UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Spraugas delju grida
Autors: kasparam ()
Datums: 01/06/2010 11:30

Esmu dilemas priekšā - hruščovenē norāvu grīdai preskartonu - apakšā normāla dēļu grīda, vietām ir spraugas uz 5 mm. Man patīk, bet sieva streso, mīļā miera laban vai nu jādabū tās ciet, vai jāmaina grīdas segums. Negribas laminātu.

Vai kādam šādā situācijā ir izdevies tās spraugas dabūt ciet? Piemēram, Abschliff bodīte piedāvā Aqua-Seal ® PAK-Stop elastīgo špakteli vecām koka grīdām, tāpat arī ir arī parastā špaktele, kuru jauc koka slīpēšanas pulveri? Varbūt ir kāds cits pārbaudīts produkts.

Tradicionālās receptes - PVA ar slīpēšanas pulveri diez vai turēs, kad ieslēgs apkuri :(

Re: Spraugas delju grida
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 01/06/2010 11:57

Vecs līdzeklis ir nedzēstie baltkaļķi kuri tiek iejaukti ar dabīgo pernicu. Var pievienot koka slīpēšanas putekļus vai sīkas skaidiņas no galdniecības. Žūšana ir lēna ~2..3 nedēļas, šuvju masa lēnām piebriest, jo kaļķis paņem mitrumu no ārgaisa bet pernica veido elastīgu gultnes pamatni daļēji iesūcoties dēļu grīdā.
Risinājums neder tad, kas zem dēļiem esošas lagas staigā un grīda laukumos cilājas.

Datums: 01/06/2010 12:08

God. Ivar,
Vai šāds risinājums der telpām ar centrālo apkuri?

Autors: soseds2 ()
Datums: 01/06/2010 21:32

No viena gridu meistara dzirdeju, ka tadas spraugas grida aizdara ielimejot tajas smalkas listites un tad slipe.

Autors: aaaa ()
Datums: 01/06/2010 21:49

Vienā DariPats, gan neatceros vairs kad, vismaz pirms gada, bija gari un plaši apstāstīts par spraugu aizdarīšanu dēļu grīdā. Tur tiešām bija runāts par līstīšu iestrādi un slīpēšanu. Bet māksla ir tās līstītes pareizi piezāģēt/pieēvelēt. Precīzo tehnoloģiju neatceros. varētu būt lietderīgi aizčāpot uz bibliotēku un pārlapot pēdējo 3 gadu DariPats.

Autors: jurgens ()
Datums: 01/06/2010 22:03

paņem izfrēzē ar virsfrēzi salaiduma vietu un pasūti galdniecībā no tikpat veca dēļa attiecīgas strēmeles.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 02/06/2010 09:21

Būtībā jau nezinot vai esošais grīdas dēļu materiāls ir profilā pareizi izfrēzēts un vaina bijusi tikai tajā, ka zāģmateriāls bijis mitrs ~20..23% iekšējais mitrums, kas pie centrālās apkures zaudējis mitrumu līdz 11%, tapēc sarucis... pilnīgu garantiju var dot tikai dēļu grīdas pārlikšana.
Teorētiski arī tām līstītēm jābūt ar tādu pašu iekšējā mitruma procentu vai pat sausākām kā telpā esošiem dēļiem, tikai tad iespējama to noturība. Taču, ja tev dēļi jau izslīd no gropējuma vietas, redzēti dēļi ar 6..7mm gropes zobu, tad arī līstējums ??
Vismaz sev mājās, man gan krāsns apkure, koka plaisas, kuras aiztepētas ar nedzēsto baltkaļķu: koka skaidu : lineļļas maisījumu turas labi.
Ja tev pazīstams kāds galdnieks, tad paaicini, lai novērtē profesionālāk tavu grīdu..varbūt lētāk pārlikt nekā ņemties ar spraugu aizdari.

Datums: 02/06/2010 10:45

Izskatās pie vainas bija padomju laika paviršība. Principā grīda ir jāpārliek, taču pagaidām to nevaru pavilkt finansiāli. Par cik esmu dzīvoklī pirmo gadu, nezinu, cik daudz sezonas laikā grīda "nostaigā". Padomāšu par tām līstēm, man bēniņos ir gadus 40 nostāvināti ēvelētie dēļi, kādu varētu ziedot līstītēm. Ja būtu krāsns apkure, tad es noteikti izmantotu Brinkmaņa kunga maisījumu, taču par centrālapkuri man māc bažas.

Autors: slēpnis ()
Datums: 03/06/2010 08:07

Esmu visu bērnību dzīvojis uz dēļu grīdām un saku, ka ar veco laiku metodēm spraugas būs vienmēr. Nekādas špakteles netur tās svārstības. Ja vasarā aizšpaktelēsi, ziemā tāpat būs spraugas. Vienīgais, ko varu iedomāties, ir speciāls hermētiķis grīdām, padārgs. ~5ls tūbiņā. Esot ļoti svārstības uzņemōšs un, nav uz silikona bāzes, bet, kad sacietē ir kā tāda gumija, kaučuks vai kaut kas pa vidu. Izmēģinājis neesmu bet man veikalā rādīja paraudziņus, kas sanāk kad sacietē. Ir tāda cauruļu siltumizolācija kā smalkporaina elastīga gumija. Nu tas paraugs bija kaut kas līdzīgs.

Autors: Rx ()
Datums: 03/06/2010 15:31

Ja senāk rakstīju, kad bija saruna par šādu pašu problēmu: rīkojos sekojoši: sazāģē dažāda biezuma līstītes. Iztīrot šuvi ar asu skrāpi, izsūc ar puekļusūcēju, sasmēre līstīti ar BIZON vai citas firmas "putu līmi". Iesit ar āmuru cik lien. Kad sacietējis, ar fleksi, kuram rupja koniskā daudzsmilšpapīrripiņa, noslīpē kas paliek daudz ārā. Pēc tam ar lentes, vai citu rokas slīpmašīnu, pieslīpē cik vēlas, arī grīdas izteiktos nelīdzenumus. Špaktelē ar koka grīdu gatavo sarkano špaktelmasu.Slīpē. Trīs gadu laikā nevienas plaisas nav!Ja nešpaktelē, vai špaktelē ar kokkrāsas špakteli, var lakot.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **              **  **        **    **   **     ** 
 **              **  **        **    **   **        
 **        **    **  **        *********  **     ** 
 **        **    **  **              **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727