UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Logu svīšana
Autors: jv1965 (---.vzd.gov.lv)
Datums: 03/11/2004 11:31

Kāds no iepriekšējiem komentētājiem jau minēja risinājumu t.i. - nohermetizēt telpu starp abiem stikliem.

Pats līdzīgi rīkojos ar vecajām padlaiku balkona durvīm.

1. izņēmu visus stiklus, kārtīgi notīrīju rāmjus, nokrāsoju pirmo kārtu un tad ieliku stiklus atpakaļ starp stiklu un rāmi iepildot silikonu.

2. nokrāsoju līdz galam rāmjus.

3. Starp abiem rāmjiem to saskares vietā bagātīgi iepildīju silikonu un rāmjus aizskrūvēju.

Tādejādi viss rāmis patiesībā ir hermētiski noslēgts, iekšējais stikls kļuva manāmi siltāks un vairs nesvīst. Piedevām ar šo "nošāvu vēl vienu zaķi", proti - tā kā telpa starp stikliem ir hermētiski noslēgta, tajā vairs neiekļūst putekļi un logam jāmazgā tikai 2 stikla virsmas nevis 4 kā iepriekš. P.S. Svīšana vairs nav novērota.

Re: Logu svīšana
Autors: vabole (159.148.113.---)
Datums: 17/11/2004 11:43

palodzei jaanosedz tikai pusi no radiatora. - siltais gais kaapj uz augssu un nosusina lieko slapjumu

Re: Logu svīšana
Autors: zakis (78.84.178.---)
Datums: 05/02/2008 01:15

man istaba ar ir 4 logi(pakeshnieki), un viens tikai nesviist, tas ir vieniigais atveramais logs, paareejie nav atverami. un tie triis sviis ta pa riktiigam un pateicoties tam sienas pie logiem saak apnemt seeniite. ko lai dara shajaa gadiijumaa?

Re: Logu svīšana
Autors: Raimis (193.68.66.---)
Datums: 06/02/2008 07:29

Bija lidziga problema ka raxta autoram. Vecai majai ieliku paketniekus un tad tik sakas, no rita puslogs, palodze un grida pludoja.....
Ilgi domaju kas un ka - atbilde vienkarša - ventilacija:)un nekas cits.

ieliku katra istaba uz vienu logu ventilacijas varstu un uz beniniem ventilatoru kas nepartraukti strada + virtuve un vanna izvadus uz ventilatoru.

Bet nu ko es te stastišu kam vajag ludzu -> lasiet un domajiet vai jums tas vajag

www.ekovent.lv

es ar šo sistemu esmu apmierinats un logi nesvist, gaiss istabas vienmer svaigs.

Re: Logu svīšana
Autors: janis m21b (---.ejae.lv)
Datums: 06/02/2008 09:26

palasot ieteikumus nacu pie secinajumu, perkot logu nevaig naudu taupit, ne velti teiciens skopais maksa divreiz

Re: Logu svīšana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 06/02/2008 09:55

palasot ieteikumus nācu pie secinājuma, ka daudziem logu maiņa, iespējams, nemaz nebija nepieciešama, kamēr vecie vēl turējās rāmjos ...
Jo, ja nesvīst, tātad Ekovent mitrumjūtīgās šķirbas vēras arī pie -15°C, kad iekšstikla temperatūra zema un kondensācijas iespēja liela ...

Re: Logu svīšana
Autors: juris bahmanis (80.70.23.---)
Datums: 20/11/2009 20:52

kadi ir polu razotie logi,ka nevaram atkauties no mitruma

Re: Logu svīšana
Autors: dzincha (---.cust.tele2.lv)
Datums: 23/11/2009 20:47

Svīst jau tāpēc ka iekštelpās ir palielināts mitrums.
Es kaut kad arī manīju, ka logi rudenī bija no rīta aizsvīduši - no ārpuses.
Nākamajā vakarā iekurināju kamīnu - kas protams sausina gaisu - nākamajā rītā nemiņas no svīšanas.
Ja ir svaigi apmetumi, tad tie ir jāizžāvē un tad tikai varbūt jādomā par logu maiņu, jo visi jau tāpat ir CE marķēti un diez vai neatbilst ES būvnormām.
Lieko mitrumu var novākt ar specializētu mitruma savācēju.
Tas variants ar temperatūras pacelšanu un izvēdināšanu arī varētu būt ok.
Ja ārā būtu + 15 vai vairāk tad visu dienu logus vaļā, lai mitrums tiek ārā.

