UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: reins (---.eth.delfi.lv)
Datums: 07/09/2004 09:26

njaa nu me shinii gadiijumaa tieshaam vairaak luukotos uz muura maaju no kaadiem keramziita vai keraterm (viens no maala + cementa otrs vispaar tik no maala i taanu me shkjiet ka shamie jaunu nevareetu buut alergjiski) tad iekshaa apmetums (ar cements un smiltis) a spakteles sastaavs man ir miikla betnu diezvai ka tur i kautkas diktam alerghisks , tad pavirsu kraasu uz uudensbaazes un ieguustam manupraat visnotalj nealergjisku, gludu (nav kur putekljiem kraaties un viegli tiiraama) un negarshiigu (ja sausa tad visnotalj beediigs paartikas produkts no visaadu seeniishu un mazo tizlo dziiviibas formu viedoklja) sienu

i ja taa alergjija ir pret visaadiem biologjiskas izcelsmes putekljiem tad manupraat eaptraadaataa kokaa un shamaa skhirpbaas dziivojas vesels leerums visaadu iipatnju, kam neobligaati no ta koka buutu jaabarojas, bet vienkaarshi tur savukaart buus vinju maajas kur lielaa riebiigaa lupata netiek klaat, a ja pret kautkaadaam kjiimiskaam vielam tadnu gan koks ir ok

veel jau plus ka vate aiziet aarpusee jo nu nav vinja absoluuti konstanta lieta kuraa visi iespeejamie skjiedras gabalinji ir salipinaati savaa starpaa , taapat notiekas neliela shamo emisija, kas gan esot tik minimaala ka cilveeka veseliibai nekaitee, i reiz pasniedzeejs staastiij ka shamais izraadiijis neveseliigu interesi pie akmensates razhotaajiem no seerijas "a ar ko ta iisti taas shkjiedras tiek savaa starpaa sastiprinaatas?" atbildi nesanjeema

un vispaar aizuuti shamo pie kaadiem radiem vai pazinjaam lai padziivojas laukos guljbuuvee kaadu laicinju un tad jau redzees, varbuut tieshaam taa ir pareizaa atbilde

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: vapon (62.85.59.---)
Datums: 07/09/2004 14:39

Ir variants - pilnīgi ekoloģiskā māja no koka karkasa ar salmu ķīpu aizpildījumu. apmetrums no ārpuses un iekšpuses - apmetums uz māla bāzes. Latvijā kāds pārītis tādu ir uzbūvēts. tur viss ir dabīgs, nav alerģisks.
te kādreiz pat tika piedāvāta mājas lapa par šo tēmu (pagājušogad).

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: reins (---.eth.delfi.lv)
Datums: 07/09/2004 14:57

man domaat "ekoloģiska maaja" shamaa gadiijumaa nav iistais atsleegas vaardinjsh jo taapati papele tak ir pilniigi ekologjiska lieta bet ir cilveeki kam pret shamo ir alergjija, vai citi kljuust pumpaini peec zemeniites apeeshanas no vecaasmaates daarzinja utt , taakaa te man domaat galavaardam jaapieder dakterim kursh tanu plusmiinus nosaka vielas X no kaa jaauzmanaas un tad Jaanis B ar buuvniekiem ventileetaajiem utt shtuko kaa dabuut gatavu maajinju neiekljaujot tajaa X vai lietas kas shito lietu X izdala, kur taas X dziivo utt

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Jānis B (159.148.232.---)
Datums: 07/09/2004 18:40

Diemžēl vai par laimi nav vienas izteiktas lietas (nosakāmas pie daktera ar testu metodi). Reakcija nav asa uz kaut ko vienu konkrētu. Ir cilvēki, kas jūtīgi teiksim, tikai pret kaķi vai tām pašām papelēm. ja to nav tad viss OK.

manā gadījumā tas viss ir diezgan vienmērīgi kļūstot labāk un sliktāk.
var mēnešiem tecēt deguns, kass lēnām pāriet klepū un atpakaļ. u.t.t.
Un var mainīt vidi no Jūrmalas uz Latgali un atpakaļ. No paneļu dzīvokļa uz guļbaļķu māju(diemžēl vecu) un apmestu privātmāju. Drēbes, ēdamos, dzeramos ūdeņus, gulēšanas vietas u.t.t. Un katrs dakteris saka savu:
obligāti dzeriet zāles un labāk nedzeriet, tas no alergēniem, nē tas no psiholoģiskām problēmām. Un visiem taisnība.

