UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Kā aizpildīt platas reģipša šuves?
Autors: h2so4 ()
Datums: 23/07/2010 22:38

it kaa taas stiklašķiedras lentas iestrādājās labi, bet plīst viņas arī tikpat labi.tikai un vienīgi papīra lenta.speciālā,protams.

Autors: jtdesign ()
Datums: 24/07/2010 11:57

Atskrūvēt un pieskrūvēt pa jaunam. No kurienes tā sovjetiskā domāšana labot s*du nevis taisīt uzreiz labi :(

Ja samaksāji jau iepriekšējiem brāķdariem, tad uzskati to par skolas naudu.

Skopais maksā 2x (sens tautas ticējums).

Autors: aninoms ()
Datums: 24/07/2010 16:11

Griestiem pirmo kārtu uzliku, bet divās vietās(platajās) tā papīra lenta tomēr viducī nedaudz ieapaļa palika. Vajadzēs slīpēt, bet pēc tam vajag atjaunot papīra lentu vietās, kur tā tiks izslīpēta?

jtdesign - vairs nav palīgu, grūti pieskrūvēt pat trijatā tās plāksnes :( Pats nemaz īsti neredzēju kā man tur skrūvē, jo turēju, tagad jau man skaidrs, ka labāk lai no sienas atstarpe lielāka, nekā ka šuves platas. Jo sienas/griestu savienojumā jau var ielikt līstes.

Autors: aaaa ()
Datums: 24/07/2010 21:05

Pasteidzies - platajās šķirbās vispirms vajadzēja iesmērētr tikai pliku Uniflotu, lai negāžas ārā, tad špaktelēt otru kārtu visā padziļinātajā šuvē un tad likt papīru.
Tur kur lentai ir vēderi - labākais ir ar asu nazi pārgriezt un es vismaz ar otu grieztumā zem lentas mēģināju pasmērēt PVA līmi, tad stipri piespiežot pielīmē. Vēders veidojas, ja lentu no virspuses nosmērē, jo tad aiztaisa papīra lentē caurumiņus gaisa izspiešanai ciet. Paskaties to lentu pret gaismu - būs pārsteigums!
Un reizēm viņa nepielīp, ja Uniflots par sausu. Vajag taisīt tādu pašķidru, bet nu arī ne tādu, kas šuvē neturas - vispār baigi jāpiešaujas ar to papīru strādāt. Fugenfullers ir krietni sūdīgāks, pie viņa lenta līp vēl sliktāk. Es gan pamanījos Fugenfulleram maisīt klāt PVA līmi - nu tā uz aci, kādu ēdamkaroti uz porciju, tas palīdz.
Ar slīpēšanu tu papīra lentas burbuļus ārā nedabūsi - saku uzreiz un arī no pieredzes, tie ir jālikvidē pirms slīpēšanas. Pavisam sliktajās vietās plēs viņu nost un līmē klāt ar PVA līmi.
Par jtdesign ieteikumu visu pārskrūvēt - nu pilnīgs čau - interesanti, vai tad labi saskrūvētu reģipsi špaktelēt nevajag? Process jau tāpāt ir tieši tāds pats un lenta tāpat jāiestrādā.

Autors: h2so4 ()
Datums: 24/07/2010 21:54

vispār jau neredzu jēgu rūpn. šuvēs lentu iestrādāt, ja špaktelē ar uniflotu. pat uz maisa rakstīts ka špaktele šuvēm bez lentas. ja ir bail ,ka gala šuves saplaisās, tad var uz aizpildītas šuves ar pva pielīmēt un tad špaktelēt pilnu virsmu.

Datums: 24/07/2010 21:59

Uz maisa jā, bet man reāli sasprēgāja dažas uniflota šuves bez lentas. Ar lentu - pilnīgi ideāli.

