UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Ekonomiskās spuldzītes, pārdomas par ...
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 15/10/2008 10:56

aaaa
Ķīniešu lētās man gluži nav, vienas tikko pirku Anglijā ražotas par 5,99 3 gab (bet to mūža ilgums vēl nav pārbaudīts), bet iepriekšējās lētās, kas dega 3 gadus un dažas no viņām vēl joprojām deg, bija par 2,50 ls Jyskā pirktas. Ražotāju tiešām neatceros, bet ne jau Filips vai Osrams. Osramu sapirkos vienā akcijā, kad Cenuklubā bija 2 par vienu cenu, respoektīvi katra sanāca par kādiem 2,5 ls. Tad pat pamanīju, ka arī vienai firmai dažādām spuldzēm (tam pašam Osramam) ir dažādas darba stundas paredzētās. Skaitļi nav mana stiprā puse, bet dārgākās manuprāt bija 8000 darba stundām. (ja dedzina 24 stundas diennaktī, tad deg 1 gadu, bet tā kā man deg vidēji kādas 4 stundas vakaros, tad man sanāk 5 gadi...
Nezinu, kur Tu lasi vai nevari salasīt, bet es vēl nevienu spuldzi neesmu nopirkusi, kurām nebūtu virsū rakstīts spektrs... Katrai kaut kur citur uz iepakojuma, bet visām ir. Un pērku tikai kur rakstīts Warm light. Un ir O.K. Tām pirmajām Jyskā pirktajām nepamanīju, ka tas ir kur rakstīts un tās diemzēl bija "cold light". Tagad skatos visām.
Tie brīnumi par kvēlspuldzēm, kas deg gadiem man šķiet mistika..... man nedeg gadiem noteikti. Pusgadu? Kā kurā vīetā. Darbā man ir piekārtie griesti, kur nevar citādākas spuldzes ieskrūvēt un kompaktās ekonomiskās neviens netērēsies pirkt. Spuldzītes izdeg ar regularitāti reizi 2 mēnešos...

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 15/10/2008 11:10

Inesei,
Warm light, cold light - tas viss ir kakjim zem astes, tas absoluti nerunā par spuldzes spektra diapazonu, tas tikai norāda, kur fosfors (tas baltasi lampas pārklājums no iekšpuses) izstaro maksimāli - vai tuvāk zilajam (cold light) vai sarkanajam (warm utt). Lampai, kurai būs patīkamāks tonis varbūt diapazons ir tikai kādi 50% no visa krāsu spektra, līdz ar to pusi no krāsām mēs redzam izkropļotas.
Bet nepārproti, es absolūti esmu par energoresursu taupīšanu, vienkārši manā uztverē censties visai sabiedrībai uzspiest produktu, kas praktiski visos parametros kā gaismas ķermenis ir sliktāks, izņemot arī krietni apšaubāmu "ekonomiskumu", nav īsti pareizi. Neviens taču nestrīdās, ka gumijas riteņi ir sliktāki par koka riteņiem, jo tie tādi nav, lai gan ir krietni dārgāki. Ja tā spuldzīte maksātu kaut 20 Ls, tici man, cilvēki tās pirktu, ja tās dotu tādu pašu gaismu kā kvēlspuldzes, tām nebūtu tas kaitinošais iesilšanas laiks, nebūtu mirgošanas utt. Cilvēki labprāt pāriet uz labākām lietām, bet nezinu nevienu, kuram būtu pozitīvs pirmais iespaids saskaroties ar fluorescentajām gaismām.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 15/10/2008 12:25

aaaa
Man ar Kanlux nelāga pieredze lauku mājā. Sprāga kā mušas apmēram pēc pusotra gada. Viena izvilka līdz 2 gadiem Pie kam viņas tādas kā pusekonomiskās ;) (B patēriņa klases)

Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 15/10/2008 16:51

saņēmu atbildi no megaman, apakšā ir arī jautājums, ja kāds neatceās.
izskatās, ka megaman darbinieki strādā lumenu gaismā B), es kautkā lasu luxu gaismā, varbūt jāmaina paradumi? ;P

Dear Maris,

Thank you for your email.

We are actually comparing the size and lumen output of the lamp.
The Osram lamp looks brighter due to its narrower beam angle, and hence, the
objects under its illumination looks brighter.
However, it becomes glary to look at and it also generates more heat.
Service life of the lamp is also around 2,000hrs only.

The MEGAMAN reflector, on the other hand, produces a wider beam angle or
flood angle if you may.
Hence, the illumination is less glary and more comfortable to look at.
Since it uses compact fluorescent technology, it lasts longer especially
with INGENIUM making the lamp last up to 15,000hrs.
It also generates less heat.

Depending on the application, we generally advice our customers to use the
MEGAMAN reflectors as general lighting with directional control.

We hope the above information unsolves your doubts.

Best Regards,
MEGAMAN Energy Saving Lamps

----- Original Message -----
Subject: MEGAMAN® Global Contact Form

>
> Name: Maris
> Organisation:
> Address:
> Subject: BR1215i
> Type of Question: About MEGAMAN® Product
> Comment:
> On the box of bulb(subj.) was writen it is equal to 80 W incadescent bulb.
> What bulb 80W exactly, because I compare with osram 75 W(CONCENTRA® SPOT
> R80), at every distance 75W bulb was at least twice as bright.
> for example at 1 m distance 75W get 430 lux, subj. get 180 lux.
> regarding technical info measurements was quite close, bet comparing with
> 75 W buld it is disaster.

Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 15/10/2008 16:58

aaaa,
tas, ko tu sauc par spektru saucas CRI (Color Rendering Index): [en.wikipedia.org]
Philips Tornado 23W lampām (citas mani neinteresē jo tīri subjektīvi Philips ir pārākas par visu citu ko esmu testējis) tas CRI ir Ra 83. Jo tuvāk 100, jo labāk. 100 ir perfektam black-body izstarotājam. Neatceros vai uz paciņas ir rakstīts, manuprāt bija, bet ja nav, priekš tam ir specifikācija: [www.lamptech.co.uk]
Ja pareizi atceros, tad fluorescentajām lampām CRI tipiski ir ap 75 (sliktākām) līdz 85 (labākām).

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **   **   **     **   **   **   ***   **  **       
   ** **           **    ** **    ****  **  **       
   ** **           **    ** **    **  ****  **       
  **   **   **     **   **   **   **   ***  **       
 **     **   *******   **     **  **    **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727