UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: koka grīda - lakot vai eļļot?
Autors:
KristapsD
()
Datums: 04/12/2014 20:02
Sveiki,
Situācija sekojoša - pārvācos uz dzīvokli, kur pašlaik uz grīdas ir vismaz 30 gadus vecs krāsots preskartons un vēlos vizuāli tīkamu grīdu 2 izstabās, apmēram 35m2. Tā kā tur dzīvošu 2-3 gadus, daudz investēt nevēlos un parketu nelikšu. Lamināts nepatīk kā suga - lētajam ir sazinkādi izgarojumi, dārgais maksā kā parkets. Tā nu iedomājos par bērza slīpētā finiera grīdu.
Vai variet padalīties ar padomiem par finiera grīda apstrādi? Lakot vai eļļot?
Un var sīkak par tiem sārmoeim? Kā tas notiek?
Situācija sekojoša - pārvācos uz dzīvokli, kur pašlaik uz grīdas ir vismaz 30 gadus vecs krāsots preskartons un vēlos vizuāli tīkamu grīdu 2 izstabās, apmēram 35m2. Tā kā tur dzīvošu 2-3 gadus, daudz investēt nevēlos un parketu nelikšu. Lamināts nepatīk kā suga - lētajam ir sazinkādi izgarojumi, dārgais maksā kā parkets. Tā nu iedomājos par bērza slīpētā finiera grīdu.
Vai variet padalīties ar padomiem par finiera grīda apstrādi? Lakot vai eļļot?
Un var sīkak par tiem sārmoeim? Kā tas notiek?
Autors:
:/
()
Datums: 04/12/2014 20:20
Man ir parasta priežu dēļu eļļota grīda. Ja taisies dzīvot 2-3 gadus, tad labāk lakot. Eļļair ir labums, ka to var pielabot kaut katru gadu un nevajag slīpēt, tikai kārtīgi jānomazgā. Toties tas grīdas izskats nebūs perfekts nekad. Ja ir jālabo lakota apdare, tad tā laka ir jāslīpē.
Nevaru iztēloties, ka tā grīda ar saplākšņa loksnēm izskatīsies. Vai pēc ieklāšanas nevajadzēs slīpēt? Nedomāju, ka tām loksnēm ir ideāli vienāds biezums. Varbūt būs jānoapaļo kantes loksnēm un jātaisa šūves, ka flīzēm.
Nevaru iztēloties, ka tā grīda ar saplākšņa loksnēm izskatīsies. Vai pēc ieklāšanas nevajadzēs slīpēt? Nedomāju, ka tām loksnēm ir ideāli vienāds biezums. Varbūt būs jānoapaļo kantes loksnēm un jātaisa šūves, ka flīzēm.
Autors:
briinossar2s
()
Datums: 04/12/2014 20:23
Kur tur tā loģika? Saeļļota grīda pielipina visus putekļus, lai neteiktu - mēslus. Vai mūsu mērķis piesaistīt putekļus, lai neteiktu mēslus? Ja es "iebrienu" ar netīriem Loidiem, tad parastus dēļus var izslaucīt, bet uz eļļotas dēļu grīdas visi tie, atvainojiet, putekļi, lai neteiktu mēsli, būs pielipuši...?
Autors:
grīda
()
Datums: 04/12/2014 20:38
Kolēģim padomju laika mājā bija preskatona grīda, tikai nevis krāsota, bet lakota - arī ar padomju laiku laku. Skats super! Viegli apkopjama, praktiska.
Autors:
asd
()
Datums: 04/12/2014 20:53
Mums sporta istabā ir saplākšņa grīda no 1,5*1,5m 15mmgabaliem, lakota ar divkomponentu laku, par kuru teica, ka esot ļoti izturīga pret nobružāšanos, bet nepateica, cik tā iptīga - lakojot acis asaroja un elpu sita ciet asā dvinga, cerams, ka tagad tādu vairs neražo. Bet nu grīda izskatās kā tikko lakota, finieris iztur arī visus svaru stieņu kritienus.
Kādreiz no Bolderājas atvedām veselu kaudzi ar brūna lakota finiera gabaliņiem, ap 30*60cm plauktiem un visādiem palīgdarbiem, viens gabals bija ap padsmit santīmiem, tad šoferis teica, ka no tādiem liekot arī grīdas.
