UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: jautājumiņš par cenām un krīzi
Autors:
a
(81.198.241.---)
Datums: 03/12/2008 23:47
aaaa - nu par to, ka epoksidniekiem medz but matetas suves es toc nezinaju, bet par mapei runajot - mes abi ar to flizetaju ilgi eksperimentejam, lidz atradam to toni +/- lai deretu, un izejot no sis pozicijas ta krasosana ar otinu bija vienigais risinajums, lai saglabatu dizainu.
Starp citu, runajot par suvju aizdarem, es biju totala soka, ka ir tik ierobezota tonju izvele + tas mans flizetajs ar dazam firmam vispar atteicas suvot.Toties vietas, kur vajadzeja dabut tumsi brunu suves krasu lidzeja tikai vinja padoms - jo visas pieejamas brunas suves attieciba pret tumsi brunam flizem izskatijas pec kakas, un ja maisija kopa ar melno, tad palika pelecigas - izglaba vinja pieredze - mikset massu ar sodrejiem.
Starp citu, runajot par suvju aizdarem, es biju totala soka, ka ir tik ierobezota tonju izvele + tas mans flizetajs ar dazam firmam vispar atteicas suvot.Toties vietas, kur vajadzeja dabut tumsi brunu suves krasu lidzeja tikai vinja padoms - jo visas pieejamas brunas suves attieciba pret tumsi brunam flizem izskatijas pec kakas, un ja maisija kopa ar melno, tad palika pelecigas - izglaba vinja pieredze - mikset massu ar sodrejiem.
Autors:
einārs
(81.198.245.---)
Datums: 04/12/2008 01:45
es saprotu,ka esat baigie speciālisti un slavējat lētās poļu firmas un diskutējat par tik elementārām,neiteresantām tēmām,bet jautājums tiešām nemaz nebija par to.
Autors:
žora korņevs
(87.110.161.---)
Datums: 04/12/2008 17:22
eu,AAA, kamoon, kur tu raavi , ka mapei vieniigais piedaavaa liimi , kur flize nenosliid??? ir arii taads mira 3000, visu laiku ar taadu fliizeeju bez krustinjiem, nekas nekur nesliid..
Autors:
žora korņevs
(87.110.161.---)
Datums: 04/12/2008 17:24
aa un tai pashai mirai shuvotaajs ir nenosmeereejams. un nvispaar visi taadi esteeti, psc kaut kaads, otinjas, mateets, spiidiigs....
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 04/12/2008 17:50
Kā tas ir flīzēt bez krustiņiem? - ķipa vienādi atstatumi starp flīzēm uz aci? Nu tu kaut ko fleitē. Nu nav tā Mira nekāds brīnumlīdzeklis - konkrēti viņu šuvotājmasa ir sūc salīdzinājumā ar Mapei - pašam vannasistabā un koridorā ir nošuvots ar Miru, plus vēl tas viņu pieniņš no pudeles - nekas īpašs, smērējas, ka likc.
ja par flīžu līmēm runājam - Mira, nu vismaz tad, kad es pirku, uz kilo sanāca tieši 3x-dārgāka par Knaufu.
ja par flīžu līmēm runājam - Mira, nu vismaz tad, kad es pirku, uz kilo sanāca tieši 3x-dārgāka par Knaufu.
Autors:
žora korņevs
(87.110.161.---)
Datums: 04/12/2008 18:29
jaa bez krustinjiem fliizeeju,uz aci. pilniigi nopietni. to es saaku dariit peec tam, kad vienu sienu salaidu pilniigaas auzaas. fliizeem staigaaja izmeeri, lai daudzmaz normaali izskatiitos, naacaas likt bez krustinjiem. taa tas man aizgaaja, nu jau tresho gadu taa lieku.
nekas jauns tas nav , pie zviedriem redzeeju, ka shie arii bez krustiem fliizee. no saakuma pabriiniijos. un ir fliizes , kuraam krustinji nepaliidzees. piemeeram pretii viesniivai latvija ir taads brown sugar, tur pirmajaa staavaa fliizeeju taadas, kuraam ar krustiem buutu galiigaa pakaljaa. un mozaiiku tachu arii fliizee bez krustiem. taa ka neko nefleiteeju.
miera nesmeereejas, ja pareizi noshuvo. vajag pirmo reizi nomazgaat ruupiigi un atstaat uz naakamo dienu. tad veidojas taada glazeeta virsma shuvei.
un knauf fliizhu liimes ir pasuudiigas, man nepatiik.
nekas jauns tas nav , pie zviedriem redzeeju, ka shie arii bez krustiem fliizee. no saakuma pabriiniijos. un ir fliizes , kuraam krustinji nepaliidzees. piemeeram pretii viesniivai latvija ir taads brown sugar, tur pirmajaa staavaa fliizeeju taadas, kuraam ar krustiem buutu galiigaa pakaljaa. un mozaiiku tachu arii fliizee bez krustiem. taa ka neko nefleiteeju.
miera nesmeereejas, ja pareizi noshuvo. vajag pirmo reizi nomazgaat ruupiigi un atstaat uz naakamo dienu. tad veidojas taada glazeeta virsma shuvei.
un knauf fliizhu liimes ir pasuudiigas, man nepatiik.
