UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: karogs privātmājām
Autors: DsKs (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 08:08

Tevam ( vel latu laikos ) atnaca paveste,ka jaierodas uz tiesu par karoga neizkarsanu pie privatmajas ... ( municipalie cik saprotu sodu pasi uzlikt nevar,bet var sastadit administrativo lietu + pievienot klat fotomaterialu ) ... ieradas tiesa,tur viss oficiali,sez tiesnesis,sagatavota mape ar majas fotografijam,tuksu karogmastu un fiksetu laiku ) ... protams,ka jau Latvija,procedura 10x dargaka par pasu sodu ... rezultata varda tiesa nozime paludza samaksat vismaz minimalos 5 Ls un finito ...

Bet Liepaja ka viniem uznak ... cik runa,reizem izkap pa trijiem no masinas un noslakte veselu ielu ... vairak trapas protams tiem,kuriem majas atrodas tuvak centralajam ielam ( Liepaja tada ta pilsetas uzbuve - Zirnu,Ganibu,Uliha )

Re: karogs privātmājām
Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 11:14

Kur problēma ar to karogu? Nav man ne karoga, ne karoga turētāja pie mājas un netaisos to arī uzstādīt. Nevienu tas arī nav satraucis. Vispār ciest nevaru to urrāpatriotismu ar auseklīti pierē, visur sakārtiem karogiem un gājieniem ar ķīniešu lāpām, kā 1938 gadā Vācijā. Man svarīgak šķiet sakārtot savu māju un apkārtni, nevis uz katras "sūdu čupas" karogu pakārt. Karogs ir svēta lieta, nevis lupata, kuru vajag kārt katra brīdī, kad kādam "vadonim" ienāk pratā. Domā, ka pie skolām uzkārtie karogi paceļ jaunatnes patriotismu, drīzāk otrādāk. Domā, pie aplupušas mājas, kur pagalmā viss netīrs un un saimnieks, uz svētkiem, mūli pielējis, uzkārts karogs, ceļ Latvijas lepnumu! Ja, pēc likuma viss kartībā, bet jēgas ta nekādas!

Re: karogs privātmājām
Autors: VG (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 13:39

Te nu galīgi nepiekritīšu! Tiešām, kur problēma izkārt karogu?
Mazums krievu vēlas lai tāda Latvija vispār nebūtu? Kā tad viņiem ikpalaikam atgādināt ka šeit nav viņu roģina? Kur tad vēl un kad tad tas karogs būtu izmantojams ja ne valsts svētkos?
Cik lasu tad aizvien vairāk cilvēku iet gājienos un tas ir apsveicami ka jaunatne un bērni redz ka vecāki lepojas ar to, ka ir izturējuši visus karus un mocības un VISMAZĀK tam ir kāds sakars ar ķīniešu lāpām Vācijā! Kur tādu murgus var izdomāt? Un vēljomazāk tam ir sakars ar to cik nu kuram ir aplupusi māja.

Re: karogs privātmājām
Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 14:38

Kas grib, lai tak kar karogu, bet ar likumu patriotismu neiemācīsi! Pie lauku sētām kautkā karogus nekarina, bet kad valdībai vajag par tautiskumu runāt, tad nez kapēc lauciniekus tik piemin. Laukos lūk īsts latvisks patriotisms esot saglabājies.Tupa karoga izkāršana, pēc pavēles, ir vienkārši stulbums. Cieņai pret karogu jānāk no paša mājas saimnieka un, ja tas jūt, ka nu ir īstais brīdis, tad izkar karogu. Man piemēram, praktiski katru gadu, 18 novembrī jāstrādā svētku pasākumos, mājā neviena nav, tad kapēc man, pie tukšas mājas, būtu karogs jākarina. Es dzīvoju meža vidū un tāpat to neviens neredzēs.

Re: karogs privātmājām
Autors: nu tā (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 16:33

"Karogs ir svēta lieta, nevis lupata, kuru vajag kārt katra brīdī, kad kādam "vadonim" ienāk pratā".

Vai tad valsts svētku dienas nav tā svētā lieta? Kas tad ir?

Bet labi, te, redzams, strīdēties ir bezjēdzīgi. Toties liels bija mans pārsteigums, kad uzzināju, ka ne visās valsts svētku dienās jāizkar karogs. Piemēram, ne Jāņos, ne Ziemassvētkos karogs nav obligāts.