Kādreiz no Bolderājas atvedām veselu kaudzi ar brūna lakota finiera gabaliņiem, ap 30*60cm plauktiem un visādiem palīgdarbiem, viens gabals bija ap padsmit santīmiem, tad šoferis teica, ka no tādiem liekot arī grīdas.
Autors:
pamats topošais
()
Datums: 04/12/2014 21:23
Noteikti lakot. Bet iesaku apsvērt domu par dabīgo linoleju. No lētā gala var dabūt par ļoti labu cenu. Izskatās lieliski, kopt brīnišķīgi, silts un izturīgs.
Autors:
tehnikis
()
Datums: 04/12/2014 23:16
pēc pieredzes. lamināta grīda nav ne dārga, ne cieš tā teikt no izgarojumiem vai vēl nezinkā. viegli kopt. vienkārši ieklāt, ja pamats daudz maz līdzens. mačalka vai korķis, ja grib pa šiko un tā teikt piecus decibelus no kaimiņu ausīm nigriezt, par ietaupīto laiku un un naudu un braukāšanu un orātošanu par skandināvu sārmiem uzliksi oša vai ozola grīdlīstes, i dzīvosi bēdu nezinādams.
gudriniekkam par eļļotu grīdu protams visu cieņu un tā par lipšanu un vēl nezinko. tikai cirks man liekas no pilsētas kā reiz tu-tū prom ir.
gudriniekkam par eļļotu grīdu protams visu cieņu un tā par lipšanu un vēl nezinko. tikai cirks man liekas no pilsētas kā reiz tu-tū prom ir.
Autors:
gints__
()
Datums: 05/12/2014 09:30
Ja finieris jāpēr nevis jau stāv krājumos, tas pasākums izmaksās stipri dārgāk par videjās klases laminātu. Ja grib lakot, tad laba laka vien jau maksā nopietnus ciparus. Es īrētā vietā noteikti liktu tikai laminātu, vai arī mīksto grīdas segumu (atkarīgs vai tas ir koridors, virtuve vai guļamistaba).
Man laukos ir lakota priedes grīda. Lakota ar dārgo, tipa kruto, Synteko laku.
Ja godīgi, taisot to visu vēlreiz, es tagad viņu eļļotu. Spriežu pēc savas eļļotās virtuves darba virsmas (eļļota ar Saicos hardwax oil premium) - viss kruta! Nekādi putekļi nekur nelīp, slodzi tur, izskatās lieliski. Pieļauju, ka līp un putekļus vāc lētās eļļas - nezinu.
Jebkurā gadījumā īrētā vieta neviens nepirks ne sunteko ne saicos, un ar lētu laku vai lētu eļļu baidos ka būs kā būs.
Man laukos ir lakota priedes grīda. Lakota ar dārgo, tipa kruto, Synteko laku.
Ja godīgi, taisot to visu vēlreiz, es tagad viņu eļļotu. Spriežu pēc savas eļļotās virtuves darba virsmas (eļļota ar Saicos hardwax oil premium) - viss kruta! Nekādi putekļi nekur nelīp, slodzi tur, izskatās lieliski. Pieļauju, ka līp un putekļus vāc lētās eļļas - nezinu.
Jebkurā gadījumā īrētā vieta neviens nepirks ne sunteko ne saicos, un ar lētu laku vai lētu eļļu baidos ka būs kā būs.
Autors:
Rx
()
Datums: 05/12/2014 09:53
Domāju , ka maldīgs ir uzskats ka eļļa, ko min kā koka pārklājuma variantu ir putekļu lipinatāja. Viss atkarīgs no laika. Laika, kas ir pēc uzklāšanas, jeb īsāk: nožūšanas. Klāt vēl temperatūras lielums. Lineļļa nežūst, bet reakcijā ar skābekli, sacietē, tieši tāpat kā labu mākslinieku eļļas krāsas, kuras pamatā tiek škaidītas ar lineļļu. Un cietību tās iegūst tikai ilgā laikā. Līdz ar to. lineļļas zūšana, kas tiek dota kā instrukcijas dati, ir tikai virsmas putekļu nepieķersanās laiks. Dziļākos slāņos tā paliek mīksta. Pēc kārtīgas sacietēšanas lineļas krāsotās- piesūcinatās virsmas nav ne lipīgas, ne putekļu lipinatājas. Jāņem vērā, ka piesūcinātas virsmas ir raupjas ( ar matiņiem) un tapec putekļi- netīrumi labi iesēžās, iekerās, bet nepielīp. Lakojot ar grīdas lakām, iegūst līdzenāku virsmu, un putekļi viegli izslaukās.
