UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Kurmja izdziishana?
Autors: Antins (---.balticom.lv)
Datums: 26/03/2007 21:41

Sveiki!
varbuut kaads ir saskaaries ar kurmju izdiishanas procesu? man zemesgabalaa kkaads kurmis ieviesies, taisa zemes "kalnus / vulkaanus" - gribeetos no shamaa tikt valjaa....kaadas metodes iznjemot skraidiishanu ar dakshaam un vakteeshanu ir? kautkad pa ausu galam par kaukaadiem vibratoriem dzirdeeju,kas tipa muz augsni nodod vibraaciju, no kyuras tas kurmis beeg prom?

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 26/03/2007 22:47

meklē rakstos! pirms dažiem gadiem a. šķēle izdeva grāmatu par to kā tikt galā ar šiem kustoņiem

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 27/03/2007 00:17

Uz vācu vibratoru mūsu kurmjiem reaģējot daudz mazākā laukumā kā sola reklāmās.
Kaimiņi pirka nežēlīgas slakt-lamatas pēc sludekļa Latvijas Avīzē - kurmis aizskar alā iebāztu mēlīti un tiek uzdurts uz dubultdakšas.
Vējdzirnaviņu vai plastmasas pudeļu graboņa, kā arī pūstošas zivs smaka alā arī palīdz (vismaz aizbaida uz blakus dārzu).
Un esot vēl viena, universāla metode, kādā radioraidījumā A.Tooma to ieteica pret mežācūkām: Zvēram vajag vienkārši pateikt, ka tas ir tavs dārzs, protams, viņam saprotamā valodā! Kā zvēri iezīmē savas teritorijas? "iezīmējiet" savējo!

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 27/03/2007 01:29

redzēju K-Rautā kurmju lamatas. Kā darbojas, nezinu.
mr. Bīns arī kādreiz cīnījās ar kurmjiem! :))

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 27/03/2007 04:08

Visi tie zemē spraužamie buinātāji ir pilnīga naudas izsviešana zēmē(vārda vistiešākajā nozīmē). Nu nevar kurmi atbaidīt ar troksni. Ja viņam zemes pleķis iepaticies, tad kurmis piecietīs troksni. Vai tad apkārt dzelzceļa uzbērumam kurmji nerok? A tur tāds troksnis, ka maz neliekas. Man tādu importa bubinātāju kurmis vienkārši otrā dienā izraka un aizgāja savu ceļu. Karbīds, pūdētas zivis, dīzeļdegviela, u.t.t arī kurmjiem ir vienaldzīgi, ko nevar teikt par cilvēkiem. Es vesalu nedēļu nevarēju normāli ap māju pastaigāties, jo sieva bija saklausījusi, ka kurmi atbaidē pūdētas zivis. Man izdevās ar kurmjiem tikt galā tikai tos izķerot. Tai pašā K-Rautā sapirkos lamatiņas(tādas no drāts izlocītas un maksā aptuveni 1Ls gabalā). Jāiemācās tikai tās pareizi ielikt. Noteikti tās jaliek cietā zemē, lai kurmis nevar aprakties apkārt. Gadā vidēji pie mājas noķeru kādus trīsdesmit kurmjus(rgulāri atzīmēju katru noķerto kurmi) un pa sešiem gadiem tas ir iespaidīgs skaitlis. Nav slikts arī tā suktais amerikāņu slazds ar to dakšu, kura iedurās zemē. Viens vīrs tādus regulāri pārdod gadatirgos pa visu Latviju. Viņš prasa 10Ls par gabalu. Lētāk gan sanāk lamatiņas, bet tad jāsmērē rokas.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Antins (---.balticom.lv)
Datums: 27/03/2007 20:21

Sk, opaldies visiem, doshos uz k rautu peec slazdiem ;)
par mr Biinu - neatminos gan redzeejis, kaa shis a kurmjiem ciinaas, bet noteikti ka buutu interesanti pastiities ;)

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 27/03/2007 22:09

Par Mr. Bīnu un kurmjiem - tā bija tā Bīna multenīte. Super varianti bija ))))

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 10/04/2007 18:37

Esiet tak kaut nedaudz "zaļi" domājoši. Noslaktēt dzīvu radību protams ir pats vieglākais risinājums, bet pilnīgi noteikti ne pats efektīvākais, jo ja 1 kurmis Tavu gabalu atdzīst par labu esam tad drīz vien būs otrs trešais utt.
vieglākais risinājums "iezīmēt teritoriju". Kurmis necieš 3 lietas.
1. Zemes vibrāciju, troksni. (visi tie mieti ar propeleriem un tukšām pudelēm).
2. slapjumu. (ielej pa sainim ūdeņa viņa alās)
3. smaku (kurmis ir gandrīz akls, bet oža viņam ir ok. - modificē spaini ar ūdeni ar pūstošas zivs gabaliņiem, vai citiem mēsliem).

