UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Re: Siltumsūkņa izmaksas
Autors:
zampa
(212.93.97.---)
Datums: 01/12/2006 05:49
Par cik ir drusku ierobezhota briivaas zemes platiba, ir sekojosa ideja:
pa virsu SS zemes kolektoram (daļai no tā) taisiit bioloģiskās attīrīšanas iekaartas infiltrācijas lauku.
Ko tauta saka?
pa virsu SS zemes kolektoram (daļai no tā) taisiit bioloģiskās attīrīšanas iekaartas infiltrācijas lauku.
Ko tauta saka?
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 01/12/2006 17:00
vecajam minskas ledusskapim jau 26 gadi bez neviena remonta. gribētos nomainīt pret jaunāku, bet šis nedod iegansta. un spiedieni tādi paši kā ss.
iespējami divi varianti:
notekūdeņiem ir augstāka temperatūra un tie paaugstina lietderības koeficientu.
kontūrs sasaldē infiltrācijas lauku un aizliek ciet visu kanalizāciju. maz ticams. turklāt zem filtrācijas lauka varētu likt kontūra beigu galu, kas jau ir paspējis uzsilt.
iespējami divi varianti:
notekūdeņiem ir augstāka temperatūra un tie paaugstina lietderības koeficientu.
kontūrs sasaldē infiltrācijas lauku un aizliek ciet visu kanalizāciju. maz ticams. turklāt zem filtrācijas lauka varētu likt kontūra beigu galu, kas jau ir paspējis uzsilt.
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 02/12/2006 02:11
igaaunis, kas lika manu SS teica, ka viņam mājās kontūra stāv tieši zem filtrācijas lauka merkantīlu iemeslu dēļ... :-)
Autors:
Fricis
(80.232.145.---)
Datums: 20/12/2006 06:50
To XXXX
Kāda mārrutka pēc vēl vajadzīgs tas virsszemes radiators? Vai bija par maz zemes kur ierakties?
Kāda mārrutka pēc vēl vajadzīgs tas virsszemes radiators? Vai bija par maz zemes kur ierakties?
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 20/12/2006 15:32
XXXX
Ui, nevarēšu tik precīzi pa datumiem (tiem pašiem) pateikt to patēriņu, jo rādītāju uzņemu reizi mēnesī - 30. datumā. Arī T3 tarifs, oktobris 30 Ls, novembris - 33 Ls. Apkurināmā platība 170 kv m (sakņu pagrabu neapkurinām)))). Protams, kopējais patēriņš, jo nevar jau uzskaitīt vienu pašu sūkni.
Ui, nevarēšu tik precīzi pa datumiem (tiem pašiem) pateikt to patēriņu, jo rādītāju uzņemu reizi mēnesī - 30. datumā. Arī T3 tarifs, oktobris 30 Ls, novembris - 33 Ls. Apkurināmā platība 170 kv m (sakņu pagrabu neapkurinām)))). Protams, kopējais patēriņš, jo nevar jau uzskaitīt vienu pašu sūkni.
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 20/12/2006 22:13
Fricis: tā ir tāda sistēma. Mazākām mājām zemes kontūru vispār neliek. Šitas SS darbojas bišku savādāk.
Inese X: tas ar visu abonēšanas maksu? Tad jau jauks rādījums!
Man 43, bet kā jau zini + ventilācija. (un jāsaka diezgan traks projekts ar lieliem logiem un lielu halli 50 kv.m kur ļoti daudz stiklu un griesti ieiet jumtā... un siltums ārā :-))
To biju palaidis garām, ka man par 25A jāmaksā 4,80 katru mēnesi, un protams abonēšana apt. 5 LVL = 10 lvl
Inese X: tas ar visu abonēšanas maksu? Tad jau jauks rādījums!
Man 43, bet kā jau zini + ventilācija. (un jāsaka diezgan traks projekts ar lieliem logiem un lielu halli 50 kv.m kur ļoti daudz stiklu un griesti ieiet jumtā... un siltums ārā :-))
To biju palaidis garām, ka man par 25A jāmaksā 4,80 katru mēnesi, un protams abonēšana apt. 5 LVL = 10 lvl
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 20/12/2006 22:34
Jā, ar visu abonēšanu, protams. Gala cipars rēķinā. Jauks cipars, tiešām. Priecājos, jo par 2-istabu dzīvokli agrāk maksāju līdzīgi, kā tagad par māju...
Jā ar to abonēšanu tā ir - tāpēc stingri jāpadomā, cik ampērus vajag. Man ieteica 32 A, kas man tagad skiet drusku tā kā par daudz, tāpēc maksāju vēl drusku lieku naudu... Mums savukārt tāda labi siltināta un visādi ekonomiska māja, esmu jau te aprakstījusi no visām pusēm. Lai gan vēl joprojām nav pabeigta ārējā apdare pusmājai, tāpēc R vējui māju izpūš un arī sanāk lieki piekurināt. Tā kā ir vēl iespējas ciparu samazināt, kad viss būs pabeigts)))). Bet tad jau Latvenergo būs cenas pacēlis ((((
Jā ar to abonēšanu tā ir - tāpēc stingri jāpadomā, cik ampērus vajag. Man ieteica 32 A, kas man tagad skiet drusku tā kā par daudz, tāpēc maksāju vēl drusku lieku naudu... Mums savukārt tāda labi siltināta un visādi ekonomiska māja, esmu jau te aprakstījusi no visām pusēm. Lai gan vēl joprojām nav pabeigta ārējā apdare pusmājai, tāpēc R vējui māju izpūš un arī sanāk lieki piekurināt. Tā kā ir vēl iespējas ciparu samazināt, kad viss būs pabeigts)))). Bet tad jau Latvenergo būs cenas pacēlis ((((
Autors:
Mirko
(---.balticom.lv)
Datums: 22/12/2006 02:06
Jautājums tiem, kam interesē tehnoloģiju aktualitātes - vai ir zināms, kā gājusi SS teholoģiju attīstība šī gada laikā un kas tieši izgudrots, uzlabots piem. Eiropas SS firmu laboratorijās? VArbūt kādas vēl inovatīvākas lietas piedomātas?
