UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
kā elpo māja
Autors: gribu zināt (80.233.228.---)
Datums: 02/08/2005 03:50

Kā elpo māja, ja to siltina ar VATI NO IEKŠPUSES un liek tvaika izolāciju?

Re: kā elpo māja
Autors: andrek (81.198.143.---)
Datums: 02/08/2005 04:49

piedāvātā siltinājuma variantā+ hermētiski logi un durvis māja neelpo vispār- jāizbūvē piespiedu vēdsistēma ar pieplūdes svaigā gaisa sagatavošanu (attīrīšanu, uzsildi/atdzesēšanu, mitrināšanu utt)un sliktā gaisa novadīšanu ārtelpā.

Re: kā elpo māja
Autors: gribu zināt (80.233.228.---)
Datums: 03/08/2005 01:37

Bet vatenieki visās reklāmās runā, ka viņu sienu konstrukcijas elpo. Vai tad kārtējais reklāmas triks uz ko ārzemēs vairs neuzķeras.

Re: kā elpo māja
Autors: andrek (81.198.143.---)
Datums: 03/08/2005 04:29

Vatenieki nemelo: siena jau elpo, neelpo telpa no tvaika izolācijas uz iekšpusi.
Jautājums bija "kā elpo māja" ti telpas , nevis kā uzvedas sienu konstrukcija...

Re: kā elpo māja
Autors: čakarmans (80.232.128.---)
Datums: 29/08/2005 20:49

Labi nečakarē smadzenes - telpa, māja vai siena. Tu labi zini par ko iet runa. Ne jau elpošanā ir tā problēma. Vajadzīga ventilācija.

Re: kā elpo māja
Autors: Martins. (80.233.142.---)
Datums: 30/09/2005 05:06

Ja liksi tvaika izolaciju ka ta tiek reklameta tad ta maja neelpos nekad.Ja nu vienigi caur atvertam durvim.

Re: kā elpo māja
Autors: Jēkabs Janševskis (81.198.150.---)
Datums: 15/11/2005 20:17

Mja elpos tikai tad ,ja būsi ievērojis vecos būvniecības ābeci. Tas būtu sekojoši,logi un durvis jābūt uz zemes aktīvās zonas (āderes), ja pa tām vēlams kustēties gaisam.Paskataties kas notiek ja tualetes durvis ir uz āderes. Vecās pilis kā apsildīja, pa kanāliem kas izbūvēti uz āderēm.Tagad ļoti bieži nepiedomājam, kur vajadzētu likt plastmasas logiem kustošo daļu, kak papala un vis. Rezultati cieš plastmasas logi, kuri ir bez vainas vainīgi.Dabīgi jāveido tā , lai gaiss mainītos.Tā vakar Buiķis runāja pa telivizora, par telpas enerģijām, ka Vācieši par to ieintresējušies, runā bet ne ko no tās nesaprot. Tā jau nu ir, kas labāk māk runāt tas arī runā, jo vairāk meli jo sadāks stāsts. Par vetilācijām, telpas auru, par veselīgu gulēšanu varu jums desmit minūtēs visu pierādīt un pastāstīt. Ja runā tad arī būtu jāpierāda, lūdzu, cik tur tās problēmas.

Re: kā elpo māja
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 16/11/2005 03:32

