UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 4 no 4
Re: Apkures katli granulas +malka!
Autors:
subaru
(95.68.97.---)
Datums: 07/02/2012 21:10
man arī ir kurtuve saimniecības ēkā, līdz mājai ap 8m. es vilku kapara caurules 28mm, tās iepakoju vnk. melnajā porolona apvalkā, kas domāts anti kondensēšanai( jeb kā nu to sauc), abas caurules papildu ievilku parastajās kanalizācijas plastmasas caurulēs100mm. nav labākais siltinājums, bet man tā ātrumā sanāca. tagad liktu katru cauruli speciālā akmens vates profilā un tad katru plastmasas caurulē 100mm( tā izdarīju ar ūdens apgādi- šādi siltināta aukstā ūdens caurule atrodas 40cm zem zemes, bet nekāda sasalšana nav novērojama).
Autors:
khe
(78.84.204.---)
Datums: 07/02/2012 21:40
Ja būtu paredzēts siltums līdz 80grādiem, tad kanalizācijas rorēs liktu spec putuplasta veidgabalus, nevis akmensvates.
Autors:
slēpnis nelog
(---.lnt.lv)
Datums: 07/02/2012 22:53
Nu principā man tur būs līdz 80grādiem. Jo tur jau ies sajauktais uz radiatoriem. Tikai es domāju netērēties uz kaparu bet likt Pe-alumīnija caurules. Bet vēl šaubos par visu to pasākumu. Lieta tāda, ka pagrabā zemi griesti. Nevar normālus akumulatorus ielikt, neērti pašam. Savukārt saimniecības ēkā uztraucos, ka šādos apstākļos var arī aizsalt. Nu labi, pret to ir līdzekļi.
Autors:
khe
(78.84.204.---)
Datums: 07/02/2012 23:01
Te jau kautkad sprieda par kantainiem aķiem, tik daudz armatūras visās trīs dimensijās ir jāmetina cauri...
Autors:
slēpnis nelog
(---.lnt.lv)
Datums: 08/02/2012 05:56
Negribās baigi kaut ko muhļīt, pasūtīt metināt bez garantijas, ka viss sanāks. Tomēr summējošais spēks, kaut ar pusotru atmosfēru spiedienu ir kolosāls.
Atceros, ka pirms gadiem salodēju plakano saules kolektoru no parasta cinkotā skārda. :) Cauri ik pa 15cm izlaidu 1,5mm vara vadu, atlocīju un pielodēju. Kolektors bija domāts 1.2m x 0,6m Pie pārbaudes nebiju pat pielējis ar ūdeni 2/3 kad vara vadi vai nu notrūka vai izmaucās no lodējuma un plakanais kolektors ieguva puspilnas cukura pakas izskatu.:) Tas no paša ūdens svara, bez kāda papildus spiediena.
Atceros, ka pirms gadiem salodēju plakano saules kolektoru no parasta cinkotā skārda. :) Cauri ik pa 15cm izlaidu 1,5mm vara vadu, atlocīju un pielodēju. Kolektors bija domāts 1.2m x 0,6m Pie pārbaudes nebiju pat pielējis ar ūdeni 2/3 kad vara vadi vai nu notrūka vai izmaucās no lodējuma un plakanais kolektors ieguva puspilnas cukura pakas izskatu.:) Tas no paša ūdens svara, bez kāda papildus spiediena.
Autors:
Didims
(78.84.116.---)
Datums: 08/02/2012 12:44
Sinvia 750 l aķis bija augstumā zem 2 metriem. Cik tad Tev zemi tie griesti pagrabā sanāk?
Autors:
mezhavecis_lv
(193.84.184.---)
Datums: 23/04/2012 01:18
Vai kādam ir pieredze kombinācijā granulu katls + siltās grīdas?
Autors:
Enrike
(84.237.215.---)
Datums: 23/04/2012 12:02
to mežavecis :
Kaut kur problēma ? vai tikai interese . Man siltās grīdas un Grandeg Eco25Kw , siltās grīdas kopā ap 160m2 ( māja vienstāvu )
Kaut kur problēma ? vai tikai interese . Man siltās grīdas un Grandeg Eco25Kw , siltās grīdas kopā ap 160m2 ( māja vienstāvu )
Autors:
J_V
(84.237.183.---)
Datums: 23/04/2012 18:38
Benekov neiesaku. Paši ieberzamies. Servisa nekāda, tagad nevaram atrisināt problēmas.
Pašreizējā: 4 no 4