Re: karogs privātmājām
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 17:42

Patriotisma ieaudzināšana un nacionālās pašapziņas veidošana ir jaunatnes audzināšanas sastāvdaļa un balstās uz zināšanām par valsts vēsturi.

Katri valsts svētki (vai sēru dienas) ir saistīti ar kādu mūsu tautai svarīgu notikumu pagātnē, kas katram jaunietim būtu jāzina.

Un karoga izkāršanas pamatjēga un nozīme ir tā, ka tā atgādina par kādu vēstures faktu - ne cita iemesla pēc - savu bērnu audzināšanas dēļ to ir vērts darīt .

Ja tiešām esmu meža vidū un mani bērni pa svētkiem to karogu neredz - tad it kā tiešām zūd jēga karoga izkāršanai.

Bet no otras puses - ir redzētas mājas, pie kurām karogs plīvo pastāvīgi - vienmēr...Acīmredzot saimnieks tādā veidā vēlas parādīt, ka viņš ir nacionālpatriots un lepojas ar to - un to neviens viņam nevar aizliegt.

Re: karogs privātmājām
Autors: asd (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 19:27

Smagi bija izkārt svešas valsts karogu, kā manam tēvam - to ar sirpi un āmuru, bet savu sarkanbaltsarkano es jau iepriekšējās dienas vakarā izkarinu, lai lepni plīvo vējā.

Re: karogs privātmājām
Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 20:31

Es saprotu, izkar karogu uz 18 novembri, bet tagad tas tak jākar uz kaimiņvalstu kautkādām jubilejām un arī tad, kad kāds augsts viesis iebrauc mūsu valstī. Tas viss tikai degradē karoga būtību. Nafig karogu vajag pie skolām. Redzēju pie vienas skolas galīgi izbalējušu ar noplukušu galu. Nu ja tāds karogs ceļ skolnieku pašabziņu un audzina patriotismu, tad nezinu. Manā uztverē, karoga izkāršanai būtu jabūt notikumam bērnu dzīvē. Tad varētu skaidrot, kapēc tas tiek izkārts. Ja tas plīvo visu laiku, tad ko tur vairs skaidrot.

Re: karogs privātmājām
Autors: nu tā (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 21:14

Didzisp, izlasi likumu - ne uz kādām kaimiņvalstu jubilejām karogs nav jākar. Par skolām un valsts iestādēm ir tā strīdīgi, skaidrs, ka noplucis viņš nedrīkst būt.

Re: karogs privātmājām
Autors: DsKs (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 21:33

Nav tur nekadas kaiminzemju jubilejas ... 5x masta un 5x pusmasta gada laika ...

[www.liepaja.lv]

Re: karogs privātmājām
Autors: pam pa ram (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 23:04

Didzis no vecuma netopī, kur dzīvo - toļi meža vidū, kur viss pie kājas, toļi Rīgā un viņa māja nemaz nav viņa, bet pašvaldības un tad gan mēdz gadīties, ka RD saistošie noteikumi pieprasa izkārt karogu arī augstu viesu ierašanās laikā.

Re: karogs privātmājām
Autors: batja (178.16.22.---)
Datums: 17/11/2014 23:23

Man patīk ziemeļvalstīs-pie mājām visu laiku plīvo karoga vimpelis un svētkos uzvelk karogu. Es arī tā daru. Mastā patstāvīgi plīvo vimpelis un svētkos uzvelku karogu. Arī mājinieku dzimšanas dienās. Es tomēr lepojos ka dzīvoju Latvijā. Dzīvotu kaut meža vidū tik un tā rīkotos tā pat.