Autors:
aaaa
(78.84.177.---)
Datums: 04/12/2008 18:40
Pie sveņiem ir populāri flīzēt ar to šuvju auklu - kā diez ir ar to? Pats neesmu mēģinājis. Man bez krustiem nesanāca- ar Kanuf Flexkleber slīd kā maitas. Jā, pēc apmēram 5 min. vairs nevar izkustināt, bet tā uzreiz - visas šķības. Krustus neliku tur, kur kaut kas ar izmēriem nesapasēja, nu tā, uz aci. Nu bet lai taisnas līnijas dabūtu kaut kādu līniju taču uz sienas novelc, pie kā turēties, jeb arī nē?
Autors:
žora korņevs
(87.110.161.---)
Datums: 04/12/2008 19:30
ja fliizee uz sienas(tikai ne ar to knauf flexkleeber, taaads suuds, uzs griidas varbuut) tad novelku liiniju, kur fliizes ies, acu agstumaa(tur visvairaak kriit aciis , ja kaut kas liiks:D ) nu un tad tik fliizee. kaut kaada sauja krustu jau ir kabataa, taa teikt, kontrolei, nu un ja nu vajag shur tur tomeer, zin kaa:)
galvenais, kaa man viens ljoti labs fliizeetaajs maaciija, lai stuuri sapas, lai ir maksimaali preciizs krusts(viens no iemesliem , kaapeec nelietoju krustinjus, vinji tikai nojauc to pasaakumu;) ) un maksimaali preciizu krustu var dabuut tikai uz aci, jo ne jau katru dienu liekam fliizes, kuras maksaa 50ls/m2 un ir ideaali nokalibreetas.
ar shuvju auklu esmu fliizeejis, nepatika, diezgan kjeepiigs pasaakums.
fliizeeju tikai ar miru3000, ja atbraucu uz objektu un tur ir priekshaa cita liime, sarunaaju , lai nopeerk maneejo, vai arii, ja nekaa citaadi, braucu uz veikalu pakalj, cik vinja tur suudu maksaa, nav no daargajaam.
aa, veel iesaku otraa kabataa iebeert plastmasas kjiiliishus(ir vieni taadi sarkani, cieti un ar ljoti plaanu, spicu galu),ljoti noderiiga lieta pie fliizeeshanas.
griidaam ljoti laba ir miras liime, baltaa, elastiigaa, neelastiigaa, atkariigs no vajadziibaam.
galvenais, kaa man viens ljoti labs fliizeetaajs maaciija, lai stuuri sapas, lai ir maksimaali preciizs krusts(viens no iemesliem , kaapeec nelietoju krustinjus, vinji tikai nojauc to pasaakumu;) ) un maksimaali preciizu krustu var dabuut tikai uz aci, jo ne jau katru dienu liekam fliizes, kuras maksaa 50ls/m2 un ir ideaali nokalibreetas.
ar shuvju auklu esmu fliizeejis, nepatika, diezgan kjeepiigs pasaakums.
fliizeeju tikai ar miru3000, ja atbraucu uz objektu un tur ir priekshaa cita liime, sarunaaju , lai nopeerk maneejo, vai arii, ja nekaa citaadi, braucu uz veikalu pakalj, cik vinja tur suudu maksaa, nav no daargajaam.
aa, veel iesaku otraa kabataa iebeert plastmasas kjiiliishus(ir vieni taadi sarkani, cieti un ar ljoti plaanu, spicu galu),ljoti noderiiga lieta pie fliizeeshanas.
griidaam ljoti laba ir miras liime, baltaa, elastiigaa, neelastiigaa, atkariigs no vajadziibaam.
Autors:
žora korņevs
(87.110.161.---)
Datums: 04/12/2008 19:33
aa un ar to miru3000 pat ir bijis taa, ka , ja no saakuma fliize uzlikta nedaudz par augstu, pavelku ar plaukstu zemaak,kur tai jaabuut- skatos, liime velk sho atpakalj augshaa:D un liime jaasajauc pareizaa konsistencee, man dazhas reizes paarinieks sajauca, kameer pats fliizes piegriezu, vai ko citu dariiju, visas reizes gaaju paarjaukt pa savam:D
Autors:
einārs
(81.198.245.---)
Datums: 04/12/2008 23:40
flīzēju tikai ar knauf flexkleber.es tāpat,ja objektā ir cita līme tad sagādāju tikai knauf flex.man nekas neslīd un ārtri sastingst,ērti strādāt,un turās zvērā.
jums tiešām nevienam neinteresē mans tēmas jautājums?
jums tiešām nevienam neinteresē mans tēmas jautājums?