Ideja par gaisa plūsmām pa āderēm liek aizdomāties. Bet protams tā būtu diskusiju tēma, kas neskar tieši tēmu par Būvniecību...Jo tagad logi labi izolēti, sienas ar moderniem pārklējumiem, durvis līmētās, nešķobjās, labi pieguļ... Bet tas ka senāk būvēja zinot āderu tīklu, ir tiesa. Ievērības cienīgās ēkās tiešām pamatā logi un durvis ir uz "āderēm". Tur kur tās nav- plika siena, kas itkā pat arhitektoniski ir savādi! (Viens labs piemērs ir Rundāles pils...arī koki apkārt stādīti pēc Tām...). Bet Tam ir arī cits izskaidrojums, nekā gaisa plūsma: logi un durvis tā izvietotas jo nekad cilvēks šajās vietās neuzturēsies ilgstoši!!! Tāpat Vārds ĀDERE Ir ļoti plašu jēdzienu un ja to saprot kā starojumu vispār, tad vispār brīvu vietu nav, jo visu pārklāj lielāks vai mazāks starojums! Par tās sataustīšanu arī var daudz runāt, jo tik daudz āderu tipu ir...un ja kāda tipa informācija nav cilvēkā (āderistā) ieslēgta, tad liekas ka te ir no āderēm brīva vieta. Tomēr tā var nebūt. Arī es jau 25 gadus tās redzu, sataustu, nosaku uz papīra, dabā, no attāluma un ttt. "Tas" strādā un ir diskusijas vērts, bet tam jābūt ne publiskam, jo neticīgo Tomu vēl daudz, un dzīve tos vēl nav iemācījusi. Tāpat šādu pēc tipa starojumu rada taures tipa metāliskas lampas, kineskopi, trauki, plastmasas ar regulāru struktūru, grāmatas, papīri, plastikas, Bet ja Janševska kugs vēlas un gatavs sarunai (Pēc publikācijām liekas ka jā...). Tad lūdzu e-mailu. Varam padalīties interesantajā!!!

Re: kā elpo māja
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 16/11/2005 03:39

Šis tas jau tika teikts: [buvnieciba.delfi.lv]

Re: kā elpo māja
Autors: mazais vatenieks (80.233.228.---)
Datums: 18/11/2005 04:30

Par kaadaam aadereem Juus cieniitie runaajat-maaja elpos tikai tad, ja lietosiet vati.

Re: kā elpo māja
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 20/11/2005 06:24

Nu protams vārds "māja" ir viss: telpa, sienas, pagrabs, bēniņi...Un tās -mājas elpošana ir ļoti svarīga: Tajā dzīvojot mēs radām daudz "izdezinātu" enerģiju, mitrumu, smaku un tas viss kautkur jāaizvada visumā. Jāsaņem jauna enerģijas deva. Arī pašai būvei ir sava dzīvība- tā arī patērē gaisu, enerģijas. Tās tai ir jādod un nolietotās- jāizvada. Tāpēc jautājumu var sadalīt arī daļās- pati būves ventilācija-elpošana un gaisa apmaiņa talpā. Ja pareizi tiks atrisināta būves sienu-grīdu- griestu ventilācija-elpošana, tad arī mazāk šo būves elementu pārstrādātie "produkti" nonāks mūsu plaušās un degunā...ilgāk kalpos pati būve.Par "āderēm" : šī enerģija ir visā telpā, bet sevišķi "āderu" zonās. Ja skatās uz elpošanas problēmu tad varētu būt tāda shēma: "Āderu" enerģija izsauc materiālu savādāku uzvedību tajās vietās- aug "sēnes", mitrums vairāk iesūcās, brants uzbrūk stiprāk, materiāla sastāvs mainās. Tā iemesla dēļ šīs vietas vairāk jāventilē. Ja šo āderu vietās būs logi- durvis, tad problēmas samazinās, jo nav kam "pūt...". iespējams ka pa šīm enerģijas sablīvējuma vietām arī gaisa plūsma ir dabīgāka- kā "ūdens āderu" gadījumā zemē! Lai labāk saprastu- var iedomāties sīku vibrāciju gaisā un stāvošu gaisu. Gaisu, kas vibrē, veiglāk bīdīt, jo tas nav sasaistīts,(tāpat kā betonu ar vibrāciju blīvē un ūdens augstāk uzsūcas).

Re: kā elpo māja
Autors: Gamer (80.232.251.---)
Datums: 20/11/2005 06:46

Mahariši arī mīlēja gari rakstīt un daudz runāt;)

Re: kā elpo māja
Autors: gamer (80.232.251.---)
Datums: 20/11/2005 06:51

p.s. un neaizmirsa par fikcijām ar ļaužu prātiem paņemt $..

