UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: J (85.10.211.---)
Datums: 25/01/2016 21:21

Gadus 3 atpakaļ silta grīda tika uzpildīta ar akas ūdeni. Šogad nācās noņemt izplešanās trauku un tur iekšā konstatēju nenormāli brūnu žļurgu un tādus pašus biezumus - visticamāk dzelzs oksidējies vai kaut kas tamlīdzīgs, bet nu viņa daudzums pamatīgi pārsteidza, jo ūdens uzpildot vizuāli bija tīrs. Bail, ka šitā žļurga neaizsit ciet caurules - ko pildīt vietā?

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 25/01/2016 22:24

Man šķiet, ka tas varētu arī nebūt dzelzs, jo tik daudz piemaisījumi akas ūdenī nav. Apkure ir slēgtā sistēma un tie piemaisījumi kas vienreiz iepildot cik ir tik arī reāli paliek un tas nav daudz. Grīdu caurulēs nav tērauds un arī citos apkures savienojumos diez vai ir tik daudz, lai radītu problēmas tik īsā periodā. Es gribētu domāt ka tā varētu būt kaut kāda organika. Es tādas dūņas esmu redzējis vienā radiatoru sistēmā, bet tās gan bija piķa melnumā. Otra versija, ka sistēmā ir sūce un ilgstoši papildināts no ūdens sistēmas - apzināti vai neapzināti piemēram caur boileri, bet tādā gadījumā būtu jābūt acīmredzamām kaut kādām spiediena izmaiņām.
Ja runā par organiku, tad man šķiet, ka kaut kādā saprātīgā apjomā pievienojot apkures šķidrumu (etilēna glikols?) vai ja sistēma neliela tilpuma tad pilnībā ar to šķidrumu to problēmu novērstu. Iespējams, ka tas apkures šķidrums visos variantos ir sistēmai labāks par ūdeni.
Bet nu ja tiktāl nonākts, tad to sistēmu jāizdzenā un jāpaskalina, lai redzētu kas tur reāli iekšā notiek un cik nopietni tas viss ir.

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: J (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2016 19:14

Sūce nav bijusi un spiediens turējies normas robežās visus 3 gadus līdz ar to iekša tikai akas ūdens, kurš vizuāli tīrs bija. Dzelzs oksīds plus varbūt kāda nemanāma organika iespējama. Apsveru iespēju paskalot un pildīt ar destilētu ūdeni, nav skaidrs tika, kur tādu kvantumu iegādāties.

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2016 19:50

Ar organiku es biju domājis, ka viņa tur sistēmā ir izaugusi un savairojusies nevis nenormālos kvantumos iepumpēta iekšā - ūdens gadījumā tas ir ļoti reāli. Destilētais tādā gadījumā nepalīdzēs īsti, jo tu jau to sistēmu nevari sterilizēt. :) Tāpēc arī teicu par to glikolu, jo tā ir ķīmija un ķīmijā organika diez vai vairotos. Mums te bija viena diskusija par leģionellas baktēriju, kura labprāt aug slēgtās ūdeņu sistēmās, kuras neizkarst virs 50 grādiem. Bet ir jau visādas citāda organikas arī. Teorētiski siltajā grīdā ar siltumsūkni, kur grozās tikai zemās temperatūras - tāda lieta man šķiet ir iespējama.
Destilēto ūdeni manuprāt nav jāmeklē. Ja nu tik tiešām gribas izlaist sistēmu, izskalot un atkal pildīt ūdeni, bet mīkstu, tad ņem lietusūdeni un izlaiž caur filtru. Tādā ūdenī nebūs kaļķis un dzels, kas ir akas ūdeņos, bet toties tur varētu būt gruži kaut kādi, kurus nesaķer filtrs.

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: J (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2016 20:55

Vai tad tā organika var saaugt bezskābekļa vidē?

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2016 21:37

Ir organikas, kuras aug arī bezskābekļa vidē, bet es domāju, ka diez vai tur kaut kas tāds varētu radīt problēmas. Izslēgt nevar, bet biežāk jau tā ir korozija kaut kāda sistēmas iekšienē un tur īsti man šķiet neko nevar padarīt. Starp citu, tas etilēnglikols vai tik nav sliktāks par parastu ūdeni korozijas gadījumā. Varbūt ka tā korozija ir tikai izplešanās traukā, jo tas ir parasts bleķis.

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: soseds2 (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2016 21:56

Pirmais, ko jāskatās ir vai silto grīdu caurules ir ar skābekļa difūzijas barjeru. Bez tās sistēmā vairāk ieplūst skābeklis un veidojas duļķes.
Nav teikts,ka etilenglikols palīdzēs. Ir gadījumi, ka sistēmā veidojas zaļi smalki kristāli, nomainot uz tīru ūdeni pazūd.
Apkures sistēmu skalošanai ir speciāli līdzekļi. Un arī apkures siltumnesējam-ūdenim ir iespējams pievienot piedevas.

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: J (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2016 22:24

Caurules Pe-Al-Pe, ar difūzijas barjeru. Man tomēr visvairāk uz to dzelzi aizdoma. Kāda piedeva tam ūdenim derētu?

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: khe (85.10.211.---)
Datums: 28/01/2016 10:33

Var novietot izplešanās trauku tā, lai tas ķer burbuļus. Vieni izplešanās trauki līdz pusei veido ūdens saskari ar metālu, bet citos ir gumijas maiss. Ja pirmie saķer gaisa burbuļus, tad iekšā arī ir tā brūnā žampa. Vajadzētu censties uzlikt tā, lai tie atgaisotos....

Re: Ko pildīt siltajās grīdās
Autors: J (85.10.211.---)
Datums: 30/01/2016 09:55

Man ir ar gumijas maisu, turklāt novietots uz leju - burbuļus nevar saķert, bet toties dēļ novietojuma acīmredzot uzkrāj drazu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **   ******    *******   ********  
  **  **   **     **  **    **  **     **  **     ** 
   ****    **     **  **        **     **  **     ** 
    **     **     **  **         ********  ********  
    **      **   **   **               **  **        
    **       ** **    **    **  **     **  **        
    **        ***      ******    *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727