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: a (87.226.74.---)
Datums: 10/04/2007 18:50

par ruukisa mineeto 3. punktu.

uudens neliidzees - es pagajuso vasaru ju biju gatavs sada veidaa izdziit - slakteet - un kad iemetu kurmja alaa daarza laistaamo sluteni un atstaju uz minutem 20, - liels bij mans parsteigums, ka ala nebij parpludusi.
pameginaaju citaas alaas liidziigi - bet rezultats tas pats.
veelaak gan uzzinaaju - kurmjiem tie labirinti ir stipri sarezgiti - pat ar ventilacijas atzariem etc. - taa kaa uudeni varat nemeginaat.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 11/04/2007 02:58

Ūdens točna ir pilnīgi garām. Kurmim pret ūdeni savās alās viss ir paredzēts.Par pūstošām zivīm es jau teicu- arī pilnīgi garām. Pats vairs pikniku pagalmā nevari smakas dēļ uztaisīt, bet kurmim pilnīgi pie kājas. Arī vibrācija ir neefektīva. Kurmji dzīvo gan lielo ceļu, gan pie dzelzceļa uzbērumiem, bet tur zemes vibrācija ir daudz lielāka par visām tām plastmasas pudelēm un dzirnaviņām. Ja runa iet par zaļo domāšanu, tad jau peles arī tādi mīļi radījumi vien ir un blusas, utis, ērces arī Dieva radībiņas. Vai tad "zaļā domāšana" vairs neatļauj blusas kert? Kurmis nav aizsargājamais dzīvnieks un Latvijā to pietiek tā pat kā peļu. Eiropā gan viņi ar savu ķīmiju būs piebeiguši kurmjus. Lai tad arī tur Eiropā domā par kurmju populācijas saglabāšanu. Ir jau arī metodes, kā noķert kurmi dzīvu, bet tad vajag mājās kādu vectētiņu, kurš ar to nodarbojas un čakarējas ar visādām ieraktām burkām. Nu nav nekā labāka un efektīvāka, kā kurmju izķeršana ar lamatiņām!

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: gatis par kormjiem (195.13.166.---)
Datums: 11/04/2007 15:50

Es arī esmu noņēmies ar tiem kurmjiem un ir izmēģināti vairāku veidu slazdi, karbītu un slīcināšana.
Sākumā nopirku slazdu - trubiņu ar vārstiņiem, kur šis ielien iekšā un netiek ārā. Šis to slazdu piedzina ar smiltīm, ka knapi dabūju iztīrīt. Nākamais jau bija slazds ar kurmja nogalināšanu, tās drātis (Depo pirku), bet atkal neko. Bija saspiestas smiltis un pat nebija nostrādāts. Slicināts ir diezgan nopietni, ar kaimiņu kurmju alās iegāzām 40m3!!! kanalizācijas ūdeni. Karbīts arī pie kājas, likās ka tas viņiem pat patika. Veikalā viena sieviete ieteica terpentīnu, vēl neesmu pamēģinājis. Dzirgēju, ka anglijā viens ar 380 mēģināja, bet pats uzrāvās un nolika ķelli.

Lūdzu palīdziet!!!!

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 11/04/2007 16:40

Ar elektrību tiešām var atgaiņāt kurmjus. Pats esmu redzējis, kā cilvēks iespraidis fāzes vadu zemē un vairākus metrus ap to vietu kurmji nerādās. Tas nu ir galīgi ekstrēms variants. Pirmkārt, griežas skaitītājs, jo strāva noplūst zemē. Otrkārt, tas it apsolūti bīstami gan cilvēkam, gan dzīvniekam. Suņuks, kurš pačurās uz tā zemē iespraustā elektroda, vairs nekad dzīvē nečurās!
Depo pirktie slazdi darbojas ļoti lbi, tikai tos vajag pareizi ielikt. Pilnīgi jaunā slazdā kurmis nekad neiekrīt, jo slazda metāls ir ar eļās smaku un kurmis parasti aprokas apkārt šim slazdam. Kad slazds nostāvējis zemē kādu nedēļu un visas smakas izvēdinājušās, tad jau var mēģināt sākt ķert. Slazdu nedrīkst likt ar tīrām rokām, bet tās pirms likšanas vajag kārtīgi sasmērēt ar zemēm, jo kurmis ļoti labi saož jūsu ziepju aromātu. Var likt ar zemainiem cimdiem. Slazds jāliek tādā vietā, kur kurmis intensīvi rokas. Zemei noteikti jābūt cietai, vai ar spēcīgu velēnu. Mīkstā uzirdinātā zemē slazdu likt ir bezjēdzīgi. Kurmis sajūtot mazāko pretestību slazdam aprokas apkārt. Ja kurmis rokas pa sairdinātu dobi, tad vajag pagaidīt, kamēr viņam labpatiks no tās izrakties(kurmis vienmēr cer atrast vēl labākus medību laukus) uz apkārt esošo zālāju un tur arī to piebeigt. Ja pieredze nav liela, tad alā liek divus slazdus vienu otram pretīm, bet kad roka piešauta, tad var izštukot, kur kurmim bāzes mītne un var likt pa vienam slazdam vērstam uz to. Lai slazdi nepazustu, vietu, kur slazds norakts, vajag iezīmēt ar kādu mietiņu. Slazdus pārbauda reizi dienā. Es parasti to daru vakarā pēc darba. Nelielam zemes pleķim pilnīgi pietiek ar kādiem trim pāriem slazdu. Par to nevajag uztraukties, ka kurmis ir apgājis jūsu slazdu. Vajag slazdu ierakt citā vietā, vai ierakt to tā, ka kurmim ir grūti tam aprakties apkārt. Ja nedēļas laikā noķersiet vienu vai divus kurmjus, tad tas būs ļoti labs rezultāts.Parasti jau nemaz tik daudz to kurmju nav. Vienīgi cīņa ir nebeidzama. Noķerto kurmju vietā noteikti parādīsies jauni. Kurmjiem jau patīk iekopta zemīte. Tur sliekas resnākas un garšīgākas. Lai veicas!

