UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 18/03/2009 09:29

Sīka piebilde - upes akmeņi ir pieredzējuši visu, izņemot karsēšanu, tāpēc šaubos vai upes enerģija un rūdīšanās aukstā ūdenī šo paglābs no sasprāgšanas karsējot.
Par to ugunskuru laikam bija nevis ar ūdeni apliet, bet tikai karsēt, tie, kas karsējot paši saplīst - neder.

Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 18/03/2009 09:36

Lielu akmeni jau var ar uguni un ūdeni sašķelt, bet pameģini mazu. Pirtskrāsnī jau neliek tonnām smagus akmeņus:). Es negribu strīdeties par akmeņu enerģiu. Tā jau ir reliģija un tikai Dievs zin patiesību. Viens gan ir skaidrs, ka jebkurš olis daudzus tūkstošus gadu ir atradies ūdenī. Kā tad citādāk tas būtu kļuvis apaļš? Vai tad tas ūdens, ledus laikmetā, bija sliktāks par tagadejo upē tekošo? Toreiz tak ūdeņi bija daudz tīrāki, ja nu vienīgi kādam mamutam sanāca nejauši upē pačurāt:). Vot lielveikalos nopērkamie akmeņi gan ir ar asām šķautnēm un ūdeni nav redzējuši.
Vecmāmuļai jau nebija automātiskās veļmašīnas, veļaspulvera un ūdens mīkstinātājs. Vai tad televīzoru neskaties un reklāmu neredzi:).
z, ja iet runa par celtniecību vispār un pirti konkrēti, tad nekad visu labāko tajā neizdosies izmantot. Protams jācenšās iegādāties paši labākie materiāli, bet ne vienmer pietiek naudiņas un ne visu var dabūt. Es pirtij gribeju apšuvumam liepas dēļus, bet nu nevienā tūvākajā zāģētavā nebija dabīgi kaltetu liepas dēļu. Ko tad man darīt. Gaidīt nākošo ziemu, februarī īstā mēnesī cirst liepu, vest uz gateri, pec tam visu vasaru žāvēt. Tad jau man divus gadus būtu jādzīvo bez pirts ar netīru muti:).

Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: Vilnis_Radio (195.244.142.---)
Datums: 18/03/2009 09:39

DidzisP attiecībā par smago gaisu un visu pārējo. Iesaku aiziet uz Džokerklubu Rīgā - tur ir kādas 6 pirtis ar dažādiem mitrumiem un temperatūrām. Tur arī pārbaudi cik kas ir smags un viegls. :) Man personīgi visvairāk patika turku pirts, kur šķiet 48 grādi un gaisa mitrums megaliels. Nekas tur nav smags. Vienkārši gaumes lieta. Savukārt par vieglo tvaiku es nevaru komentēt, jo nezinu cik tas ir labi, ka tvaiks nāk ar t virs 100 grādiem. Tas ka tāda krāsns konstrukcija, nebūt nenozīmē, ka tas ir dikti feini. ;) Bet ok, tur ir vienkārši jāpalasa grāmata, lai gan arī tur visādi ūdeņi ir salieti.

Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 18/03/2009 09:49

Es turcenē aši sāku kāsēt un atminos kādu ex-politiķi, kurš no "M. zemes" aizmuka it kā mitrā gaisa dēļ...

Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 18/03/2009 10:09

Pie 48 grādiem ar lielu mitruma pakāpi nav iespējams uzturēties - var ādu apdedzināt. Indijā ir vieta, kur ilgu laiku ir ap 40 grādiem un mitrums 100% - tur nedzīvo neviena dzīva dvēsele. Parasti turku pirtī jau ap 40 grādiem arī ir un mitrums tuvu 100%.

Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 18/03/2009 10:14

Vilnis_Radio, nu uz publiskām pirtīm es gan vairāk nekad dzīvē neiešu, laikam bērnības trauma vēl no krievu laikiem:).
Tak neviens nestrīdās par dažādiem pirts tipiem. Runa jau iet par to, ka ir nepareizi, piemēram, somu pirtī varīt ūdeni, vai liet ūdeni uz akmeņiem. Pie augstām temperatūrām gaisu nemitrina. Savukārt, tā sauktajā krievu pirtī, nav pareizi gaisu turēt vienos tvaikos kā turku pirtī. Katram pirts tipam ir savi cienītāji un par to jau neviens nestrīdas.

Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: Vilnis_Radio (159.148.213.---)
Datums: 18/03/2009 11:22

Džokerklubā ir ļoti ok, es domāju, ka tur vari traumu remdēt. Pamēģini, pamēģini, jo tas ir arī naudas ziņā nedārgs prieks. Man personīgi arī nepatīk šādas publiskās vietas, bet tā es teiktu ir savādāka - tur tomēr var just, ka caur un caur ir rietumnieku etalons, kas attiecas uz kārtību, tīrību un apkalpošanu un arī publiku un nav arī tur baigās ļaužu masas. Noteiki pamēģini, jo tur var arī interesantas idejas apdomāt par apdari utt. :)

Re: siltumu akumulējoši akmeņi
Autors: z (87.110.151.---)
Datums: 18/03/2009 18:38

Tie kam rietumi ir etalons, var arī uz džokerklubiem staigāt, man kā vietējam bauram nāksies samierināties ar ko prozaiskāku:
[www.pirtslietas.lv]?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********   **    **  **     ** 
 **     **  **    **  **     **  ***   **  **     ** 
 **     **  **        **     **  ****  **  **     ** 
 **     **  **        ********   ** ** **  **     ** 
  **   **   **        **     **  **  ****  **     ** 
   ** **    **    **  **     **  **   ***  **     ** 
    ***      ******   ********   **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727