UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: telpas apspilde alternatīvie varianti
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 11/10/2010 10:18

Nevaru iedomāties, kā var nodegt, ja iekšā cirkulē gandrīz auksts ūdens.
Neizoderētu katlu kurtuves ir melnas ar vairāk vai mazāk biezu "piķa" slāni.

Autors: Didzisp ()
Datums: 11/10/2010 10:21

Čūska man no 3/4 collu trubas smuki saskrūveta ar 90 grādu līkumiem. Galvenais, obligāti jābūt starpībai trubām starp ienākošo un izejošo galu. Pietiek starpība vienas caurules diametrā, bet labāk, ka lielāks. Resnāku cauruli nevajag, jo tad tiek noņemts daudz siltuma un 100L boileris fiksi uzvarīsies.Ja kurina ar sajēgu, tad problēmu nav, bet bērni pāris reižu sistēmu ir uzvārijuši, jo aksti red esot bijis un gribējies ātri sasildīties:) . Savs siltums jau jāatstāj arī sildmūrim un sēdmūrītim :). Man visa sistēma ir ar atvērto izplešanās trauku(parasta minerālūdens pudele)otrajā stāvā blakus kombinētajam boilerim. Ja kas noiet ar kurināšanu greizi, tad jau nekas slikts nenotiek, tikai izpūš ūdeni no sistēmas. Ielej svaigu un kurini tik talāk. Nav problēmu arī ar sūkņiem un elektrību. Viss darbojas arī bez elektrības.

Autors: Viktors M ()
Datums: 11/10/2010 10:36

Vai mums būtu iespēja tikties pie tējas krūzes un cepumiem. Gribētu šito shēmu redzēt kaut vai uz papīra.

Autors: aaaa ()
Datums: 11/10/2010 10:40

Visi šausmīgi par to elektrības nebūšanu uztraucas, bet realitāte jau ir tāda, ka bez elektrības tāpat ilgāk par 24h jau dzīvot ir katastrofa. Protams, ja ūdeni nes no akas ar spaini un iet uz sauso ķemertiņu, kurina ar krāsni un cep un šmorē uz plīts, tad OK, bet ja tomēr grib dzīvot kā mūsdienās, nevis kā 200g atpakaļ, tad tāpat bez elektrības nekas nenotiek. Nevajag tik šausmīgi koncentrēties uz to elektrības nebūšanu, bet baudīt to, ka viņa ir un ko ar viņu var izdarīt. Jo galu galā statistiski visās vietās, domāju, elektrība tomēr 99.9% laika ir. Ja pāris reizes gadā uz pāris stundām pazūd...
Par katlu nodegšanu - ja ir pašteces sistēma, ūdens katlā ir krietni karsts, es teiktu tuvu viršanas punktam. Ja liek cirkulācijas sūkni, tad katlā ienāk pilnīgi auksts ūdens, jo tiek pumpēts ar joni, un tad bez 3-ceļu automātikas ar vadību neiztikt, citādi katls apaugs dienas laikā. Kaimiņam tā ir un man žēl skatīties kā pa skursteni pat pēc stundām ilgas kurināšanas nāk melni dūmi. Tas tāpēc, ka kurtuvē netiek sasniegta vajadzīgā temperatūra un sadegšana notiek nepilnīgi. Rezultātā viss apaug, aizsērē utt. Ar to plīti un čūsku arī vajadzētu uzmanīties, ka nepiešmucē visas dūmejas līdz sabojāšanai. Vispār pareizi kurtuvi ir izolēt ar siltumizolatoriem, kā modernajām krāsnīm kurtuve ir izoderēta ar porainu karstumizturīgu akmeni un čūsku likt tālāk jau karsto dūmgāzu zonā. Ja čūsku liek tieši uguns zonā, tad tikai ar pabiezām caurulēm, kas nevada siltuimu ļoti labi, jo tad virsma tiešām nodegs, jo būs temperatūras gradients. Plīts gadījumā nebūtu jāuztraucas, jo tāpat siltums tiks tālāk uz mūrīti un tikai neliela daļa tiks noņemta ar čūsku.