Tāpat arī - veselīgākās skaitās guļbaļķu mājas, un nē, bloku mājas, jo minimāla vieta putekļiem un citai zarazai (uz apmestām sienām).

Gavenā zināmā problēma ir putekļu ērcītes, kaķi, krāsas un gaiss (mitrums u.t.t).
Un tas ka alerģiski cilvēki ir daudz jūtīgāki vairāk vai mazāk uz daudzām citām lietām nosaka izvairīties no jeb kā, kas var izraisīt alerģiju.

Tā ka mana filozofija atliek: Vairāk kustības svaigā gaisā un veselīgāku vispārējo vidi apkārt - visu. Pa visiem sīkumiem vien. un tad būs OK. un ārprātā nepārspīlējot.

atvainojos, ka ne pa būvtēmu.
bet laikam nākotnē cilvēkiem tas kļūs aizvien aktuālāk arī saistībā ar būvniecību

par salmu māju nezinu. Domāju, ka ja māju, bloku vai guļbaļku pareizi ceļ, tad jābūt OK. Kā te jau teica, ka tik nepelē, ir pareiza ventilācija un apkure.
Gan jau te (forumā) arī daudz ko pasmelšos. Šobrīd ātri jātiek savā mājā - pamati jau ir, bet vēl skaidrības par sienu materiāliem nav.

paldies visiem: vt, Taa luuk, Buss, vapon, reins, praktiķis, Roo

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: vt (195.13.178.---)
Datums: 08/09/2004 12:42

jānim b
esmu lasījis, ka alerģijas un astma ir civilizācijas piedeva. arī pārmērīgas tīrības un sterilitātes sekas.
lai cik tas nebūtu dīvaini, bet trešās pasaules bērneļi, kas dzīvo putekļos un netīrībā, barojas no atkritumiem kopā ar suņiem un kaķiem, ar alerģiskām slimībām, neslimo. ja reiz, noķer kaut ko, tad riktīgi nopietnu.
protams, tas nenozīmē, ka tev tūlīt vajadzētu savam bērnam sagādāt kaut ko līdzīgu vai ēdamkarotēm grūst iekšā mikrobus. bet guļbūve no šī viedokļa, tiešām, izskatās vispiemērotākais variants ar visām sīkbūtnēm. starp citu, man šķiet, ka putekļu ērcītes ir vienkārši lielisks atradums eastconiešiem, lai pabiedētu tautu.
jā, raksts par šo tēmu saucās "Mazgā un tīri kamēr...slims". neatceros, netā vai kādā žurnālā.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Jānis B (159.148.232.---)
Datums: 09/09/2004 14:05

vt

absolūti piekrītu. Arī dakteri saka, ka bomžiem, čigāniem ... ir reti izturīgi bērni.
Un visi civilizētie nāk strīpā vien ar visādām alerģijām.
Ir arī pētījums, kas rāda ka pārāk bieži nevajag mazgāties un zobus tīrīt u.t.t
Arī ir zināma problēma lielajās gaļas ražotnēs, kas iztīrot perfektu vidi nodrošina dažām citām sīksugām absolūti brīvu vietu uzdzīvošanai un sūdi ir vēl lielāki.
Tā ka likums strādā - kas par mēru, tas par daudz.

man, kas uzaudzis varētu teikt ideālos lauciskos apstākļos, skraidījis tik pa āru, kas nemaz nedzer zāles, slimību labi ja redz 1 reiz 5 gados uz 1 dienu i tad nepamana, likās ka sīkajiem nav jābūt problēmām. Bet vienam ir lielas, un otram nemaz. Un abi vienā vidē un vienādi vecāki.
Un ej nu uzmini.

Jā un nav tas par būvtēmu! Izslēgs mani no foruma!