Re: karogs privātmājām
Autors: ETT (178.16.22.---)
Datums: 18/11/2014 14:15

Ar likumu karoga obligāta karogu izkāršana būtu jānosaka tikai valsts un pašvaldības iestādēm. Pārējiem būtu jāļauj to darīt brīvprātīgi, nosakot tikai karoga izkāršanas standartus. Ir muļķīgi ar piespiedu metodēm to darīt. Vai ir iespējams piespiedu patriotisms, piespiedu mīlestība? Ir arī pietiekami daudz citu iemeslu, lai vienā vai otrā gadījumā neizkārtu karogu. Piemēram, tās pašas dienas, kad karogs jāizkar sēru noformējumā. 25.marts - Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena. Bet 25.marts ir arī Māras diena. Man māsai vārds ir Māra, Latviju dēvē par Māras zemi. Vai kāds normāls vecāks savai meitai dos vārdu, kuru atzīmējot jāizkar sēru karogs? Tāpat Mārīte, Maritas, Tija, Artūrs, Artis, Uldis, Sandis... Vai kāds nomiris, sēras, bet cilvēks spiests priecāties? Par to, ka neesi mājās pienākas sods? Stulbums. Pabraucu šodien pa pilsētu. Kur karogs izkārts un skaisti plīv, kur slotas kātam piesiets vai lupata nenosakāmi rozā krāsā.Nepieciešamībai jānāk no paša sajūtām. Valsts aparāts var tikai šīs sajūtas tikai pavairot vai samazināt nevis piespiest izjust. Lai Jums šīs sajūtas tikai vairotos! Priecīgus svētkus!

Re: karogs privātmājām
Autors: v_t (178.16.22.---)
Datums: 18/11/2014 16:32

par patriotismu pilnībā piekrītu Didzim.
īsts patriots ir patriots katru brīdi, ar katru elpas vilcienu, un ikdienā to parāda ar savu praktisko rīcību, nevis vietā un nevietā plātās ar skaļiem saukļiem un karogu.

ar sēru dienām ir pavisam dīvaini.
pēc būtības, karogam sēru noformējumā būtu jābūt izkārtam katru dienu, jo pēdējie 25 gadi, dienu dienā, faktiski ir bijuši genocīds. nav vairs trešās daļas nācijas.

Re: karogs privātmājām
Autors: aaaa (178.16.22.---)
Datums: 18/11/2014 20:11

Bērnu patriotiskai audzināšanai ir milzīga nozīme! Daudz lielāka, nekā mēs iedomājamies. Un kas tad ir valsts tiešie simboli? - Himna un karogs. Viss. Ja bērns redzēs, ka viņa tēvam karogs ir pie kājas, tad arī viņam tas nebūs nekas vairāk par "lupatu", kā te dažs labs izsakās.
Jebkuram no mums tomēr ir jāsaprot, ka tieši pateicoties tam, ka mums ir sava valsts, kas ir ļoti liela bagātība, mēs dzīvojam kā dzīvojam. Gudri mēs esam runāt, bet laikam esat aizmirsuši 80-to beigas, kad karbonādi cilvēki ēda labākajā gadījumā reizi pusgadā, tualetes papīra nebija, par būvmateriāliem, privātmājām, mašīnām pat nerunājot. Jā, tā itkā ir materiālā puse, bet tā jau neaizliedz arī garīgo pusi.
Nevar patriotismu mērīt tikai ar darbu un to, ko esmu izdarījis šīs valsts labā - tas ir ļoti maldīgs uzskats.

Re: karogs privātmājām
Autors: khe (178.16.22.---)
Datums: 18/11/2014 23:33

Piekrītu aaaa, jo karogs skapī nekādas pārdomas neraisīs un bērni lielākoties ir vecāku spoguļi, vai arī viņu personīgās attieksmes, uzmanības un garīgo investīciju atainojums...

Re: karogs privātmājām
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 19/11/2014 00:28

Vietā ir novēlēt visiem foruma dalībniekiem visu gaišu tais mūsu mazās valsts svētkos ! Lai kāda tā ir - tā ir mūsu...un priekš mums tā ir vienīgā ! Un uzspļaut uz birokrātiem ( tas tikko filmas Sapņu komanda atkārtotas noskatīšanās iespaidā)

Man diemžēl pieder tikai s... ziemas dāča, bet ja būtu māja - es to karogu turētu vienmēr, vai arī izkārtu regulāri - kaut vai aiz cieņas pret saviem abiem vectēviem - kuri abi ap 1918.gadu bija piedalījušies atbrīvošanas cīņās....

Re: karogs privātmājām
Autors: ETT (178.16.22.---)
Datums: 19/11/2014 00:29

aaaa, nu var jau arī patriotismu veidot uz pagātnes noliegšanu un pārspīlējumiem, tik neaizmirsti bērniem pateikt, ka padomju laikā arī seksa nebija, un tādēļ principā Tu esi radies no nekurienes...
[www.youtube.com]

Re: karogs privātmājām
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 19/11/2014 01:18

Šis uz ETT - ja tava piebilde ir joks, tad viss okey...