Autors:
taapat vien
(195.13.247.---)
Datums: 05/12/2008 09:19
riktiigi uzjautrina. Saakuma teema "jautājumiņš par cenām un krīzi"
no visa sheit sarakstītā saprotu ka flīzes valda pār pasauli :D mapei un mira rullee :DDDDDDD
Riktiig sasmeejos saakot darba dienu :DD
no visa sheit sarakstītā saprotu ka flīzes valda pār pasauli :D mapei un mira rullee :DDDDDDD
Riktiig sasmeejos saakot darba dienu :DD
Autors:
drumer
(87.110.8.---)
Datums: 05/12/2008 09:33
Manupraat divi veči satikaas uz tilta,bet kaadam noteikti arii bija interesanti un noderiigi-forums taču- neviss ieskaites darbs!! personiigi man šie abi tipiņi patiik! ta viņi striidaas, ta apspriež -riktiigs darba process,bet darbaa tak arii taa notiek,vai ne taa?
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 05/12/2008 09:51
Šitais taču nav nekāds VID atskaites saits - rakstam par ko gribam, tāpēc jau tas ir forums - ķipa pļāpu vieta. Nu acīmredzot šeit nevienam nav sakara ar lielo firmu tāmēm, tāpēc jau neviens neko neatbild - te jau vairāk tādi amatieri-entuziasti, kas dzīves spiesti vairāk vai mazāk ir saskārušies ar būvniecību un lietām ap to.
Autors:
a
(81.198.48.---)
Datums: 05/12/2008 10:16
un lielas firmas diez vai seit saaktu izklaat savas taames, jo tamesanas maaksla + darbs ar padotajiem ir vel plasak izversams jautajums.
Autors:
einārs
(81.198.245.---)
Datums: 05/12/2008 10:18
nu labi,ka nav ta nav.:)
Autors:
Sapieris
(80.232.222.---)
Datums: 05/12/2008 10:19
nebus isti labums šeit no lielo firmu tāmēm jo ir generāluzņēmēju cenas un ir apakshuznemeju cenas.
paskatīju BIK 2008. tur būvnieku asociacijas un celtnieku arodbiedribas vienošanās (18.12.2007.) par darba samaksu buvniecibā 2008.gadā.
flīzētājam darba samaksa par stundu- 4.50 (vidēja kval.) un 5.01 (augstākā kv.), mīnuss darba ņēmēja nodokļi- 9% darbaņēmēja soc. un 25% IIN.
galigi aptuveni rēķinot einars uz ķepas par mēnesi dabutu 5.01*168=841.68 -9% -25% (neņemot vērā neapliekamo daļu un apgadājamos)= 574 Ls. Vai einārs būtu ar mieru strādāt par tādu algu????
paskatīju BIK 2008. tur būvnieku asociacijas un celtnieku arodbiedribas vienošanās (18.12.2007.) par darba samaksu buvniecibā 2008.gadā.
flīzētājam darba samaksa par stundu- 4.50 (vidēja kval.) un 5.01 (augstākā kv.), mīnuss darba ņēmēja nodokļi- 9% darbaņēmēja soc. un 25% IIN.
galigi aptuveni rēķinot einars uz ķepas par mēnesi dabutu 5.01*168=841.68 -9% -25% (neņemot vērā neapliekamo daļu un apgadājamos)= 574 Ls. Vai einārs būtu ar mieru strādāt par tādu algu????
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 05/12/2008 11:27
Šķiet, ka einārs nebūtu ar mieru pat par 841.68 + 24,09%, viss aploksnē :)
Autors:
drumer
(87.110.8.---)
Datums: 05/12/2008 11:46
Pareizi! taame maksaa naudu,un pilniigi pa labi un pa kreisi ar taam nemeetaajas-taa nebuut nav ,ka taameetaaji neieskataas . Kompaanijas taameetaajs nemaz nedriikst izklaastiit taas cenas- ar kuraam tiek manipuleets+ vel liigumu viltiibas utt. Un vel-taameetaajam nafig jaasaspringst, lai notaameetu mazu štelliiti-priekš tam ir forums,kur tiek apspriestas cenas bla bla bla !!
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 05/12/2008 11:50
Nu ja tāmētāji te iegriežas, tad ne jau konkrētas cenas vajag, bet uz jautājumu vai cenas pasūtītājam arī ir kritušas, vai tikai celtnieku algas jau nu gan bez problēmām barētu atbildēt.
Autors:
Sapieris
(80.232.222.---)
Datums: 05/12/2008 13:22
cenas ir kritušas. it sevišķi tad ja konkursā piedalas bijušie pļavu ciemu būvnieki. kad uzzin uzvarētāja cenu nevar saprast par ko viņi materiālus var nopirkt nerunājot nemaz par tādiem "sīkumiem" kā algas vai mehānismi.
Pašreizējā: 2 no 3