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Ēriks Rx (---.ardi.lv)
Datums: 09/09/2004 16:03

Re cik interesanta izvērtās tā tēma- lēta, laba, veselīga māja! Bet laikam tas viss nav savienojams. Izlasot lēto variantu aprakstu, kur galvenais siltuma noturētājs ir akmens vate, vēl varētu piebilst: Ja to lieto, tad visādā veidā jācīnās pret šīs pašas vates putekļiem, kas nokļūstot uz ādas tā pat niez un kasās...Ar vienkāršu plēves uzlikšanu nepietiek, jo šķirbas vienmēr būs, un durvis virinot putekļi pa spraugām nāks mūžīgi izstabās. (Ja liek vēl reģipsi un to labi savienojumos nošpaktelē, tad labi.) Guļbūvēs liekot vati tā arī būs, un no eko mājas ne vēsts! (Tapēc jau agrāk lika sūnas, kas ir dabīgs materiāls, un līdz šim nebija alerģisks.). Par jumta materiālu arī liela saruna būtu jāveic: Senos laikos un arī tagad , kam naudiņas vairāk, lika niedru- salmu jumtus. Kapēc? Atbildu: ar šiem materiāliem arī zemes-kosmiskais starojoms (āderes) samazinās. Slīpā jumta plakne ar pareiziem materiāliem šo (no kosmosa nākošo) starojumu daļēji novirza pa jumta plakni, zemes virzienā, tā samazinot caurgājušo. Uz zemes nolikti salmi, ādas ar rupju spalvu, lini... starojumu kas nāk no zemes izkliedē un novirza paralēli zemei, samazinot caurgājušo. Galvenais šajos materiālos ir šķiedra!
Lai cīnītos pret sienu siltinājuma materiāla izputekļošanaos jāliek laba ventilācija, kas durvis virinot neveidos papildus gaisa spiediena izmaiņas!
Par āderēm saku no savas pieredzes, tas nav no publikācijām.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: vt (---.mauer.lv)
Datums: 09/09/2004 23:55

paturpinot ērika rx teikto, jāatzīmē, ka atstarojošā izolācija neveido putekļus, arī atstaro dažāda veida starojumus - gan kosmiskos, gan elektromagnētiskos. un, pats par sevi saprotams, arī siltumu.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Ēriks Rx (80.81.49.---)
Datums: 10/09/2004 08:34

Vt.Ja runa ir par polietilēna veidīgu ar gaisa pūslīšiem, un aluminija spīdīgu virsmu, tad no ekoloģijas tur ne vēsts. Arī elpošanas nav. Par starojuma aizturēšanu - varbūt drusku jā, bet vertikāli likta tā nadod neko, izņemot horizontālo āderu (jau kaut kur atstaroto, atstarošanu un spoguļveidīgu, lauzošu, novirzīšanu!).Horizontālās āderes rodas āderu atstarošanās rezultātā no 45 grādu plaknēm, kā piemēram siltumnīcas, jumti! un ja šie 45 grādi ir ļoti precīzi, var aiziet ļoti tālu...(Docenta Solovjova, Jelgava, pētījumi daudzus gadus atpakaļ, tagad jau viņa nav...).Tātad no šī viedokļa 45 grādi jumtiem ir bīstami citiem! Ja runa ir par alumīnija folijas pārklātām akmens vates izolācijām, tad šķiedra tajās ir haotiski orientēta, un iedarbības efekts uz āderēm ir tikai no alumīnija folijas, kas arī ir tikai mazs.
Varbūt te nav vietas par šo info, bet esmu daudz šīs lietas pētījis sakarā ar mājām, cilvēku, māju uzbūvi, vietu, teoriju, praksi. Tas liekas ir mazsvarīgi, bet ja papēta vecās mājas tad tur viss ir savā vietā! Cilvēka veselīgu dzīvi mājās nosaka ne tikai pati māja kā tāda, bet ļoti daudz smalki telpas, materiālu, vietas izvēles nosacījumi.
P.S. Būvniecībā jāievēro arī "smalkās lietas", bet tas jau cits stāsts.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Taa luuk (159.148.150.---)
Datums: 10/09/2004 09:14

Par putekljiem runājot puteklji rodas parsvara darba procesaa un ja tu dziivosi pabeigta maja tad tieshas saskares ar izolāciju tev nebuus !
Normālā ēkā parsti tvaika izolācijas materiāla shuves un salaiduma vietas ir saliimeetas un iespeeja iekljuut putekjiem ir gana minimaala. Pie kam neviena no vateem normāli iestradata netiek pklajuta berzei lidz ar to nekada kustiiba nenotiek. bet tas vis ir speka tikai pie pareizas iestrades ;-(