Re: kā elpo māja
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 21/11/2005 04:43

Labi, kam jāsadzird, tas sadzidēs un $ te nav vajadzīgi. Vinīgi GAMERAm varu teikt: Jums ādere iet pāri kreisai kājai ap ceļa vietu un kreisai ausij guļot uz muguras...saldus sapņus. Redzams ka guļat uz labajiem sāniem, kājas pierāvis....Bet ja tas viss nav interesanti, kam man pūlēties?

Re: kā elpo māja
Autors: Gamer (80.232.251.---)
Datums: 21/11/2005 06:36

Laikam sākšu celt ēģiptes "Luxor-piramīdas" tur pēc viedo stāstiem viss ok ar kosmiskām enerģijām esot!;)

Re: kā elpo māja
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 22/11/2005 02:37

Rīkstnieki un to uzskati stipri atšķiras - viens neņem vērā kādus starojuma avotus un/vai polaritāti, citam precizitāte aptuvena. Ārzemēs daudzi konkrēta veida starojuma zonas ir pētījuši, bet izsmeļošas rekomendācijas lielākām platībām par gultu nav redzētas. Latviešiem varētu būt salīdzinoši daudz ticējumu, bet arī pagaidām neviens tos nav nepretrunīgi apkopojis.

Cik saprotu, arī akas rok vai nu horizontālu plūsmu krustpunktos (ūdens ieplūst caur speciālām atverēm sānos) vai uz vertikālām plūsmām jeb "avotiem" - ūdens sūcas augšup no akas dibena.
Kas attiecas uz polaritāti - ome mūža otro daļu gulējusi t.s. "uguns āderu" krustošanās zonā, un do' die's man 90 gados viņas darbīgumu!

Savukārt taupīgo (pasīvo) ēku sienu iekšpuses hermētizācija manuprāt ir pilnīgi neveselīga. Ja reiz telpās izdalītā mitruma/siltuma attiecība nosaka siltumizolēšanas robežu (pārsniedzot kuru nepietiek siltuma iztvaicēšanai un sākas mitruma uzkrāšanās), vai izeja nevarētu būt retāk apskatītajā materiālu mitruma vadīšanā (higroskopiskumā)? Šādi materiāli varbūt nav jāatdala ar gaisa spraugu, bet jāliek kontaktā. Silta ir arī kokvilna, caur kuru no atstatu nolikta spaiņa var padzirdīt puķpodu, un arī salā drēbes žūst!

Re: kā elpo māja
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 22/11/2005 05:23

Ļoti daudz materiālu par āderēm, āderistu teikto, literatūru un citus pētījumus ir apkopojis Jānis Dolacis no Zinātņu akadēmijas (80 gados bija āderistu semināri un jau tad pētījumi tika apkopoti.). Bet ja daļu no šīsdienas pētījumiem pielietotu, tad daudz problēmu atrisināt. Klasisks piemērs arhitektūras saskaņai ar āderēm ir Šlokenbekas muiža. ĪSUMĀ: Sienas celtas uz āderēm, līdz ar to telpas salīdzinoši tīras. Vienīgā aka rakta uz ūdens āderu krustpunkta un ūdens āderes iet pa šķirbu ārā no celtnēm, tās nešķērsojot. Lai cik tas interesanti nebūtu, vecajās guļbūvēs un citās akmens celtnēs celtās aizpagājušā gadsimtā, krāsnis lika uz āderu krustpunkta. Pat cilvēks, pašam nezinot, intuitīvi miskasti izveido āderu krustā.Tāpat nedrīks izslēgt telpas rezonanses, jeb citādi sauktās āderes- kuras rodās no telpas konfigurācijas (kā piramīdās).Stopri tās izteiktas apaļās telpās ar kupola jumtu (dzirnavas...). ja paverosiet mājas, kurām kāda plaisa, sēšanās vieta stipri iztekta, tad tur ari ādere vainojama. Ja pasekosit tālāk, otrā sienā būs tas pats.