Ja nē - tad tava nostāja ir neizprotama....

Manuprāt iepriekšējā tekstā aaaa visu pateica ļoti pareizi - neko nepārspīlējot un neko nenoliedzot....

Re: karogs privātmājām
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 19/11/2014 10:13

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kur problēma ar to karogu? Nav man ne karoga, ne
> karoga turētāja pie mājas un netaisos to arī
> uzstādīt. Nevienu tas arī nav satraucis.

Manā krajā (lauku teritorijā) gan tas satrauca cilvēkus, kas atnāca pieņemt māju ekspluatācijā.


Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pie lauku sētām
> kautkā karogus nekarina, bet kad valdībai vajag
> par tautiskumu runāt, tad nez kapēc lauciniekus
> tik piemin.

Karina.


Zodčijs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Neskaitās dzīvojamās mājas būvniecības
> stadijā (līdz to nodošanai ekspluatātācijā),
> kā arī dārza mājas (dāčas - kam nav !!!
> dzīvojamās mājas statusa)...varbūt vēl kaut
> kas...kaut kā tā.....

Var palūgt kādu atsauci uz likumu (t.i., likma pantu, punktu), kur minēts par to būvniecības stadiju? Tas, ko es atradu, ir:
----
3.pants. Latvijas valsts karoga lietošanas vispārīgie noteikumi un aizliegums lietot Latvijas valsts karogu
(..)
(2) Latvijas valsts karogu aizliegts lietot:
1) pie ēkām, kas atrodas avārijas stāvoklī;
2) pie ēkām, kuru fasāde tiek remontēta;
3) citās nepiemērotās vietās un apstākļos.
----
Nav ne vārda par "būvniecības stadiju", "līdz nodošanai ekspluatācijā" utt. Ja fasāde tiek remontēta, tad aizliegts, pretējā gadījumā - ir jāliek, neatkarīgi no tā, ir objekts nodots ekspluatācijā vai nav.


ETT Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tātad pie tādām ēkām likumdevējs karogu
> kārt nav paredzējis, bet, ja izkar, tad draud
> administratīvā atbildība :)

Kur tas rakstīts? Iz likuma:
----
III nodaļa. Latvijas valsts karoga un citu karogu lietošana pie ēkām

5.pants. Latvijas valsts karoga pastāvīga novietošana pie ēkām
(1) Latvijas valsts karogu pastāvīgi novieto:
(..)
(2) Latvijas valsts karogu var pastāvīgi novietot arī pie citām ēkām, garantējot tam pienācīgu cieņu.
(..)

7.pants. Latvijas valsts karoga lietošana svētku, atceres un atzīmējamās dienās
(..)
(4) Latvijas valsts karogu var lietot tautas, reliģiskajos un ģimenes svētkos, atceres dienās un citos gadījumos, garantējot tam pienācīgu cieņu.
----
Īsumā - kar kad gribi un kur gribi, ja vien spēj "garantēt tam pienācīgu cieņu" un nepārkāp likuma I nodaļas 3. panta 2. punktā (u.c. pantos) atrunāto.


v_t Wrote:
-------------------------------------------------------
> ar sēru dienām ir pavisam dīvaini.
> pēc būtības, karogam sēru noformējumā būtu
> jābūt izkārtam katru dienu, jo pēdējie 25
> gadi, dienu dienā, faktiski ir bijuši genocīds.
> nav vairs trešās daļas nācijas.

[lv.wikipedia.org]
Latviešu skaits Latvijā ap 1990. gadu - drusku zem 1.40mlj, šobrīd - drusku zem 1.15mlj, par 15-20% mazāk nekā pirms 25 gadiem, bet vairāk nekā pirms ~100 gadiem. Tiesa, par grafika patiesumu negalvoju, ātrumā nesanāca atrast tabulu ar oficiālajiem cipariem…



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 19/11/2014 10:14, labojis binary.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **   *******   ********  
 ***   **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 ****  **  **     **  **     **  **         **     ** 
 ** ** **  **     **  **     **  ********   **     ** 
 **  ****  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **   ***  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **    **  ********    *******    *******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727