Datums: 11/10/2010 10:49

Man jau arī šķiet, ka jaukāk būtu likt caurules jau dūmgāzu zonā vai paralēli mūrītim. Katrā ziņā ne uguns tiešā tuvumā.

Datums: 11/10/2010 10:52

Ja var iztikt bez elektrības lietošanas, tad kāpēc to nedarīt? :) Tur jau tā problēma, ka cilvis pierod pie strāvas, bet tiklīdz tā pazūd tā ir dziļa depresija. Laukos man būtu po. Es kaut ar roku sapumpēju ūdeni un turpinu dzīvot laimīgi. Tik supldzītes vietā ķemertiņā man degs svecīte ne spuldzīte :)
Kāpēc maksāt Latvenergo, ja to var nedarīt.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 11/10/2010 11:05

AIZ cepeškrāsns gan jau ka var likt.
Savukārt runājot par automātiku - vai obligāti vajadzīgs kas sarežģītāks par, piemēram, automobiļa termostatu (kurš uz ārējo loku siltumu laidīs tikai, kad iekšējais jau būs sasilis līdz 90°C)?
Vēl efektīvāk varētu būt mazajā lokā kāda eļļa, ko var sildīt līdz teiksim 200°C (un kas nedeg un nesmird).

Datums: 11/10/2010 11:13

Viktors M, nav nekādu problēmu, tikai jābrauc pie manis uz Lielvārdi ciemos.Man jau ir vēl citi nestandarta risinājumi gan apkurē, gan ventilācijā.Iepriekš tikai vajag sazināties vai nu ar e patu, vai Draugos mani var atrast zem vārda didzis Pučs.
Par to elektrības zušanu gan negribu piekrist. Esmu dzīvojis pusziemu neapkurinātā dzīvoklī devindesmito gadu sakumā. Vispirms pazuda apkure, tad kaimiņi kolektīvi nokurināja gāzi un beigās uznāca vētra un pazuda elektrība uz divām dienām. Tur var traks palikt,kad sieva zvana pa telefonu ar brēcošu bērnu uz rokas un paziņo ka ir pilnīgs pipec, jo nav ne siltuma, ne ūdens, ne elektrības. Saruna pārtrūkst, jo telefona centrālē akumulatori nosežas bez elektrības. Kad sāku dzīvot savā privātmājā, tad darīju visu lai tāda situācija nekad nerastos. Es varu dzīvot pilnīgi autonomi bez elektrības ar ģenerātoru, bet ja benzīns beidzas, tad vienalga dzīve neapstājas, tikai ūdens jānes no akas ar rokām, bet var gan maju apkurināt, gan ēst uzvārīt. Droši vien, cilvēkiem,kuri nav piedzīvojuši stāvokli,kad istaba lēnām atdziest, ēst nev uz kā uztaisīt, sieva sak ārdīties un bļauj,lai tak ko dara un vēl mazs bērns mājā raud, tas nešķiet svarīgi.
Jā, var jau paļuties uz ģenerātoru, bet pašam bija gadījums, kad puka pa kluso visu benzīnu nobraucis ar mopēdu, bet benzīntankā jau arī nav elektrības un benzīnu nopirkt nevar.

Datums: 11/10/2010 11:18

Nesaprotu, bet savu e pasta adresi nu nekādīgi te ierakstīt nevar. Visu laiku neļauj ziņojumu nosūtīt. Nu labi, nav man žēl ielikt te savu darba telefonu 29454016

Autors: aaaa ()
Datums: 11/10/2010 11:19

Atomreaktoru siltumnesējs - kālija/nātrija sakausējums. Šķidrs no -11 oC līdz 785 oC. Eksplodē saskarē ar ūdeni un pašaizdegas kontaktā ar gaisu :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **     **  ********   **    ** 
 ***   **  **   **    **   **   **     **   **  **  
 ** ** **  *****        ***     **     **     **    
 **  ****  **  **      ** **    **     **     **    
 **   ***  **   **    **   **   **     **     **    
 **    **  **    **  **     **  ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727