Re: Logu svīšana
Autors: Zigurds T. (78.84.218.---)
Datums: 23/11/2009 22:12

>> dzincha
Tas, ka logi marķēti ar CE zīmi, vēl nenozīmē, ka šo logu siltuma caurlaidības koeficients U atbilst Latvijas būvnormatīvu prasībām (URN un URM noteiktajām, vērtībām) un nevis, piem., der tikai Itālijas apstākļiem ziemā, t.i., jāskatās vai logi atbilst Latvijas klimatiskajiem apstākļiem. Un ne tikai stikla pakete, bet paketa kopā ar rāmi. Latvijai normatīvais URN<2,7 , maksimālais URM<2,9.
Bet kā prakse rāda, lai logi nesvīstu,logi jāliek ar U=1,1 - 1,6 w/m2xK, bet to nevar panākt ar 3 kameru logu rāmjiem un, ja pakešu stiklu starptelpa nav piepildīta ar kādu neitrālu gāzi(argons u.tml.). Starp stikliem labāk, ka attālums >20mm, un protams selektīvie stikli. Un pat vēlams atšķirīgus stiklus ziemeļu un dienvidu fasādēs, kā tas tika pielietots Ķipsalas "Ostas skati" 3.kārtas biroja ēkai.

Re: Logu svīšana
Autors: dzincha (---.erlm.siemens.de)
Datums: 24/11/2009 10:22

Tas ka telpā ir mitrums neviens uber puper logs nepalīdzēs. Tas ir jādabū ārā un protams telpā jāuztur vismaz 21 grāds un nekam nevajadzētu svīst.

Re: Logu svīšana
Autors: Zigurds T. (78.84.218.---)
Datums: 24/11/2009 11:04

>>dzincha
Un otrādi. Ja telpā būs normāls gaisa-mitruma režīms, bet logu iekšējā virma tuvosies +14C deļ tā, ka logu siltumpretesība nav pietiekoša vai pastāvēs kādi citi papildus faktori (nepareiza gaisa cirkulācija logu ailēs - aizkari, palodzes, stipri ūdens tvaiku izdalījumi u.tml.), tad nekur no tā kondensāta neliksies. Pie ārgaisa temperatūras -20C un zemākas un/vai pie nelabvēlīgiem blakus faktoriem, tieši logu siltumpretestība būs izšķirošais (pēdējais "ierakums").

Re: Logu svīšana
Autors: soseds2 (---.btv.lv)
Datums: 26/11/2009 12:38

Armandam! Ka jau seit daudzi mineja, patiesam veco logu abus ramjus salimet kopa, lai veidojas viena vesela kamera, kas bus starpposms starp ara veso un iekstelpas silto t. Tapat var vecajam logam uzstadit mazu akiti, lai ventilejas telpas ziemas rezima.
Pats dzivoju 602 x 9 un zinu, kas ir mitrums telpas. Kad taisa virtuve est un nav ieslegts nosucejs un vienlaicigi atverts logs, noraso gan paketnieki, gan ari vel nenomainitie vecie kocinieki. Tas pats ar velas zavesanu. Taisot est noteikti jaatver nedaudz logs un jadarbina nosucejs.
Runajot par remontiem: Daudzstavenes viena dala buvetas no keramzitblokiem, kas labi uzsuc un novada mitrumu prom. Padomju laikos uz to iekssienam vnk limetas tapetes. Sodien remonts nav iedomajams bez entajam kartam spaktelu,gruntesanas, kas vairs nelauj paneliem elpot un mitrums krajas telpas. Sada gadijuma labakais ir dabiga ventilacija caur logu ieksa un mitrais gaiss prom pa ventilacijas lukam virtuve, vannasistaba, tualete.

Re: Logu svīšana
Autors: andris00000 (78.84.157.---)
Datums: 12/12/2009 13:22

jā man arī sī problēma.... tikai privātmājā (līvanu majā) vienā istabā taisu nopietnu remontu un domāju iebūvēt ventilāciju un tad tā problēma būs atrisināta...bet nebiju vēl ticis līdz ventilācijai (istabu biju daļēji nosiltinājis) un taja istaba vairs logi nesvīst ciet.... tatad tas nozīmē ka 1)vajag labu siltumizolāciju 2) ventilāciju istabā un tādas problēmas nebūs...
Pēc manām domām celtniekiem jau vajadzēja zināt pa šo problēmas risinājumu...

Re: Logu svīšana
Autors: Peters (---.8-1.cable.virginmedia.com)
Datums: 08/09/2010 13:43

Maja ir pakeshu logi un gulamistabaa viens logs svist no IEKSHPUSES, STARP stikliem. Visu laiku ir aizsvidis. Vasaraa saulee biki pazhuust, bet kaa veesaaks, taa atkal aizsviist, preciizaak pat buutu teikt - noraso. Ir dzirdeets, ka starpaa saber saali, kas to mitrumu uzsuuc, bet kaa to izdariit pakeshu logam??? Varbuut kaadi ieteikumi?