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 11/04/2007 22:33

Didzisp - Tev jau tur nav kurmis, bet kautkāda kurmju fabrika, vai ļaundabīgs grupējums.
Patika ideja par karbīdu - nedaudz sadrupinam alā, ielejam ūdeni un vēl spičku klāt. - kurmis ar visu savu ģimeni no otrā trešā stāva ar rociņu tad pamās :)
Sentēva metode - tiēšam sen - vēl bija tāds termins kā tālie lauki - veicais tēvs savas aizmājas sauso tualetes vietā, pamazajam visu ģimeni bija piekodināja uz kurmja alām iet.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 11/04/2007 23:36

Es nezinu, kā ir ar to ļaundabīgo kurmju grupējumu, bet uz kāda pus hektāra sava zemespleķa pa vasaru noķeru kādus trīsdesmit kurmjus. Man ap māju ir mežs un purvaina pļava un no šīm blakus teritorijām arī regulāri irodas jauni kurmji. ruukiitis, es jau arī zaļi domāju un neķeru kurmjus , kuri nav sākuši rakties pa manu mauriņu. Lai tak dzīvo pa mežu un apkārtējām pļavām, bet šiem tak patīk resnākas sliekas manā iekoptajā zemē. No karbīda kurmjiem ne silts ne auksts, bet par čurāšanu kurmju alās es tiešām nezinu, bet tas varētu būt diezgan komisks skats it īpaši pilsētā.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Herman (84.237.199.---)
Datums: 12/04/2007 17:41


Diegan labi uz kādu laiku kurmi var aizbiedēt, ja alās samet pelnutrauka sastāvu (beņčikus). Parasti ziemas laikā kādus 1,5 l sakrāj un kā tikai ala, tā tūlīt pat sastāvu alā.Kādas 4-5 alas parasti jāpilda, tad lidz rudenim laikam kaimiņdārzā tusē.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Didims (---.vssa.lv)
Datums: 12/04/2007 17:54

Tas savā ziņā ir gana ekstrēmi, piedrazot pašam savu zemīti ar šāda veida atkritumiem, kas nesadalās simtiem gadus.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 12/04/2007 18:27

Filtrus vajag nolauzt! Papīrs un tabaka jau tāds zemes mēslojums vien ir. ;)

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Didims (---.vssa.lv)
Datums: 12/04/2007 18:46

Tad jau var PRIMU vai tamlīdzīgu bez filtra sapirkt un kaut svaigā veidā sabāzt tais alās. Tās bezfiltra gan jau ka pašas par sevi smird niknāk nekā "smalkās" markas.

Vēl no "smaku taktikas" kurmju apkarošanā dzirdēts par soļarkā vai petrolejā mērcētu lupatu bāzšanu kurmju alās.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: Herman (84.237.199.---)
Datums: 12/04/2007 18:50


To PRIMU vai ko tamlīdzīgu paprovē pirms tam izpīpēt.Svaigā veidā neder.

Re: Kurmja izdziishana?
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 12/04/2007 19:52

Bez pīpēšanas tā lieta cauri neiet. ;) Sausai zemei tos galus vajag pirms tam iebērt burkā ar nelielu daudzumu ūdens. Kad sāks smirdēt pēc sabiedriskās tualetes, 'maisījums ir gatavs lietošanai.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********   *******   **     **   *******  
       **  **        **     **  ***   ***  **     ** 
       **  **        **         **** ****  **        
       **  ******    ********   ** *** **  ********  
 **    **  **        **     **  **     **  **     ** 
 **    **  **        **     **  **     **  **     ** 
  ******   **         *******   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727