Ja ja turpina dziivot ar neapdariitam logu, durvju aileem tad OK ! Man ar sanaaca dziivot baljkju maja kur starpaa bija salikta stikla vate un tas izsauca alergjisku reakciju ;-(. Tai pasha laika esmu lasiijis mediciinas zjurnalos ka skandinavijas atsmatikju tjipa boiedriiba ) rekomendee karkasu mājas kuras tiek izmantota akmens vate kam ticeet nedomaju ka skandinavija ir tik viegli nopirkt tadas rekomendaacijas.
Runājot par alumiinija folliju latvija ljoti reti izmanto ar alumiinija parklajumu.
Runajot par eko produktiem salmu jumtiem, linu , autu vilnas vateem varu teikt ka pirmkart ar salmu jumtiem esmu redzeejis nepareizas konstrukcijas kur reaali salmi nestrada ka izolacija, ar linu, aitas vilnas vateem ljoti rupiigi jaievero tehnologjija jo pie nepareizas iestrades var rasties visadas seenes utt - kas parasti ir mitruma iespaidaa un tad jau par ekologjiju vvairs var nerunaat !


Ta luuk

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Buss (---.bsc.lv)
Datums: 10/09/2004 09:19

Nezinu vai šādu produktu ražo/tirgo EU, bet USA ir stikla vate, kas ir sapakota plēves maisos un tiek instalēta ar visu maisu - tādējādi novērš stikla putekļu nokļūšanu gaisā.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Ēriks Rx (---.ardi.lv)
Datums: 10/09/2004 09:55

Ja putekļu avotu ierobežo ar putekļu necaurlaidīgu materiālu, tad OK. Bet reāli plēves salaiduma vietas tā super jau ar spec lipīgām lentēm netiek aizlīmētas. Kā jau teicu, durvis, logus virinot rodas vakuma un papildus spiediena izmaiņas .Tā vate, kas ar deformāciju tika ielikta, jau ir ar atdalītām daļiņām, un daļiņas var peldēt gaisā! Kā tad to novērst guļbūvēs?

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Ta luuk (159.148.150.---)
Datums: 10/09/2004 14:25

Normaali pec visiem priekshrakstioesm shis salaiduma vietas janoliimee ne tikai puteklju faktora deelj !

Par pleve iepakotu vati varu teikt ka tas ir absurds no iuestrades viedoklja latvija ta ir sastopama tikai ka izolacija stingstosha betona parklasjhanai kad gaisa tem ir zem 0.
Neticu ka kads ir spejiigs tadu materiālu kvalitatiivi iestradat !

Padoma kas notiek ar sturiem un savienojuma vietaam tur buus nekorekts savienojusm kas noved pie aukstuma tiltiem un citaam shtelleem kas dzesee maaju


Ta luuk

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: vt (---.mauer.lv)
Datums: 10/09/2004 19:17

ēriks rx
jautājums par elpošanu man ir tā kā sarkana lupata vērsim.
aizdrīvē logus un durvis, un visas šķirbas, un gaidi, ka svaigs gaiss caur sienām nāks aumaļām. tad tik saelposies pilnu krūti. skuju ziepes!
tikpat labi varētu elpot ar ānusu.
elpošana notiek caur ventilāciju, logiem, durvīm, šķirbām, skursteņiem, u.c.
piedošanu, ka atkal atkārtojos par šo jautājumu.
gribētos man zināt kā ideja tā ir - par tām elpojošajām sienām.

par tām āderēm. izklausās ticami. visas tās starojuma virziena maiņas un citas smalkās lietas. bet ir iespēja būvēt garām āderēm. rīkstnieku atrast nav problēma.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Taa luuk (159.148.150.---)
Datums: 13/09/2004 11:37

Tu jauc cilveka elposhanu ar ēkas konstrukciju "elposhanu"

elpojosha siena nenoziime ka tai ir plaushas bet gan tas ka eka var mainoties apstakliem veiksmiigi zjuut un tadejadi nodroshinaat to ka siena neuzkrajaas mitrums utt. Ja jau tu maki ar aanu elpot tev nevar aizliegt ;-)

ja panjem to pashu LBN un apskatas tad koka ēkām vispār nav pieļaujams kondensāts kas veidojās gadiijumos kad ka arēja izolācija tiek izmnatots putuplasts. Elposhana ka tada ir domats tvaika netrauceeta kustība caur majas konstrukcijām(iznjemot gadiijumus kad tiek izmantota tvaika pleve)
Ja njemam par piemeru karkasa eeku kura obligati izmanto tvaika plevi sienai ir iespēja zjut kautvai no pleves lidz apdarei jo nav noslepums ka konstruktivais mitrums jebkura eka ir it sevišķi pie slapjajiem procesiem.
Ja konstrukcijas izsjust tu pats ari vari mieriigi dziivot !