Datums: 24/07/2010 22:17

Nu jā, es protams tikai pēc izdarītā darba jau izlasīju ieteikumus no pieredzes, kā pareizi tā papīra lenta jāiestrādā, ka pa virsu nekas nav jāsmērē pirms nenožūst apakšā. bet tagad tie izspiedumi par brīnumu ir pazuduši, izskatās, ka tā bija špaktele, kas izžūstot sarāvās.

Tajās vietās, kur ir rūpnieciskie sāni špaktele būs līmenī, bet ko darīt ar tām vietām, kur ir paša izgrieztie 45 grādu stūrīši? tur ar papīra lenti būs neliels pacēlums. Ja es ar špakteli otrajā kārtā to pāreju no špakteles uz ģipškartona padarīšu plašāku, izlīdzināšu, tad nokrāsojot griestus tas neizcelsies?

+ Kas Latvijā būtu šī krāsa : [www.youtube.com]

Tipa tāda jālieto ja nešpaktelē visus griestus.

Datums: 24/07/2010 22:42

Sealer latviski ir grunts. Protams, pēc špaktelēšanas un slīpēšanas visa virsma jāgruntē. Tas, vai grunts ir pilnīgi bezkrāsaina, kā Tiefgrunt gadījumā, vai ar pigmentu - tas ir cits jautājums. Esmu lietojis gan vienu gan otru, un tomēr beigās paliku pie gruntēšanas ar bezkrāsaino tīfeni un krāsošanas 2 slāņos. Jo: pirmkārt - lētu sedzošo grunti nav vērts likt un laba grunts ar pigmentu maksā tieši tik pat cik laba krāsa, otrkārt, lai arī virsma ir nogruntēta vienreiz ar sedzošo, tāpat ar 1 reizes krāsošanu nepietiek - pat ar vislabāku un dārgāko Beckers krāsu. Tāpat ir jākrāso 2 reizes. Un 2 reizes krāsojot, savukārt, rezultāts labāks ir gruntējot ar tīfeni, jo tā ir pavisam šķidra un nav nekur nekādu notecējumu, ruļā zīmējumu utt.
Un sanāk arī nedaudz lētāk, jo tīfene maksā tomēr mazāk kā krāsa un patēriņš mazāks.

Datums: 24/07/2010 22:47

Nekad neesmu špaktelējis visus griestus - smukums jau ir labā nošpaktelēšanā un noslīpēšanā un beigās labā nokrāsošanā. Ja runājam par griestiem, nu es vismaz līdz šim neesmu atklājis labāku krāsu par sadolin Bindo 2 vai Bindo 3. Viņas ideāli klājās, ir biezas kā krējums, principā neko neredz jau pēc 1 krāsošanas, pēc 2 reizēm kā cāļa miesa. Turklāt ir smuki matētas kā jau griestiem pienākas un par pārsteigumu - nav pilnīgi absolūti baltas, bet gan pavisam viegli un nemanāmi iepelēkas. Nezinu, man lieli logi un pat sānu gaismā nekādas šuves nekur neredz un nekas cauri nespīd. Sākumā mēģināju kaut kādu lēto krāsu - pilnīgi garām. A Caparolam pašķidras, sienām OK, bet griestiem Sadolins krietni labāks.

Datums: 25/07/2010 01:00

Darījus es kā šeit [www.youtube.com] bet tagad, kad pilnībā nožuvis, ar pirkstu var sajust, ka ne visur tā lenta ir pielipusi, tas ir, vietām viena daļa lentas karājas, piespiežot ar pirkstu var sajust, ka tur ir gaiss. Plēst lentu nost un līmēt ar PVA līmi? Vai arī špaktelējot nākamo kārtu tas nekādas problēmas neradīs?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **    **   **   ***   **     **    
       **  **    **     ** **    ****  **     **    
       **  **    **      ***     ** ** **     **    
 **    **  *********    ** **    **  ****     **    
 **    **        **    **   **   **   ***     **    
  ******         **   **     **  **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727