tīrīju katru.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: arre (195.13.169.---)
Datums: 09/11/2012 09:29

Labi palīdz cepeškrāšņu un grilu tīrītājs - ir gandrīz katrā veikalā melnā spreja pudelē. Uzsmidzinot uz filtra tas izveido tādu kā putiņu - pēc kā jāpagaida, lai atmiekšķējas un jāskalo nost. Ja dikti netīrs tad vairākas reizes. Man tagad trauku mašīna, tādēļ problēma atkritusi.

Re: Plīts tvaika nosūcēja sieta mazgāšana
Autors: aae (87.246.174.---)
Datums: 09/11/2012 12:03

Vēl par šo - nesen Depo pamanīju stendu ar dažāda izmēra nosūcēju filtriem, varbūt kādā ielaistā situācijā tas visu atrisina...



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
 ***   **  **     **  **     **  ***   **  **     ** 
 ****  **  **     **  **     **  ****  **  **     ** 
 ** ** **  *********  **     **  ** ** **  ********* 
 **  ****  **     **   **   **   **  ****  **     ** 
 **   ***  **     **    ** **    **   ***  **     ** 
 **    **  **     **     ***     **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727