Re: kā elpo māja
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 22/11/2005 16:19

Apkopojumus redzēt būtu interesanti.
Dolacis & Co pētīja 70-os gados, grāmata latviski iznāca ~91. Secināts, ka fenomens eksistē un agrāk ticis respektēts, tomēr, piemēram, polaritāti neanalizē. Dolacis joprojām šo to nolasa:
www.lak.lv/?val=1&id=146
Bieža ārzemju autoru pieeja: "pozitīvās" veselībai nekaitē, tāpēc tās neapskatīsim. Lija Bērziņa teikusi: "Kaitīgas ir abas, tikai slimības ir citas". Vairākām zināmām (patīkamām, sausām) mājām skurstenis ir tieši "uguns" polaritāšu krustpunktā. "Ūdens" krustpunktā tas pastiprināti kvēpstot un svīstot, tomēr pārspīlēts gan ir, ka "uguns" krustpunktā pat neesot jātīra.
Ļauži atminas, ka vietu izvēlēja piemēram, izliekot vilnu. Tāpēc arī, iespējams, sienas bieži nav iegrieztas "āderu" virzienā.
Par pārējo, kaut vai bišu stropiem, rodas tādi pat jautājumi: --, +- vai ++?
Un ko teiksit par Piebalgas "siltajām grīdām" no dūmu kanāliem? Neliela bilde ir M.Kuplā grāmatā "Latvieša sēta".

Re: kā elpo māja
Autors: Mo (87.110.10.---)
Datums: 24/11/2005 04:13

Rx: Ieintereseja Jusu piegajiens un skaidrojumi par aderu iedarbibu.
Ja gadijuma nodarbojaties ar praktiskam konsultacijam shaja sakara, labprat sanemtu kadu kontaktinfo uz e-pastu: arkadijs@#$%&hotmail.com

Re: kā elpo māja
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 25/11/2005 02:58

Praktiskas konsultācijas kā bizness Man Nav! Tāpēc tā ir sirdslieta, kā hobijs, brīvā laika nodarbe, pasaules saprašana, dažādu teoriju jēgas un sistēmas apzināšanās pamatojums. Cik daudz lietu dažādās filozofijās un reliģijās ir noslēpumos tītas, kā dogma... Bet dziļākā , cilvēkam saprotamā veidā skaidrojumi reti sastopami. Tāpēc savietoju savu pieredzi dažādu lauku novērošanā, sajušānā, izpratnē, daudzu cilvēku domām par to un tādejādi nonākot pie dziļākas dabīgās izpratnes. Neko nenoliedzu, tikai pieņemu zināšanai, un tad nāk atklāsme, kas lietas skaidro citādā veidā, saprotamā, nevis mistiski deklarētā. Šo forumu lasa, pamatā, darbīgie cilvēki, kas kaut ko būvē, vai ar būvēšanu saistītām lietām. Tapēc arī nosacīto "āderu" problēmu piesaistu Būvēšanas lietām.Jāatceras, ka mājas ir mūsu īstā dzīve, pārējais ir tās ievadsagatavošana, izklaide. Mājās mēs uzņemam enerģiju, kā nomodā, tā guļot. Tāpēc arī izsaku savas domas.Ja ir kādi konkrēti jautājumi, domas, lūdzu jautājiet, visiem redzot atbildēšu. Ja runa par dziedniecību, paraugdemonstrējumiem, mērījumiem lūdzu griezieties pie citiem, kaut vai pēc laikrakstā dziednieks, zintnieks publicētajiem kontakttelefoniem. Ja veiksie, tad varbūt arī palīdzēs.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********   **     **  ******** 
 **     **   **   **   **     **   **   **      **    
 **     **    ** **    **     **    ** **       **    
 ********      ***     ********      ***        **    
 **     **    ** **    **     **    ** **       **    
 **     **   **   **   **     **   **   **      **    
 ********   **     **  ********   **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727