Autors:
tehnikis
()
Datums: 05/12/2014 11:08
pēc pieredzes. uzražoti galdi priedes 2 gb., viens āriņai tā teikt, viens iekšiņai. Tas, kas ārā, sākumā ar eļļu. Toreiz biju saklausījies par vietējās RKLR nitrolakas tā teikt kaitīgo sastāvu. Galds pēc 1 sezonas palika pelēks. Bez nojumes. Domājams uv/sals/ūdens. Noslīpēju, uzliku laku. 2. sezonu smuks dzeltens. Netīrumi abos gadījumos apmēram vienādi, padziļināti putekļus nepētīju.
Iekšai slīpēts, arī eļļots. Ar laiku kafijas un kečupa traipi iesēžas un paliek. Pēc labākajām tradīcijām būtu jādara tas pats, kas ārā, i nafig sastāvus.
bet par tēmu. vot jei bogu nesanāk stādīties priekšā slīpēta bērza finiera grīdu. tam finierim jābūt pirmkārt makten glaunas klases, baltam, bez zilējumiem un pelēcējumiem. pēc slīpēšanas apstrāde ar putekļu sūcēju. Apstrādes laikā ar laku, bet vēl nopietnāk, ja ar eļļu tomēr - pārvietošanās mīkstās plēves čībiņās. Tas viss tā dēļ, ka uz slīpēta neapstr. "balta" koka jebkurš puteklis, kas tur izteicās par zābakiem un vēl sazin ko, atstās paliekošu nospiedumu uz tā finiera. Būs tāds nošmulēts, paplucis skats, ar visu glauno eļļu vai laku. godīgi - pasākums ož pēc kaut kādas muhļāžas. vai nu tēmas aizsācējam krājumos daudz laba finiera (es starp citu labprāt savus 10m2 iegādātu tādā gadījumā), vai gribās brīnumus izdomāt. man domāt sačakarēts tiks i materiāls, i dzīvoklis. ar ko tos finiera gabalus skrūvēsi pie pamatnes? naglas, līme, skrūves? paskats atkal pēc suņa. lai šito visu aiztaupītu, viena ned. nogale, un abas istabas ar laminātu, i beigta tā teikt ballīte. nekas labāks nav vēl izdomāts, un ja padomi tīkla plašumos jāmeklē - nez vai vajag.
Iekšai slīpēts, arī eļļots. Ar laiku kafijas un kečupa traipi iesēžas un paliek. Pēc labākajām tradīcijām būtu jādara tas pats, kas ārā, i nafig sastāvus.
bet par tēmu. vot jei bogu nesanāk stādīties priekšā slīpēta bērza finiera grīdu. tam finierim jābūt pirmkārt makten glaunas klases, baltam, bez zilējumiem un pelēcējumiem. pēc slīpēšanas apstrāde ar putekļu sūcēju. Apstrādes laikā ar laku, bet vēl nopietnāk, ja ar eļļu tomēr - pārvietošanās mīkstās plēves čībiņās. Tas viss tā dēļ, ka uz slīpēta neapstr. "balta" koka jebkurš puteklis, kas tur izteicās par zābakiem un vēl sazin ko, atstās paliekošu nospiedumu uz tā finiera. Būs tāds nošmulēts, paplucis skats, ar visu glauno eļļu vai laku. godīgi - pasākums ož pēc kaut kādas muhļāžas. vai nu tēmas aizsācējam krājumos daudz laba finiera (es starp citu labprāt savus 10m2 iegādātu tādā gadījumā), vai gribās brīnumus izdomāt. man domāt sačakarēts tiks i materiāls, i dzīvoklis. ar ko tos finiera gabalus skrūvēsi pie pamatnes? naglas, līme, skrūves? paskats atkal pēc suņa. lai šito visu aiztaupītu, viena ned. nogale, un abas istabas ar laminātu, i beigta tā teikt ballīte. nekas labāks nav vēl izdomāts, un ja padomi tīkla plašumos jāmeklē - nez vai vajag.
Pašreizējā: 2 no 3