Paldies jau iepriekš:)
Paldies jau iepriekš:)
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 22/12/2006 16:58
Viena lieta ir, ka beidzot sāk likt siltumsūkņos iekšā A klases cirkulācijas sūkņus ar elektronisko vadību. Tā kā siltā kontūra sūknis darbojas praktiski visu laiku, tad enerģijas patēriņs ir mazāks.
Skat. Thermia Diplomat Optimum siltumsūkni.
Skat. Thermia Diplomat Optimum siltumsūkni.
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 23/12/2006 05:34
nja A klases suknishi ir ieksha Optimumam nu ari relativi atrk silda udeni.
Tiaki tie elektronisko vadibu suknishi man liekas ka mazliet kaprizaki ir ... tiklidz kads gaisa gabalinsh ir ieksha ta apstajas ... vismaz sakuma ta bija ... tadag viss nostabilizejas
Tiaki tie elektronisko vadibu suknishi man liekas ka mazliet kaprizaki ir ... tiklidz kads gaisa gabalinsh ir ieksha ta apstajas ... vismaz sakuma ta bija ... tadag viss nostabilizejas
Autors:
gribu maju
(217.199.120.---)
Datums: 28/12/2006 05:41
Ko zintaji saka par smilsainu un samera sausu grunti siltumsuknim? Ir verts tereties?
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 28/12/2006 15:54
nu man ir grants kalns ... pagaidam tas aparats iet
tikai saprotu ka garaks kolektora garums tad grunti ir vajadzigs un tas ari viss
tikai saprotu ka garaks kolektora garums tad grunti ir vajadzigs un tas ari viss
Autors:
GG
(---.hipo.lv)
Datums: 28/12/2006 16:38
Sveicināti!
Vēlējos uzzināt aptuvenās naudiņas par cik šogad ir iegādāti, uzstādīti SS un kuru kantori labāk izvēlēties?? Kas ir rakstīts SS garantijas noteikumos (vai 5 gadi ir tikai reklāmas triks)??
Kur Jūs iegādājāties siltās grīdas un kas tās uzstādīja??
Vēlējos uzzināt aptuvenās naudiņas par cik šogad ir iegādāti, uzstādīti SS un kuru kantori labāk izvēlēties?? Kas ir rakstīts SS garantijas noteikumos (vai 5 gadi ir tikai reklāmas triks)??
Kur Jūs iegādājāties siltās grīdas un kas tās uzstādīja??
Autors:
chechens
(87.110.102.---)
Datums: 04/01/2007 02:30
Nu, vai tad neviens nevar pateikt par kādam naudiņam un kur iegādājušies siltumsūkni??????
Autors:
GG
(62.85.125.---)
Datums: 04/01/2007 05:42
Laikam baigais nosleepums :D
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 04/01/2007 05:53
No igauņiem 5000 LVL šādu versiju - www.octopusenergi.pl.
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 04/01/2007 16:36
noslēpumu nav. netā var atrast firmu piedāvājumus ar visām cenām. tikai jāieguglē vārdiņš siltumsūknis.
un forumā ir dikti daudz informācijas par cenām. klikšķināšanas vaina.
galda galā, pastāvīgajiem foruma iedzīvotājiem jau varētu būt nedaudz piegriezies neskaitāmas reizes atbildēt uz vienu un to pašu jautājumu.
un forumā ir dikti daudz informācijas par cenām. klikšķināšanas vaina.
galda galā, pastāvīgajiem foruma iedzīvotājiem jau varētu būt nedaudz piegriezies neskaitāmas reizes atbildēt uz vienu un to pašu jautājumu.
Autors:
janussis
(---.btv.lv)
Datums: 05/01/2007 05:17
pirku pie siltumsuknis.lv. kopā ar uztadishanu- 6000 Ls, kontūru raku par savu naudu (kas ir nepareizi, vajag ņemt firmu).
Autors:
zakis
(87.110.208.---)
Datums: 05/01/2007 23:51
Mes decembrī pasūtījam SIA Siltumsūknis Volguntes ielā par 9500 Ls siltās grīdas + sūknis + to abu ielikšana uz 200 m2. Mums 20 A .
Autors:
oyo
(80.233.229.---)
Datums: 07/01/2007 03:15
to zakis
grīdas lika paši SIA SS, vai ieteica kādu firmu? Projektu grīdām arī taisīja?
grīdas lika paši SIA SS, vai ieteica kādu firmu? Projektu grīdām arī taisīja?