A elpot ar aanu tev neviens nevar aizliegt pat varbuut vari dabuut nobelja premiju ;-)


Ja tu njemsi vera visas aderes un kur atrodas koki kurus nedriikst nozageet tad maju vispar nevareesi uzbuveet ;-=)) jo tur buus adere a tur buus koks a tur kaiminsh


Ta luuk - man slikts gatriigais ja kas

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Ēriks Rx (---.ardi.lv)
Datums: 13/09/2004 14:55

Manā izpratnē elpojoša māja ir tā, kuras iekšpusē nav sastāvējies gaiss! Un jo pareizāk tā būs uzcelta, jo gaiss būs tīrāks. Ja tas tā nebūs, sienu pelējuma smakas ar visu sēņu radītiem izgarojumiem nonāks musu nāsīs un plaušās, kas būs slikti...Ar vienkāršu vēdināšanu ik pa laikam to nevar kompensēt...Arī siltums aiziet tu tū...
Par tām āderēm. Tik vienkārši tā viss nav- varu atšķirt 6 veidu starojumus, kur katram ir savas pazīmes un tās "dzīvo " neatkarīgi. daudzi ādernieki tikai daļu atrod, un tad ska ka viss OK. Bet tā gluži nav. NAV BRĪVAS TELPAS BEZ ĀDERĒM, ja āderi saprot ar specifisku starojumu! Ir vietas kur starojums ir intensīvs, un no tām tad būtu jāvairās! Arī telpa pati rada stāvvilni ko nosaka izmantotie materiāli, arhitektoniskā forma un kādas starojuma joslas iet cauri... Ja vēlaties to uz savas ādas sajust, aizbrauciet uz Brīvdabas muzeju, un koka dzirnavās nostājieties pašā centrā!
(tapēc jau pasakās tam, kas pārguļ dzirnavās, velli rādījās...).

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: vt (195.13.178.---)
Datums: 13/09/2004 19:13

mīlīši, bet es taču tieši par to pašu.
lai tā siena žūst no tvaika barjeras līdz ārējai apdarei! un sastāvējušais gaiss lai iziet caur ventilāciju. caur sienām sastāvējušos gaisu NEAPMAINĪSI!
ja nu vienīgi sienas nebūs no drāšu režģa.
un es labāk paļaujos uz "vienkāršu vēdināšanu" nekā uz sienu caurlaidību.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Ēriks Rx (80.81.49.---)
Datums: 13/09/2004 21:55

Protams, sienai jāsatur siltums, nav jālaiž aukstums un nav pašai jāizdala sliktas, veselībai kaitīgas vielas un nepatīkamas smakas! Protams, vēlme, lai tā māja (arī sienas) ilgi kalpotu, un neaizietu bojā! Arī zināmai siltumietilpībai jābūt- lai patstāvīgāka temperatūra būtu telpās, un pēc vēdināšanas temperatūra ātri atgriestos. Jo lielāka siltuma ietilpība būs sienām-griestiem, jo ātrāk siltums pārņems telpu pēc vēdināšanas. Ja sienas būs no vates ( tās ir ļoti "siltas") tad ātri viss siltums ārā, bet jaunais- tikai no sildītāja! .Tāpēc koks ir ideāls materiāls māju būvniecībā, un ilgi vēl paliks! Tā mans domā! P.S.Ja kombinē ar prātu klāt modernos materiālus, var iegūt teicamus rezultātus.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: vt (---.mauer.lv)
Datums: 13/09/2004 23:22

siltumietilpība ir laba lieta. istabai ir 6 (sešas) plaknes + visādi siltuma akumulatori - viss, kas tajās atrodas.

Re: Guļbūves mājas klimats lētāk?
Autors: Ēriks Rx (80.81.49.---)
Datums: 17/09/2004 16:48

Tiem kam interesē klimats mājās- atradu: [www.proplasta.lv]

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **     **  **      **  **     ** 
 **     **  **     **   **   **   **  **  **  **     ** 
 **         **     **    ** **    **  **  **  **     ** 
 ********   ********      ***     **  **  **  **     ** 
 **     **  **           ** **    **  **  **  **     ** 
 **     **  **          **   **   **  **  **  **     ** 
  *******   **         **     **   ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727