Re: Logu svīšana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/09/2010 13:51

Vai paketes rullēs mūžīgi? Diez vai. Kur Latvijā var redzēt vecākās paketes? Manuprāt second-hand autobusu logos (cik zinu, tādiem autobusiem mēdz būt krietni virs 20 gadu). Ļoti bieži pakešu iekša mēdz būt mūžīgi norasojusi.
Kautko manuprāt varētu līdzēt ar caurumu saurbšanu pareizajās vietās. Pat tipveida padomjlaika koka logos bija iestrādāti ventilācijas un drenāžas šķirbu know-how. 1:1 gan to kopēt nevarēs. Tīklā uz sitienu neatrodu:
[www.google.lv]

Re: Logu svīšana
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 08/09/2010 14:12

Elementāra problēma: kaut kur pa šķirbām starp stikliem tiek iekštelpu mitrais gaiss. Parasti paketes ārējā rūts ir ļoti auksta un oriģināli gumijas blīvējumam jābūt hermētiskam. Ja kaut kur kāda gumija ir sasprēgājusi, telpas mitrais gaiss tiek starp rūtīm un uz aukstās virsmas kondensējas. Te nu vienīgi pamatīgi jāhermetizē logs starp stikliem. Ar bezkrāsaino logu silikonu, bet nav jau teikts, ka tas mitrums netiek iekšā kaut kur gar to alumīnija profilu, atkarīgs no loga konstrukcijas. Bet tā ir labojama lieta un nevajag uzreiz visus pakešu logus samest miskastē kā kārtējo slikto mūsdienu jauninājumu. Attaisi logu un kārtīgi papēti, kur varētu būt nehermētiskums. Ventilācijas caurumi vismaz svensonu ražotajiem modernajiem logiem ir tikai starp trešo pretvēja stiklu un paketi. Ja trešais stikls ir paketes sastāvdaļa, nekur nekādu caurumu nav.

Re: Logu svīšana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/09/2010 15:17

Pakete, protams, balstās uz hermētiskumu un sabērto želatīnu. Kas nav mūžīgi. Jautājums, ko darīt vēlāk. Vai tiešām ar caurumiem "īstajās" vietās nevar kaut daļēji izvēdināt arī to autobusa paketi. Tiesa, tad var sevi likt manīt arī tīrīšanas problēma - krievu nehermētiskā "pakete" bija atskrūvējama...

Re: Logu svīšana
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 08/09/2010 16:25

Maniem logiem arī starp vējstiklu un paketi bija šķirbas un ap rāmi riņķī šķirba. Lielākā problēma bija netīrumi. Tā nehermētiskā telpa starp vējstiklu un paketi nenormāli piešmucējās, pat neticami ātri. Visu aiztaisīju ciet ar blīvgumijām, par ko logu ražotājs teica, ka varot būt problēmas ar svīšanu, lai gan rāmī jau bija iestrādāta gumijas ielikšanas šķirba. Nekas nekur nekad nav svīdis...pagaidām

Re: Logu svīšana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/09/2010 16:59

Man arī divkārša rāmja logs ar parastiem stikliem bez neviena vēdcauruma, visriņķī gumijas, un tikai pirmajā ziemā ārējā rūts no iekšpuses svīda un bija leduspuķes, bet nākamajās vairs nē. Nospriedu, ka pirmajā vēl nebija izžuvusi ne būda, ne loga kārba un rāmis.

Re: Logu svīšana
Autors: Garamgājējs (---.gov.lv)
Datums: 30/11/2010 16:17

Man ir jaubūve ar plastmasas logiem un aluminija durvīm, kuri rašo un daži ne pa jokām.
Ir arī ROTO jumta logi ar ventilācijas vārstiem, kuri pat aizvērtā stāvoklī pīl.

Šī rasošana sākās tieši, kad sakām dzīvot mājā.
pirmājā ziemā vēl gāja iekšdarbi un tika izkurināts viss mitrums, pie tam šovasar bija arī kārtīgi izvedināta visa māja pie ārgaisa temperatūras 30-35C.

Ko nu šeit runāt vēl par papildus atveres vārstiem vai citiem caurumiem, kuri tapat pilēs ka ROTO jumta logos.

Pagaidām atradu tikai vienu risinājumu - "Aereco" franču ventilācijas vārstus, kuri it kā automātiski vēras vaļā-ciet atkarībā no iekštelpas mitruma.

Bem man ir lielas aizdomas, kā tas būs tads pats variants analoģiski ROTO ventilācijas vārstiem ar pilēšanu pie negatīvām temperatūrām.

Kam ir pieredze ar šiem ventilācijas vārstiem "Aereco" vai līdzīgiem ???


Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   **     **        **  ********  
 **     **  **    **  **     **        **  **     ** 
 **     **  **        **     **        **  **     ** 
 *********  **        *********        **  **     ** 
 **     **  **        **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **    **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **   ******   **     **   ******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727